Ferie med Escapeaway

Reis på en fleksibel og billig ferie med Escapeaway, der du kombinerer nettets billigste priser med den optimale sikkerheten du får hos et norsk reisebyrå. Fri reiselengde, fritt datovalg - alt er opp til deg!

Vi vet det altfor godt: ferien er årets høydepunkt for de fleste familier, og investeringen i et par gode uker sammen er blant årets viktigste beslutninger i husholdningen. Derfor har vi skapt Escapeaway - for å gi deg og dine reisefeller den beste muligheten til å kunne reise på ferie til steder som er eventyrlige, varme, vakre og imøtekommende. Du finner derfor kun hoteller og ferieboliger som har oppnådd toppanmeldelser fra gjestene, og som vi kan stå inne for som reisebyrå. Vi sparer deg med andre ord for en ferie hvor tingene ikke er i orden.

Samtidig søker vi døgnet rundt etter de billigste prisene på flybilletter med alle ruteflyselskap - også lavprisfly - slik at du kan få transporten overstått på billigste og best mulige måte og dermed komme i gang med det viktigste: å nyte ferie og oppleve nye kulturer. Samtidig er Escapeaway et norsk reisebyrå som er medlem av Reisegarantifondet, noe som gir din pakkereise optimal sikkerhet. Du får med andre ord kombinasjonen av 'gjør-det-selv-billig' og pakkereiser i én og samme bestilling.

Populære feriesteder i Europa

Blant de mest populære feriestedene finner du klassikere som Mallorca, Italia, Thailand, Tenerife og Gran Canaria, men også Egypt og Tyrkia er på vei tilbake etter et par magre år, mens nyere destinasjoner som Kroatia også begynner å vise seg frem. Eller, hva med en storbyferie i for eksempel Roma, Paris eller Barcelona, der du får et mildt klima og storslåtte severdigheter servert på sølvfat?

En fantastisk ferie kan også inkludere konsepter som for eksempel all inclusive, som er meget populært i forbindelse med familieferie eller kulturreiser, der fokuset ligger på for eksempel museer, arkitektur, autentiske byer og arkeologiske utgravninger.

Hva er det mest populære feriestedet i Europa?

Der er ingen tvil om at Spania har det største utvalget av feriesteder for dem som gjerne vil ha sol og strand i sommerferien. Vi kan nevne en nesten uendelig rekke destinasjoner som er kjent blant stort sett alle, enten man har vært der eller ei: mastodonten Mallorca med kort reiseavstand, barnevennlige strender og et kjempeutvalg av hoteller, storbyen Barcelona med fotball, muséer, arkitektur og havneliv, Atlanterhavsøyene Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura og kystbyene Malaga, Marbella og Alicante - for ikke å glemme Andalucía og sjarmerende Sevilla.

Lite overgår Italia som ferieland. Det skyldes det gode forholdet mellom pris og kvalitet og de mange feriestedene med utrolige severdigheter, som for eksempel Firenze, Pisa, Venezia og Roma. Legg til badestedene langs Rivieraen, Lidoen og Gardasjøen, og favoritten Toscana med den utsøkte maten og de utrolig gode vinene. 

Hos Escapeaway finner du alle ingrediensene til en god ferie. Bestill nå, så du sikrer deg det beste mulige feriehuset!

Syv gode råd til en bedre og billigere ferie

Det krever massevis av forberedelser å planlegge en både god og billig ferie. Men, til gjengjeld er det en hel del å spare; derfor får du noen av våre beste råd. Dårlig planlegging kan ødelegge ferien, men det motsatte kan øke kvaliteten på ferien din - bare ved å sette deg litt inn i mulighetene på feriemålet på forhånd. Vi gir deg syv gode råd til ting du bør huske på før du reiser på ferie.

Ferie! En verdifull, men også begrenset ressurs - derfor er det også viktig å få det beste ut av den. Vårt første råd gjelder mest for storbyferier, mens de andre rådene gjelder for enhver ferieform:

1. Velg et hotell som ligger sentralt

Feriedagene er dyrebare, og det er irriterende hvis mesteparten av byferien du har sett frem til i mange måneder, blir brukt på transport frem og tilbake mellom hotellet og byens sentrum. De ekstra pengene et sentralt beliggende hotell koster er raskt tjent inn i sparte transportutgifter. Du får i tillegg mer tid til opplevelser. Vissheten om at man alltid kan gå opp på hotellrommet og slappe av, er også deilig å ha i bakhodet. Flotte bassengområder og all inclusive veier gjerne tungt for barnefamilier. 

2. Kvalitet over kvantitet

Mange bruker ferien på å fare rund fra den ene severdigheten til den andre. De har en hel liste med steder de vil se. Spør man dem hva de har sett, kan de nesten ikke huske det. For de fleste virker det bedre å velge noen få severdigheter og så gi seg selv ordentlig med tid for å oppleve dem og også tid til å fordøye inntrykkene. Store opplevelser trenger gjerne litt tid til å falle på plass. 

3. Sett ditt eget preg på ferien

I stedet for å slavisk følge en guidebok eller de rådene man får hos turistinformasjonen, kan det være kjekt å sette seg godt inn i det området hvor man skal på ferie i før man reiser. Da kan man komme seg vekk fra masseturismen og bruke mer tid på de tingene som interesserer en. Ofte finner man de største opplevelsene hvor man minst venter dem. Det kan også være en god idé å med høre venner med felles interesser  - som selv har vært på stedet - om det er noe de kan anbefale som man ikke leser om i i guidebøkene.

Alle vil gjerne ha så mye ferie for pengene som mulig, men det er ikke alle som er villige til å bruke de mange timer på planlegging som er nødvendige hvis reisen ikke bare skal være billig, men også behagelig. Alle planlegger naturligvis på sin egen måte, men det er likevel noen tips som nesten alltid gir gode resultater. Les videre hvis du er klar for å planlegge den gode ferien - uten at det koster for mye.

4. Kjøp flybilletter i god tid

Jo før du begynner å planlegge ferien, jo før kan du begynne å undersøke markedet. De billige billettene på flyene blir som regel raskt utsolgt, så bestill flybillettene i god tid. Det gjelder for øvrig også for opphold på hotell og de fleste andre ting. Det lønner seg stort sett alltid å være tidlig ute.  

Det er en annen fordel ved å starte i god tid;  da kan du undersøke markedet bredere. Venter du til senere, får du ofte kun undersøkt de store, kjente flyselskapene og de største reisesøkemotorene, men ofte er det hos de mindre selskapene, som har størst behov for å markere seg, at man finner de beste tilbudene. 

5. Vurder alternativer til hotell

Hotell er utvilsomt den mest komfortable måten å overnatte på under ferien, men man betaler også for servicen. Kan man unnvære denne ekstra luksusen på reisen er det en del penger å spare, og i dag finnes det flere alternativer til hotellovernattinger enn noensinne tidligere. Her hos Escapeaway finner du bl.a. en rekke spennende og stemningsfulle ferieboliger ute på landet. Her er det god plass til leiebilen og du kan selv velge hvor utfluktene dine skal gå. Blir det strand, storby eller kanskje en alpetopp?

6. Sjekk valutakurser

Dette tipset er mest relevant hvis du skal feriere utenfor Europa. Hvis f.eks. dollarkursen er veldig lav i en periode er det billigere å reise i USA, mens du kan vurdere å reise et annet sted i verden hvis dollarkursen er veldig høy.

Slik er det naturligvis med mange land utenfor Europa. Dette krever igjen at man planlegger i god tid, slik at man kan følge kursen over en lengre periode. Man kan imidlertid risikere at kursen endrer seg etter at man allerede har kjøpt flybilletter og arrangert oppholdet, men den risikoen vil alltid være der.

7. Ferie utenfor sesongen

Har du mulighet for å reise på ferie mens andre jobber, er det som regel også gode penger å spare. De forskjellige feriestedene lokker gjerne med diverse spesialtilbud for å trekke flere gjester til ytterkanten av sesongene, da det ellers blir fort tomt., og dette kan du utnytte til din fordel.

De dyreste tidspunktene å reise på er da alle helst vil reise - vanligvis de ukene da skolene har ferie. Det gjelder altså å ikke reise i skoleferiene. Tenk alternativt; det lønner seg å ikke følge strømmen. Det gjelder også for reisemålene. Prøv å finne andre feriesteder enn alle andre reisende.

Reis på ferie med Escapeaway

Ferien er for de fleste den beste tiden på året og reiser du med Escapeaway kan du regne med at vi har gjort alt vi kan for at du skal få en så god ferie som mulig. Vi besøker alle våre reisemål ofte, og har personlig håndplukket samtlige hotell og ferieboliger i programmet vårt. Du kan starte ferien fra enten Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø lufthavn, og velge om reisen skal inkludere leiebil eller transport i tillegg til fly og hotell. Hos Escapeaway velger du selv hvor mange dager du ønsker å reise, og vi tilbyr avreisedatoer året rundt. 

Ferie på Amalfikysten i Italia

Foto: Positano på Amalfikysten er et av stedene du kan reise med Escapeaway

 

Ferie i Provence med Escapeaway

Foto: Provence i Frankrike er blant våre mest besøkte reisemål

Her kan du reise på ferie

Vi er spesialister på reiser til land i Sør-Europa og vi kan hjelpe deg med å finne en billig ferie til alle de mest populære reisemålene. Her kan du ta en nærmere titt på noen av de mest populære destinasjonene:

Italia

Dra på ferie til noen av våre mest populære reisemål som Toscana, Sicilia, Umbria, Sorrento, Sardinia og Amalfikysten. Se bilder, film og les våre personlige beskrivelser av alle våre reisemål i Italia. 

>> Slik kan du legge opp en ferie i Italia med Escapeaway 

Portugal 

En ferie i Portugal er godt for sjelen og ikke minst for lommeboken; her får man nemlig veldig mye for pengene. Velg selv om ferien legges til Algarves vakre strender, i det frodige Nord-Portugal eller på øygruppene Azorene og Madeira. Hos Escapeaway har vi et helt spesielt forhold til Portugal og vi tør å hevde at ingen kjenner Portugal bedre enn oss. 

>> Reis til Portugal med Escapeaway

Spania

I skrivende stund tilbyr vi deg som ønsker å legge ferien til Spania turer til Andalucía, Mallorca og Gran Canaria. Du kan reise på ferie til Andalucía og Gran Canaria året rundt og til Mallorca fra mars til oktober. Bo tett på havet med en flott havutsikt eller i fjellandskapet i innlandet - det velger du helt selv! 

>> Ferie i Spania med Escapeaway

Hellas

Hellas er mer populært enn noensinne før, og vi skjønner godt hvorfor så mange velger å reise til dette middelhavsparadiset. I skrivende stund kan du reise med Escapeaway til Kreta og flere andre populære øyer. Vi har håndplukket ti perler av noen hoteller som egner seg perfekt for din neste øyferie. 

>> Les mer om en ferie i Hellas

Tyrkia

Tyrkia er et stort land og byr på utallige feriegjemmesteder. Hos Escapeaway har vi i første omgang valgt å rette blikket mot Tyrkias hovedstad Istanbul, men du kan også finne klassiske feriedestinasjoner som Alanya og Bodrum

Frankrike 

Å være glad i Frankrike har et eget navn - frankofil - og vi er enige med alle frankofile; Frankrike er noe helt for seg selv. Høye fjell, vakre byer, enestående matopplevelser og lokal vin på bordet - en ferie i Frankrike slår aldri feil.

>> Nyt ferien i Frankrike med Escapeaway

Velg det rette reisetemaet for din ferie

Vi er alle forskjellige og derfor har vi forsøkt å hjelpe deg med å finne den reiseformen som passer deg best. Vi har delt våre hoteller og ferieleiligheter inn  i temaer som kulturferie, familieferie, bilferie, storbyferie, langtidsferie, ferie med eget kjøkken, ferie uten barn, vingårdsferie og mye mer.

>> Velg det rette reisetemaet for din ferie