Reiser til Dubai

Har du alltid drømt om å reise til det eksotiske og luksuriøse Arabia, å bli oppslukt i østens mystikk? Så venter storbyen Dubai på akkurat deg! Kjent for sin imponerende skyline må Dubai være ett av verdens flotteste urbane områder. Lokalisert i den ellers så lite gjestmilde ørkenen vil Dubai fremtone som en urban oase ved bredden av Omangolfen. Med et innbyggertall på rundt 3,5 millioner er Dubai også hovedstaden for De Forente Arabiske Emirater. Overalt er gatene prydet med palmer, flotte og ikke minst eksklusive forretninger. Avenyene er rene og byen utstråler en enorm velstand på nivå med det du vil finne i de mest prektige områdene av Hollywood i California. Dubai er en romantisk by hvor din utkårede og deg kan få dere en luksuriøs ferie av beste sorten. Her kan du forvente å bli bortskjemt med en service i verdensklasse. Og når man ikke har behov for alskens luksus som massasje og spabehandling, kan man sette seg ned et sted i byen og betrakte den prangende arkitekturen du finner over alt i byen. Opplevelsen er virkelig unik og skal spesielt nytes om kvelden når lysene tennes og reflekteres i vannet.

Dubai, som er en av de syv kongerikene i De Forente Arabiske Emirater, har nesten alt: kosmopolske bylandskap, uberørte strender, bølgende ørkendyner og masse av luksus og underholdning som kan konkurrere med de største verdensmetropolene som London, Paris og New York.

Enten du foretrekker ski, jeepturer i ørkenen, shopping i overdådige kjøpesentre eller å slappe av i spabad, så har Dubai noe å by på.

Reisetid fra Norge: ca. 7-8 timer. Du flyr til Dubai International Airport (DXB) som ligger cirka 6 kilometer fra sentrum.
Temperatur: Gjennomsnittstemperaturen når på det høyeste 36 grader om sommeren og 19 grader om vinteren.
Beste tidspunkt å reise: Mellom oktober og april, når du får moderate temperaturer, solskinn og blå himmel.

 

Reiser til Emiratene

Les mer om Emiratene og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Emiratene her

Andre linker

Hoteller i Dubai

Populære hoteller i Dubai

Emiratene, Dubai
9,3
Fantastisk
7039 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 42 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Dubai
9,5
Fantastisk
833 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 48 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Dubai
9,7
Fantastisk
8138 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Reiseguide om Dubai

Dubai er ikke som noen andre byer i verden. Men under overflaten av det nye Dubai finner du et helt annet Dubai, med kulturelle opplevelser i høysete. Ønsker du å planlegge en kulturreise til Dubai kan vi varmt anbefale å besøke Heritage Village, f.eks. under ramadan. Her vil du oppleve et annerledes Dubai der du kan se hvordan den lokale befolkningen synger, danser og opprettholder de hundreårige gamle tradisjonene. Få inspirasjon til din neste reise til Dubai i denne lille reiseguiden om byen.

Derfor bør du reise på ferie til Dubai

Dubai er be by der ingenting gjøres halvveis, og dette synes kanskje best gjennom den futuristiske skylinenen, som inkluderer noen av de høyeste skyskraperne i verden. Den innbydende Jumeirah-stranden med kritthvit sand, solskinn året rundt og turkist vann er kanskje den som trekker flest turister, men du finner også fantastiske shopping-muligheter og gastronomi i verdensklasse, historiske moskeer og et stort utvalg av underholdningsmuligheter.

Du kan også velge å ta en spasertur rundt i Al-Bastakyia-distriktet for å oppleve den ofte oversette historiske bydelen, eller dra på rundreise langs hele Dubais kystlinje.

Burj Khalifa, som er den høyeste menneskeskapte strukturen i verden, er også hjemsted for verdens høyest beliggende nattklubb og restaurant og du kan få fantastiske utsikter fra observasjonsdekket på 124. etasje. Dubai Mall inngår også i Burj Khalifa, hvor du vil finne en nesten endeløs rekke av butikker, barer og restauranter og et stort akvarium, en skøytebane og et innendørs skisenter.

Faktisk er det så mange verdensrekorder i Dubai, at Guinness verdensrekordbok har oprettet et kontor i byen. En av Dubais verdensrekorder tilhører Palm Jumeirah, som er verdens største menneskeskapte øy, formet som en enorm palme. Og så har du Dubai-fontenen (den nest største i verden) med en 150 meter vannstråle som danser til musikk i et fabelaktig lyd- og lysshow.

På markedet i Deira eller i bukten ved Dhow Wharfage kan du få et innblikk i det Dubai som eksisterte før det ble et nyrikt oljeimperium, mens du i Dubai Desert Conservation Park kan oppleve det lokale dyrelivet blant mange eventyrlystne aktiviteter.

 • Språk: Arabisk
 • Valuta: Dubais valuta er Dirham (AED)
 • Lokal tid: Dubai er to timer foran norsk tid
 • Fly til: Dubai International Airport  (DXB) ligger ca. 6 kilometer fra sentrum
 • Flytid fra Norge: ca. 7-8 timer
 • Visa & forsikringer: Besøk UDs landsider før du reiser for anbefalinger angående visa og forsikringer.

Vær og klima

Dubai har et varmt ørkenklima, hvor den høysete daglige gjennomsnittstemperaturer er på 20 grader om vinteren og 36 grader om sommeren. Det er mest nedbør om vinteren, men med det minimale regnet Dubai mottar i løpet av et år, skal du være veldig uheldig for å oppleve noe regnvær i Dubai.

Kultur og historie

Dubai er en sann smeltedigel av kultur, kunst og historie, som på den ene siden er tro til sin arabiske arv og på den andre siden hypermoderne.

I Al Quoz-distriktet der det minst 10 kunstgallerier bare på Alserkal Street, samt et stigende antall kunstmesser på våren, som Sikka og Art Dubai.

Hvi du er historisk interessert er det turer rundt om den vakre Jumeirah-moskeen flere ganger i uken og i det historiske Al Fahidi-distriktet ligger Dubai Museum, som åpner døren til en fortid, som strekker seg tusener av år tilbake i historien.

Severdigheter

Wild Wadi Water Park

Ta med hele familien på en dag med adrenalin og latter med et besøk til Wild Wadi Water Park. Vannparken har mer enn 30 attraksjoner.

Shopping i Dubai Mall

Hvis du ønsker den ultimate shopping-opplevelse, bør du besøke verdens største kjøpesenter, Dubai Mall. Her finner du blant annet designerklær og boutiques en masse.

Se Dubai fra en luftballong

Hvis du har lyst til å se Dubai fra oven, har du muligheten for at ta en tur med en luftballong. 

Ørken-safari

Ta deg en tur inn i Dubai-ørkenen og opplev store sanddyner og vakre oaser.

Burj Khalifa Observation Deck

Opplev de svimlende høyder i verdens høyeste bygning. Forbered deg på å bli overveldet fra det øyeblikket, du trer inn i heisen.

Palme-øyene

De største menneskeskapte øyene i verden byr på fantastiske sandstrender, det luksuriøse Atlantis Hotel, et akvarium og den fantastiske Aquaventure Waterpark ved Palm Jumeirah.

Al Fahidis historiske bydel

Du kan oppleve tradisjonelle bygninger, autentiske arabiske kafeer og restauranter, museer, kunstutstillinger og mye mer i Al Fahidis historiske bydel. Hold øye med festivaler som Sikka Art Fair.

Lokal transport

 • I bil: Kjør rundt i byen i ditt eget tempo ved å leie en bil. Prisene kan variere, men er normalt billigere ved bestilling på forhånd. Husk at utleier ofte krever et internasjonalt kjørekort. 
 • I taxi: Det er taxier til rådighet over hele byen og de er enkle å finne og relativt billige.
 • I vann-taxi: Prøv en tradisjonell måte å se byen på ved å hoppe på en vanntaxi, som er i drift mellom kl. 5 og midnatt.  

Begivenheter

 • Dubai Summer Surprises: Denne lystige festivalen finner sted ra juli til september. Den byr på en lang rekke morsomme familiearrangementer. 
 • Middle East Film and Comic Con: Den største popkulturfestivalen i Midtøsten ruller inn i byen hver april - et must for film-, tegneserie-, musikk- og teaterinteresserte.
 • Camel Racing Season: I april kan du oppleve Al Marmoum Heritage Festival, som byr på mange tradisjonelle sportsarrangementer, herunder kamel-løp.

Shopping

Få steder i verden kan hamle opp med Dubais mange shoppingmuligheter som inkluderer hele 95 store innkjøpssentre med fristende lave, skattefri priser.

Dubai Mall er et av de største kjøpesentrene i verden. Millioner av mennesker besøker de tusenvis av butikkene og hundrevis av spisesteder hvert år. 

Strender

Du vil finne mange flotte strandområder rundt om Dubai, som sammen med det unike klimaet utgjør den største attraksjonen for mange utenlandske gjester. Den mest kjente, og populære, stranden i området er Jumeirah Beach, som ligger på Palm Jumeirah, hvor du lett kan tilbringe hele badeferien om du ønsker det, for de aller fleste hotellene har deres egne private strandsone. 

Rett sør ligger Kite Beach, som er populær blant kitesurfere og paddelboardere. Mens mange strender tilhører hoteller og er private (selv om du ofte kan bruke dem mot betaling av et gebyr), er det mange offentlige strender å besøke, blant annet Mazer Beach Park, som byr på mange gode fasiliteter. 

Den livlige Dubai Marina byr på mange fine restauranter, barer og underholdningstilbud, samt noen av de vakreste yachter og luksusleiligheter. Om dagen er området bruk til shopping, mens det om kvelden byr på et livlig natteliv på de mange barene. 

Maten

Å spise på restaurant er en av de største fornøyelsene i Dubai. Her finner du mat fra alle hjørner av kloden til priser som passer til alle budsjetter. 

Nyt utsikten fra Burj Khalifas skyhøye restaurant, gå en tur i de lokale markedene eller utforsk mulighetene på Palm Jumeirah. Merk deg at lokalbefolkningen i De Forente Arabiske Emirater spiser svært sent, hovedsakelig på grunn av varmen. Typisk spiser man middag rundt kl 21 eller kl 22, men de fleste restauranter åpner tidligere for å imøtekomme de internasjonale gjestene. 

Du bør også prøve en mint-te i et typisk arabisk tehus, som byr på ferske og spennende smaker og tradisjonell arabisk te-kultur. 

Natteliv

Det er et stort utvalg av barer og klubber i Dubai som tar høyde for enhver tenkelig smak. Du kan slappe av ved stranden ved en av de mange strandklubbene, som byr på DJ'er og levende musikk. Eller du kan besøke en av de luksuriøse hotellene som byr på panoramautsikt over den fantastiske Dubai Marina og Palm Jumeirah (som ser enda flottere ut ovenfra). 

Husk at helgen i De Forente Arabiske Emirater anses for å være torsdag og fredag, så planlegg besøket ditt, overnattinger og byturer tilsvarende.

Du bør også være oppmerksom på Ramadan, når store deler av byen er i faste. Mange hoteller holder derimot barer og restauranter åpne i løpet av denne tiden for å imøtekomme de internasjonale turistenes behov. 

Familieferie

Dersom du har barn med deg på ferien vil du finne mange attraksjoner og aktiviteter i Dubai, som kan holde barna i gang, uansett alder. Familien står sterkt i Emiratene og du vil derfor merke at du ofte mottar en varm velkomst som familie. 

Blant de mange opplevelsene for store og små barn i Dubai finner du Jumeirah Beach, som er fantastisk for hele familien, kitesurfing for de eldre barna, samt et fantastisk akvarium og en overflod av naturparker og fornøyelsesparker - deriblant verdens største fornøyelsespark (IMG Worlds of Adventure) - for barn i alle aldre, ja til og med voksne barn.  

Hoteller - hvor skal du bo under oppholdet? 

En god natts søvn i en myk seng er helt nødvendig, når det er så mye å utforske i Dubai. Det er et bredt utvalg av hotell til alle budsjetter, fra femstjerners luksushotell i sentrum over strandhoteller til ferieleiligheter i ørkenen.

Ettersom byen ligger like ved Den Arabiske Golfen vil du se den maritime innflytelsen og arv over alt. Ikke minst spiller spabad en stor rolle her og Dubai er regionens sentrum for spabad og wellness-sentre. 

Turistinformasjon

På Dubais offisielle turistbyrås hjemmeside kan du finne en oversikt over de mange forskjellige destinasjonene i Dubai og de opplevelsene som venter deg der. På turistkontorets hjemmeside finner du også et interaktivt kart over Dubai. Du finner også opplysninger om forskjellige aktuelle begivenheter og nyheter i Dubai. Når du reiser til Dubai handler det for mange om å bli behandlet som en VIP, så hvis du reiser til Dubai, skal du ofte ha spart opp litt penger. Det er rimelig dyrt å avholde ferie her, men du får også noen eksklusive opplevelser for pengene. I Dubai finner du en overflod av flamboyante hotell, kjøpesentre, samt et svimlende utvalg av spisemuligheter, hippe klubber og barer.