Reiser til Bastia

Når du reiser til Korsika er det et must å besøke byen Bastia, som ligger på øyas nordøstlige kyst. Atmosfæren, strendene og en levende havn innbyr til en deilig ferie full av fransk innflytelse. Bestill reisen til Bastia med Escapeaway i dag!

Den korsikanske perlen, Bastia, ligger på den nordøstlige delen av Korsika og er den neststørste byen på Korsika med over 43.000 innbyggere og utgjør samtidig hovedstaden i Bagnaja-regionen. Byen er kjent for å rumme den neststørste passasjerhavnen i Frankrike, etter Calais, for dens rike vin og de mange historiske skattene, og for dens små befestninger og hyggelige havneområder. Dette gjør Bastia til et perfekt utgangspunkt for en ferie på Korsika og for utflukter til andre deler av øya. 

Velkommen til Korsika med Escapeaway! Vi er spesialister på reiser til Bastia hvor du bor på håndplukkede hotell på din ferie. 

Autentisk liv og røre

På grunn av sin viktige rolle som passasjerhavn på Korsika, klarer byen i motsetning til mange andre øy-samfunn, å bevare stemningen hele året rundt. På samme tid har den klart å bevare sin autentiske korsikanske karakter og unngått å selge for mye av sin sjel for å behage de mange turistene som besøker byen. Baksiden av medaljen er en av de høyeste arbeidsledighetsandelene i Frankrike.

Terra Vecchia og Terra Nova

Byens historiske kjerne er oppdelt i to forskjellige kvarterer: Terra Vecchia, som omgir den lille, originale havnen; og Terra Nova, som består av en borg. Navnene forvirrer mer enn de oppklarer, i og med at festningen i Terra Nova ("Nytt land") faktisk er mye eldre enn Terra Vecchia ("Gammelt land"), som en gang bestod av en liten fiskerby, men som nå består av snirklende smau, noen boligblokker og en rekke fine kirker.

Opplevelser og severdigheter

Blandt byens største severdigheter er Palais des Gouverneurs (Guvernørenes palass). Dette er et palass og en borg fra det 14. århundre, som engang huset de genovesiske guvernørene, men som i dag huser det kommunale museum (tidligere Korsikas etnologimuseum). Med sitt gamle festningstårn og et klokketårn (campanile) har palasset våket over bydelen Terra Nova og byens gamle havn i århundrede. 

I dag våker borgen for det meste over de mange besøkende på museet (inviet i 2010). Her kan du oppleve spennende historiske samlinger som omkranser fire store temaer; byens grunnleggelse og vekst, byens maktsentrum, byen som kulturelt sentrum og guvernørenes palass. 

En av de andre emblematiske bygningene er kirken Èglise Saint-Jean-Baptiste de Bastia med utsikt over den gamle havnen. Kirken ble bygget i 1583, men er blitt renovert flere ganger gjennom tidene. Men den har klart å bevare sin høye klassiske fasade, som greit nok er skjult av nabobygninger, og et vakkert barokt interiør fra det 18. århundre. Bygningen ble klassifisert som nasjonalt historisk monument i år 2000. 

Sol og strender

Bastia har kun en stor sandstrand.;Plage de I`Arinella. Til gjengjeld er det en lang og sikker sandstrand med klart og varmt vann, som er et godt sted å bade for barn og mindre erfarne svømmere. 

Du må huske å ta med deg din egen parasoll hvis du vil ha skygge, samt mat er greit å pakke med seg hvis du skal være der hele dagen. Stranden har en lekeplass for barn og en rekke vannsportaktiviteter, samt noen få kaféer hvor du kan kjøpe deg forfriskninger i løpet av dagen. Det er også gratis parkeringsplass, noe som gjør det lett å komme seg til stranden fra Bastia sentrum, som kun ligger et par minutters kjøring unna. 

Bestill reisen til Bastia online

Velg i søkemotoren om du vil reise til Basta fra flyplassen i Oslo/Gardermoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø, så finner vi de beste prisene på flybilletter for deg. Flyreisen går som oftest til Bastia-Poretta Airport, som betjenes av en rekke større flyseslskaper i høysesongen.

Velg deretter et hotell i Bastia som passer for deg, så setter vi sammen en pakkereise som er sikret av Reisegaranti til en pris som du ikke finner bedre andre steder. Legg til leiebil for optimal frihet og fleksibilitet på reisen. 

>> Les også om reiser til Ajaccio
>> Les om luksusferie på Korsika her

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Bastia