Reiser til Korsika

Midt i Middelhavet ligger naturskjønne Korsika og venter på deg. Øya er som skapt for en aktiv ferie, og med sine hyggelige småbyer, dramatiske fjell og eventyrlige strender er dette et eldorado for den opplevelseshungrige.

Hele to tredjedeler av den franske middelhavsøya er dekket av en naturpark, som blant annet rommer den berømte GR20-turruten. For deg som er glad i fottur, er dette noe av det ypperste Europa har å by på av turmuligheter!

Også den historieinteresserte får sitt på Korsika. Her, på Napoleons fødested, kan du fordype deg i en rik historisk arv som avspeiler øyas tallrike koloniseringer helt tilbake til oldtidens grekere og romere.

Turismen på Korsika er fortsatt ikke på høyde med mange av de andre middelhavsøyene, noe som betyr at det er lett å finne autentiske korsikanske byer omgitt av vinmarker, olivenlunder og appelsinplantasjer. Her går med andre ord livet sin stille gang, som det alltid har gjort. 

Øya som har alt

I dag har Korsika vært en del av Frankrike i over 200 år, men har du tidligere reist til det franske fastlandet vil du fort oppdage at øya lever sitt helt eget liv. Det er ikke mange stedene i Europa hvor du kan oppleve så stor variasjon på et så lite område. Her får du både historiske byer, aktive opplevelser i storslått natur og ren avslapping på strender ved det lune og asurblå Middelhavet, samt de kulinariske fristelsene fra kjøkkenet, som er en unik miks av fransk og italiensk gastronomi. 

Velkommen til Frankrike med Escapeaway! Vi spesialiserer oss på reiser til Korsika, hvor du bor på nøye håndplukkede hoteller, feriehus og villaer på din ferie. Foruten hoteller, tilbyr vi også utvalgte ferieboliger og villaer i programmet.  

Hos Escapeaway tilbyr vi pakkereiser inkl. flyreise, hotellopphold og leiebil eller transport fra flyplassen til hotellet ditt. Du kan fly fra flere forskjellige norske flyplasser, som f.eks. Oslo Gardemoen, Trondheim, Bergen og Tromsø. For mer informasjon ang. flyselskaper, priser og avreiser, er du bare et søk unna. 

Ønsker du selv å arrangere reisen din til Korsika, er det likevel fullt mulig å bestille selve oppholdet ditt via Escapeaway. 

>> Les også om reiser til Sicilia

Reisemål på Korsika

 • Porto-Vecchio
  7 hoteller
  I det sørøstlige Korsika ligger Porto Vecchio, hvis gamle bydel er en labyrint av snoende brosteinbelagte gater. Her kan du nyte de vakre omgivelsene, den rolige stemningen om du så vil slappe av på den bløte sanden eller nyte dagene på en kafè.
 • Calvi
  4 hoteller
  Den lille kystbyen Calvi på Korsikas nordkyst er mest kjent for sine sandstrender og det krystallklare badevannet. Calvi er en perfekt feriedestinasjon når du ønsker deg en badeferie i rolige omgivelser, som samtidig byr på masse muligheter ... for nye spennende opplevelser. Reis med Escapeaway og ta avslapping til et nytt nivå. Les mer
 • Ajaccio
  3 hoteller
  Ajaccio er hovedbyen på Korsika og et vakkert feriemål som oser av stemning. Her finner du en labyrint av brosteinsgater, skogkledde bakker og hvite sandstrender. Midt i denne idyllen vokste Napoleon Bonaparte opp.
 • Bonifacio
  3 hoteller
  Festningsbyen Bonifacio ligger på Korsikas sørspiss, høyt oppe på de hvite krittklippene, med en flott utsikt over det glitrende Middelhavet. Gled deg til eventyr i byens gamle, smale gater og slapp av på en av de vakre strendene som ligger omkring byen.
 • Porticcio
  3 hoteller
  Ser du etter en flott badeferie med store, flotte sandstrender og stille omgivelser på Korsika, er Porticcio et utmerket valg. Her finnes alle muligheter for å skru ned tempoet og slappe av, og nyte godt av Korsikas eksotiske natur og ro.
 • Aléria
  2 hoteller
  Alèria som ligger midt på Korsikas østkyst, er øyas eldste by. De romerske ruinene er en populær attraksjon. Byen ligger litt tilbaketrukket fra det azurblå middelhavet, men det er rike muligheter til å nyte strandlivet på en reise til Alèria.

Populære hoteller på Korsika

Frankrike, Korsika, Porto-Vecchio
9,0
Fantastisk
651 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 6.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Bonifacio
9,8
Fantastisk
87 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 22 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Calvi
9,9
Fantastisk
73 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Severdigheter og aktiviteter 

Her har jeg beskrevet noen av de mange opplevelsene og severdighetene du kan vente deg på din reise til Korsika. Vil du lese mer om andre severdigheter på Korsika, kan du besøke bloggen vår. Her kan du finne spennende artikler om den franske ferieøya og våre andre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Korsika for familien, livsnyterne og friluftsentusiastene 

Tross sin forholdsvis beskjedne størrelse, byr Korsika på en fantastisk variasjon. Det betyr at den vakre middelhavsøya tiltrekker seg mange forskjellige feriereisende. De deilige strendene er for eksempel perfekt til en avslappende badeferie for barnefamilien, mens de høye fjellene byr på mange fantastiske naturopplevelser og turruter for de friluftsglade. Sist, men ikke minst, har det korsikanske kjøkkenet, vinmarkene, olivenområdene og de mange sjarmerende fjellandsbyene masse å by på for deg som drømmer om en sann ferieopplevelse under sydens sol. 

Corte – den tidligere hovedstaden 

Den lille universitetsbyen i øyas hjerte har spesielt en historisk status. Corte var øyens hovedstad fra 1755 til 1769, da Korsika opplevde en kort periode med selvstendighet under Pasquale Paoli. Noe av det første som vil fange blikket ditt når du kommer til Corte, er festningen som ligger på en klippe over byen. Der oppe finner du turistinformasjon og et spennende museum. Men bare utsikten over byen og fjellene rundt, gjør turen opp til festningen verdt det. 

Du fornemmer lett byens lange historie når du går rundt i de smale gatene, hvor bygningene har masse patina. På samme tid er Corte også en by med mye liv, ikke bare fordi det kryr av hyggelige resturanter og kafeer, men også fordi en stor del av byens innbyggere er studenter ved Université de Corse Pascal Paoli.

Ettersom byen ligger i Parc Naturel Régional de Corse og er et populært utgangspunkt for folk som vil bestige fjellene via turrutene, summer Corte av liv. Det finnes ruter av mange forskjellige lengder,  så du kan nesten garantert finne noe som passer ditt ambisjonsnivå.

Sør for byen ligger Gorges de la Restonica, som er et godt eksempel på et populært utfluktsmål. Ikke bare kan du bruke en dag på å gå rundt i en spektakulær natur, men du kan også ta deg en avkjølende dukkert i de klare sjøene og elvene. Jeg kan anbefale å besøke turistinformasjonen i Corte for å få tips om de beste rutene for fotturer i området. 

Bonifacio 

Helt nede ved Korsikas sørspiss ligger den skjønne middelalderbyen, som må regnes blant øyas vakreste. Fra Bonifaciostredet til Sardinia er det kun 12 kilometer. Men selv om du med fergeforbindelser raskt kan komme deg over på en dag, bør du også ta deg god tid til å utforske byen. Bonifacio har en enestående beliggenhet helt ute på kanten av kalkesteinklippen, hvor klippens fot har blitt utformet av bølgene. 

Den naturlige havnen Bastion de l’Etendard (festningen over byen), trappen Lescalier du Roi Aragon, som går fra klippekanten ned til vannet, er blant noe av det du kan få se. Gå heller ikke glipp av stemningen i de smale gatene med de eldgamle husene og småbutikkene. Nede ved den moderne marinaen kan du også betrakte de enorme yachtene. Og har du husket badetøyet, kan du ta deg en dukkert ved byens lille strand, Plage de Scotta Rocca, eller eventuelt kjøre videre til Sperone noen få kilometer mot sørøst, hvor stranden er enda bedre.

Strendene og dykking 

Har du reist til Korsika for å nyte strandlivet, vil du ikke bli skuffet. Når du ser de kritthvite strendene, føles det nesten som om du har landet i Karibia. Spesielt på den østlige siden av Korsika finner du den ene lange stranden etter den andre. Slik er det på den nordlige spissen Cap Corse også. Men nesten uansett hvor du befinner deg på øyas kystlinje, kan du finne sjarmerende badebyer og idylliske sand- eller klippestrender i nærheten. Her kan du søke ly i skyggen med en Corsica Cola eller få mettet sulten med en grillet fisk, salat eller en forfriskende is. 

De mest populære strendene pleier som regel å være fylt opp til randen av besøkende, men har du bil, kan du alltids finne deg et mer avsidesliggende og fredelig sted. På Korsika er det også stor mulighet til å prøve vannsport i alle slags former. Det klare havet rundt øya tiltrekker seg mange dykkere, og det er en mengde med lokale firmaer som kan tilby både undervisning og dykkerturer. 

Turstiene

Blant turfolket står Korsika ofte høyt på listen over destinasjoner som må oppleves minst én gang i livet. Den legendariske turruten Grand Randonee 20 (GR20) skiller seg spesielt ut som attraksjon. Den strekker seg over 180 kilometer på tvers av øyas fjellrike indre fra nord til sør, og er kjent som en av de lengste og vakreste turrutene i Europa. GR20 er offisielt inndelt i 15 dagsetapper. Men har du ikke motet nok til å prøve deg på hele turen, kan du eventuelt starte eller hoppe av halvveis i Vizzevone, hvor det er togforbindelser. 

Det er også andre langdistanseruter, og ikke minst flere korte, dagsturvennlige turstier av forskjellige vanskelighetsgrader. Det betyr at en ferie med fottur på Korsika er for alle, ikke bare "ekstremsportutøveren". Også på de kortere turene får du muligheten til å oppleve øyas unike natur med et mangfoldig dyre- og planteliv, brusene fossefall, fjellpassasjer, sjøer, kastansje- og oliventrær, furuskog og den korsikanske maki (tørketilpasset- og buskevekst vegetasjon). 

Informasjon og fakta

Her får du litt nyttig informasjon om Korsika, blant annet øyas befolkning, historie og vær. Jeg håper dette kan tjene som inspirasjon på din reise til "skjønnhetens øy". Hvis du ønsker å finne mer bakgrunnsinformasjon eller tips, vil jeg anbefale deg å lese bloggen vår. Her kan du finne spennende artikler om Korsika og våre andre reisemål. 

God fornøyelse og god reise! 

Geografi og historie 

Middelhavsøya Korsika er en del av Frankrike, men er på mange områder sin helt egen herre. Øya er en fransk region som er delt i to departementer, Haute-Corse og Corse-du-Sud. Regionshovedstaden Ajaccio, som også er Napoleon Bonapartes fødested, er øyas største by. Den er kjent for sine fristende hvite sandstrender og turkisblå laguner, og også for sitt indre landskap preget av de barske fjellene ved Monte Cinto, som er det høyeste av dem alle (2706 m). Det er altså ikke uten grunn at Korsika er blitt en av Europas mest populære destinasjoner for en aktiv ferie, spesielt ettersom den inkluderer ruter som den berømte og beryktede GR20-turruten. Denne ruten har oppnådd legendarisk status.    

Velger du å leie bil, har du muligheten til å kjøre rundt på øya hvor du vil oppleve en nesten ubegripelig variasjon av landskap. Det er nettopp da man forstår hvorfor Korsika kalles for Ile de Beauté, "Skjønnhetens øy". Korsika er kun 180 kilometer lang og 90 kilometer bred. Men beveger du deg opp i de fjellene, vil det kunne ta deg lang tid å gå fra A til B på de smale, svingende veiene. Dette kan likevel anbefales på det varmeste, i og med at du får oppleve uberørte fjellandsbyer og storslått utsikt på sin vei. Du vil også her forstå hvorfor korsikanerne søkte tilflukt i de uoverkommelige fjellene da øya ble, ved flere anledninger, invadert fra sørsiden.  

Ser man tilbake på historien, har adskillige av Middelhavets forskjellige folkeslag på skift invadert Korsika. Det var sannsynligvis grekerne som kom til Korsika rundt år 565 før vår tidsregning , som grunnla Alalia, det nåværende Aléria, på øyas østkyst. Siden har blant annet kartagerne fra Afrika, etruskerne, romerne, og vandalene fra Tyskland forsøkt å vinne herredømme over øya.

Men det var ikke før bystaten Genova på 1200-tallet fikk kontrollen over øya at nåtidens samfunn begynte å ta form. Men genoveserne måtte også kjempe mot tallrike opprør fra korsikanerne for ikke å miste herredømme over den strategisk viktige øya. Mange av "Genovatårnene" som står langs kysten, vitner om at det konstant måtte holdes utkikk etter angrep fra sørsiden. Et annet spor av tiden under genovesisk kontroll finnes i det korsikanske språket. Her er det mange likhetstrekk med det språket man på den tiden snakket på det italienske fastlandet. Til slutt måtte genoveserne, etter et langt opprør, gi kontrollen over til korsikanerne i 1755. Men det skulle ikke ta lang tid før Korsikas selvstendighet skulle bli erobret av Frankrike i 1769, som hadde kjøpt øya av Genova.

Korsikas innlemmelse i det franske riket var grunnen til at den unge Napoleon endte med å bli innskrevet på fransk militærskole. Napoleon er i dag er mer kjent ute i verden på grunn av sin lojalitet til Frankrike, noe som ikke gjør ham til korsikanernes egen helt. Det er derimot Pascal Paoli, som stod i spissen for Korsika under den korte perioden med selvstendighet. Helt opp i moderne tid har det vært sterke bølger av nasjonalisme og ønsker om et selvstendig Korsika. Korsikanernes forhold til det franske fastlandet kan betegnes som et hat-elsk forhold. Det skal sies at det ikke lenger er blodige kamper rundt temaet, men det finnes fortsatt bevegelser som aktivt arbeider for at man som minimum innfører selvstyre, men dette har ennå ikke blitt stemt frem. 

Er du interessert i Korsikas historie, bør du finne veien til Musée National de la Maison Bonaparte og Museu di a Corsica.

Befolkning 

Av Middelhavets største øyer er Korsika den minst befolkede med rundt 330.000 innbyggere. Korsika har i perioder funnet det vanskelig å holde på innbyggerne sine, spesielt den yngre generasjonen. Det er særlig de indre delene av øya som har fått kjenne på dette. Her velger man å flytte til det franske fastlandet og andre deler av verden, men mange kommer så tilbake når arbeidslivet tar slutt. Korsika er derfor kjent for å ha en stor andel pensjonister. 

Kampen for selvstendigheten, som i perioder på 1970-tallet skapte borgerkrigslignende tilstander på øya, betydde at turismen ikke fikk samme fotfeste på Korsika som på mange av de andre middelhavsøyene. Da freden hadde senket seg noen tiår senere og feriereisende begynte å spørre etter andre former for ferie som la vekt på de autentiske kulturopplevelsene og uberørt natur, kom Korsika på banen igjen.

Siden da har turismen vært en avgjørende rolle for øyas økonomi. Men selv om det er mange utvalg av flotte hoteller og andre fasiliteter på Korsika, har korsikanerne klart å beholde sin kultur. Det er mest ute ved kysten at turistindustrien gjør seg til kjenne. Dette er også grunnen til at mesteparten av øyas befolkning bor ute langs kysten – for å arbeide i turistbransjen. 

Mange korsikanere ved kysten anser likevel landsbyen i innlandet som sitt "ordentlige" hjem. Dette selv om de ikke har bodd der på årevis. I disse små fjellbyene med solide steinhus ser man lite av besøkende, og livet leves som det alltid har blitt levd. Her inne er tempoet et helt annet enn hva vi er vant til i Norden. Her er det sterke familiebånd, og det er ikke usett at flere generasjoner bor under samme tak. Pleiehjem er derfor et sjeldent syn, da familiene velger å ta vare på de eldre hjemme.

Vær og klima

Korsika byr på mer enn 2700 soltimer i året, og en gjennomsnittstemperatur som ligger på 26 grader om sommeren. Både vår og høst kan by på lunt og fint vær. Klimaet er med andre ord et typisk middelhavsklima med milde, nedbørsrike vintre og varme, tørre sommerdager (spesielt i sør). Oppe i fjellene kan du forvente at det generelt sett er kaldere og mer nedbørsrikt. 

Transport

Det er gode transportforbindelser til Korsika, både med fly og skip. Øya har hele fire internajsonale flyplasser som besøkes året rundt med rutefly og charter. Her er det tallrike forbindelser til det franske fastlandet og resten av Europa. Øya har også sju fergehavner som gjør det mulig for deg å kjøre bilen over fra fastlandet både i Frankrike og Italia. 

Litt vanskeligere er det å komme seg rundt med offentlig transport. Det er togforbindelser og busser som kan ta deg rundt til de største byene, men antallet av avganger er av de få. Har du ikke egen bil, bør du leie bil når du kommer hit. På denne måten har du flere muligheter til å utforske naturen og de kulturelle severdighetene på Korsika. 

Men selv med bil må du ikke la deg lure av øya størrelse. Det er ikke "så" stort, men det fjellrike terrenget kan by på lange kjøreturer. Gled deg til å sette i gang, men vær obs på at du ikke kommer deg rundt øya på en dag. Det er rett og slett for mange smale veier og hårnålssvinger (også ute langs kysten). Det kan derfor anbefales å prioritere på forhånd enkelte områder å utforske, i stedet for å prøve å nå rundt til alt på en ferie. 

Korsika er i de senere årene også blitt populært blant syklister. Men du skal være oppmerksom på at øya ikke egner seg for en alminnelig sykkelferie med familien. På grunn sitt utfordrende, fjellrike terreng, og ikke minst mangelen på sykkelstier, er det som oftest folk på mountainbikes, og eventyrlystne som er på utkikk etter å presse seg selv, som begir seg ut på to hjul.

Greit å vite 

Språk: Fransk. Men korsikansk er anerkjent som selvstendig språk, og en stor del av øyas befolkning snakker to språk. Korsikansk er et romansk språk avledet av latinsk med innflytelse fra både italiensk (spesielt toskansk) og fransk. Et mindretall snakker også dialekten ligurisk (norditaliensk). Ikke så overraskende forstås og snakkes det italiensk av de fleste. Derimot må du ikke forvente at alle du møter på din vei (spesielt utenfor turistområdene) forstår engelsk. 

Valuta: Euro. Som på det franske fastlandet inkluderer regningen skatt og service. Men det er likevel en skikk å tipse mellom 5 - 10% av det samlede beløpet, om servicen tilsier det. 

Tidsforskjell: Det er ingen tidsforskjell i forhold til Norge 

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her