Reiser til Korsika

Korsika er et friluftsliv-paradis som byr på alt fra fristende badestrender med krystallklart vann, til høye og dramatiske fjell. To tredjedeler av den franske middelhavsøya dekkes av en naturpark, som blant annet rommer den berømte GR20-turruten. Du kan også her, på Napoleons fødselssted, fordype deg i en rik historisk arv som avspeiler øyens tallrike koloniseringer helt tilbake til oldtidens grekere og romere. Turismen på Korsika er fortsatt ikke på høyde med mange av de andre middelhavsøyene, som betyr at det er lett å finne autentiske korsikanske byer omgitt av vinmarker, olivenmarker og appelsinplantasajer. Her går med andre ord livet sin stille gang, som det alltid har gjort. 

I dag har Korsika vært en del av Frankrike i over 200 år, men har du tidligere reist til det franske fastlandet vil du fort oppdage at øya lever sitt helt eget liv. Det er ikke mange stedene i Europa, som på et så forholdsvist lite området, du kan du oppleve så stor variasjon. Korsika kan minne om den perfekte ferien. Her får du oppleve både byer med aktive opplevelser i storslått natur og ren avslapping på strender ved det lune og azurblå Middelhavet, samt de kulinariske fristelsene fra kjøkkenet, som er en unik miks av fransk og italiensk gastronomi. 

Velkommen til Frankrike med Escapeaway! Vi spesialiserer oss på reiser til Korsika, hvor du bor på nøye håndplukkede hoteller, feriehus og villaer på din ferie. 

Hos Escapeaway tilbyr vi pakkereiser inkl. flyreise, hotellopphold og leiebil eller transport fra flyplassen til hotellet ditt. Du kan fly fra flere forskjellige norske flyplasser, som f.eks. Oslo Gardemoen, Trondheim, Bergen og Tromsø. For mer informasjon ang. flyselskaper, priser og avreiser, er du bare et søk unna. 

Ønsker du selv å arrangere reisen din til Korsika, er det likevel fullt mulig å bestille selve oppholdet ditt via Escapeaway. 

Reisemål på Korsika

 • Ajaccio
  3 hoteller
  Napoleons fødeby, Ajaccio, ligger godt beskyttet på Korsikas vestkyst, innrammet av de frodige fjellene bakenfor og et lekkert, gammelt citadell ut mot det krystallklare, lune middelhavet. Dette er Korsikas historiske hjerte, hvor du kan nyte ... en avslappet middelhavsatmosfære og får en perlerekke av deilige badestrender innenfor din rekkevidde. Les mer
 • Aléria
  2 hoteller
  Alèria som ligger midt på Korsikas østkyst, er øyas eldste by. De romerske ruinene er en populær attraksjon. Byen ligger litt tilbaketrukket fra det azurblå middelhavet, men det er rike muligheter til å nyte strandlivet på en reise til Alèria.
 • Bastia
  1 hotell
  Havnebyen Bastia er en av de første byene mange reisende til Korsika stifter bekjentskap med. Her er stranden nær byen, men du kan også glede deg til å utforske gamlebyens hyggelige, smale gater og flotte torg med utallige restauranter og kaféer.
 • I Belgodere bor du på kanten av Korsikas regionale naturpark litt på avstand av øyas mest travle turistområdet. Den fredelige landsbyen er derfor ideel til deg som gjerne vil ha de skjønne strendene innenfor kort rekkevidde og samtidig kunne ... nyte idyllisk natur. Les mer
 • Bonifacio er en sjarmerende havneby med en gammel bydel og et citadell som ligger helt ute på kanten av de bratte kalkklippene på Korsikas sørligste spiss. Gå på oppdagelsesferd i de smale, labyrintiske gatene eller finn veien ned til vannet ... og en av de deilige strendene. Les mer
 • Borgo er en pittoresk, liten landsby med smale gater og slående utsikter. Men de fleste som reiser hit, komemr først og fremst for å nyte de kilometerlange sandstrendene. Her kan du finne din egen, lille badevik eller gå en tur.