Reiser til Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh bærer preg av beduiner, fargerike telt, fjell og hav. I byen finnes både små, intime hoteller med moderne utsmykning og større hotelkomplekser som tilhører internasjonale hotellkjeder. Her kan du nyte godt av de fleste bekvemmeligheter som man kan forvente av et turiststed, blant annet kasino, diskoteker, nattklubber, golfbaner og helseinstitusjoner. Opplev også dykking, snorkling, windsurfing og andre vannsportsaktiviteter, heste- og kamelturer, ørkensafari, og berømte levninger etter oldtiden. Sagt på en annen måte; i Sharm el Sheikh er det nesten umulig å kjede seg. 

Per i dag tilbyr vi ikke reiser til Sharm el Sheikh. Derfor anbefaler vi deg å melde deg på vårt nyhetsbrev og slik være blant de første til å få beskjed når vi lanserer reiser til Sharm el Sheikh. Hos Escapeaway finner du utelukkende en samling av nøye utvalgte hoteller med gode anmeldelser, og mens du venter på at vi lanserer reser til Sharm el Sheikh er du meget velkommen til å lese om noen av de mange andre reisene som vi tilbyr, for eksempel:

>> Billige reiser til Kairo
>> Les også om reiser til Marokko

Sharm el Sheikhs mange ferieområder

På besøk i Sharm el Sheikh vil man fort erkjenne at området er relativt stort. Den sørlige delen av byen ligger på en klippe med storslått utsikt over havnen. Na’ama Beach, som ligger rett nord for Sharm, er sentrum for turistaktiviteter og holder på å utvikle seg til å bli en egen ferieby. De fleste hotellene som ligger ved Na’ama-bukten har sin egen private strand med bekvemmeligheter som solsenger, parasoller og barer. Sharks Bay (haibukten) ligger også i området, og er også et voksende ferieområde, som har mye å tilby av opplevelser, inkludert adskillige dykkersentre.

Den lille havnen Sharm el-Moiya ligger ved siden av den sivile havnen og har båtplasser og en yachtklubb med gjesterom. På Sharm El-Sheikh-senteret finnes forskellige butikker som selger både utenlandske og lokale varer, herunder smykker, lærvarer, klær, keramikk og bøker. Det sies gjerne at Sharm El-Sheikh er et must å oppleve for alle dykkerentusiaster; langs den hele 16 kilometer lange stranden som strekker seg mellom Sharm el-Sheikh og Ras Nusrani finnes mange flotte dykkersteder. 

De største ferieområdene i Sharm el Sheikh består av følgende bukter, fra sør til nord: Sharm el Maya, Na’ama Bay, Garden Bay, Tiger Bay, Sharks Bay og Nabq Bay. Langs denne kyststripen ligger hoteller og feriesteder av alle slag. Noen feriesteder prøver å tilby alle ferieopplevelsene samlet på ett sted, mens andre steder - særlig stedene som ligger langs Na’amabukten - ligger promenader som gir adgang til flere hotellfasiliteter, også for besøkende som ikke overnatter på hotellene.  

Na'ama-bukten 

Av alle buktene er nok Na’ama Bay, som betyr ”Den behagelige Bukt” på hebraisk, den mest kjente. Her ligge de fleste av hotellene, blant annet flere av de flotteste hotellene, inkludert Hilton-hoteller, Sonesta- hoteller, et Marriott, Mövenpick og det ikke fullt så dyre hotellet Ghazala, som blir drevet av det alltid gjestfrie folket fra South Sinai Travel. Litt lenger opp langs kysten og nær flyplassen, ligger noen av de nyere, meget eksklusive hotellene, blant annet Four Seasons, Hyatt, Intercontinental, et annet Hilton-hotell og Sheraton Mövenpick Golf Hotel, som var vert for Egypts første profesjonelle golfturnering. 

Ytterligere hoteller ligger spredt omkring i området, for eksempel Ritz Carlton og Hilton Waterfalls sør for Na’ama-bukten og tettere på bykjernen. Det finnes også fine enkelthoteller, hvorav noen er privateide og andre er deler av større hotellkjeder. 

Sharm by

En reise til Sharm el Sheikh er ikke komplett uten et besøk i det opprinnelige sentrum. Sharms bykjerne er ikke veldig stor, men det finnes et antall restauranter og nattklubber her, for eksempel Hard Rock Café og noen velkjente fastfood-kjeder. Her ligger også den store havnen og marinaen, men det ligger også adskillige marinaer lenger oppe langs kysten ved Na’ama Bay og Sharks Bay. Der finner man også banker, ett av de tre sykehusene i området og andre fasiliteter. 

Sharm el Sheikh; turisme med ambisjoner

Sharm el-Sheikh er nærmest som en vakker forestilling med underholdning i et strandområde som er forsterket av naturens underverker og Sinais historiske enklaver. Sharm er kanskje ikke stedet å besøke for enhver reisende, men de fleste verdsetter et besøk i denne delen av Sinai. Dersom man ønsker en mer avslappet ferieopplevelse, kan man sette kursen en smule lenger mot nord, til steder som Dahab eller Nuweiba. Sharm er først og fremst en by som er preget av turisme, men er samtidig mer enn bare en ren feriedestinasjon. 

Du kan lese mer om Sharm el Sheikh hos Egypts turistbyrå.

Bestill billige reiser til Sharm el Sheikh online

Benytt søkemaskinen hos Escapeaway og finn billige reiser til Sharm el Sheikh. Vi søker automatisk etter de beste ferieboligene, feriehusene, ferieleilighetene og hotellene i Sharm el Sheikh. Felles for alle overnattingsstedene er at de har særdeles gode anmeldelser fra både våre egne gjester og fra gjester fra andre land. Samtidig får du friheten til å søke med valgfri avreisedato og reiselengde til nettets beste priser på både fly og overnatting.

Med andre ord har vi gjort mesteparten av jobben for deg; nå er det opp til deg å bestemme når du vil reise til Sharm el Sheikh og med hvilket flyselskap. Du kan reise fra flere norske flyplasser, og søkemaskinen sammenligner automatisk de beste prisene på flybilletter med både rutefly og lavprisselskaper og kombinerer dem med våre utvalgte ferieboliger i Sharm el Sheikh. Alle delene av reisen samles i én pakkereise med reisegaranti, slik at du får det beste av begge verdener. Tilføy en leiebil eller transport tur/retur mellom flyplassen og hotellet til pakken for den beste og mest fleksible opplevelsen når du ankommer reisemålet. 

God tur!

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Sharm el Sheikh

Populære hoteller i Sharm el Sheikh

Egypt, Sharm el Sheikh
9,8
Fantastisk
24763 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
9,9
Fantastisk
4968 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Egypt, Sharm el Sheikh
9,8
Fantastisk
17114 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 160 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)