Reiser til Emiratene 

De forente Arabiske Emirater (eller bare `Emiratene`) er et land som i de seneste 40 år har utviklet seg i rakettfart. Siden uavhengigheten fra Storbritannia og oppdagelsen av enorme mengder av olje, er landet blitt et av verdens mest velstående land. Og med et befolkningstall på ca. 5 millioner, hvor 20% er statsborgere, er det tydelig at landet er blitt et attraktivt sted for omverden å bosette seg i, og mange folk som immigrer til landet er fra østen. Asiatere og indere dominerer befolkningstallet med over 50%. Det er derfor ikke usansynlig at du kan få servert klassiske indiske retter og thai mat i et land som er overveiende arabisk. Denne åpenheten og i høy grad internasjonaliseringen av emiratene er uten sammenligning i mellomøsten. 

De Forente Arabiske Emirater består av 7 emirater kalt: Umm al-Quwain, Dubai, Fujairah, Ajman, Ras Al-Khaimah, Sharjah og Abu Dhabi. Spesielt Abu Dhabi og Dubai er områder som er velkjent for å være bebodd av ekstremt velstående forretningsfolk og oljesheiker. Byer som Dubai som har utviklet seg midt ute i ørkenen er et makeløst syn. Utrolig moderne arkitektur og teknologi finnes her. Med det mest luksusriøse hotellet, Burj Al arab, er Dubai et trumfkort i De Forente Arabiske Emirater. I motsetning til mange andre arabiske land så har man her i de Forente Arabiske Emirater et meget fritt menneskesyn. Man går inn for menneskerettigheter, kvinner må kjøre bil, alkohol må inntas til en viss grad og med måte. Her er det tillatt å si sin mening og bevege seg fritt. Man har religionsfrihet og man har rett til å bli rettferdig behandlet. Man har også rett til å forsvare seg om man skulle bli siktet for noe. 

Hvordan bestiller jeg en reise til Emiratene 

De Forente Arabiske Emirater er et av flere nye reisemål du snart kan reise til med Escapeaway. Meld deg på nyhetsbrevene våre eller følg med sosiale medier og vær blandt de første til å få beskjed når vi åpner opp for reiser til De Forente Arabiske Emirater. 

I et land som ikke ville være det det er i dag uten verdenssamunnet, har befolkningen forstått viktigheten av internasjonlisering. Men selvom mange ting er akseptert, må man huske på at befolkningen er muslimsk, og alkohol blir ikke sett fint på. Det er ikke fullstendig umulig å innta, men man skal absolutt gjøre det med omhu og måte. 

Emiratenes rolle i Midtøsten 

Emiratene har alltid prøvd å skille seg litt ut fra den arabiske verden. Emiratene har en lang historie med Iran, landområdet i det østlige midtøsten. Handelen imellom partene kan dateres langt tilbake f.vt. Emiratene har alltid vært kjent for å være forretningsmenn til hjerte og har alltid gjort seg godt på handelsmarkede. Emiratene har oftest ikke følt seg som en del av den arabiske verden, men nærmere den persiske. Dette har resultert i mye utilfredshet, i og med at områdene bl.a. har vært under Det Osmanniske Imperiume. I dag er landet fri fra noen form for besettelsesmakt og har vært selvstendig siden 1971. I mellomtiden var oppdagelsen av olje i landet en hovedgrunn til velstanden det har i dag. Rent geografisk er De Forente Arabiske Emirater ikke spesielt skånsomme. Terrenget er barskt og hardt. Omtrent 85% av landets areal består av ørken, så hva man ikke får til oppe på landjorden, må man finne ut av i undergrunnen, og det har uten tvil kommet det lille landet til gode å kunne sitte på enorme mengder v olje. 

Fly

Tast inn dine ønsker i søkemaskinen, og husk at du alltid kan søke etter både tur-retur og enkeltbilletter, samt på hvilket tidspunkt du vil fly. Du kan også velge om du vil ha den billigste prisen, hvor det eventuelt er mellomlanding eller om du kun er interessert i å fly direkte. 

Reiser til De Forente Arabiske Emirater med Escapeaway. Det er i De Forente Arabiske Emirater en mangfoldighet som er enormt uvanlig for et arabisk land. 

Charterferie eller på egenhånd? 

Opplev et land som er ytterst velutviklet og som kan tilby et ekstremt luksuriøst opphold på et av de mange overdådige hotellene, og det er både trygt og sikkert å reise på egenhånd. Begrepet charterferie dekker mange reiseformer, og i dag er en charterferie ikke nødvendigvis det samme som for noen år siden. Mange reiseselskaper tilbyr denne klassiske ferien med fly, hotell og transport, men også All Inclusive, konsepthotell og kombireiser, for bare å nevne noen få. I søkemaskinen kan du sammenligne priser på alle fly og hotell og ofte vil du oppleve at det er mye billigere å reise på egenhånd og bo på det samme hotellet som du kan få på en charterferie. 

Når du sammenligner priser på charterreiser til De Forente Arabiske Emirater, så vær oppmerksom på at du også vil få de beste tilbudene som ofte er det man kaller restplassreiser. Uansett hva man kaller reiser som er sterkt nedsatt i pris, så gjelder det å være oppmerksom på ankomsten. Enkelte charterbyråer selger også et reisemål uspefisiert. Hos Escapeaway selger vi utelukkende navngivende hotell som alle har gode anmeldelser. 

Les mer om restplassreiser til Emiratene

Reisemål i Emiratene

 • Dubai
  73 hoteller
  I Dubai får du en perfekt miks av bade- og storbyferie, men ikke bare det. En reise til denne kosmopolitiske metropolen er en sjanse til å oppleve en by som ingen annen. Her venter deg alt fra futuristiske skyskrapere til fine sandstrender.
 • Abu Dhabi
  12 hoteller
  Abu Dhabi er det kulturelle sentrum i De Forenede Arabiske Emirater. Utover kunst og arkitektur i verdensklasse kan du på en reise til Abu Dhabi nyte godt av lange, flotte sandstrender samt masser av underholdning for hele familien.

Populære hoteller i Emiratene

Emiratene, Dubai
9,3
Fantastisk
7039 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 42 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Dubai
9,3
Fantastisk
5432 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Dubai
9,8
Fantastisk
18878 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)