Reiser til De greske øyer

Det er mange oppskrifter på hva den perfekte ferie består av, men enten du planlegger en romantisk bryllupsreise, familieferie med barn, vennetur eller vil nyte en ferie på egenhånd byr på en reise til de greske øyer på alle nødvendige ingredienser. Her kan du alltid finne en øy som passer til dine ferieønsker.

I det greske øyhavet kan du tilbringe en ferie fylt med nye opplevelser, øyhopping eller avslapping mens du suger til deg essensen av det avslappede, greske øylivet.

Det finnes ifølge enkelte kilder opp mot 6.000 greske øyer av varierende størrelse. Tallet inkluderer alt fra store øyer som Kreta og Rhodos til en perlerekke av mindre øyer som ligger samlet i øygrupper som Dodekanesene, Kykladene og De joniske øyer. Til tross for at kun et mindretall av disse øyene er bebodde (omkring 170 øyer), har du altså et stort utvalg av reisemål å velge mellom. Hvis det er første gang du reiser til de greske øyer kan de mange destinasjonene og hotellene kanskje virke litt overveldende.

Håpløst forelsket i De greske øyene

Ikke overraskende ser vi ofte at når våre gjester først har opplevd de vakre strendene, de idylliske, hvitkalkede husene og kirkene med blå kupler på en av de greske øyene, er det starten på en livslang kjærlighet til Hellas. Mange reiser tilbake til øyhavet år etter år; kanskje til den samme favorittøya eller et bestemt favoritthotell, men ofte med et ønske om å utforske én av de mange andre tillokkende øyene i det turkisblå havet. Uavhengig av hvorvidt det er din første reise til de greske øyer eller om du er en gjenganger vil de mange inntrykkene og følelsen av tilbakelent, gresk øystemning flyte gjennom sinnet som en frisk bris i lang tid etter at du har reist hjem.

Det er heldigvis enkelt å sette sammen hele reisen til de greske øyer dersom du booker den her hos Escapeaway. Vi har nemlig allerede omhyggelig valgt ut de beste destinasjonene og ferieboligene på både store og små øyer, slik at du kan være sikker på at du får best mulige betingelser for en uforglemmelig reise til de greske øyene.

Hos oss kan du booke reiser til de greske øyene med fly fra flere norske byer. Når hotell og fly samles i en pakke som er sikret av Reisegarantifondet får du det beste fra begge verdener. Tilføy eventuelt billeie eller transport tur/retur mellom flyplassen og hotellet som du skal bo på. Enklere blir det ikke!

>> Les mer om ferieboliger i Hellas her

Reisemål på De Greske Øyer

 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Kreta
  230 hoteller
  Hos Escapeaway finner du reiser til Kreta med unike hoteller, feriehus og andre hideaways. Bestill reisen online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil.
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Rhodos
  61 hoteller
  Rhodos er et av de mest populære feriestedene i Europa, og det er ikke uten grunn. Den greske ferieøya tilbyr 300 soltimer i året, vakre strender, koselige kystbyer og et vell av aktiviteter og utflukter for hele familien.
 • Gjesteanmeldelser 9,7
  Santorini
  33 hoteller
  Øya Santorini er som tatt ut fra et postkort og er trolig Hellas mest romantiske øy. En tur til Santorini anbefales spesielt for par og venner eller familier med eldre barn. Øya er en del av Kykladene og er kjent for sine pittoreske hvite landsbyer ... og krystallklare vann. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Kos
  28 hoteller
  Den vakre, greske klippeøya Kos ligger mellom de skvulpende, lune bølgene. Øya byr på sol, varme temperaturer og fremragende hoteller. Kos er et av de beste stedene du kan besøke for å roe helt ned og ta deg tid til etterlengtet selvpleie.
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Mykonos
  23 hoteller
  Mykonos er som tatt ut av maleriet. Her finner du små, karakteristiske hvite hus og vindmøller, hyggelige byer med svingete gater og smug, samt noen av verdens beste strender. Mykonos er perfekt når dere er to på ferie!
 • Samos
  19 hoteller
  Samos er en liten, gresk øy i Egeerhavet, i kort avstand fra den tyrkiske kysten. Her kan du feriere i gresk idyll, med frodige omgivelser og adgang til noen av de vakreste strendene i Hellas.

Populære hoteller på De Greske Øyer

Hellas, De Greske Øyer, Kreta, Kato Stalos
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De Greske Øyer, Kreta, Kato Stalos
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Avstand til sentrum: ca. 6 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De Greske Øyer, Kreta, Rethymnon
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

De greske øyer – hvor bør du reise?

Hellas generelt og ikke minst øyene er kjent for eksotiske, hvite sandstrender med krystallklart vann og masser av solskinnstimer. Det er fristende å bare slappe av ved det turkisblå, lune havet når du reiser til de greske øyer, men de uimotståelige badestrendene er bare én av de mange attraksjonene som du kan glede deg til på en øyferie i Hellas.

Hvis du søker en mer aktiv ferie, kan du på mange av øyene for eksempel dykke, surfe, vandre eller klatre i fjellene. Det er også ute i øyhavet at flere av Hellas` mest interessante, historiske severdigheter gjemmer seg. Sist, men ikke minst, står de kulinariske opplevelsene også i kø på en reise til de greske øyer. Det er ikke uten grunn at den greske utgaven av middelhavskjøkkenet har spredt seg til hele verden. På din reise kan du nyte dette i sin reneste form på hyggelige tavernaer, der man holder tradisjonene ved hevd.

Store øyer og store opplevelser

Kreta er den største øya i Hellas og ett av landets absolutt mest populære reisemål. Mange feriereisende har gjennom årene for første gang stiftet bekjentskap med de greske øyene på nettopp Kreta. Til tross for at Kreta hvert år mottar tusenvis av turister og har tallrike velutviklede feriebyer, er øya stor nok til at du selv i høysesongen også kan finne fredfyldte steder der livet stadig går sin vante gang.

Kreta skiller seg ut fra de andre greske øyene i kraft av sin størrelse, som også gjør at øya er én av de mest varierte av de greske øyene. Her kan du på én og samme reise oppleve alt fra avsidesliggende landsbyidyll og uberørt natur til lange, familievennlige badestrender og dynamisk storbyliv. På Kreta kan du utforske noen av de viktigste historiske attraksjonene i Hellas, inkludert det arkeologiske museum i Heraklion og ikke minst den nærliggende oldtidsbyen Knossos. Med andre ord er Kreta det perfekte valget for deg som både ønsker å reise til de greske øyene og å kunne velge blant et stort utvalg av opplevelses- og aktivitetsmuligheter. 

Til tross for at Lesbos og Rhodos er betydelig mindre enn Kreta, kan begge øyene i denne sammenhengen også regnes blant de større øyene i Hellas. Her er det gode muligheter til å kombinere avslappende strandliv med spennende sightseeing og nye, aktive opplevelser hver dag.

De mest populære øygruppene

På Hellas` største øyer er det fort gjort å få en følelse av at man befinner seg på fastlandet, men i våre programmer finner du også et bredt utvalg av reiser til mindre greske øyer der du fra ethvert utsiktspunkt kan se det glimrende, asurblå havet på alle sider.

Med unntak av Kreta, som på grunn av sin størrelse skiller seg litt ut, er de greske øyene samlet i en rekke øygrupper som ligger spredt i Egeerhavet og det Joniske hav, henholdsvis øst og vest for det greske fastlandet. Nedenfor kan du lese om de mest interessante øygruppene for reisende og eksempler på populære reisemål.

Dodekanesene

Øygruppen Dodekanesene ligger i det sørøstlige Egeerhavet, ikke langt fra Tyrkia. Denne solrike øygruppen er kjent for sine strender med krystallklart vann, men også for viktige arkeologiske funn og imponerende byzantinske og middelalderlige monumenter. Øygruppen, som inkluderer Rhodos og Kos, var som en følge av sin beliggenhet særdeles ettertraktet lenge før de første soltørste turistene fant veien hit. Inntil nyere tid har skiftende maktinnehavere, inkludert romere og korsriddere, derfor satt deres tydelige preg på Dodekanesene.

Kykladene

For mange reisende er Kykladene, med deres hvitkalkede hus i kubistiske former og kirker med blå kupler, selve symbolet på de greske øyer. Hvis du lukker øynene og forestiller deg bilder som du har sett fra det greske øyhavet, stammer gjerne bildene fra Mykonos, Naxos, Paros eller Santorini, som alle er øyer i denne vakre øygruppen. 

Kykladene, som ligger midt i Egeerhavet mellom Kreta og det greske fastlandet, er populære blant sine gjester fordi de byr på noe for enhver smak.  Her finner du øyer med alle aktiviteter og underholdningsmuligheter som du og familien måtte ønske dere, men også mer uberørte øyer som byr på rolig atmosfære og mer intime, unike opplevelser. Denne variasjonen og de gode fergeforbindelsene mellom øyene gjør Kykladene perfekte til øyhopping og gir deg en ekstra opplevelsesrik ferie. 

De joniske øyer

Som navnet antyder, ligger De joniske øyer i Det joniske hav, vest for det greske fastlandet. Herfra er det ikke langt til Italia, og øygruppen har et umiskjennelig, italiensk preg over seg. På gresk er øygruppen kjent som Heptanese, som betyr ”De syv øyer”. Av øygruppens syv større, bebodde øyer er Korfu og Zakynthos de mest populære reisemålene.

Disse to idylliske øyene er innlemmet i programmet hos Escapeaway. Hos oss kan du også finne reiser til for eksempel den mindre kjente øya Kefalonia, som har en god del turister, men som samtidig er vel så sjarmerende. 

De Joniske øyer egner seg altså perfekt til både avslappende familieferier der man slipper å tenke på hverdagens plikter og til romantiske parreiser, der dere uforstyrret kan nyte det autentiske, greske øylivet.

De Nordøst-egeiske øyene

Formelt utgjør de Nordøst-egeiske øyer ikke en geografisk øygruppe; betegnelsen brukes administrativt og i markedsføringssammenheng om en rekke øyer i den nordlige delen av Egeerhavet mellom Hellas og Tyrkia. 

Nordøst-egeiske øyer, som omfatter blant annet Lesbos, Samos og Thassos, er mindre kjente blant turister enn Kykladene og Dodekanesene. Likevel er øyene minst like vakre og spennende fordi de på enkelte områder har bevart mer av deres greske karakter. På grunn av avstandene mellom dem, er ikke dette øygruppen den mest opplagte destinasjonen for en reise med øyhopping. Likevel vil du neppe ønske å forlate øya når du først har slått deg ned i ditt utvalgte øyparadis.  

Vi ser frem til å ønske deg velkommen hos Escapeaway Reiser som gjest på hotellene og ferieboligene som vi har håndplukket til våre programmer for reiser til de greske øyer.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene på De Greske Øyer?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 258 anmeldelser