Reiser til Saranda

Et deilig, mildt middelhavsklima med over 300 solskinnsdager i året, en vakker beliggenhet ved foten av fjellene ved det azurblå havet og ikke minst en perlerekke av innbydende badestrender gjør Saranda til et av de mest attraktive reisemålene på den albanske riviera. Denne populære feriebyen, som ligger i den sørlige delen av Albania overfor den greske øya Korfu, er dessuten kjent for sitt restaurant- og natteliv, og i de populære sommermånedene er det  alltid masser av liv nede på byens hyggelige, kilometerlange kystpromenade.

Slapp av ved det asurblå Middelhavet

Saranda, som lokalt er kjent som Sarandë, er med andre ord perfekt for en avslappende strandferie uten noe fastlagt program. Her går dagene lett med bare å nyte solen ved det krystallklare havet og den lekre maten på de mange restaurantene. Den populære kystbyen gir deg samtidig et glimrende utgangspunkt for å utforske andre deler av rivieraen, hvor det venter enda flere og mer uberørte strender, sjarmerende fiskerbyer og historiske severdigheter av høy, internasjonal klasse. 

Ikke veldig langt mot sør ligger for eksempel Ksamil, en idyllisk ferieby inne i nasjonalparken Butrint, som er oppkalt etter en oldtidsby, som er oppført på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er verdt å bruke minst et par timer på å utforske ruinene på en reise til Saranda, hvis du kun har den minste interesse i historie. Ruinbyens spor etter romerne og grekerne er dog bare én av mange spennende severdigheter i området, som vitner om regionens rike og til tider dramatiske historie.

Selv om kystbyer som Saranda med rette tiltrekker seg en hel del feriegjester, både lokale og utenlandske, er Albania på mange områder enda et uoppdyrket reisemål sammenlignet med for eksempel nabolandet Hellas. Vil du oppleve det autentiske, uberørte Albania, behøver du derfor ikke bevege deg langt inn i baklandet. 

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Saranda

Populære hoteller i Saranda

Albania, Saranda
9,2
Fantastisk
331 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 276 km
  • Nærmeste strand: ca. 110 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
9,8
Fantastisk
34 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 260 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
9,9
Fantastisk
116 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 277 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)