Reiser til Durres

Durres, også kjent som Durrës, er Albanias største havneby. I 1914 ble Durres utnevnt til hovedstad i fyrstedømmet, men etter opprettelsen av den nye staten Albania måtte denne tittelen raskt overdras til den nærliggende byen Tirana. De to byene ligger bare omtrent 30 kilometer fra hverandre, adskilt av en smal, lav fjellkjede. Dermed forblir Durres, takket være sin havn og nærhet til hovedstaden, en av landets økonomisk viktigste byer.

Rivieraen

Blant feriegjester er den store havnen ikke den viktigste attraksjonen i Durres. Det er derimot den 10 kilometer lange barnevennlige stranden som strekker seg langs en bukt sør for selve byen. Langs den gamle havnen finner du et utvalg av gode restauranter med kulinariske påvirkninger fra nabolandet Italia. Maten er basert på gode råvarer og tilbys til rimelige priser sammenlignet med andre reisemål rundt Middelhavet. På strandpromenaden mot sør er det også mange spisesteder som serverer enklere retter, samt strandbarer og diskoteker med livlig natteliv i høysesongen.

Denne lange stranden, omtalt som rivieraen, er perfekt for de som ønsker en avslappende badeferie. De fleste hoteller tilbyr liggestoler og parasoller, men det er også mulig å finne mer fredelige områder langs stranden. For de som ønsker det, finnes det også et utvalg av ulike vannsportsaktiviteter.

Severdigheter og utflukter

Når du ikke nyter strand- eller restaurantlivet, har du mange muligheter for å utforske Durres' rike historie. Like ved havnefronten ligger et spennende arkeologisk museum med en flott samling som forteller historien om de forskjellige sivilisasjonene som har hersket over området opp gjennom tidene. Ikke gå glipp av byens romerske amfiteater fra det 2. århundre f.kr., det største av sitt slag på Balkan, hvor det en gang ble kjempet blodige gladiatorkamper foran opp mot 20.000 tilskuere.

En reise til Durres gir også en opplagt mulighet til å dra på utflukter litt inn i landet, for eksempel til hovedstaden Tirana. Lenger nord ligger byen Krujë med den imponerende borgen, som har en spesiell rolle i albanernes bevissthet. Her klarte nasjonalhelten Skanderbeg på 1400-tallet å holde stand mot tyrkerne helt frem til sin død. Ta også en tur på basaren, som består av en lang brosteinsbelagt gate fra borgen ned til sentrum.

Velkommen til Durres med Escapeaway 

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller.  i anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet tl å utforske alle de flotte stedene som finnes rundt om i Albania.

>>> Les mer om Albania

>>> Les mer om Tirana

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Durres

Populære hoteller i Durres

Albania, Durres
9,1
Fantastisk
432 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Durres
9,6
Fantastisk
453 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Durres
9,2
Fantastisk
237 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 40 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Durres?

6,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser