Reiser til Durres

Durres, som også skrives Durrës, er Albanias største havneby. I 1914 ble den utnevnt til fyrstedømmets hovedstad, men måtte etter en kort årrekke ved opprettelse av den nye staten Albania overdra denne tittelen til nærliggende Tirana. Den nåværende hovedstaden ligger således inne i landet bare omkring 30 kilometer fra Durres. De to byene er adskilt av en smal, lav fjellkjede, som dog ikke er noen hindring for trafikken mellom dem. Derfor er Durres i dag takket være sin havn og beliggenhet nær hovedstaden stadig en av landets økonomisk viktigste byer.

Rivieraen

Blant feriegjester er den store havnen dog ikke den viktigste attraksjonen i Durres. Det er derimot den 10 kilometer lange stranden med lavt, barnevennlig vann som strekker seg ut langs en bukt sør for selve byen. Her kan du nyte det solrike klimaet og inne ved den gamle havnefronten finner du alt hva du kan ønske deg av gode restauranter. Her vil du hurtig oppdage at den nære beliggenheten til Italia har satt tydelige kulinariske spor i Albania. Du kan derfor glede deg til en ferie med lekker mat basert på gode råvarer, som til og med fås til betydelig lavere priser enn på mer kjente reisemål omkring Middelhavet. Det er også tallrike spisesteder langs med strandpromenaden mot sør, som generelt serverer litt enklere retter. Her finner du også strandbarer og diskoteker, hvor det i høysesongen er et livlig natteliv.

Den lange stranden, rivieraen, er selvsagt perfekt hvis du reiser til Durres for kun å nyte en avslappende badeferie. De fleste hoteller har oppstilte liggestoler og parasoller, men det er heller ikke vanskelig å finne et mer fredelig område på sanden, hvis du ønsker. Vil du ikke nøye deg med å slikke sol og bade, er det naturligvis forskjellige former for vannsportsaktiviteter.

Severdigheter og utflukter

Når du ikke nyter strand- eller restaurantlivet, har du mange muligheter for å utforske byens rike historie. Like ved havnefronten ligger således et spennende arkeologisk museum med en flott samling som forteller historien om de forskjellige sivilisasjonene, som i tidens løp har hersket over området. Gå heller ikke glipp av byens romerske amfiteater fra det 2. århundre f.kr., det største av sitt slag på Balkan. Her ble det i sin tid kjempet blodige gladiatorkamper foran opp mot 20.000 tilskuere.

En reise til Durres er også en opplagt mulighet til å dra på utflukter litt inn i landet. Det tar for eksempel ikke lang tid å kjøre med buss inn til Tirana, Albanias hovedstad. Lengre mot nord kan du i Krujë besøke den imponerende borgen, som spiller en særlig rolle i albanernes bevissthet. Det var her nasjonalhelten Skanderbeg på 1400-tallet frem til sin død klarte å holde stand mot tyrkerne. Gå også en tur på basaren, som består av en lang brosteinsbelagt gate fra borgen ned til sentrum.

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Durres

Populære hoteller i Durres

Albania, Durres
9,5
Fantastisk
390 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Durres
9,2
Fantastisk
271 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Durres
9,0
Fantastisk
53 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.5 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Durres?

6,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser