Ferie med Escapeaway

Dra på en fleksibel og billig ferie med Escapeaway, hvor du kombinerer nettets billigste priser med den optimale sikkerheten hos en norsk turoperatør.

Vi vet det altfor godt: Ferien er årets høydepunkt for de fleste familier, og investeringen i et par gode uker sammen er blant årets største beslutninger i husholdningen. Det er derfor vi har skat Escapeaway - for å gi deg og dine reisefeller den beste muligheten for å kunne reise på ferie til steder som er eventyrlige, varme, vakre og imøtekommende. Derfor finner du kun hoteller som har oppnådd toppanmeldelser fra gjestene og som vi kan stå inne for som reisebyrå. Vi sparer deg med andre ord å ha en ferie hvor tingene ikke er i orden.

Samtidig søker vi døgnet rundt etter de billigste prisene på flybilletter med alle ruteflyselskap - også lavprisfly - så du kan få transporten overstått billigst og best mulig, og dermed komme i gang med det som det hele handler om: Å ha ferie og oppleve nye kulturer. Samtidig er Escapeaway en norsk turoeratør som er medlem av Reisegarantifondet. Noe som gir deg den ultimate sikkerhet for din pakkereise. Med andre ord får du kombinasjonen av 'gjør-det-selv-billig' og pakkereiser i én og samme bestilling.

Blant de mest populære feriestedene finner man klassikere som Mallorca, Italia, Thailand, Tenerife og Gran Canaria, men også Egypt og Tyrkia er på vei tilbake etter et par trange år, mens nyere destinasjoner som Kroatia også begynner å vinne frem. Eller hva med å ha ferie i en storby som for eksempel Roma, Paris eller Barcelona, hvor du får et mildt klima og storslåtte severdigheter servert på et samlebånd.

En god ferie kan også inkludere konsepter som for eksempel all inclusive, som er meget populære i forbindelse med familieferie, eller kulturreiser, hvor det er fokus på å oppleve for eksempel museer, arkitektur, autentiske byer og arkeologiske utgravninger.

Hva er det mest populære feriestedet i Europa?

Der er ingen tvil om at Spania har det største utvalget av feriesteder for dem som gjerne vil ha sol og strand. Man kan nevne en nesten uendelig rekke av destinasjoner som er kjent blant stort sett alle, uansett om man har vært der eller ej: Mastodonten Mallorca med kort reiseavstand, barnevennlige strender og et kjempeutvalg av hoteller, storbyen Barcelona med fotball, museer, arkitektur og havneliv, atlanterhavsøyene Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura, samt kystbyerne Malaga, Marbella og Alicante. Og så har vi slett ikke nevnt Andalusia og sjarmerende Sevilla.

Lite overgår Italia som ferieland. Det skyldes det gode forholdet mellom pris og kvalitet, samt de mange feriestedene med utrolige severdigheter, som for eksempel i Firenze, Pisa, Venezia og Roma. Legg til badestedene langs Rivieraen, Lidoen og Gardasjøen, og favoritten Toscana med den utsøkte maten og de utrolig gode vinene. 

Hos Escapeaway finner du alle ingredienser til en god ferie. Book nå, så du sikrer deg det best mulige feriehuset!

God råd til en bedre og billigere ferie

Det krever massevis av forberedelser å planlegge en både god og billig ferie. Men så er det til gjengjeld også en hel del å spare. Vi gir noen gode råd her. Dårlig planlegging kan ødelegge ferien, men omvendt kan du saktens øke kvaliteten på ferien din ved å sette deg litt inn i mulighetene på feriemålet på forhånd. Vi gir deg tre råd til ting du skal huske på før du reiser ut i verden. 

Ferie! En verdifull, men også begrenset ressurs - derfor er det også viktig å få det beste ut av den. Vårt første råd gjelder mest for storbyferier, mens de to andre rådene gjelder for enhver ferieform:

Velg et hotell som ligger sentralt

Feriedagene er dyrebare, og det er irriterende hvis det beste av byferien du har sett frem til i mange i mange måneder, blir brukt på transport frem og tilbake mellom hotell og byens sentrum.

De ekstra pengene et sentralt beliggende hotell koster, er raskt tjent inn i sparte transportutgifter. Og så får du mer tid til opplevelser. Vissheten om at man alltid kan gå opp på hotelrommet og slappe av, er også deilig å ha i bakhodet.

Kvalitet over kvantitet

Mange bruker ferien på å fare rund fra den ene severdigheten til den andre. De har en hel liste de med steder de vil se. Spør man dem hva de har sett kan de nesten ikke huske det.

For de fleste virker det bedre å velge noen få severdigheter og så gi seg selv ordentlig med tid for å oppleve dem og også tid til å fordøye inntrykkene. Store opplevelser skal gjerne få litt tid til å falle på plass. 

Sett ditt eget preg på ferien

I stedet for slavisk å følge en guidebok eller de rådene man får hos turistinformasjonen, kan det være til stor glede på forhånd å sette seg godt inn i det området hvor man skal på ferie i. 

Så kan man komme seg vekk fra masseturismen og bruke mer tid på de ting som interesserer en selv. Ofte finner man de største opplevelsene der hvor man minst venter dem. Det kan også være en god idé å med høre venner med felles interesser - evt. via facebook - som selv har vært på stedet om det er noe de kan anbefale, som man ikke leser om i i guidebøkene.

Alle vil gjerne ha så mye ferie for pengene som mulig, men det er ikke alle som er villige til å bruke de mange timer på planlegging som er nødvendige, hvis reisen ikke bare skal være billig, men også behagelig.

Naturligvis planlegger alle på sin egen måte, men det er likevel noen tips som nesten alltid gir gode resultater. Les her, hvis du er klar for å planlegge den gode ferien - uten at det koster for mye.

Kjøp flybilletter i god tid

Jo før du begynner å planlegge ferien, jo før kan du begynne å undersøke markedet. De billige billettene på flyene blir som regel raskt utsolgt, så bestil flybillettene i god tid. Det gjelder forøvrig også for opphold på hotell og de fleste andre ting. Det lønner seg stort sett alltid å være tidlig ute.  

Det er en annen fordel ved å starte i god tid. For på den måten kan du undersøke markedet bredere. Venter man til senere, får man ofte kun undersøkt de store kjente flyselskapene og de største reisesøkemaskinene, men ofte er det blant de mindre selskapene som har større behov for å markere seg at man finner de beste tilbudene. 

Overvei alternativer til hotell

Hotellet er utvilsomt den mest komfortable måten å overnatte på under ferien. Men man betaler også for servicen. Kan man unnvære denne ekstra luksesen under reisen er det en del penger å spare. Og i dag er det flere alternativer enn noensinne tidligere.

Hvis sovesaler og vandrehjem ikke akkurat er din "cup of tea", prøv å undersøke muligheter som Airbnb og Couchsurfing. Airbnb gir deg mulighet til å leie deg inn i folks leilighet, mens de selv er borte. Til vesentlig lavere priser enn hoteller - og ofte med like så god beliggenhet. 

Couchsurfing er et litt annet konsept, hvor man til gjengjeld for gratis opphold også selv stiller sin egen plass til rådighet for reisende. Her er det mer et sosialt sosialt element, fordi man ofte vil bli vist rundt av verten og man blir kanskje med i det daglige livet blant de lokale.

Sjekk valutakurser

Dette tipset er mest relevant hvis du har tenkt deg å reise utenfor Europa. Er dollarkursen for eksempel meget lav i en periode, er det billigere å ha ferie i USA, mens man kan overveie å reise et annet sted i verden hvis dollarkursen er høy.

Og slik er det naturligvis med mange land utenfor Europa. Men igjen krever det at man planlegger i god tid, så man kan følge kursen gjennom en lengre periode. Man kan imidlertid risikere at kursen endrer seg etter at man allerede har kjøpt flybilletter og arrangert opphold, men den risikoen vil alltid være der.

Reise utenfor sesong

Har du mulighet for å ha ferie mens andre jobber, er det som regel også gode penger å spare. Naturligvis prøver de forskjellige feriestedene med diverse særtilbud å trekke flere gjester til ytterkanten av sesongene (også kalt skuldersesong) hvor det ellers er tomt. Det kan du utnytte til din fordel.

De dyreste tidspunktene å reise på er de tidspunkter hvor alle gjerne vil avsted - typisk de ukene hvor skolene har ferie. Det gjelder altså om å ikke reise da. Tenk alternativt og gjør ikke som de andre. Det gjelder også for reisemålene. Prøv å finne andre feriesteder enn alle andre.

Les mer