Reiser til Saranda

Saranda, ved foten av fjellene og det azurblå havet, er et ettertraktet reisemål i Albania. Dette er takket være det deilige middelhavsklimaet med over 300 solskinnsdager i året, og en rekke fristende badestrender. Beliggende på den albanske rivieraen med utsikt mot den greske øya Korfu, tiltrekker denne populære feriebyen seg besøkende med sitt livlige restaurant- og uteliv. Om sommeren blomstrer byen opp med aktiviteter langs den kilometerlange strandpromenaden.

Slapp av ved det asurblå Middelhavet

Saranda byr på en perfekt ramme for en avslappende badeferie uten noen spesielle planer. Her kan dagene enkelt nytes med sol og bad ved det krystallklare havet og deilig mat på en av de mange restaurantene. Denne populære kystbyen er også et flott utgangspunkt for å utforske stedene langs rivieraen, med flere uberørte strender, sjarmerende fiskerlandsbyer og historiske severdigheter.

Ikke langt unna ligger Ksamil, som er en idyllisk ferieby inne i nasjonalparken Butrint, som huser ruinene av en oldtidsby oppført på UNESCOs verdensarvliste. Å utforske ruinene er bare én av mange spennende opplevelser i området, som vitner om regionens rike og til tider dramatiske historie.

Historiske severdigheter

Saranda har en rik historie som går langt tilbake i tid, og det er mye mer å oppdage her enn bare de nydelige strendene. Opp i bakkene bak byen finner du historiske perler som forteller om Sarandas historie. Lekuresi-borgen, fra den osmanske perioden, gir deg ikke bare en fantastisk utsikt over byen og havet, men også en flott mulighet til å oppleve solnedgangen. En annen historisk juvel er Saranda-klosteret fra 400-tallet, som ligger i bakkene bak byen. Selv om mye av bygningen ble ødelagt under 2. verdenskrig er likevel utsikten fra klosteret en opplevelse i seg selv.

For de historieinteresserte er det også verdt å besøke ruinene av den gamle synagogen i byens sentrum, som stammer fra 400-tallet og er et av de eldste sporene etter jødiske samfunn på Balkan. Gjirokastra,en annen perle som ligger bare en times kjøring fra Saranda og er kjent for den imponerende borgen og de brosteinsbelagte gatene.

Strendene ved Saranda

Saranda byr på flere flotte alternativ for deg som ønsker en dag på stranden. Byens sentrale strand som ligger ved den livlige strandpromenaden og omgitt av høye hotellbygninger, er praktisk, men det er vel verdt å ta den korte turen til den idylliske Ksamil-stranden som ligger litt lenger sør.  Ksamil har også et utvalg av spisesteder og isboder ved strandkanten. Det kan være mange besøkende i høysesongen, og da er det fint å kunne ta en tur til de små øyene utenfor kysten, som et stille tilfluktssted om du søker fred og ro. 

I motsatt retning omtrent 35 kilometer nord for Saranda, ligger den lange, vakre Borsh-stranden ved Det Joniske Hav. Med fem kilometer hvit sand er det enkelt å finne et sted å nyte dagen ved det innbydende havet.

Uansett om du vil komme litt bort fra byens kjas og mas så behøver du ikke å dra langt. På begge sider av Saranda finner du flere mindre bukter med familievennlige strender. Bare ti kilometer sør for byen finner du Pulëbardha-stranden som er ansett av de som kjenner området godt, som en av de beste strendene i Albania.

Restauranter og shopping

Xhiro er det albanske ordet for en avslappet kveldstur, og er en favorittaktivitet blant lokalbefolkningen, spesielt rundt solnedgang. Spesielt sent på dagen er den lange strandpromenaden et livlig sted å tilbringe tiden. Her finner du massevis av kafeer og restauranter som tilbyr alt fra pizza til tradisjonelle albanske fiskeretter. Den tydelige påvirkningen fra Italia og Hellas gjenspeiles i det lokale kjøkkenet. Med det gunstige prisnivået i Albania, er det en flott mulighet til å nyte kulinariske opplevelser uten å bli ruinert. For den mest autentiske fiskeopplevelsen anbefales vi å besøke fiskehavnen. Her finner du restauranter som ligger like ved båtene som kommer inn med ferske forsyninger.

Hvis du ikke er klar for å legge deg etter et deilig måltid, er det mye liv på byens barer og diskoteker, spesielt i høysesongen.

Saranda har en befolkning på omtrent 38 000 fastboende, så selv utenfor de travleste sommermånedene, juli og august, er det mye liv i byen. Du vil derfor finne alle nødvendige butikker og supermarkeder som tilbyr lokale spesialiteter og andre nødvendigheter.

En kjapp tur til Korfu

På en ferie til Saranda i Albania, kan det kanskje friste med en utflukt til Korfu i Hellas. Med båt så tar under en halv time å komme over det smale stredet til en av Hellas mest kjente ferieøyer Korfu. Her kan du ha en deilig dag på stranden, nyte en god moussaka og eventuelt kjøpe noen greske suvenirer.

Velkommen til Saranda med Escapeaway 

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller.  Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet tl å utforske alle de flotte stedene som finnes rundt om i Albania.

>>> Se vårt unike Hideaways hotell i Saranda

>>> Les mer om Albania

>>> Les mer om Tirana

>>> Les mer om Durres

>>> Les mer om Berat

>>> Les mer om Korfu i Hellas

 

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Saranda

Populære hoteller i Saranda

Albania, Saranda
9,7
Fantastisk
261 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 281 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
9,2
Fantastisk
344 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 276 km
  • Nærmeste strand: ca. 110 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
8,3
Meget bra
426 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 278 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)