Reiser til Sør-Frankrike

Det er få steder i Europa som kan by på en mer minneverdig reiseopplevelse enn det fantastisk vakre Sør-Frankrike. En reise til denne solrike regionen er en fryd for alle sanser, enten du vil slappe av på de varme solskinnsstrendene eller fordype deg i det lokale kjøkkenets dufter og smaker.

Det glitrende Middelhavet ved den Franske riviera, Côte d’Azur, er nesten uimotståelig. Likevel er det mye mer å oppleve på en reise til Sør-Frankrike. Her finner du alt fra spennende middelalderfestninger og museer i verdensklasse til et betagende bakland med dramatiske fjell, fargerike markeder og idylliske vingårder. Det er ikke tilfeldig at en lang rekke av historiens største kunstnere opp gjennom historien har funnet inspirasjon til sine mesterverker på reiser til Sør-Frankrike.

Uavhengig av hvorvidt du setter av mest tid til å fokusere på de helt nære omgivelsene og oppleve det lokale folkelivet eller begir deg ut på en heseblesende rundreise for å se flest mulig av regionens største severdigheter vil de mange nye inntrykkene fra din reise til Sør-Frankrike garantert henge ved i lang tid etter at du har reist hjem. 

Sør-Frankrike, som inkluderer regionen Nouvelle-Aquitaine lengst mot vest og Middelhavsregionene Oksitania og Provence-Alpes-Côte d'Azur, rommer så mange store og små attraksjoner at du kan reise hit år etter år og likevel oppleve noe nytt. Mange av våre gjester glemmer aldri deres første kjærlighet og reiser tilbake til den samme byen eller det samme yndlingshotellet gang på gang. 

Hos Escapeaway er vi selv meget begeistret for denne vakre regionen og vi har mange års erfaring med reiser til Sør-Frankrike. Derfor er vi eksperter på å omhyggelige velge ut hoteller og ferieboliger som lever opp til våre krav. Ett av disse kravene er naturligvis gode anmeldelser fra tidligere gjester. Se utvalget vårt i søkemaskinen her på siden, der du også kan sammenligne de beste prisene på flybilletter til Sør-Franrike. 

Med Escapeaway kan du enkelt booke en problemfri og sikker reise til Sør-Frankrike med mulighet for avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Den smarte søkemaskinen støvsuger hele tiden internett for de beste prisene på flybilletter med rutefly og setter dem sammen med våre utvalgte hoteller i Sør-Frankrike. Vi samler alt i en pakkereise med reisegaranti, slik at du får det beste fra begge verdener. Tilføy leiebil til pakken og få den beste opplevelsen når du kommer frem. God tur!

>> Les mer om reiser til Frankrike her

Reisemål i Sør-Frankrike

 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Provence Alpes Cote d’Azur-regionen omfatter en stripe av Frankrikes mest berømte kystbyer som Saint-Tropez, Cannes og Nice. Men denne solrike regionen mellom Middelhavet og Alpene har også et vakkert bakland.
 • Languedoc-Roussillon
  11 hoteller
  Solrike Languedoc-Roussillon står for en tredjedel av Frankrikes vinproduksjon, men de stemningsfulle vingårdene må konkurrere om oppmerksomheten med regionens fristende middelhavsstrender.
 • Midi-Pyrènèes-regionen er kjent for sine enestående og mange varierte landskaper som inkluderer alt fra utemmede fjell til lavland med elver og vinmarker. Her har du en perlerekke av sjarmerende byer med deres arkitektnoiske skatter og rike kulturliv.

Populære hoteller i Sør-Frankrike

Frankrike, Sør-Frankrike, Languedoc-Roussillon, Collias
 • Nærmeste flyplass: 121 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Sør-Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Apt
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Avstand til havet: ca. 92 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Sør-Frankrike, Provence og Côte d'Azur, Marseille
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Sør-Frankrike fra kyst til kyst

I luftlinje er det over 700 kilometer på tvers av Sør-Frankrike fra Biarritz på Atlanterhavskysten til Nice på Middelhavskysten, som ligger tett på den italienske riviera. Det kan skrives tykke bøker om alt det du som reisende kan oppleve mellom disse ytterpunktene. Utvalget av destinasjoner og opplevelser nedenfor er derfor kun et lite utvalg av alt det som du kan oppleve på en reise til Sør-Frankrike.

Lengst mot vest i regionen Nouvelle-Aquitaine ved Frankrikes sørlige Atlanterhavskyst ligger Côte d’Argent (Sølvkysten), som er landets lengste sandstrand. Her kan havet være litt vilt og derfor må man vise hensyn dersom man vil bade i havet her, men samtidig er stranden ved for eksempel Biarritz meget populær. Den livlige badebyen er dessuten et godt utgangspunkt for å utforske den franske delen av Baskerland.

Det er ikke rart om du ikke synes at navnet på naboregionen mot øst, Oksitania, lyder kjent. Først i 2016 ble at Languedoc-Roussillon og Midi-Pyrénées sammenslått til denne nye regionen. Til gjengjeld har du nok hørt om regionhovedstaden Toulouse og kanskje byer som Carcassonne med sin imponerende festningmur, Montpellier med sine små, svingete gater i sin historiske bydel og Nîmes, som har Frankrikes best bevarte romerske amfiteater. Hvis du reiser til Sør-Frankrike for å oppleve autentisk fransk kultur og uberørt natur er Oksitania absolutt stedet å besøke. 

I Provence-Alpes-Côte d'Azur, som er den østligste av de tre sørfranske regionerne, ligger en parade av spennende byer som er fulle av kulturelle og historiske steder å se, blant annet Aix-en Provence, Avignon, Marseille, Saint Tropez og Nice. Utover dette kommer naturligvis de fristende strendene langs Rivieraen ved det asurblå Middelhavet og spektakulære naturområder som Gorges du Verdon.

Nesten uansett hvor mange ganger du reiser til Sør-Frankrike går du med andre ord ikke tom for berømte destinasjoner å besøke. En stor del av sjarmen ved å reise på ferier til Frankrike, ikke minst den sørlige delen av landet, er mulighetene til å utforske de mange mindre og mer ukjente landsbyene. Der kan man oppleve lokalbefolkningens hverdagslig og samfunn der stolte tradisjoner holdes ved hevd.

Her kan du enkelt finne Sør-Frankrikes beste hoteller 

Klar til å booke ditt sør-franske eventyr? Bruk våre reisesøkemaskiner til å bestille det ideelle hotellet og finne de rimeligste flybillettene. Når du samler fly og hotell i én pakkereise, dekkes du av Reisegarantifondet - det gir en ekstra trygghet. Du kan med fordel tilføye leiebil eller eventuelt transport tur/retur mellom flyplassen og hotellet som en del av pakken. Etter vår mening er en reise med bil den beste måten å utforske det sørlige Frankrike på - slik gjør franskmennene det selv. 

Derfor bør du booke leiebilen hjemmefra før du reiser; slik er du ikke avhengig av kjøreplaner og du kan reise på eventyr i ditt eget tempo i vakre Sør-Frankrike. Av samme årsak anbefaler vi at du ikke legger opp til et altfor stramt program når du reiser på ferie til Sør-Frankrike. Når du er fremme vil du fort la deg friste til å ta spontane avstikkere. 

>> Les om fleksible pakkereiser til Frankrike her

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hva sier gjestene i Sør-Frankrike?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 66 anmeldelser