Reiser til Athens Riviera

Fra det sørlige Sounio til Pireus: Athens Riviera er det perfekte feriemålet for deg som ønsker å bo tett på stranden, men samtidig kunne reise på dagstur til Athen. 

Den 70 kilometer lange kyststrekningen som utgjør Athens Riviera er for mange fortsatt et noe ukjent område, men her finner du mange gode muligheter for sol- og strandferier i de små, hyggelige byene og bydelene. Mange av disse stedene var tidligere deler av kommunen Athen, men ble selvstendige kommuner etter kommunalreformen i 2011. Uavhengig av hvorvidt du ønsker å bo tett på Athen eller lenger sørover, på et stort hotell eller et mindre hideaway, finner du det du søker på Athens Riviera.

Reisemål på Athens Riviera

Populære hoteller på Athens Riviera

Hellas, Athens Riviera, Vouliagmeni
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Athens Riviera, Vouliagmeni
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Athens Riviera, Sounio
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Avstand til sentrum: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Piraeus - Athens havnebydel 

Omtrent åtte kilometer fra sentrum av Athen ligger bydelen Piraeus, som er hjemsted for Athens offisielle havn, som deler navn med Piraeus. Piraeus er den nordligste delen av Athens Riviera. Herfra seiler mange ferger, yachter og andre skip til en lang rekke av de greske øyer, både nærliggende og mer fjerntliggende. Her har du gode muligheter til å reise på dagstur til én eller flere av de nærliggende øyene, men bydelen byr også på resturanter og flere bystrender.

Flisvos Marina - en idyllisk havnepromenade i Palaio Faliro

Bydelen Palaio Faliro ligger seks kilometer fra sentrum og byr på den hyggelige havnepromenaden Flisvos Marina. Her kan du spise på resturant eller nyte en kopp kaffe på en kafé med utsikt over havet og den idylliske havnen. I Palaio Faliro finnes også palmekledde strender, som i sommermånedene også er populære besøkssteder blant lokalbefolkningen. Her finner du restauranter og strandbarer der du kan nyte atmosfæren med en drink eller nyte et gresk middagsmåltid.

Dersom du ønsker å bo tett på stranden i Palaio Faliro kan vi anbefale hotellet Poseidon Athens

Glyfada - Den palmekledde feriebyen

Vakre Glyfada, som gjerne sammenlignes med byer langs den Franske Riviera, er den ideelle feriedestinasjonen for deg som ønsker å reise på strandferie og bo tett på stranden. I disse frodige omgivelsene ligger flere gode badestrender, butikker, resturanter og barer, og det er kun 12 kilometer å reise til Athen sentrum, som du forøvrig enkelt kan besøke med offentlig transport. 

Dersom du vil bo i Glyfada, kan vi anbefale hotellene Palmyra Beach Hotel og Sea View Hotel

Vouliagmeni - Sandstrender og badesjø 

Den lille byen Vouliagmeni er et ekte paradis, og ligger på avstand fra storbyenes høye puls. Her finner du flere vakre sandstrender, natur og bakkeområder med vakker utsikt over havet og området. Vouliagmeni byr også på et populært badevann med samme navn, der du under idylliske klippeformasjoner både kan svømme omkring og slappe av på den tilhørende solterrassen.

Dersom du ønsker å bo i Vouliagmeni og tett på badesjøen, kan vi anbefale hotellet Vouliagmeni Suites

Anavyssos  - Krystallklart vann og skjulte perler

Brede sandstrender med vakkert, klart vann og skjulte småstrender blant klippeformasjoner. Anavyssos byr på mange naturopplevelser, både dersom du ønsker å slappe av på stranden og dersom du heller vil utforske området. Med sine mange vakre kystområder har du gode muligheter til å oppleve flere av byens vakreste områder til fots. I Anavyssos finner du også flere greske tavernaer og strandbarer langs mange av de populære strendene.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her