Julemarkeder

Julemarkeder i Europa er en tradisjonsrik opplevelse. Disse markedene er kjent for sin unike atmosfære, vakre juledekorasjoner, deilige matvarer og håndverksprodukter. Hvert år før jul kommer tusenvis av besøkende til europeiske storbyer, for her får man oppfylt tre ønsker på en gang: julemarked, julestemning og juleshopping. 

Her er noen av de mest kjente julemarkedene i Europa: 
 
Wien, Østerrike: Wiens julemarkeder er kjent for sin eleganse og tradisjon. Her får du oppleve julearrangementer og klassiske konserter, boder fylt med tradisjonell kunst og håndverk, pluss nydelig julepynt. Ikke minst kan du smake deg gjennom alle matbodene som tilbyr østerrikske retter som svinestek og apfelstrudel, tradisjonelle kaker, gløgg og punsj.  

Berlin, Tyskland: Berlin har flere julemarkeder, men det mest kjente er nok Gendarmenmarkt, som er spesielt populær for de mange bodene med unike og håndlagde produkter.  Med det store juletreet i sentrum og duften av gløgg og søtsaker samt massevis av matboder med delikatesser som oster, stekt eple og pølser, så vil du garantert komme i julestemning. 
 
Praha, Tsjekkia: Praha er en annen europeisk perle når det gjelder julemarkeder. Det gamle torget og Wenceslas-plassen blir omgjort til et vinterland med det store lysende juletreet i sentrum, omkranset av boder med julepynt og håndverk av lokale kunstnere. I tillegg kan du smake deg gjennom delikatesser og søtsaker i de mange matbodene.

Gdansk, Polen: Julemarkedet i Gdansk gir besøkende en autentisk smak av polsk juletradisjon og kultur i en vakker og historisk setting. Det er et flott reisemål for deg som ønsker å oppleve julestemningen i Polen og samtidig utforske den vakre gamlebyen i Gdansk.

London, Storbritannia: Julemarkedene i London, en av verdens mest spennene byer, er det perfekte sted å oppleve julemagien. Hit tiltrekkes både lokale og besøkende fra hele verden. Julemarkedene skaper en koselig atmosfære som gir deg en flott mulighet til å oppleve juletradisjonene og til å komme i julestemning midt i storbyens travelhet. Her kan du gjøre unna juleshoppingen samtidig som du kan nyte god, tradisjonell mat og drikke.

Edinburgh, Skottland: Edinburgh Castle ligger som et imponerende bakteppe for julemarkedet, da slottet blir opplyst om kvelden, noe som gir en helt spesiell atmosfære. Julemarkedet i Edinburgh tiltrekker seg både lokale og besøkende fra hele verden. Her i hjertet av Skottlands hovedstad vil du kunne utforske denne historiske byen samt oppleve skotske juletradisjoner.

Budapest, Ungarn: Julemarkedene i Budapest finner du flere steder i byen, og blir ofte nevnt som de flotteste i Europa. Det mest kjente julemarkedet er nok Vörösmartytorget med boder som tilbyr nydelig julepynt og håndverk. Her kan du også prøve tradisjonelle ungarske retter som goulash og langos, i tillegg til søt gjærbakst og pipekaker.

Barcelona, Spania: Julen i Barcelona er spesielt kjent for fargestrålende gater, imponerende lysshow og vakre juledekorasjoner, så en spasertur gjennom byen i førjulstiden er en flott opplevelse. På julemarkedene i Barcelona vil du oppleve den katalanske kulturen og komme i julestemning mens du er på juleshopping og utforsker byen.

Uansett hvor du velger å reise for å besøke julemarkedene i Europa, er det en fantastisk måte å komme i julestemning på. Samtidig får du oppleve de lokale tradisjonene og kulturen. Hvert marked har sin egen unike sjarm og er vel verdt et besøk for å skape varige minner i julesesongen.

Velkommen til førjulstur med Escapeaway! Visste du at hos oss så kan du finne helt unike, bortgjemte perler av hotell nemlig Hideaways!

>>> Se våre Hideaways hoteller i Wien

>>> Se våre Hideaways hoteller i Berlin

>>> Se våre Hideaways hoteller i Praha

>>> Se våre Hideaways hoteller i Gdansk

>>> Se våre Hideaways hoteller i London

>>> Se våre Hideaways hoteller i Edinburgh

>>> Se våre Hideaways hoteller i Budapest

>>> Se våre Hideaways hoteller i Barcelona