Velkommen til Vlore

Vlore er en kystby ved Adriaterhavet sørvest i Albania, som ligger i den lille bukten med samme navn. Byen er vakkert omgitt av fjell og byr på en kystlinje med nydelige strender som gjør den til et flott feriemål om sommeren. Her er det et deilig middelhavsklima, mange gode spisesteder og en spennende historie, som også har gjort den til landets tredje mest populære by. 

En by med en lang, konfliktpreget historie...

Vlore er en av de eldste byene i Albania, og har en historie som går tilbake til det 6. århundre f.Kr. Opprinnelig ble byen grunnlagt av grekerne under navnet Aulon, og var strategisk plassert ved bukten med samme navn, og ved Otrantostredet, med Italias hæl, Puglia, på den motsatte siden. Romerne okkuperte senere byen, og den kom under romersk styre. Vlore har vært sentrum for flere konflikter og var i en periode underlagt Det osmanske riket. Byen led også under Balkankrigen, og ble invadert av Italia under både første og andre verdenskrig, før den senere kom under sovjetisk kontroll. Som et resultat av denne rike historien har Vlore mange spor etter tidligere kulturer, og i området finnes det flere museer og historiske severdigheter som vitner om byens lange og konfliktfylte fortid.

... som senere ble en fantastisk ferieby

I dag preges Vlore av fred, ro og en avslappende atmosfære, og i sommerperioden forvandles den til en herlig ferieby med nydelige strender som tiltrekker seg ferierende. Det varme klimaet og de mange soldagene skaper perfekte forhold for en sommerferie med sol, varme og avslapning ved Adriaterhavet. Med sitt varierte tilbud av historiske severdigheter, gode utfluktsmuligheter, restauranter og herlige feriestemning, er Vlore Albanias tredje mest populære by. Derfor er Vlore et flott reisemål for hele familien, så vel som for par og vennegrupper.

Velkommen til Vlore med Escapeaway 

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller.  Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet tl å utforske alle de flotte stedene som finnes rundt om i Albania.

>>> Se vårt unike Hideaways hotell i Vlore

>>> Les mer om reiser til Albania

>>> Les mer om reiser til Durres

>>> Les mer om reiser til Saranda

>>> Les mer om reiser til Berat

>>> Les mer om reiser til Tirana

 

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Vlore