Billige reiser i påsken

Påsken markerer ofte starten på den nye feriesesongen og er en populær periode for storbyferier. Alt avhenger av når påsken kommer i kalenderen og det kan være store forskjeller på hvor det er best å ta ferien. Les våre tips for å finne din perfekte påskeferie her! 

De mange hellidagene i påsken gjør denne høytiden attraktiv for en ekstra lang ferie. Ettersom at skolene holder ferie i dagene opptil Skjærtorsdag, velger mange å dra på en hel ukes ferie i sydlige strøk, eller opptil 10 dager, hvor man bare trenger å ta ut tre feriedager. Men 1. Påskedag kan ligge så tidlig som 23. mars eller så sent som 25. april og det er derfor stor forskjell på hvor langt våren har kommet rundt om i Europa. 

Hvor reiser man i påsken? 

Her gir vi våre tips til fem populære påskedestinasjoner, som er blant våre gjesters absolutte favoritter. 

Påske i Vatikanet

Roma er et veldig populært reisemål i påsken. Ettersom Roma ligger så langt syd vil våren ha kommet relativt tidlig og for katolikker er påsken av de viktigste høytider. Da vil Paven holde sin store påsketale på Petersplassen og den kjente Golgata-procession avholdes ved Colosseum. Rom er magisk i påsken, men også ganske hyppig besøkt på denne tiden av året, så forbered deg på å kjempe litt om plassen på de mest populære severdighetene - særlig de som er viktige for katolikker. 

>> Les mer om reiser til Roma her

Påskeferie i Atlanterhavet 

Det er ikke en svømmetur vi anbefaler her, men heller en tur til de varme øyene som ligger ute i Atlanterhavet, der klimaet er mildt året rundt. De Canariske Øyene, Azorene og Madeira er fantastiske på denne tiden av året, uansett om påsken faller tidlig eller sent. Havvandet er fortsatt litt for kaldt, men lufttemperaturen er svært behaglig, selv rett utenfor Saharas bredder i Afrika. Dagene er dessuten lange nok til at man får kastet seg i bassenget, sykle en liten rundtur eller kjøre seg en tur opp i fjellene. 

>> Les mer om reiser til Azorene her
>> Les mer om reiser til Madeira her
>> Les mer om reiser til Gran Canaria og reiser til Tenerife her

Kreta våkner

Når temperaturen begynner å stige på våren våkner også de klassiske strandparadis ved middelhavet til live. Kreta er intet unntak og har et stort tilbud av spennende hoteller og hyggelige byer, og i påsken tar mange turen hit for å få en bit av det svale middelhavsklimaet, som kommer til Hellas sin sydligste øy før noen andre. 

>> Les mer om reiser til Kreta her

Klassikeren Mallorca

Som de allerfleste har innsett er Mallorca veldig mye mer enn grisefest og skumparty, men en påskereise til Mallorca er noe helt eget i påsken ettersom Mallorkerne setter i ett eget gir i denne høytiden, med parader, gatefester og store markeringer. I Palma sperrer man av hele sentrum for trafikk og i Pollenca etterlikner man Jesus ferd til korset Langfredag - et fascinerende og nok for noen en smule skremmende stykke gateteater. 

>> Les mer om reiser til Mallorca her

Albuerom i Toscana

Det er ikke mange gode grunner til ikke forelske seg i Toscana. For oss er Toscana Il Principe av feriedestinasjoner og vi elsker spesielt å reise til Toscana i påsken og på våren generelt. Landskapet er lysegrønt og friskt, mens klimaet er behagelig og svalt, noe som kan by på lange dager utendørs, med gåturer langs klippeveggene, storby-sightseeing i Firenze og en kopp espresso på en trivelig piazza. Påskereiser til Toscana kan nåes via flyplassene i Pisa, Firenze eller Roma - eller kanskje fra Milano med en trivelig togtur via Bologna? Lei en bil og få mest ut av turen din! 

>> Les mer om reiser til Toscana her