Sommerferie sørover

Sommerferie er for mange årets høydepunkt - det er nå vi kan være sammen med familien og slappe av under sydens solen.

Men hvis du reiser i juli og august, bør du være forberedt på høye temperaturer - både når det gjelder temperatur og priser, som kan bli satt opp, spesielt hvis sommerværet i Norge er som vanlig, ustabil. Etterspørselen stiger hovedsakelig på flybilletter, som raskt blir utsolgt, og det er derfor alltid en god ide å bestille billetter tidlig hvis du vil ha det riktige rommet, den rette avreise og den beste prisen.

Hos Escapeaway finner du et stort utvalg av reiser til syden i sommerferien til billige priser. Blant de mest populære destinasjonene vi nordmenn reiser til om sommeren er:

Spania
Turisme er den største industrien i Spania, og i sommerferien er det ikke en seng som står ledig - grovt sett. Men det er også klart når du har en fantastisk blanding av lave priser, fint vær, solrike destinasjoner, deilige strender og ikoniske destinasjoner - inkludert en rekke fantastiske ferieøyer. Vi nevner Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og selvfølgelig fastlandets perler Costa del Sol, Costa Brava og Costa Blanca - i tillegg til de store byene Barcelona og Madrid

>> Les mer om reiser til Spania her

Italia
Blant nordmenn er ikke noe annet land mer populært når det gjelder å holde sommerferie sørover, og det forstår vi godt. Nord-Italia mottar mange kjør-selv-reiser fra Norge, som tar for seg den vakre utsikten og familievennlige destinasjonene rundt Gardasjøen og Lido ved Adriaterhavet. Legg til noen av verdens mest interessante vinkvarterer, ikoniske byer som Roma, Firenze og Milano, samt de vakre øyene Sicilia og Sardinia, og du finne rnoe for enhver smak - og vi har ikke engang nevnt Toscana ... Hos Escapeaway er v spesialister på Italia mer enn noe annet ferieland, så bruk søkemotoren for å finne din neste sommerferie på et valgt Hideaway.

>> Les alt om reiser til Italia her

Portugal
Selv om en sommerferie i Portugal ikke er så populær valg som de ovennevnte landene, skal du ikke snyte deg selv for å oppleve dette fantastiske reiselandet. Her får du de laveste levekostnadene i hele EU, sammen med vakre destinasjoner som Algarve-kysten, Madeira, Alentejo og Azorene. Langs Duoro-elven finner du eventyrlystne landskap i et område som har få turister, men en overflod av gode opplevelser. Kronen til det portugisiske verk er hovedstaden Lisboa, hvor gamle trikker rasler ut i de smale og bratte gatene (bildet), der klimaet er mildt og hvor nye opplevelser venter deg på hvert hjørne.

>> Les alt om reisr till Portugal her

Malta
Når du reiser til Malta for første gang kan det nesten føles som du må klype deg selv i armen, for du vil ikke tro dine egne øyne når du ser hvor mye Malta har å by på. Det gjelder kulturelle innslag og historie både til vanns og ikke minst på land. Hos Escapeaway har vi også latt oss forføre av Maltas lillebror, Gozo, som du bør besøke på enhver tur til Malta. Gozo er en uavhengig øy som ligger et steinkast fra Maltas nordkyst og byr på helt fantastisk natur.

>> Les alt om reiser til Malta

Kypros
Kypros er en av en rekke middelhavsøyer som solhungrige nordeuropeere valfarter til etter en vinter som gang på gang virker for lang, mørk og kald. Kypros er som et levende museum, en sann skattekiste av severdigheter som kan relateres dels til dens stormfulle historie og dels til dens strategiske beliggenhet ikke langt fra Det hellige land. Enten du planlegger en ferie for hele familien eller i skjønn ensomhet for deg og din kjære, en aktiv ferie med fotturer i fjellet og vannsport ved kysten, eller ren avslapning der du vil skjemme deg selv bort, så har Kypros alt.

>> Les alt om reiser til Kypros

Når reiser vi i sommerferien? 

Sommersesongen starter for skolen i slutten av juni og slutter i midten av august, det er også juli som er den absolutte største når det gjelder avganger.

5 tips til for å spare penge på sommerferien

Her er noen av Forbes-magasinet gode råd for å få billigere sommerferien. Rådene er omskrevet og supplert til de norske forholdene.

1. Bruk reisesøkemotorer for å finne flyreiser

En reise søkemotor - som den som finnes her for eksempel på Escapeaway - gir deg muligheten til å velge blant mange avganger og flyselskaper, og du vil ofte kunne finne flyreiser til en billigere pris enn om du kontakter deg direkte til et enkelt reisebyrå eller flyselskap.

Det er selvfølgelig ingen garanti for at du finner en billig reise med en reisesøkemotor, men vanligvis får du muligheten til å velge mellom mange gode tilbud, og like viktig: Mulighet til å sammenligne priser slik at du har et informert grunnlag å bestemme seg for.

2. Book i god tid

Dette må sies å være den gylne regel og spesielt når du reiser i sommerferien. Du kan spare tusenvis av kroner ved å være ute i god tid, i stedet for å bestille flybilletter og hotell i siste øyeblikk.

Ifølge bladet Forbes er det faktisk best å være så tidlig som 21 uker før avreise når du bestiller flybillettene dine. Det vil si at du bør kjøpe flybillettene dine godt over fem måneder før du reiser, hvis du vil være sikker på å spare så mye som mulig.

Men kortere kan du selvsagt også gjøre det, og i mange tilfeller vil du kunne finne gode tilbud opp til noen uker før avreise. Du kan til og med benytte deg av spesialtilbud hvis du tør å vente til siste minutt, det vil si noen dager før du skal reise

Dette er imidlertid risikabelt hvis du må reise i høysesongen, og det er sommerferie, i så fall vil det nesten alltid være klokt å være ute så tidlig som mulig.

3. Kjøp en pakkereise til sommeren

Å kjøpe en pakkereise til sommerferien vil ofte være billigere enn å kjøpe flyreiser og hotell separat. Hoteller som samarbeider med reisebyråer for å tilby pakketilbud til turister er, på grunn av samarbeidet, de som gir en mye større kundgrunnlag, i stand til å leie rom til en mye lavere pris enn de ellers kunne.

Flyvbilletter kjøpt som en del av en pakke vil av samme grunn ofte være billigere enn flybilletter kjøpt for seg selv.

Det finnes mange typer pakkeavtaler i reisemarkedet i dag, og å kjøpe en pakke trenger ikke å bety grisefester og sitte lårene av andre norske turister. For eksempel er det mulig å kjøpe bare fly og hotell sammen, hvor den eneste forskjellen fra å finne det hver for seg er at du sparer litt penger og får litt praktisk problemfrihet.

Hos Escapeaway Reiser tilbyr vi kun pakkeløsninger til en sommerferie og til en fornuftig pris, hvor du samlet kjøper fly, leiebil og opphold på et koselig, håndplukket hotell på utvalgte destinasjoner, for eksempel på destinasjoner i Italia, Portugal og Spania.

4. Vær fleksibel med datoer

Du havner ofte opp, når du er på jakt etter reise, i situasjonen som du må velge mellom å reise på en bestemt dato eller reise til den beste prisen.

Sistnevnte krever i mange tilfeller at du er villig til å reise, for eksempel 3 dager tidligere eller 3 dager senere enn den datoen du helst vil reise på. Det kan være mye penger å spare på bare en minimal fleksibilitet med hensyn til avreise og retur datoer, så hvis prisen er viktig for deg, er det et godt råd.

De dyreste dager å reise på er ofte om søndagen samt i starten og slutten av uken, så hvis du kan få det til å passe med kalenderen din å reise midt i uken, er det en fordel. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle hvis du reiser i sommerferien, da det ikke er så mange forretningsreisende.

5. Mellomland på de stora flyplassene

De store flyplassene er generelt det billigste å fly til og fra. Hvorfor? Fordi det er mange flere avganger å velge mellom enn på de mindre flyplassene.

Hvis reisemålet ditt ikke er en stor flyplass som Heathrow i London eller Frankfurt am Main flyplass, vurder da om du har muligheten til å bytte fly til et av de stor knutepunktene for flytrafikk.

Det vil i mange tilfeller kunne gi deg en billigere, total flypris enn om du flyr direkte til reisemålet ditt. Dette rådet gjelder om du reiser i sommerferien eller ikke.

Reisetiden vil selvsagt bli utvidet, men hvis fokuset er på prisen, er det verdt å vurdere om det er for dyrt å fly direkte.

Det er mange andre måter enn de som er beskrevet for å spare penger på ferien, men det viktigste er å bruke sunn fornuft og prioritetsfølelse - ellers skal du bare nyte reisen!

>> Les også om reisemål