Reiser til Porto Vecchio 

Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av bakketoppbyen Porto Vecchio på den sørøstlige delen av Korsika. Spesielt ikke hvis du ønsker å oppleve det ekte Korsika. Porto Vecchios gamle bydel er en labyrint av snoende brosteinbelagte gater. Her er det opplagt å slå seg ned på en av de inviterende kafeene med en espresso eller et glass korsikansk vin og bare fordrive tiden med å se verden gå forbi. Hva kan være bedre? Når du er klar for å spasere videre er masse historiske monumenter å kikke på, bl.a. den iøyefallende Johannes Døperen Kirke og den middelalderlige festningen. Du kan også finne en souvenir i en av de smarte butikkene som Porto Vecchio er kjent for. 

En av de beste tingene ved å feriere i Porto Vecchio er utsikten. Du kan se ut over bukten og den vakre havnen. Sørg for å få det beste ut av disse vakre omgivelsene, selv hvis det bare er å slappe av på den bløte hvite sanden eller bade i det klare blå havet. Det er masse stier langs klippene til vandreturene og en golfbane, hvis du har lyst til å spille en runde. Mer eventyrlystne feriegjester kan prøve en av de tallrike vannsportsaktivitetene som tilbys. Du kan også dra til sjøs på en rolig glassbåttur og se livet under bølgene. 

Velkommen til Korsika med Escapeaway! Vi er spesialister på reiser til Porto Vecchio og andre reisemål på øya hvor du bor på håndplukkede hotell på din ferie. Du kan hos Escapeaway bestille din reise til Porto Vecchio som en samlet pakkereise inkl. flyreisen, hotellopphold og leiebil eller transport tur/retur til ditt hotell. Vil du selv arrangere din reise til Frankrike så kan du naturligvis også bare velge å bestille ditt hotell igjennom Escapeaway. 

 

Hoteller i Porto-Vecchio

Informasjon og fakta 

Skal du reise på ferie til Korsika og bo i området rundt Porto Vecchio, har jeg her samlet informasjon og fakta. Ønsker du mer inspirasjon vil jeg anbefale deg å sjekke ut bloggen vår hvor vi skriver reiseguider med tips og råd ut fra egne erfaringer vi har gjort på reiser til Korsika. Du kan bl.a. lese om emner som utflukter og severdigheter, været når du reiser, om maten, kulturlivet, den fantastiske naturen og mye mer! 

En ferie på Korsikas sørligste kyst byr på en unik blanding av betagende fjellandskaper og uspolerte strender. I Porto-Vecchio finner du også en sjarmerende historisk gammel bydel med travle kafeer, barer, resturanter, boutiques, hotell og en velutstyrt yachtbåthavn som tiltrekker seg internasjonalle yachter. 

Porot-Vecchio lever fult ut opp til Korsikas omdømme som "Øya av skjønnhet og kontraster". Porto-Vecchio er kjent som Korsikas St-Tropez og er også blitt en meget stilfull ferieby (spesielt populær blandt italienerne), hvor gjestene kan slappe av, lade batteriene eller fete hele natten. 

Men det er også mulig å unnslippe sommertrengselen ved å bevege seg unna fra den slagne vei med en tur til en fjerntliggende bukt eller langs en fjellsti hvor man kan nyte ro og fred i et fortryllende og variert landskap. 

Den beste årstiden å besøke Porto-Vecchio er mai, juni eller september, hvor det er masse av solskin, men ikke så mange turister som i juli og august. 

Mat og drikke 

Beliggenheten ved Korsikas kyst betyr at du vil ha rike muligheter til å nyte fiske- og skalldyrsdelikatesser i ferien. I Porto Vecchio er grillet fisk populært og det kan også anbefales å bruke en skål av de lokalt fangede østersene. Inne i landet er maten av det mer solide slaget. En av de mest populære rettene her er en vildsvingryterett kalt sanglier. Det er en rik og lekker rett, som regel serveres med pasta eller polenta. 

Det er mange stilfulle resturanter og kafeer i Porto Vecchio hvis du er ute etter en eksklusiv matopplevelse. Mange av disse finnes rundt hovedtorget, Place de la Republicque. Du vil også kunne finne tallrike resturanter bygget inn i bymurene. Det er et perfekt sted å smake lekre lokale retter mens du nyter utsikten over dalen og havnen. 

 

Strendene

Det er så mange gode strender og bukter rundt Porto Vecchio at du kan prøve et nytt sted hver dag, hvis du vil. Den bløte sanden er omgitt av det klare blå havet, mens du i bakgrunnen kan nyte utsikten til grønne landskaper og fjell. Palombaggia og den like så vakre Santa Guilia ligger begge sør for Porto Vecchio. 

Felles for strendene ved Porto Vecchio er de gode muligheter for å ha en spennende dag med familien. Palombaggia som er den mest berømte sandstrekningen i området, er stedet å dra til for å dyrke vannsporten. Her er det muligheter for å prøve windsurfing, jetski, kajak og vannsykler. Hvis du foretrekker noe litt mer avdempet, kan du hoppe ombord på en av båtturene til de nærliggende øyene Lavezzi og Cerbicale. 

Utflukter

Strendene rundt Porto-Vecchio er rett og slett fantastiske og inkluderer den verdensberømte Palombaggia og Santa Guilia. Alle har kritthvit sand og et glitrende turkist hav og er omgitt av frodige landskaper. Med lavt vann er strendene ideelle til familier. 

Hvis du våger deg inn i landet, byr den nærliggende Alta Rocca-regionen på stor naturrikdom med kløfter, elver og fossefall. Her er det muligheter for fjellturer, klatring, bading i klippebassiner, piknik, ridning, mountain-biking og besøk i tradisjonelle korsikanske fjellandsbyer, hvor man kan nyte en avslappet frokost. 

Bonifacio
Den middelalderlige havnebyen Bonifacio er et glimrende utfluktsmål hvis du vil dra på en dagstur fra Porto Vecchio. Beliggende på den sørligste spissen av Korsika er Bonifacio en halvtime unna. Her er det gode barer og resturanter, men de fleste feriegjestene kommer for de historiske severdighetene. Et besøk i den gamle bydelen er som å reise tilbake til middelalderen med tykke bymurer og en vindebro. Sørg for at du også dra en rundtur i Bonifacios St. Dominic Kirke. 

Lecci
Lecci som ligger nord for Porto Vecchio er et godt sted å oppleve det tradisjonelle landsbylivet på Sør-Korsika. Det er en uforstyrret stemning i landsbyen, som ikke er blitt spolert av masseturisme. Du kan slappe helt av på de nærliggende strendene ved Pinarellu og San Ciprianu. Alternativt kan du smake på druene fra Leccis berømte vinmarker. 

Alta Rocca
Du har den fantastiske Alta Rocca fjellkjeden like utenfor døren når du ferierer i Porto Vecchio. Har du en leiebil til rådighet kan du raskt forlate strandlivet til fordel for de betagende fjellene. Her gir landsbyer som Zonza et glimt av det koselige korsikanske landlivet. Hvis du er ivrig etter å utforske mer, er Col de Bavella en god base for vandreturer eller klatreturer. 

Shopping 

Byen er kjent som et paradis for shoppere, spesielt takket være dens populære tøybutikker. Mange av disse stilfulle butikkene finnes i den gamle bydelen sammen med bokhandlere og matbutikker. I sommermånedene holder disse sent åpent, så du trenger ikke å avbryte solingen din for tidlig.

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her