Reiser til Oxford

I dag er navnet Oxford nærmest synonymt med byens vakre universitet, som med sin opprinnelse på 1000-tallet er Storbritannias eldste. Oxford, som ligger omtrent 80 kilometer (omtrent en time med tog) vest for den engelske hovedstaden London, kalles også «The City of the Dreaming Spires». Den viser til de mange spirene på middelalderkirkene og høyskolene, som dominerer universitetet og resten av byen i all sin gotiske prakt.

Bestill en tur til Oxford og opplev en by som er full av historie og gammel, engelsk sjarm. Sammenlignet med London, en pulserende metropol i konstant utvikling, vil du oppleve en annen atmosfære i Oxford. Selv om byen har hatt og fortsatt har noen av verdens mest visjonære forskere og kunstnere over tid, har man samtidig en følelse av å være i en tidslomme der tiden står stille. Faktisk, mens du spaserer gjennom dens historiske og harmoniske kjerne, kan det være vanskelig å tro at du er i det moderne England i det hele tatt.

På vei rundt i byen er det sikkert steder som plutselig virker veldig kjente. Den vakre universitetsbyen er utvilsomt blant de mest fotograferte stedene i England. Eller kanskje det bare er fordi du har sett mye av Inspector Morse eller Harry Potter-filmene, som begge har brukt Oxford som bakteppe. Hvis du er et desidert fan, finnes det lokale selskaper som tilbyr tematurer i deres fotspor.

Museer, afternoon tea og tradisjonsrike puber

Oxford er utvilsomt en av Englands vakreste byer. På en tur hit bør du selvsagt sette av god tid til å utforske universitetet og middelalderslottet Oxford Castle, som er åpne for besøkende. Men se også frem til de fantastiske museene og galleriene som byen også er kjent for. Dette inkluderer ikke minst Ashmolean Museum, som er universitetets museum for kunst og arkeologi med spennende samlinger som spenner fra egyptiske mumier og greske statuer til moderne kunst. Avslutt eventuelt besøket med «afternoon tea» på museets takrestaurant, hvorfra det er vakker utsikt over byens mange spir.

Det finnes både "hopp på og av"-busser og koselige kanalbåter, men Oxford er også en by som du ganske enkelt kan utforske til fots eller på en leid sykkel. Hvis du er en ekte bokorm, er Oxford et slaraffenland. I tillegg til det berømte Bodleian-biblioteket ved universitetet, er det mange anerkjente bokhandlere rundt omkring i byen som du kan utforske. Vil du oppleve den klassiske britiske pubkulturen er det også rikelig med muligheter for det på en tur til Oxford. Takket være de mange studentene er det fortsatt rikelig med liv her på de mange pubene, hvorav mange er hundrevis av år gamle og har blitt besøkt av store personligheter som CS Lewis og JRR Tolkien, som skrev henholdsvis Chronicles of Narnia og Ringenes Herre.

Landlig idyll og storslått luksus

Det er mye å se og oppleve på en tur til Oxford. Ikke bare i selve den unike universitetsbyen, men også i resten av området. Som nevnt innledningsvis kan du nå London med tog på omtrent en time. Det anbefales imidlertid også sterkt å leie en bil for å kjøre i motsatt retning til det eventyrlige Cotswolds. I dette områdets grønne, kuperte landskap finner du en hel rekke pittoreske landsbyer, hvor du virkelig vil føle at du har reist tilbake i tid.

På vei inn i Cotswolds-området bør du besøke det praktfulle Blenheim Palace, et monumentalt herregårdssete fra 1700-tallet. Det er det eneste ikke-kongelige herregårdsetet i England med ordet 'Palace' i navnet. Den står på UNESCOs verdensarvliste og er blant annet kjent som fødestedet til Winston Churchill.

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Hoteller i Oxford