Reiser til Frankrike 

Frankrike... Hvor skal man egentlig begynne? Er det de legendariske vinene? Verdens største sykkelløp. Historiske slagmarker? Byenes By? Rivieraen? Frankrike har absolutt alt, og det er nok derfor man har funnet opp uttrykket "frankofil". De fleste forelsker seg i Frankrike med det samme, og man kan bruke et helt liv på å reise rundt i Frankrike og oppleve regioner med hvert deres særpreg. 

Det kan jo være du vil ha bobler i Champagnen, haute couture i Paris, eller leve det avslappede kystlivet i Provence. Men man har snytt seg selv for en opplevelse hvis man ikke også har vært innom Normandi med sine historiske minnesmerker, eller det frodige Alsace med lokale råvarer i toppklasse. 

Utover å være en solsikker destinasjon med gyldne strender og flotte byer, byr Frankrike på noe av Europas høyeste fjell i Alpene og Pyreneene, hvor det er muligheter for skiløp og sykling i toppklasse. Og du kan la deg transportere mellom storbyene med lynraske jernbaner (Marseille - Paris på 3 timer), eller la deg ferge til den eminente ferieøya Korsika, med sin sofistikerte blanding av det beste ved Middelhavet. 

Hos vårt søsterbrand Hideaways finner du også en rekke håndplukkede og nøye utvalgte hotell og feriehus i Frankrike, med fokus på kvalitet, beliggenhet og unike opplevelser - primært rundt Rivieraen og innlandet rundt Rhone-elven. 

Og vi har jo ikke brukt spalteplass på Paris engang! Det er noe med Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Elysèes, Notre Dame, Louvre, Montmartre, og så selvfølgelig byen i seg selv. Paris er en av de byene som bare må oppleves. Snart vil du kunne bestille hotell i Paris og resten av Frankrike her på escapeaway.no

Frankrike strekker seg langt, både fra øst til vest og fra nord til sør. Det er nesten 1500 km fra Bretagne til Alpene og over 1000 km fra den nordlige grensen med Belgia til Pyreneene. Landets klima spenner seg derfor fra de blåsende forholdene ved Atlanterhavet til det milde været som preger kysten mot Middelhavet. 

Inspirasjon og fakta 

Frankrike er et land som har en ganske spesiell plass i skandinavernes hjerte. Det er ikke så rart, for hvem kan motstå gastronomien, det behagelige klimaet, det varierende landskapet med høye fjelltopper, vinmarker som avløses av tette skoger, stemningsfulle byer og ikke minst et folkeslag som tar imot oss med åpne armer for å vise oss det beste de har å by på. 

Kultur

Frankrike har i mange år vært en supermakt i Europa. Landet er det territorialt største i Europa, og det har også vært en del av mange kriger iløpet av tidene, og den franske historien er fylt med historier om heroiske slag både på egen grunn og andres. I dag gjør Frankrike seg som land mer gjeldene på områder som f.eks. kultur. Den franske kulturen er nokså utbredt, og vi har vel alle prøvd å spise ting som flûte, creme brulee, sett en fransk film eller brukt setningen "Vouz-vous coucher avec moi, ce soir". Frankrike er et land vi alle på en eller annen måte elsker. Om det er det kulinariske kjøkkenet, med alle deres fantastiske lekre retter som vi alle godt kunne tenkt oss å lage, eller om det er det siste nye skriket innenfor mote og de fantastiske kjolene de mange fantastiske kunstnerene lager. Eller kanskje det er det legendariske sykkelløpet Tour de France som fanger din oppmerksomhet. Hva enn det er så er Frankrike et verdensland og vi tar alle del i dets gleder på en eller annen måte. Det er på tide på besøke det vakre landet, Frankrike! 

Religon

Frankrike er et overveiende katolsk land, men det er samtidig et land hvor man ifølge forfatningen ikke har rett til å spørre om borgernes religiøse tilhørighet. Ca. 75 prosent av frankmennene betrakter seg selv som katolikker, men kun 17 prosent går regelmessig til messe. Den katolske kirke er ikke en statskirke - stat og kirke ble formelt adskilt i 1905. I løpet av de senere 30-40 årene er kirkens rolle i hverdagslivet redusert drastisk. Religionen er ikke lenger en felles ramme. Når paven f.eks. uttaler seg imot skilsmisse, prevensjon eller abort, lukker tre fjerdedeler av de franske katolikkene øret. Man regner med at det finnes ca. fem millioner muslimer i Frankrike. Landet har også nesten en million protestanter, ca. 700.000 jøder og over en halv million buddhister. 

Gastronomi - mat og vin

I Frankrike kan man nyte mat og vin som har vunnet ryktet i hele verden for dens raffinement og utsøkte kvalitet. Det er kort sakt mange gode grunner til å dra på en reise til Frankrike. 

Aktiv ferie

Frankrike har alt - nesten. Bortsett fra ørkenområder, er det stort sett ingen grenser for hva den friluftsglade feriegjesten kan boltre seg i. Europas høyeste fjell, store skogområder, enorme naturparker og vilde elver gir deg utallige muligheter. 

På sommeren og vinteren er det kun fantasien som setter grenser. Golf, ridning, fjellbestigning, gåturer, sykling, seilas, ski og listen fortsetter... 

Geografien i Frankrike 

Frankrike er det mest besøkte landet i verden, og det med god grunn: Frankrike har i Paris en av de mest sjarmerende og kosmopolitiske storbyene i verden, et valg av severdige monumenter, byer og landskaper, kunst i verdensklasse, en historie som har satt dype spor i den europeiske bevisstheten og en fantastisk natur med fremragende strender og vidunderlige fjell. 

I vest, øst og nord 

I den vestlige delen av Frankrike møter landet det Atlantiske Ocean, hvis bølger bryter mot fantastiske kyststrekninger som alene er en ferie verdt. I den nordlige delen av Frankrike i Normandi og Britannia, støter man på lange sandstrender og et landskap som er dominert av bakker og små, fredelige fiskerbyer som har bevart deres egenart. Normandi og Britannia byr også på mange neolitiske funn, og disse regionene bærer fortsatt preg av den keltiske opprinnelsen som mange av dets innbyggere har. 

I den østlige delen av Frankrike kan man besøke de vakre regionene Alsace, Lorraine, Franche-Comtè og Bourgogne, som spesielt er blitt berømt for deres fremragende viner og landskaper. 

Det sentrale og sørlige Frankrike 

I den sentrale delen av Frankrike finner man Loire-dalen, med de mange vakre slottene, festningene og de gamle byene. I den sørlige delen av Frankrike støter man på romanske ruiner, den vidunderlige franske riviera, som tiltrekker seg tusenvis av gjester hvert år, og byer som Marseille, Toulon, Montpellier, Toulouse og Orange, som man er nødt til å se hvis man kommer på de kantene. På grensen mot Spania mot sør, kneiser de enorme fjellene, pyreneene, som er et av de vakreste naturområdene i Europa. Her er det frodige daler, snøkledde fjelltopper og et variert og sjeldent dyreliv som man ikke ser mange andre steder på kontinentet. 

Turistinformasjon 

På turistbyråets hjemmeside finner du bl.a. beskrivelser av Frankrikes forskjellige regioner. Det er også en seksjon med inspirasjon til aktiviteter på reisen til Frankrike og nyttig praktisk informasjon. Det er også mulighet for å laste ned et utvalg av elektroniske brosjyrer. Du kan også kontakte turistbyrået på deres norske kontor. 

Slik finner du din reise til Frankrike 

Tast inn hvilken reiseform du ønsker, reiselengde og evt. destinasjon i Frankrike. Deretter får du en oversikt over alle ledige reiser i databasen. I oversikten kan du lese mer om reisen, og selvfølgelig hva prisen er på den valgte reisen. Finner du en eller flere reiser du ønsker å bestille eller lese mer om, da er det bare til å trykke på knappen "fortsett". 

På Escapeaway kan du søke etter en ferie som passer deg og dine behov. Tast inn dine reise ønsker i søkemaskinen og få det fulle overblikket. Du kan søke på reiselengde, reisemål og reiseform. Du finner bl.a. følgende reiser til Frankrike: Charterreiser, All Inclusive, tema, rundreiser, flybilletter, hotell, billeie, feriehus og mye mer! 

Billeie

Frankrike besøkes best med bil, spesielt hvis du ønsker å se de mest upsolerte (og derfor ufremkommelige) hjørnene av landet uten å måtte bruke halve og hele dagen på kollektiv transport. 

Det er ofte praktisk å ha bil under sitt opphold i Frankrike, hvis man da ikke er på storbyferie, for det finnes nok av kollektiv transport, men mange steder kommer den ikke frem, eller så kjører den så sjeldent at du kommer til å bruke store deler av ferien din på å vente. 

Kjør selv-ferie

Det er i våre dager lett å komme raskt til Frankrike: Kjør selv-ferie! Dra fra Norge, gjennom Danmark, og videre til Frankrike. Helt perfekt. 

Les mer om kjør selv-ferie til Frankrike i egen bil

Villa

Dette er noe for de som vil ha eget svømmebasseng i hagen. I det selvstendige hus eller villa er det deg alene som bestemmer hvor lenge du vil sitte på terrassen og nyte det gode liv. Det er ikke noe personale som lukker baren eller kjøkkenet fordi de skal hjem for kvelden. Her er privatliv og fullstendig selvstendighet nøkkelord. 

Denne ferieformen er ideel til å samle hele familien til den store runde fødselsdagsfesten, hvor alle kan være sammen i et tempo og på et nivå man selv setter. Hvis man reiser med det antall personer som skal til for å fylle villaen opp, er den samlede prisen ofte ikke vesentlig forskjellig fra de tradisjonelle feriesentrene eller hotellene. 

Reiser for par

Se hverandre dypt inn i øynene og nyt den vakre utsikten med et glass bobler eller en blomst i hånden. På Escapeaway har vi samlet de mest sjarmerende reisemålene. Hyggelige leiligheter, pensjonater, bed and breakfast og hotell av den beste standard innenfor betjening og innlosjering. De boligene som finnes her egner seg best til par. Les mer om reisetemaet "romantisk ferie" og velg den destinasjonen i Frankrike du vil reise til og se et utvalg av hotell med gode anmeldelser. 

Hvorfor reise med Escapeaway til Frankrike 

Frankrike er et stort og avvekslende land. Det avspeiles også i mulighetene mens du er på ferie. Vil du bo på en sjarmerende, liten, autentisk vingård? Eller vil du heller feriere på et komfortabelt feriesenter? Eller foretrekker du et hotell i en stemningsfull by? Vi kan tilby det hele på landet, ved kysten og i byen. Finn selv det helt rette for din ferie i vår onlinekatalog, eller send oss et par linjer eller ring oss, så kan vi hjelpe deg. Det gjør vi alltid med glede, for vi setter en ære i at du får en god ferie. 

Vi kan alle vende tilbake til Frankrike gang på gang, og hver gang oppleve nye sjarmerende sider av det mangefasetterte landet. Velg mellom våre flere hundre feriehus, villaer og hotell i hele Frankrike. Trenger du gode råd eller mer informasjon, da er vi alltid beredt. Det er jo viktig å finne det helt rette stedet til ferien, så hvorfor ikke snakke med oss om det? Vi arbeider jo med Frankrike året rundt! 

Du har allerede besøkt Frankrike og ønsker å oppleve noe mer autentisk? Du har aldri vært i Frankrike og er nysgjerrig etter å besøke de mest populære destinasjonene? Vi i Escapeaway er utrolig lidenskapelig om Frankrike, og vi har reist hele landet for å plukke ut sjarmerende hotell og leiligheter til deg. Ta imot våre råd (gratis) om de beste destinasjonene for deg. Kontakt oss for en skreddersydd ferie i Frankrike. 

Opplev den franske gjestfriheten og bestill din ferie i et av våre utvalgte hotell, leiligheter og villaer i de mest populære franske regioner. Kontakt oss og opplev autentiske steder i Provence, Alsace, Normandi, Languedoc og Aquitaine. Besøk byene og de mest berømte monumentene og museene i landet. Smak på de franske vinene på de mest velrenomerte franske vingårdene! 

Du vet hvor du vil tilbringe din neste ferie i Frankrike, og nå vil du forhåndsbestille hotellet ditt eller din leilighet? Det er på tide! De mest populære hotellene og leilighetene er ofte forhåndsbestilt. Vi har utvalgte hotell, feriehus og villaer over hele Frankrike, og har håndplukket mer enn 200 resorter på de mest populære destinasjonene. Les mer om disse berømte regionene: 

Provence 
Alsace 
Normandi
Paris
Languedoc
Aquitaine
Vingård i Bordeaux
Camargue
Gorges du Verdon
... les mer: dette er de mest populære områdene i Frankrike  

Reiser til Frankrike med fly 

Hos Escapeaway kan du finne et stort utvalg av billige reiser til Frankrike. Du kan søke priser på alle flyselskaper inkl. lavprisfly. Bestill en reise med fly og hotell samt billeie eller transport med prisgaranti. Når du bestiller en pakkereise er du naturligvis dekket av Reisegarantifondet. 

Reisemål i Frankrike

 • Alsace, som ligger nordøst i Frankrike, er et stort turistmål i nær Frankrikes grense mot Tyskland, og i et område der de to landene møtes på en spennende måte. Dette ser man på byens arkitektur, det interessante kjøkkenet og det nydelige landskapet. ... Kom hit og nyt idyllen. Les mer
 • Aquataine er alt på en gang! Om det så gjelder vin og delikatesser eller naturopplevelser og en aktiv ferie, så rummer regionen mange av Frankrikes skatter. Her er det rett og slett noe for alle!
 • Bastia
  1 hotell
  Havnebyen Bastia er en av de første byene mange reisende til Korsika stifter bekjentskap med. Her er stranden nær byen, men du kan også glede deg til å utforske gamlebyens hyggelige, smale gater og flotte torg med utallige restauranter og kaféer.
 • Bretagne helt vest i Frankrike er kjent for sine spektakulære kystlandskaper, sagnomsuste skoger og ikke minst hyggelige fiskerleier hvor du kan oppleve stolte, keltiske tradisjoner og lekker gastronomi. Dette er en region med en helt egen sjel.
 • Centre Val de Loire kalles for "Frankrikes hage", og utgjør et av landets mest unike kulturlandskaper, som er å finne på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du og familien utforske en perlerekke av middelalderfestninger og renessanseslott med storslåtte ... hager. Les mer
 • Solrike Languedoc-Roussillon står for en tredjedel av Frankrikes vinproduksjon, men de stemningsfulle vingårdene må konkurrere om oppmerksomheten med regionens fristende middelhavsstrender. Gå heller ikke glipp av Pont du Gard og de mange andre ... severdighetene. Les mer

Populært i Frankrike

Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Nice
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Svømmebasseng
Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Marseille
 • Nærmeste flyplass: 29 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng
Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Cannes
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng
7,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser