Reiser til Belgia

Belgia er kanskje et lite land, men har fortsatt overraskende mye å tilby sine besøkende. Landet kan enkelt krysses på én dag, men da går du også glipp av mange spennende opplevelser. Det er et svært urbanisert land og er langt mer kjent for sine byer enn for sine landlige områder.

Hvordan bestiller jeg en rimelig reise til Belgia?

Belgia er en av flere nye destinasjoner du snart kan reise til med oss. Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på sosiale medier og bli blant de første som får beskjed når vi åpner for reiser til Belgia og andre land i Europa som f.eks. billige reiser til Portugal.

>> Les også om reiser til Nederland her

Informasjon og fakta

Geografi

Med en veldig kort kystlinje, okkuperer Belgia bare et lite landområde mindre enn 100 km på tvers og godt klemt mellom Nederland, Tyskland, Luxembourg og Frankrike. Landet er relativt tett befolket, spesielt konsentrert rundt de større byene. Det er imidlertid fortsatt mulig å finne noen landlige og ubebygde områder. Disse finnes hovedsakelig i den sørlige delen av Ardennene, hvor du finner Hautes Fagnes nasjonalpark mot den østlige grensen. Nord er flatt, sør domineres av den pittoreske regionen Ardennene, og den 65 km lange kystlinjen mot Nordsjøen er monopolisert av hoteller og feriesteder, med unntak av noen få vindblåste sanddyner.

Vakker natur

Sørøst-Belgia er ofte et oversett område, men Ardennene er faktisk et av de vakreste områdene i Belgia med sine mange elver, dype daler og store skoger. Når du kjører gjennom det myke, kuperte landskapet eller langs de buktende strekningene ved elvene Meuse, Lesse og Ourthe, finner du små koselige landsbyer og citadeller, som Namur sannsynligvis er det beste eksemplet på. Området er også kjent for sine smakfulle meieriprodukter.

Byer

Brussel - sentrum av Belgia og Europa

Belgias hovedstad, Brussel, er sentrum for Europaparlamentets aktiviteter, og gir byen en overveldende diplomatisk karakter. Byen utstråler effektivitet, men beholder likevel en viss sjarm med sine utallige gallerier og museer, spesielt Museum of Ancient Art og Museum of Modern Art. Tegneseriesenteret er også populært. I hjertet av Brussel finner du Grand Place, som utvilsomt er et av de vakreste sentrale torgene i Europa. Det er også i nærheten av her du finner byens lille, men ekstremt populære varemerke; Manneken Pi-statuen. I nærheten finner du også Rue des Bouchers (Slaktergaten), som er kjent i Belgia både for sitt utsøkte kjøkken og sitt utvalg av kjente og lokale øl.

>> Les mer om reiser til Brussel her

Antwerpen rik på belgisk historie

Antwerpen er en liten og tett befolket by rik på historiske opplevelser. Strategisk plassert ved elven Schelde er Antwerpen en travel havneby i Belgia, og samtidig verdens handelssenter for diamanter. En spasertur rundt i byens gamle gater og smug gir deg muligheten til å oppleve en spennende blanding av bygninger fra middelalder og renessansen, kombinert med hus i jugendstil. Sammen danner de bakgrunnen for et rikt utvalg av barer og kafeer. Antwerpen er også et paradis for kunstelskere, hvor spesielt Rubens kommer til sin rett ved Royal Museum of Art. Den enorme katedralen i Antwerpen er også absolutt verdt et besøk.

Brugge - Belgias mest populære turistmål

Brugge er Europas best bevarte middelalderby og er Belgias mest populære turistmål. Byen har en rik historie, og var det ikke for de mange menneskene og moderne fasilitetene, kunne det nesten virke som om byen ikke hadde forandret seg de siste århundrene. Byen er beriket med to middelalderske severdigheter; Grote Markt og Burg, og er også rik på kunstsamlinger, som spesielt kan nytes på Groeninge-museet og på Stadhuis fra 1300-tallet.

Opplevelser og severdigheter

Ute på landet

Belgia er et lite land og kan enkelt krysses på en enkelt dag. Det er et svært urbanisert land og er langt mer kjent for sine byer enn for sine landlige områder. Men mange av de mindre byene er absolutt verdt et besøk og det er derfor verdt å vurdere å leie bil og bevege seg litt vekk fra de travle turistområdene. Samtidig er det lett å krysse landegrensene til nabolandene Frankrike, Tyskland eller Nederland.

Middelalderbyer

Gent var en gang en av Europas viktigste middelalderbyer og er gjennomsyret av historie, spesielt den mer opprørske typen. Selv om byen ikke er på langt nær så pittoresk som Brugge, gir byen et mye mer nøyaktig bilde av hvordan middelalderens Europa må ha sett ut. Gent er også mye roligere og overskuelig. Byen har et slott, som absolutt er en "klatretur" verdt en , i likhet med byens imponerende katedral.

I den lille byen Ypres finner du Menin-porten; et minnesmerke over 55 000 britiske og allierte tropper som mistet livet i Flandern under andre verdenskrig.
I nærheten av byen Liège finner du Belgias eldste by, Tongeren, som dateres tilbake til 15 f.Kr. Byen er omgitt av romerske og middelalderske murer og har en viktig samling av gallo-romerske levninger.

Været når du reiser

Belgia har et behagelig klima, og det vil sjelden være for varmt eller for kaldt. Belgia har et typisk kystklima, hvor nærheten til havet jevner ut forskjellen mellom sommer og vinter. Om sommeren ligger temperaturen derfor vanligvis mellom 13 og 21 grader, og om vinteren mellom 0 og 6 plussgrader. Nedbøren er relativt jevnt fordelt over årets måneder i Belgia

Transport

Fly

Mange flyselskaper er representert på flyplassen; det er regelmessige transatlantiske forbindelser, og det er også flyreiser til mange asiatiske destinasjoner. Det er hyppig, pålitelig og effektiv transport til byen enten via buss, tog eller taxi. Deurne, den andre flyplassen, ligger i nærheten av Antwerpen og fungerer hovedsakelig som en regional flyplass, og er den mest praktiske hvis du kommer fra Amsterdam, London, Liverpool eller Dublin.

Togforbindelser

Mange besøkende ankommer med tog fra andre steder i Europa, da Belgia kun er noen timers kjøring fra Paris, Amsterdam, London, Rheinland og København. Eurostar og Thalys høyhastighetstog gjør reisen rask, enkel og komfortabel, og med disse togene er London bare 3 timer unna. Brussel har 3 store jernbanestasjoner og er det sentrale knutepunktet med forbindelser i alle retninger.

Annen transport

Busser går fra alle sentrale destinasjoner i hele regionen, og det er mulig å ta direkteruter til destinasjoner på motsatt side av det kontinentale Europa, så vel som til Storbritannia.

Det er to fergeforbindelser til og fra Storbritannia: North Sea Ferries, som har nattlige avganger mellom Zeebrugge og Hull, og Ostend Lines / Sally Ferries, som har 6 avganger om dagen mellom Oostende og Ramsgate.

Turistinformasjon

nettsiden til Belgias offisielle turistkontor kan du finne praktisk informasjon om å reise i Belgia, men også informasjon om hva du kan oppleve på turen. Turistkontoret har også en rekke brosjyrer i elektronisk format, klare til å lastes ned og ta med. Her kan du f.eks. lese om årets begivenheter i Belgia, turistattraksjoner, museer m.m.

Besøk evt også turistkontoret for Flandern, som er den nordlige delen av Belgia.

Reisemål i Belgia

 • Brussel
  14 hoteller
  Brüssel er hovedstaden i Belgia og én av de i alt tre administrative regionene i landet sammen med Flandern og Vallonia. Utover sin viktige rolle som hovedstad og sentral region i Belgia er byen en by av internasjonal betydning.

Populære hoteller i Belgia

Belgia, Brussel
8,7
Meget bra
5586 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 20 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Brussel
8,6
Meget bra
6866 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Avstand til sentrum: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Brussel
8,8
Meget bra
5288 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 15 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
 • Internettilgang / WiFi