Reiser til Berat 

Den vakre og pittoreske middelalderbyen i det sentrale Albania byr på sjarm, lokalt liv og en spennende historie. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste byr på mange opplevelser og vakre, gamle bygninger. Beliggende i flotte, frodige og fjellrike omgivelser, er det mange utfluktsmuligheter i nærheten.

Berat i Albania er feriemålet for deg som vil oppleve det mer rå og ukjente Albania. Beliggende ca. 70 km sør for hovedstaden Tirana midt i landet, finner du her uberørt natur og et autentisk lokalt liv, langt fra turister. Berat har litt over 36 000 innbyggere og kan dateres helt tilbake til 600-tallet f.Kr. Byen byr derfor på en lang historie og mange historiske severdigheter for et innblikk i byens opphav og utvikling over tid.

I naturskjønne omgivelser

Berat ligger sentralt i Albania, rett ved elven Osum, og er omgitt av frodige fjell og åser. De naturskjønne omgivelsene gir derfor gode muligheter for å oppleve området og naturen til fots på turstiene eller langs elva, hvor det også er flere broer hvor en kan gå over til bydelen Gorica og flere andre bydeler.

En del av UNESCOs verdensarvliste

Berat har vært en del av UNESCOs verdensarvliste siden 2008. Byen har gjennom historien vært okkupert av både grekerne, makedonerne og ikke minst romerne, som alle har satt sine spor flere steder i byen. Spesielt det gamle slottet fra 1200-tallet på toppen av fjellet, er et must å besøke. I byen finner du også flere spennende museer og vakre gamle kirker som er verdt et besøk.

Velkommen til Berat med Escapeaway 

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller.  Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet tl å utforske alle de flotte stedene som finnes rundt om i Albania.

>>> Les mer om Albania

>>> Les mer om Tirana

>>> Les mer om Durres

 

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Berat