Reiser til Egypt

Egypt er et populært reisemål som du kan besøke året rundt. Landet byr på et fantastisk klima, deilige strender og en spennende kultur og har vært en særdeles populær feriedestinasjon i mange år. Mange av de besøkende vender tilbake til landet år etter år. 

Egypt har blitt en feriefavoritt for mange, spesielt om du ønsker sol og varme i de kaldeste månedene våre. Opplev fantastiske dykkeforhold i Rødehavet – et av verdens varmeste hav – samt oldtidens historiske monumenter og eksklusive hoteller med alle fasiliteter og et spekter av aktiviteter. Hurghada og Sharm el Sheik er Egypts største feriedestinasjoner for klassisk badeferie og hit kan du få billige all inclusive reiser for både familier, par og eldre. Det er også populært med cruise på Nilen, besøk til historiske Luxor og hovedstaden Kairo med pyramidene og Sfinxen. Egypt har noe for ethvert reisehjerte!

Reise til Hurghada og Sharm el Sheikh

De mest populære feriedestinasjonene i Egypt er Hurghada og Sharm el Sheik. Hurghada ligger på østkysten av Rødehavet, omtrent midt mellom Suez i nord og grensen til Sudan i sør. Her finner du blant annet feriesteder som El Gouna, Soma Bay og Marsa Alam. Hurghada International Airport er den andre mest trafikkerte flyplassen i Egypt etter flyplassen i Kairo. Sharm el Sheik ligger på sørspissen av Sinaihalvøya og var opprinnelig en mindre fiskerlandsby. I dag er byen et av Egypts mest populære reisemål med en rekke luksushoteller. Prisene er generelt litt høyere her enn i Hurghada. Sharm el Sheik flyplass er den tredje største i Egypt. 
Både Hurghada og Sharm el Sheik kan friste med lange sandstrender, rikt plante- og dyreliv under vann, samt varmt klima med milde vintre. Spesielt grunnet korallrev er dykking og snorkling populære aktiviteter, samt sportsfisking. Det er et godt utbygd rutenett for turistbusser, med mange nærliggende hoteller og ferieområder som tilbyr et spekter av aktiviteter og opplevelser. 

Opplevelser i Egypt

Egypt er et allsidig reisemål som byr på mange varierte attraksjoner og opplevelser. En stor del av turismen i Egypt trekkes til landet for å nyte sol og bad året rundt, snorkling i fantastisk undervannslandskap i Rødehavet og flotte hoteller til en billig penge. Men Egypt har mye mer å by på – med sin 6000 år lange historie finner du en mengde fantastiske monumenter og gamle ruiner som er vel verdt å oppleve. Landet har syv steder på UNESCOs verdensarvliste (2021) blant annet pyramidene og sfinksen i Giza utenfor Egypts hovedstad Kairo, samt Karnak – oldtidens største tempelkompleks bygget av de gamle egypterne på vestbredden av dagens Luxor. Det er også populært å dra på ørkensafari med overnatting under åpen himmel, eller safari i ørkenen med firehjuling. 

En reise på Nilencruise er en flott og attraktiv måte å se mer av Egypt. Cruiset starter vanligvis i den historiske byen Luxor, og tar deg helt til Aswan i Nubia, og deretter går cruiset tilbake nordover mot Luxor igjen. Du får mulighet til å besøke mange templer og monumenter i løpet av turen, men cruiset gir deg også et innblikk i hverdagen til egyptere langs Nilen. 

Egypts hovedstad, Kairo, er kjent som en kaotisk storby med rundt 20 millioner innbyggere. Den historiske byen er en av de eldste muslimske byene i verden og er en opplevelse i seg 
selv. Hovedstaden er også en urban, internasjonal storby som byr på både shopping, matopplevelser og uteliv. 

Hvem passer dette reisemålet for?

Det er ganske stor forskjell mellom å ligge i en solstol ved svømmebassenget på et lekkert hotell og å vandre gjennom Karnak-templet i en uendelig lang kolonne med 35 grader i skyggen, men i det store og hele har Egypt noe for alle. Barnefamiliene kan få hotell med alle tenkbare fasiliteter, voksne par reiser kanskje på en ørkensafari med overnatting under åpen himmel, og for de som vil shoppe, feste og ha en aktiv ferie, ja så er det muligheter for dette også.

Det tar drøyt fem timer å reise til Egypt fra Norge med fly. Du kan fly til Egypt fra flere flyplasser i Norge som regel alltid med en mellomlanding og ikke direkteruter. Egypt er et stort internasjonalt reisemål og det brukes mye ressurser på turisme i landet. Det er store kulturforskjeller fra Norge, men det er generelt trygt å reise til Egypt – spesielt om du besøker de populære feriedestinasjonene. Nordmenn trenger visum for å reise til Egypt. Du kan søke på forhånd ved Egypts ambassade i Oslo, eller du kan kjøpe turistvisum med gyldighet i 30 dager ved ankomst på en internasjonal flyplass i Egypt. 

Når er det best å reise til Egypt?

Været i Egypt er svært stabilt med to adskilte årstider; den hete sommeren fra mai til oktober, og den kjøligere vinteren fra november til april. Du kan reise til Egypt hele året, men den beste og mest populære tiden er på vinteren, spesielt desember og januar. På blant annet feriedestinasjonene Sharm el Sheikh og Hurghada kan du nyte behagelig temperaturer over 20°C både på land og i vann gjennom hele vinteren. 

 

 

Reisemål i Egypt

 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Hurghada
  36 hoteller
  Solen er gavmild i Hurghada. Den populære feriebyen ved Rødehavet har alt hva du kan ønske deg av spennende restauranter og butikker, og ikke minst lekre strender og fargerike korallrev som byr på store opplevelser for både erfarne og nye dykkere.
 • Sharm el Sheikh
  22 hoteller
  Sharm el Sheikh er én av Egypts ledende resorts og er berømt for sitt fantastiske liv under vannoverflaten med fargerike fisk og koraller som du kan oppleve med snorkel eller på dykkerturer. På land venter spennende markeder og kaféer.
 • El Gouna
  2 hoteller
  El Gouna er et av Rødehavets mest eksklusive turiststeder hvor de har bygget opp kunstige kanaler, laguner og øyer. Området er barnevennlig med finkornede, langgrunne strender og begrenset biltrafikk.

Populære hoteller i Egypt

Egypt, Hurghada
8,9
Meget bra
2668 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
9,8
Fantastisk
14127 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 22 km
 • Nærmeste strand: ca. 850 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, El Gouna
9,8
Fantastisk
82 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 43 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Reiseguide om Egypt

Opplevelser 

Nilens land, Egypt, og det som kanskje er den eldste sivilisasjonen som vi kjenner til, åpner sine dører for deg. Overalt i Egypt finnes spor etter den for lengst utdødde sivilisasjonen som vandret på landjorden for godt over 8000 år siden. Egypt er i dag bebodd av et arabisk folk som ikke bygget de mange fantastiske monumentene som pyramidene i Giza, de mange gravene i Kongenes Dal, tempelet i Luxor og Orakelet i Siwa. Disse byggverkene ble bygget av en langt eldre sivilisasjon, som i enkelte historiebøker blir beskrevet som mektige og nærmest overmennesker. Kongen deres skal ha vært en gud i menneskelig form, men hvorvidt dette egentlig stemmer er det ingen som vet. Dette folkeslaget er i dag utslettet, og alt som er igjen er den enorme mengden av bygninger og andre spor som ble etterlatt. Ett av de store mysteriene som stadig vekk er uoppklart er hvordan en sivilisasjon som eksisterte 6000 år før Kristi fødsel kunne bygge disse enorme monumentene uten verktøy som lastebiler og kraner som løftet de mange tonn tunge sandsteinene som utgjør de mange mange templene, pyramidene og obeliskene.

Reis med oss til Egypt og prøv å løse de mange mysteriene selv og la deg forbløffe av de enorme bedriftene som en så ung sivilisasjon klarte å utrette. 

Historie

Egypt omtales gjerne som antikkens bastion og byr på en ferie i fortidens tegn. Landet var lenge før vår tidsregning en mektig sivilisasjon som banet vei inn i en verden fylt med vitenskap og religion. Man mener at de gamle egypterne revolusjonerte skriftspråket og formidlingen av vitenskap og var banebrytende på den arkitektoniske fronten. Den dag i dag lar eksperter seg forbløffe av hvordan egypterne klarte å bygge så enorme strukturer som de mange monumentene som fortsatt står oppreist. De egyptiske bøndene lå også langt forut sin tid og forstod viktigheten av landbruk, dyrking og å så frø. Egypt betraktes gjerne som sivilisasjonens vugge, og man gjør stadig nye funn i landet som stammer fra fortidens bedrifter. Besøk de enorme Gizapyramidene, Kongenes dal, Karnaktemplet, Orakelet i Siwah og mange, mange andre berømte steder. Dette spennende landet og dets mange turistattraksjoner har vært besøkt av mange store navn opp gjennom verdenshistorien; alt fra Alexander Den Store til Keiser Napoleon Bonaparte, og i dag kan du oppleve sporene de etterlot seg med dine egne øyne.

Reisemål i Egypt

Egypt sies gjerne å ha seks forskjellige turiststeder av førsteklasses kvalitet, som hver for seg har sitt eget særpræg og som for det meste tjener hver sitt formål. Overraskende nok er - med unntak av Luxor - ikke disse områdene avhengige av forhistoriske monumenter for å opprettholde turismen. 

Kairo er for mange inngangen til Egypt og er et populært knutepunkt for mange afrikanske og asiatiske flyvninger. Det går mange flyavganger til Egypt fra europeiske land, i tillegg til direkte transatlantiske flyruter.

Legg inn din foretrukne reiseform, reiselengde og destinasjon i Egypt, så får du en oversikt over alle ledige reiser i vår database. I oversikten kan du lese mer om reisen, hvem som er arrangør og selvfølgelig prisen på din utvalgte reise. Hvis du finner én eller flere reiser som du ønsker å bestille eller lese mer om, er det bare å trykke på knappen "bestill reise".

Kairo - som en reise tilbake i tid 

Til tross for den hektiske trafikken, er Kairo én av verdens mest kjente turistbyer, særlig takket være pyramidene i Giza i utkanten av byen. Her kan man også oppleve Sfinxen, som ligger og holder vakt foran pyramidene.

Et besøk i den islamiske byen Kairo er nærmest som å reise flere århundrer tilbake i tid. Byen er full av trange smug, hus av mudderstein, matboder, geiter, kameler og esler. Her kan man besøke byens citadel, som er en middelalderfestning med en egen Al-Azhar moské som dominerer bybildet. Den Koptiske delen av Kairo er av romersk opprinnelse, mens Fort Babylon er den eneste gjenværende levningen etter den kristne innflytelsen på byen. Det verdensberømte Egyptiske museum har en fantastisk samling av oldtidsminner.

Kairo har førsteklasses hoteller, underholdning, restauranter, monumenter av alle slag fra hele landets historie og er ofte inngangsstedet til Egypt for reisende som besøker landet. Forøvrig har byen bowllinghaller og et stort utvalg av golfbaner. 

De egyptiske templene i Luxor

Luxor og nærområdene er nærmest et levende museum med sitt store utvalg av forhistoriske monumenter,. Området er særlig rettet mot turister og minner nærmest om en temapark med historiske monumenter. 

Luxor overgår Kairo når det gjelder omfang av templer og antikk arkitektur. Karnaktemplene er et sentralt kompleks som består av endeløse kamre og murer, tårnhøye søyler, statuer, sfinkser og relieffer som har inngraverte hieroglyfer. Det nærliggende Luxortempelet fra år 1390 f.Kr. er mindre, men har en særdeles imponerende hoveddør med tårnhøye statuer som immiterer Ramses. 

Se utvalget av reiser til Luxor

Alexandria - en viktig by

Helt siden Alexander den Stores ankomst i år 331 f.Kr. har Alexandria hatt en viktig betydning for Egypt som en travel, maritim by og sentrum for lærdom og utdannelse. Byen har flere levninger etter romertiden, herunder det nylig utgravde romerske amfiteateret, den gigantiske Pompejus-søylen, Katakombene og mange andre imponerende, historiske severdigheter. Disse kan oppleves ved havnen og på det fremragende gresk-romerske museet. Det ligger dessuten adskillige ferieområder langs Middelhavskysten nær Alexandria, blant annet Sidi Abdel Rahman. Området har en middelhavsaktig atmosfære over seg, men også et noe kjøligere klima, som ofte verdsettes av Kairos innbyggere. 

Aswan

Reis nedover den sagnomsuste Nilen i faraoenes fotspor til oldtidsbyen Aswan. Aswan er kanskje det minste av turistområdene, men har storslåtte hoteller og nærhet til den store Nassersjøen. I det som er ett av Egypts sørligste områder finner du en liten oase, som er en av sivilisasjons siste bastioner før Nilen igjen løper ut i den barske og enorme ørkenen. Her ligger storbyen Aswan, med sine godt over 200.000 innbyggere. I oldtiden markerte denne eldgamle byen en yttergrense for det mektige Egypt, men også i våre dager er byen av enorm betydning for Egypt. I oldtiden var byen det første som fiender og handelsmenn fra det sørlige Afrika ble møtt av. I dag er byen tilknyttet de store Aswandemningene, som sørger for at Nilens vannstand ikke stiger mer enn nødvendig på vei mot utløpet til Middelhavet. Aswan og omegn rommer massevis av egyptisk historie, ettersom at byen har vært av enorm betydning helt siden oldtiden. Derfor kan oldtiden utforskes på nærmere hold i byen, som forøvrig ligger i et meget tørt område. Temperaturen ligger ofte omkring 25 grader og kan stige helt opp til 42 grader; derfor bør du ikke legge igjen solhatten hjemme. 

Hurghada

I Hurghada og nærområdet, særlig El Gouna og Safaga, finnes nesten alt hva turister måtte forlange, med unntak av forhistoriske monumenter. Dette kompenseres av det store utvalget av vannsport, golfbaner, kasinoer og mye mer. Området som ligger ved Rødehavet har en mindre egyptisk atmosfære, men fremstår samtidig ikke like europeisk som Sinai.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh og området omkring med Sharks Bay har i likhet med Hurghada massevis av turistattraksjoner, herunder vakre, kristne monumenter og vannsportsaktiviteter. 

Samtidig finnes flere steder enn Hurghada og Sharm El Sheikh som bør oppleves, særlig langs Rødehavet, i Sinai og i det indre Egypt med sine oaser. 

I søkemaskinen vår kan du søke etter reiser til Egypt og sammenligne priser på våre mange former for reiser til landet, herunder charterreiser, kulturreiser, all inclusive og cruise. 

Det er oftest billigst å kjøpe en pakkereise til Egypt, men hvis du er uheldig kan du ende opp på et hotell som holder lav standard. Flyplassen i Kairo er noe gammeldags og har kun noen få fasiliteter. Derfor er den lite egnet for timeslange opphold. Det finnes massevis av taxier i Kairo, som gjerne er billige å benytte hvis du forhandler deg frem til en god pris. Det kjører forøvrig jevnlig busser til sentrum, men dette er ikke den mest komfortable løsningen; da er heller en minibuss å anbefale. 

Les mer om reiser til Sharm el Sheikh

Transport

Her kan du lese om de forskjellige transportformene som du kan benytte på en reise omkring i Egypt. 

Fly

Avstandene innad i Egypt er store, og innenriksfly kan være den enkleste og mest bekvemme løsningen. Egypt Air og Air Sinai tilbyr gode flyforbindelser internt i landet, og det flys forøvrig charteravganger til Luxor, Hurghada og Sharm el-Sheikh. Tast inn dine ønsker i søkemaskinen, og husk at du alltid kan søke etter både tur/retur- og enkeltbilletter og foretrukket reisetidspunkt. Du kan også velge mellom lavest mulig pris, som inkluderer mellomlanding, og å fly direkte. 

Tog

Det går togforbindelse fra nord til sør som passerer gjennom Kairo på den travle Ramses Station. Et førsteklasses nattog til Luxor og Aswan kan være et bekvemt og billig alternativ, og som regel går togene til oppsatte tider. Perrongen kan være meget kaotisk.

Egypts naboland

Å reise til Egypt via nabolandene er ikke en praktisk løsning. Sudan mot sør er et ustabilt land, mens Libya mot øst er adskilt fra Kairo av et langt ørkenområde. Det kommer noe trafikk fra Israel via Gaza, men dette er et anspent område.

Ferger

Det finnes en bilferge litt nord for Dahab til Aquaba i Jordan, men det er ikke nødvendigvis en behagelig tur. Det ankommer også ferger til Alexandria fra Hellas, Tyrkia og Kypros.

Turistkontor

Egypt er full av spennende eventyr, og det offisielle turistbyrået hjelper deg med inspirasjon til reisen. Hjemmesiden til Egypts offisielle turistbyrå er full av beskrivelser av severdigheter og aktiviteter som Egypt tilbyr sine besøkende. Du kan blant annet lese mer om oldtidens Egypt, pyramidene, templer og museer. Hjemmesiden har dessuten praktiske råd om reiser til Egypt og et utvalg aktuelle nyheter.

Hoteller og feriehus i Egypt

Hos Escapeaway håndplukker vi nøye de beste hotellene, leilighetene og ferieboligene i Egypt, som alle har gode anmeldelser fra både våre gjester og gjester fra andre land. 

Hos Escapeaway kan du bestille en problemfri og sikker reise til Egypt med mulighet for avreise fra blant annet Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø. Søkemaskinen vår finner automatisk nettets beste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med utvalgte hoteller og ferieboliger i Egypt. Hele reisen samles automatisk i en pakkerejse med reisegaranti, og du er dermed også dekket av pakkereiseloven og får slik det beste av begge verdener. Du kan også velge å bestille transfer til din feriebolig eller en leiebil som står klar på flyplassen slik at du får den beste start på ferien.

God reise!

Hva sier gjestene i Egypt?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser