Reisetips til Athens Riviera

Den 70 kilometer lange kyststrekningen som utgjør Athens Riviera er for mange fortsatt et noe ukjent område, men her finner du mange gode muligheter for sol- og strandferier i de små, hyggelige byene og bydelene. Mange av disse stedene var tidligere deler av kommunen Athen, men ble selvstendige kommuner i 2011. Uansett om du ønsker å bo i Athen eller i nærheten av storbyen, så finner du det du søker på Athens Riviera.

Verdt å vite

 • Glyfada, en trendy forstad til Athen kjent for sine luksuriøse butikker, fasjonable restauranter og barer. Ta en spasertur langs Glyfada-stranden eller nyt en kaffe på en av de mange kafeene langs kysten.
 • Vouliagmeni er en vakker kystby med en naturlig innsjø kjent som Lake Vouliagmeni. Nyt solen på Vouliagmeni-stranden eller slapp av ved lagunen og nyt den naturskjønne utsikten.
 • Anavyssos er et annet populært reisemål langs Athens Riviera, kjent for sine vakre strender og livlige strandbarer. Prøv vannsportaktiviteter som brettseiling og annen vannsport, eller nyt en solnedgangen fra en strandbar.
 • Ta en dagstur til Temple of Poseidon i Sounion, en antikk gresk tempelruin som ligger på sørspissen av Attika-halvøya. Her kan du beundre de imponerende ruinene og nyte den fantastiske utsikten over Egeerhavet.

Glyfada - Den palmekledde feriebyen

Vakre Glyfada, som gjerne sammenlignes med byer langs den Franske Riviera, er det ideelle reisemålet for deg som ønsker å reise på sol og bad ferie, og bo tett på stranden. I disse frodige omgivelsene ligger flere gode strender, butikker, restauranter og barer, og det er kun 12 kilometer inn til Athen sentrum, som du forøvrig enkelt kan besøke med offentlig transport. 

Vouliagmeni - Sandstrender og innsjø

Den lille byen Vouliagmeni er et ekte paradis, som ligger i avstand fra storbyenes høye puls. Her finner du flere vakre sandstrender, natur og åssider med vakker utsikt over havet og området. Vouliagmeni byr også på en populær  innsjø med samme navn, der du under idylliske klippeformasjoner både kan svømme omkring, og slappe av på den tilhørende solterrassen.

Anavyssos  - Krystallklart vann og skjulte perler

Brede sandstrender med vakkert, klart vann og skjulte småstrender blant klippeformasjoner. Anavyssos byr på mange naturopplevelser, både dersom du ønsker å slappe av på stranden eller om du vil utforske området. Bukten i den sørlige enden av Anavyssos er populær blant brettseilere. Området er også et yndet reisemål blant fritidsdykkere,  ellers er det også perfekt for snorkling og annen vannsport. 

Piraeus - Athens havnebydel 

Omtrent åtte kilometer fra sentrum av Athen ligger bydelen Piraeus, her ligger også Athens offisielle havn, PiraeusPiraeus er den nordligste delen av Athens Riviera. Herfra går det mange båter til en lang rekke av de greske øyer. Her har du gode muligheter til å reise på dagstur til én eller flere av de nærliggende øyene, i tillegg finner du også restauranter og flere bystrender her i Piraeus.

Flisvos Marina - en idyllisk havnepromenade i Palaio Faliro

Bydelen Palaio Faliro ligger seks kilometer fra Athen sentrum og byr på den hyggelige havnepromenaden Flisvos Marina. Her finnes det restauranter og kaféer med utsikt over havet og den idylliske havnen. I Palaio Faliro finnes også strender, som i sommermånedene også er populære blant lokalbefolkningen. 

Velkommen til Athens Riviera med Escapeaway 

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. 

>>> Se alle våre Hideaways hoteller langs Athens Riviera

>>> Les mer om Athen 

>>> Les mer om De greske øyer

>>> Les mer om Hellas

 

Reisemål på Athens Riviera

 • Glyfada
  3 hoteller
  Glyfada på Athens riviera er kjent for sine eksklusive butikker, restauranter og ikke minst sine vakre badestrender. Her kan du slappe av ved turkisblått hav eller ta trikken inn til Athen sentrum for å utforske verdensberømte severdigheter.
 • Vouliagmeni
  2 hoteller
  Vouliagmeni ligger bare 20 kilometer fra Athen, men har en helt annen, mer avslappet atmosfære. Her kan du nyte det gode livet på stranden ved det turkisblå havet eller dra på utflukter til noen av Hellas største attraksjoner.
 • Anavyssos
  1 hotell
  Anavyssos er en av de mest populære og best beliggende badebyene på sørsiden av Attika. Slapp av på en av byens vakre strender eller dra på spennende utflukter til Athen eller Cape Sounion, som begge er innen rekkevidde.
 • Sounio
  1 hotell
  Sounio ligger på sørspissen av Attika-halvøya ved foten av et kjent Poseidon-tempel. Selv om det kun er en times kjøring fra hovedstaden Athen har denne lille kystbyen en herlig avslappet atmosfære som du kan nyte på stranden.
 • Voula
  1 hotell
  Voula er en sørlig forstad til Athen. Den består hovedsakelig av fredelige boligområder, men lokker også med fine strender og et godt restaurantliv. Du har med andre ord en ideell mulighet til å kombinere strandferie, med sightseeing i den greske ... hovedstaden. Les mer

Populære hoteller på Athens Riviera

Hellas, Athens Riviera, Voula
9,5
Fantastisk
444 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Athens Riviera, Glyfada
9,1
Fantastisk
1942 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Athens Riviera, Vouliagmeni
9,5
Fantastisk
1042 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

 

 

 

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her