Reiser til Den Franske Riviera

På Den Franske Riviera kan du sitte under palmene med en kald drink og skue utover det glitrende Middelhavet, slentre på lange promenader eller utforske det naturskjønne baklandet. Book din neste reise til denne vakre kyststrekningen i Frankrikes sørøstlige hjørne med fly fra Norge og leiebil ved ankomst, begge deler direkte fra Escapeaway.

Rivieraen i Sør-Frankrike, som lokalt er kjent som Côte d'Azur, har ingen fast, offisiell avgrensning. Normalt betegner Côte d'Azur den delen av Middelhavskysten som strekker seg fra sitronbyen Menton ved grensen til den italienske riviera og vestover mot Marseille. Denne berømte kyststrekningen er en del av regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. I området er det kun fyrstedømmet Monaco som skiller seg ut, men det er ingen grensekontroll ved inn- og utreise fra Frankrike (med mindre du ankommer i båt). Derfor kan den lille bystaten med sine lave skatter i praksis betraktes for å være en del av Den Franske Riviera.

Den Franske Riviera omtales ofte som de rikes lekeplass. Det er kun noen få andre steder i verden der du kan oppleve samme grad av glitter og glamour som i dette området. Men, flertallet av reisende som besøker Den Franske Riviera reiser ikke hit for å menge seg med kjendisene i fasjonable kystbyer som Monaco, Cannes og Saint-Tropez; det er nemlig mye annet å oppleve her. Denne solrike kyststrekningen byr på en fantastisk variasjon innenfor et relativt avgrenset område, med sine massevis av spennende attraksjoner for hele familien.

Du behøver kun bevege deg noen få kilometer vekk fra de populære kystbyene nede ved det asurblå havet for å oppleve et innland med en helt annen atmosfære. Blant lavendelmarker og olivenlunder skjuler deg seg en perlerekke av vakre middelalderbyer på bakketopper og livlige, større byer, der det i større grad er lokale beboere som preger bylivet.

Hos Escapeaway finner du reiser til hoteller på Den Franske Riviera som er nøye utvalgt basert på gode gjesteanmeldelser. I våre søkemaskiner kan du dessuten enkelt bestille de rimeligste flybillettene, med avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø eller Kristiansand. 

God reise!

Hoteller på Den Franske Riviera

Populære hoteller på Den Franske Riviera

Frankrike, Sør-Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Nice
9,1
Fantastisk
700 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Sør-Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Saint-Tropez
9,3
Fantastisk
405 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Sør-Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Mougins
8,9
Meget bra
1133 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Rivieraens uimotståelige strender og promenader

Med sitt milde middelhavsklima som byr på nesten 300 solskinnsdager i året, vil strendene ha en naturlig tiltrekningskraft på deg dersom du reiser til Den Franske Riviera om sommeren. Her kan du ligge ved det glitrende, azurblå vannet med kystpromenadens mange tilbud kun noen få meter unna. I Cannes utgjør den over tre kilometer lange Promenade de la Croisette byens hjerte med sitt store utvalg av eksklusive butikker, restauranter og barer. I Nice er på samme måte strandpromenaden Promenade des Anglais en attraksjon i seg selv og fristet med avslappende slentreturer langs Englebuktens strender.

Selv her, på det som med rette kan betegnes som én av verdens mest berømte kyststrekninger, finner du også små, litt mer avsidesliggende badestrender. Hvis du ønsker litt mer fred og ro, trenger du kun bevege deg noen få hundre meter langs kysten. Ikke langt fra den lange og populære Pampelonne-stranden på Saint-Tropez-halvøya ligger for eksempel den idylliske Escalet-stranden. Det er som regel få andre strandgjester her, og det er gode muligheter til å snorkle blant fisk ved klippene.

Storbypuls og landsbyidyll

Kombinasjonen av solbading, restauranter og butikker innenfor kort rekkevidde og uforstyrrede badeviker litt unna er gode eksempler på den variasjonen en reise til Den Franske Riviera kan by på. På Rivieraen kan man også besøke flere sjarmerende byer. 

Langs Rivieraen ligger flere større, kosmopolitiske byer, blant annet Aix-en-Provence, Nice, Toulon og Marseille. Her kan du sette av mye tid til å utforske de spennende museene, fargerike markeder, spesialbutikker, arkitektur og gode restauranter. Både helt nede ved havet og litt lenger inne i landet finner du forøvrig en perlerekke av mindre byer med en litt mer intim sjarme. Disse mindre byene har like mye å by på når det gjelder uforglemmelige ferieminner.

Én av disse landsbyene er Saint Paul de Vence, som ligger litt vest for Nice. I dag er denne lille landsbyen berømt blant kunstelskere, men den hadde tidligere enn mer upåaktet status. Dette var inntil landsbyens middelaldersjarme og vakre beliggenhet omgitt av vakker, provencalsk natur begynte å tiltrekke seg talentfulle kunstmalere som Miro, Matisse og Picasso i etterkrigsårene. Gå på oppdagelse blant byens gallerier og nyt stemningen i de smalle, svingete gatene.

Aktive opplevelser langs rivieraen

Du får optimale betingelser for å nyte en avslappende ferie for livsnytere når du besøker Den Franske Rivieraen. Dersom du også ønsker aktive opplevelser kan du velge mellom mange anerkjente, helårsåpne golfbaner som ligger langs Rivieraen. Det er selvsagt også mange gode muligheter til å dyrke forskjellige former for vannsport og sist, men ikke minst kan vi anbefale en tur til fots eller på sykkel omkring i reisemålet. Det går merkede vandrestier og mountainbike- ruter både ved havet og lengre oppe i fjellene i baklandet.

Etter en dag fylt med aktive opplevelser, sightseeing eller strandturer kan du samle ny energi og fordype deg i det lekre middelhavskjøkkenet på områdets mange gode spisesteder. Blant disse er alt fra trendy gourmetrestauranter til enkle bistroer, som serverer både internasjonale favoritter og lokale spesialiteter. Du kan for eksempel smake på bouillabaisse eller en ratatouille sammen med brød eller nyte forskjellige fiskeretter. 

Den franske eller italienske riviera?

Hvis du har bestemt deg for å reise til Rivieraen spør du kanskje deg selv hvorvidt du bør velge den franske eller italienske delen? Svaret er ikke gitt; de to kyststrekningene har på enkelte områder tydelige fellestrekk, men de har også noen åpenbare ulikheter seg imellom.

Den Italienske Rivieraen, som består av Riviera di Ponente mot den franske grensen og Riviera di Levante på strekningen øst for Genova ut til La Spezia-bukten, er over 300 kilometer lang. I likhet med Den Franske Riviera byr med andre ord den italienske riviera på store variasjoner. I en noe forenklet sammenligning kan man si at Den Franske Riviera er kjent for glamour med sine mange aktiviteter som er konsentrert omkring kunstgallerier, museer, butikker og strandliv, mens stemningen på Den Italienske riviera typisk er noe mer tilbakelent og har gjester som i større grad fokuserer på naturopplevelser. Uansett er begge kyststrekningene verdt å besøke, og uansett hvilken side du velger kan du se frem til en reiseopplevelse utover det vanlige.

I det håndplukkede utvalget av hoteller og ferieboliger på Côte d'Azur hos Escapeaway finnes både steder for deg som ønsker å bo i begivenhetenes sentrum og steder for deg som foretrekker noe mer tilbaketrukne, rolige omgivelser ved Den Franske Rivieraen. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til dette enestående hjørnet av Frankrike!

>> Les også om luksusferie i Frankrike her

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hva sier gjestene på Den Franske Riviera?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 51 anmeldelser