Reiser til Albania

Albania var et lukket land i flere tiår, men har de siste årene åpnet opp for feriegjester og vanlige reisende. Nå markedsføres det som en spennende ferieland med mye å by på. En fantastisk kystlinje, fra Durres, kjent som Albanias riviera, til Saranda i sær ved grensen til Hellas, til majestetiske fjell, gamle ruiner og en fascinerende historie.

I hovedstaden Tirana kan du oppleve en av Europas mest fargerike hovedsteder med et pulserende og mangfoldig kulturliv. Lokalbefolkningen er vennlige og imøtekommende, fjellene og kystområdene er magiske, og maten er god og rimelig.

Spennende kunst og historie

For arkeologinteresserte er Butrint og Byllis ideelle steder å utforske, mens historieentusiaster kan besøke gamle slott, osmanske festninger og de historiske byene Berat, som står på UNESCOs verdensarvliste, og Gjirokastra. Kunstkjennere kan glede seg over middelalderkirkene med kalkmalerier og ikonsamlingene i Tirana, Korca og Berat. Etter en dag med nye oppdagelser er det tid for å nyte deilige måltider med fisk, skalldyr, lam, økologisk frukt og grønnsaker, for ikke å glemme den fortreffelige albanske vinen.

Urørte strender

Albania byr på urørte strender langs den vakre kystlinjen, fra Durres i nord til Saranda i sør.  Samtidig er Albania et varmt og gjestfritt land med fascinerende osmanske byer, storslåtte fjellandskaper og sjarmerende landsbyer. Turgåere kan utforske de albanske alpene eller Tomorri-fjellet, mens syklister kan utforske et nettverk av gamle stier på tvers av landet.

Velkommen til Albania med Escapeaway 

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller.  Pssst... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet tl å utforske alle de flotte stedene som finnes rundt om i Albania.

>>> Se våre Hideaways hoteller i Albania

>>> Les mer om Tirana

>>> Les mer om Durres

>>> Les mer om Saranda

>>> Les mer om Berat

>>> Les mer om Vlore

 

Reisemål i Albania

 • Saranda
  13 hoteller
  Kystbyen Saranda ligger ved en hesteskoformet bukt ved foten av fjellene i det sørlige Albania. Langs bukten og lengre ute ved kysten kan du slappe av på skjønne strender ved det krystallklare, lune havet. Inne i baklandet venter tallrike spennende ... severdigheter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 6,4
  Durres
  10 hoteller
  Den 10 kilometer lange sandstranden ved Durres innbyr til en avslappende badeferie, men det er også mye annet å bruke en ferie på her. Dersom du ikke kun vil slappe av ved vannet er hovedstaden Tirana og tallrike andre spennende utfluktsmål ... ikke langt unna. Les mer
 • Berat
  3 hoteller
  Denne spennende middelalderbyen Berat står på UNESCOs verdensarvliste og ligger ca. 70 km sør for hovedstaden Tirana i Albania. Byen har historiske severdigheter og er omkranset av vakker natur, med mange utfluktsmuligheter.
 • Tirana
  3 hoteller
  Tirana er Albanias pulserende hovedstad som ligger mellom middelhavskystens lange strender og de grønne fjellene. Byen er en gjemt perle som har gjennomgått en stor forvandling siden kommunismens fall og er i dag ett av de mest mangfoldige reisemål ... i landet kulturelt sett. Les mer
 • Vlore
  3 hoteller
  Vlore på Albanias Adriaterhavskyst er med sine fantastiske badestrender og en vakker beliggenhet ved foten av fjellene et ideelt reisemål for barnefamilier, par og vennegrupper. Her kan reisende kombinere strandliv med spennende utflukter og ... kulturelle opplevelser. Les mer

Populære hoteller i Albania

Albania, Saranda
8,2
Meget bra
365 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 278 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Durres
9,2
Fantastisk
66 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 8.5 km
 • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
9,9
Fantastisk
37 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 260 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Internettilgang / WiFi

 

 

Hva sier gjestene i Albania?

7,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 16 anmeldelser