Reisetips til London

En storbyferie med Escapeaway til London vil være en uforglemmelig opplevelse med en overflod av kulturelle, historiske og mange aktiviteter å velge mellom.

London er hovedstaden i England og Storbritannia, her bor det ca 8,8 millioner innbyggere, noe som skyldes det tidligere imperiet og en lang historie med innvandring, derfor er London en smeltedigel av mennesker fra forskjellige kulturer. 
Dette mangfoldet bidrar til et rikt kulturliv, som sammen med de dype historiske røttene gjør London til en av de mest interessante storbyene i verden. Her kan du glede deg til en ferie med en enestående storby atmosfære, se fotball i toppklasse, berømte musikaler og teaterstykker, oppleve fargerike loppemarkeder, besøke spennende museer, drikke afternoon tea, og flotte matopplevelser på noen av verdens beste restauranter fra alle verdenshjørner.

London er full av kontraster, alt fra kongens hjem på Buckingham Palace til Shakespeare's Globe Theatre. Fra de gigantiske merkevarebutikkene på Oxford Street til de små,  sjarmerende butikkene i Covent Garden, fra behagelig natur i Hyde Park til storheten Tower Bridge. Det er med andre ord noe for alle, hva enn du vil bruke ferien på: shopping, kulinariske opplevelser, kunst – eller litt av alt.

Velkommen til London med Escapeaway. Vi er spesialister på reiser til London og England, hvor du kan velge å bo på nøye utvalgte hoteller, spesielt vil vi anbefale våre Hideaways hoteller. 

13 steder verdt å besøke i London

London er en av verdens mest spennende og mangfoldige byer, og den har utallige severdigheter å tilby. Her er noen av de mest kjente:

1. Tower of London: Dette historiske slottet er kjent for sine kongelige juveler og rike historie, har også blitt brukt som fengsel.

2. Big Ben og Houses of Parliament: Den berømte klokken og det nærliggende parlamentsbygget er ikoniske landemerker langs Themsen.

3. Buckingham Palace: Det kongelige palasset og offisielle residensen til kongen. Her kan du også se vaktskiftet.

4. British Museum: Dette imponerende museet huser en enorm samling av verdenskunst og historie.

5. Tate Modern og Tate Britain: To av Londons mest anerkjente kunstmuseer, som gir deg muligheten til å utforske både moderne og klassisk kunst.

6. Westminster Abbey: En vakker og historisk kirke hvor kongelige begivenheter, inkludert kroninger og bryllup, finner sted.

7. The London Eye: Et gigantisk pariserhjul ved elven, som gir deg panoramautsikt over hele byen.

8. Hyde Park: Londons mest berømte park, hvor du kan slappe av, ta en båttur på Serpentine-sjøen eller besøke Kensington Palace.

9. Covent Garden: Et livlig område kjent for sine butikker, restauranter, gatemusikanter og det berømte Covent Garden Market.

10. National Gallery: Et annet flott kunstmuseum som viser verk av mestere som Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh og Claude Monet.

11. Museum of London: Dette museet utforsker Londons historie fra romertiden til i dag

12. West End: Londons teaterdistrikt, kjent for sine verdenskjente teaterog musikaler.

13. Madame Tussauds: Verdens mest berømte voksmuseum, morsomt for både barn og voksne.

Dette er bare noen få av de mange fantastiske severdighetene London har å by på. Byen har noe for enhver smak, enten du er interessert i historie, kultur, kunst, arkitektur, mat eller underholdning.

8 populære markeder i London
 
London er kjent for alle sine markeder. Besøker du disse gir det deg en flott mulighet til å utforske og smake på ulike typer mat, kunst, håndverk og kultur. Reiser du i førjulstiden vil byen være pyntet til jul, og du kan oppleve de fantastiske julemarkedene og gjøre unna juleshoppingen. Her er noen av de mest populære markedene i London:

 1. Borough Market: Dette matmarkedet i Southwark er kjent for sitt varierte utvalg av fersk mat, delikatesser og street food. Du kan prøve alt fra britiske oster til internasjonale retter.
 2. Camden Market: Camden er berømt for sin alternative kultur, og markedet her reflekterer dette. Du finner vintageklær, kunst, håndverk og en mengde matboder som tilbyr smaker fra hele verden.
 3. Portobello Road Market: Dette markedet som ligger i Notting Hill  er Londons mest kjent gatemarked, og spesialiserer seg på antikviteter, kunst, klær og smykker. 
 4. Greenwich Market: Dette markedet ligger i hjertet av Greenwich og her finner du en rekke kunsthåndverk, vintageklær, smykker og matboder. Du kan også benytte anledningen til å utforske Greenwichs maritime historie mens du er her.
 5. Brick Lane Market: Dette finner du i East London, og er kjent for sine vintageklær, antikviteter og kunstboder. Her er det også et flott sted å prøve gatemat, spesielt curry.
 6. Columbia Road Flower Market: Dette blomstermarkedet i East London er en fargerik opplevelse. Her får du kjøpt vakre blomster, planter og tilbehør.
 7. Leadenhall Market: Dette overbygde markedet ligger i City of London og er kjent for sin vakre viktorianske arkitektur og utvalg av butikker og spisesteder.
 8. Covent Garden Market: Dette markedet i Covent Garden har en rekke butikker, boder og restauranter. Her i området kan du også nyte gatemusikanter og underholdning i gatene.

Ved å besøke disse markedene får du oppleve lokal kultur og smake på deilige retter fra hele verden. Enten du er ute etter shopping, matopplevelser eller bare ønsker å utforske, vil du garantert finne noe som passer for deg.

Mat og drikke

London er en by med en fantastisk stort og variert utvalg av mat og drikke, noe som gjenspeiler historien og mangfoldet i befolkningen. Her finner du restauranter og spisesteder fra hele verden, pluss alle pubene. Dette er noen av de mest populære matrettene og drikkene du bør prøve når du besøker London:

 • Afternoon Tea: En engelsk klassiker som inkluderer scones, clotted cream, syltetøy og et utvalg av te. Du kan nyte denne tradisjonen på steder som The Ritz eller Claridge's for en luksuriøs opplevelse.
 • Fish and Chips: Dette er en britisk favoritt. Fersk fisk, vanligvis torsk eller hyse, blir dyppet i røre og deretter stekt, og serveres med pommes frites. Prøv det på en tradisjonell "chippy" for en autentisk smak, eller på en pub.
 • Curry: London er kjent for sitt mangfoldige utvalg av curryretter takket være den store indiske og pakistanske befolkningen. Brick Lane i East London er spesielt kjent for sine mange curryrestauranter.
 • Pies: Britene elsker pai, spesielt kjøttpai. En tradisjonell steak and kidney pie eller chicken and mushroom pie er vel verdt å prøve.
 • Full English Breakfast: Dette er en mettende frokost som inkluderer egg, bacon, pølser, bønner, tomater, sopp og toast. Perfekt start på dagen.
 • Pubmat: Besøk en britisk pub for å smake på retter som bangers and mash (pølser og potetmos), shepherd's pie (lamme- og potetpai) eller ploughman's lunch (et utvalg av oster, brød og syltetøy).
 • Street Food: Londons gatematmarkeder tilbyr et bredt utvalg av mat fra hele verden. Prøv alt fra burritos og gyros til dumplings og paella.
 • Cider: England produserer herlig eplecider. Prøv lokal cider i en autentisk pub.
 • Gin: London er kjent for sin gin. Besøk ginbarer og prøv en gin og tonic med spennende smaker.
 • Cream Tea: Dette er en enklere versjon av afternoon tea og inkluderer scones, clotted cream og syltetøy, servert med te.
 • Internasjonale retter: London har en variert internasjonal mat scene, så du kan prøve alt fra kinesisk dim sum til meksikansk tacos til libanesisk falafel.
 • Craft Beer: Det har vært en eksplosjon av mikrobryggerier i London, så prøv noen lokale håndverksøl på puber og ølbarer.

London er som sagt kjent for sitt mangfold, så du kan utforske og smake deg gjennom alt fra tradisjonell britisk mat til internasjonale delikatesser. Utforsk de ulike bydelen og nyt en kulinarisk opplevelse som passer dine smakspreferanser.

Puber og natteliv

London er også kjent for sitt livlige natteliv og de utallige pubene som finnes i byen. Her er noen populære pubområder og nattklubber som du kan utforske:

 • Soho: Dette er et av de mest ikoniske områdene for nattelivet i London. Soho har et mangfold av barer, puber, nattklubber og teatre. Det er kjent for sin liberale og inkluderende atmosfære.
 • Shoreditch: Dette østlige nabolaget er et pulserende område med mange trendy barer, klubber og pop-up-arrangementer. Du finner også street art og kunstgallerier i området.
 • Camden: er kjent for sitt livlige natteliv og alternative kultur. Her finner du en rekke puber og konserter med alt fra rock til elektronisk musikk.
 • Covent Garden: Dette området har en rekke restauranter, barer og klubber. Det ligger også like ved Soho, og det er kort vei til West End teaterdistriktet.
 • Notting Hill: Kjent for sitt fargerike karneval i august, i tillegg finner du det kjente gatemarkedet Portobello Road der du kan gjøre bruktkupp og se all den fine gatekunsten.. Her er det også et rikelig utvalg av puber som byr på alt fra live musikk til å svinge deg på dansegulvet.
 • Mayfair og Chelsea: Disse områdene er kjent for sitt mer luksuriøse natteliv, med eksklusive barer og nattklubber som tiltrekker seg kjendiser og mer velstående mennesker.
 • Brixton: Dette strøket ligger i sør London og har et variert utvalg av klubber og barer og er spesielt kjent for sin musikalske arv.
 • Hackney: Dette området er i stadig utvikling og er kjent for sin trendy barer og kreative nattscener. Dalston, i Hackney, er spesielt populært.
 • South Bank: Ligger langs Themsen og har flotte barer med utsikt over elven. Her kan du kan nyte en drink med en fantastisk utsikt over byens skyline.
 • Bermondsey Beer Mile: Hvis du er en ølhund, er dette et flott område. Bermondsey Beer Mile har flere mikrobryggerier som du kan besøke og smake på lokale håndverksøl.

London har noe for enhver smak, enten du er interessert i live musikk, dansemusikk, teater, eller bare ønsker å nyte en rolig kveld på en tradisjonell britisk pub. Vær oppmerksom på åpningstider, og eventuelle inngangsbilletter, spesielt for nattklubber.

Londons parker

London er kjent for sine vakre parker og grøntområder som vil gi deg en pustepause fra byens kjas og mas. Her er noen av de mest populære parkene:

 • Hyde Park: En av de mest kjente parkene i London, med storegressplener, en innsjøen SerpentineSerpentine Gallery og Speakers' Corner er også her.
 • Regent's Park: Denne parken har vakre blomsterbed, en innsjø og det verdensberømte London Zoo. Primrose Hill gir deg en flott utsikt over byen.
 • Green Park: Ligger ved Buckingham Palace, og er en flott park for en avslappende spasertur.
 • St. James's Park: En annen park som ligger nær Buckingham Palace, med en innsjø, broer, og vakre hager. Her kan du også mate de mange endene og svanene.
 • Richmond Park: En av de største kongelige parkene i London, kjent for sine vakre naturområder med flotte turstier og utsiktspunkter.
 • Kensington Gardens: Dette er en del av det større Hyde Park-området og huser vakre Kensington Palace. Her finner du minnesmerket og lekeplassen Diana, Princess of Wales Memorial Playground.

Dette er bare et utvalg av de mange parkene som finnes i London, og alle byr på flotte muligheter for å slappe av, nyte utendørsaktiviteter, ha piknik eller ta en rolig spasertur. Hver park har sin egen karakter og sjarm, og du vil sikkert finne en som passer for din smak og interesser.

Tips til transport i London

London har fem flyplasser: London City, London Gatwick, London Heathrow, London Luton og London Stansted, men de tre hovedflyplassene de fleste reiser til er Gatwick, Heathrow og Stansted.

Heathrow er den nærmeste flyplassen, og den raskeste måten å komme seg til sentrum er med Heathrow Express, toget går hvert 15. minutt og tar deg direkte til Paddington station på 15 minutter. Det billigste alternativet fra Heathrow er t-bane, også kjent som “tuben”. Da tar turen inn til London sentrum ca. 1 time.

Fra Gatwick kan du ta Gatwick Express, ekspresstog som tar deg direkte til Victoria Station, på ca 35 minutter. Avgangene går hvert 15. minutt.

Flyr du til Stansted ligger togstasjonen rett under terminalbygningen og ekspresstoget tar deg direkte til Liverpool Street Station i London på ca. 45 minutter, og går hvert 15. minutt.

Både fra Gatwick og Stansted kan du velge å ta buss inn til sentrum, det er det billigste alternativet, men da bruker du fort halvannen time.

Oystercard: Det er langt mellom severdighetene i London, og skal du få med deg mest mulig, er det best å bruke kollektivtransport. Da er det Oystercard som gjelder. Det er et reisekortet som brukes som et betalingskort på undergrunnen (“the tube”) og buss. Kortet kjøper du på en stasjon, og fyller det opp med selvvalgt beløp. Så er bare å begynne å reise, riktig billettbeløp trekkes fra kortet når det aktiveres ved på- og avstigning. Med Oystercard sparer du både tid og penger.

Hop-on-hop-off: Om du vil oppleve og se mest mulig, er dette det beste alternativet. På Big Bus dobbeldekker bussene kan du hoppe av og på ved mer enn 50 stopp på tre ulike ruter, alle ligger i nærheten av severdigheter. Med én, to eller tre dagers billett kan du utforske byen i ditt tempo.

Velkommen til London med Escapeaway

Hos oss i Escapeaway kan du kan du planlegge, skreddersy og bestille reisen din til London akkurat slik det passer deg best! Pluss at du kan velge blant våre utvalgte hoteller i London. Visste du at hos oss så kan du også finne helt unike, bortgjemte perler av hotell nemlig Hideaways

>>> Søk og bestill blant våre Hideaways hoteller i London

>>> Les mer om England 

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i England

>>> Les mer om Skottland

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Hoteller i London

Populære hoteller i London

England, London
9,0
Fantastisk
6521 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 3 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
England, London
9,1
Fantastisk
615 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 3 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
England, London
8,2
Meget bra
2952 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi

 

 

Hva sier gjestene i London?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 44 anmeldelser