Reisetips til de greske øyer

Enten du planlegger en romantisk bryllupsreise, familieferie med barn, vennetur eller vil nyte en ferie på egenhånd, byr de greske øyer på alle nødvendige ingredienser. Her kan du alltid finne en øy som passer til dine ferieønsker.

Det finnes tusenvis av greske øyer av varierende størrelse. Alt fra de store øyene som Kreta og Rhodos til mindre øyene som ligger i øygruppene Dodekanesene, Kykladene og de Joniske øyer.  I tillegg er det mange ubebodde øyer.

Håpløst forelsket i de greske øyene

Ikke overraskende ser vi ofte at når våre gjester først har opplevd de vakre strendene, de idylliske, hvitkalkede husene og kirkene med blå kupler på en av de greske øyene, er det starten på en livslang kjærlighet til Hellas. Mange reiser tilbake år etter år; enten til den samme favorittøya eller et favoritthotell, men ofte med et ønske om å utforske nye steder i dette fantastiske ferielandet. Uavhengig av om det er din første reise til de greske øyer, eller om du er en gjenganger vil de mange minnene om den greske stemningen flyte gjennom sinnet som en frisk bris i lang tid etter at du har kommet hjem.

Kreta

Kreta er den største øya i Hellas og ett av landets absolutt mest populære reisemål. Til tross for at Kreta hvert år tar i mot tusenvis av turister og har utallige store reisemål, er øya så stor at du selv i høysesongen kan finne fredfylte steder der livet går sin rolige, vante gang.
På grunn av størrelsen skiller Kreta seg ut fra de andre greske øyene. Her kan du på én og samme tur oppleve alt fra avsidesliggende landsbyidyll og uberørt natur til lange, familievennlige badestrender og dynamisk storbyliv. På Kreta kan du utforske noen av de viktigste historiske attraksjonene i Hellas, som det arkeologiske museum i hovedstaden Heraklion og oldtidsbyen Knossos. Med andre ord er Kreta det perfekte valget for deg som både ønsker å reise til de greske øyene og å kunne velge blant et stort utvalg av opplevelses- og aktivitetsmuligheter. 

>>> Les mer om Kreta

>>> Les mer om Hellas

Kykladene

For mange reisende er Kykladene med deres hvitkalkede hus og kirker med blå kupler, selve symbolet på de greske øyene. Når du ser bilder fra det greske øyriket, så er disse mest sannsynlig fra Mykonos, Naxos, Paros eller Santorini, som alle er øyer i denne vakre øygruppen. 
Kykladene ligger midt i Egeerhavet mellom Kreta og det greske fastlandet, og består av 140 øyer hvor kun 24 er bebodd, og er populære blant gjestene fordi de byr på noe for enhver smak.  
Santorini er en fantastisk vulkanøy, og det er her hovedflyplassen i Kykladene ligger. Fra havnen går det båter rundt om til hele øygruppen. Paros og Naxos er populære øyer for familier, Ios er for de yngre festglade, Mykonos er livlig, mens Andros, Kea, Serifos, Sifnos, Milos, Sikinos, Syros, Antiparos, Tinos, Amorgos og Anafi byr på en rolig atmosfære og mer intime, unike opplevelser.
Denne variasjonen og de gode fergeforbindelsene mellom øyene gjør Kykladene perfekte til øyhopping og en ekstra opplevelsesrik ferie. 

>>> Les mer om Santorini

>>> Les mer om Naxos

>>> Les mer om Paros

>>> Les mer om Mykonos

Dodekanesene

Øygruppen Dodekanesene ligger i det sørøstlige Egeerhavet, utenfor kysten av Tyrkia. Denne solrike øygruppen er kjent for sine strender med krystallklart vann, men også for viktige arkeologiske funn og imponerende monumenter fra middelalderen og den bysantinske tiden 
Øygruppen består av 12 større øyer, rundt 150 mindre og 26 øyer som er bebodd. De mest kjente stedene er Rhodos, Kos, Karpathos, Kalymnos, Leros, Tilos og Symi, hver av dem med sin unike sjarm. 
Spesielt Rhodos og Kos var på grunn av sin beliggenhet særdeles ettertraktet lenge før de første solhungrige turistene fant veien hit. Inntil nyere tid har skiftende maktinnehavere, inkludert romere og korsriddere, derfor satt sitt tydelige preg på Dodekanesene.

>>> Les mer om Rhodos

>>> Les mer om Kos

De Joniske øyer

I det joniske hav vest for det greske fastlandet, mellom Hellas og Italia, ligger de Joniske øyer, som lokker de reisende med det turkise havet, idylliske strender og sjarmerende landsbyer. På gresk er øygruppen kjent som Heptanese, som betyr ”De syv øyer”. Av disse syv øyene er det Korfu, Zakynthos, Kefalonia og Lefkas som er de mest populære reisemålene. 
Ta en båttur og dykk ned i det krystallklare vannet ved smuglerbukten på Zakynthos, kjent for sitt skipsvrak som ligger på stranden. Utforsk den historiske atmosfæren i Korfu by, hvor gamle festninger og smug venter på å bli oppdaget.
For turentusiaster byr Kefalonia på en rekke naturskjønne opplevelser som for eksempel en tur til Melissani-sjøen og Drogarati-grotten for å oppleve det fantastiske geologiske underverket.
Lefkas byr på fantastiske strender, idylliske fjellandsbyer, og den sjarmerende byen Lefkada med vakker arkitektur, og godt utvalg av tavernaer og barer.
En reise til de joniske øyer er garantert en avslappende ferie der det bare er å nyte det autentiske, greske øylivet, deilig gresk mat på lokale tavernaer, og en uforglemmelig reise gjennom kultur, historie og pittoreske omgivelser. 

I tillegg til de populære joniske øyer, er det på fastlandet langs det Joniske hav mellom Lefkas og Korfu noen fantastiske idylliske reisemål, nemlig Parga og Sivota.

For å reise til Parga, Lefkas og Sivota tar du fly til Preveza, så anbefaler vi å ha leiebil. Lefkas har broforbindelse fra fastlandet, og ligger litt sør for Preveza. Parga og Sivota ligger nord for Preveza nærmere Korfu.  

>>> Les mer om Korfu

>>> Les mer om Parga

>>> Les mer om Sivota

>>> Les mer om Lefkas

>>> Les mer om Zakynthos

>>> Les mer om Kefalonia
 

De nordlige egeiske øyer

De nordlige egeiske øyer ligger i den nordlige delen av Egeerhavet mellom Hellas og Tyrkia, og inkluderer blant annet Chios, Lesbos, Samos og Thassos. Disse øyene er vakre og spennende fordi de på enkelte områder har bevart mer av deres greske karakter enn for eksempel noen av øyene i Kykladene og Dodekanesene. På grunn av avstandene mellom dem, er heller ikke denne øygruppen den mest opplagte for øyhopping. Du vil likevel neppe ønske å forlate ditt utvalgte øyparadis når du først er der.  

>>> Les mer om Hellas

>>> Les mer om Samos

De saroniske øyer

Utenfor Athen ligger De Saroniske øyene, som er enkelt å komme til med båt fra Pireus. Reisemålene er rikt på historie, kultur og naturskjønnhet. Her kan du nyte den deilige greske maten i lokale tavernaer.
Aegina som ligger nærmest Athen er kjent for sine pistasjplantasjer og det imponerende Aphaia-tempelet. Hydra er en bilfri øy med pittoresk havn og tradisjonelle greske hus. Poros er delt i to av en smal kanal, og i byen opplever du den lokale atmosfæren. Spetses er en elegant øy med neoklassisk arkitektur, vakre strender og skogkledde åser. Agistri er en liten og uberørt øy der du kan nyte roen på strendene i naturskjønne omgivelser.

>>> Les mer om Athen

>>> Les mer om Athens riviera

Sporadene

Øygruppen Sporadene i Hellas inkluderer øyene Skiathos, Skopelos, Alonissos og Skyros, og utgjør et fantastisk øyrike som venter på å bli utforsket. 

Skiathos er kjent for sine vakre strender og Skiathos by med sine trange gater og koselige tavernaer. Besøk den grønne øya Skopelos der den første Mamma Mia-filmen ble spilt inn, og den sjarmerende Skopelos by med sin karakteristiske arkitektur og atmosfære. Alonissos er en pittoresk øy perfekt for deg som er glad i naturen og friluftsliv. Skyros er øya med en unik blanding av tradisjon og kultur, og i Skyros by kan du oppleve det venetianske slottet og de sjarmerende smugene.

Sporadene byr på et mangfold av opplevelser, fra vakre strender og naturskjønne landskap til kulturelle skatter og lokale delikatesser. Her kan du ta båtturer mellom øyene for å oppleve skjulte strender og grotter. Fotturer på naturskjønne stier, utforske det krystallklare vannet med dykking eller snorkling for å oppleve det marine livet og undervannsgrottene. Nyt den deilige greske maten på lokale tavernaer, spesialiteter som fersk sjømat, moussaka og lokale oster kan anbefales. Besøk øyene i ditt eget tempo og nyt den autentiske sjarmen på disse greske øyene.

>>> Les mer om Hellas
 

Start planlegging av ferien din til Hellas her hos oss i Escapeaway. Husk å sjekke ut alle våre unike Hideaways hoteller. Bestill  og gled deg til eventyret som venter deg. De mange historiske skattene, den vakre naturen og gjestfriheten til lokalbefolkningen vil garantert gi deg mersmak – og ikke minst minner for livet!

>>> Se alle våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Hellas

>>> Les mer om Kreta

>>> Les mer om Athen

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål på De greske øyer

 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Kreta
  256 hoteller
  På Kreta finner du alt du kan tenke deg på en ferie, fantastiske strender, vakker natur, kultur, hyggelige kystbyer, vennlige mennesker og ikke minst det greske kjøkken. Ikke rart at Kreta er nordmenns favoritt reisemål i Hellas.
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Rhodos
  61 hoteller
  Rhodos er et av de mest populære feriestedene i Europa, og det er ikke uten grunn. Den greske ferieøya tilbyr 300 soltimer i året, vakre strender, koselige kystbyer og et vell av aktiviteter og utflukter for hele familien.
 • Gjesteanmeldelser 9,5
  Santorini
  39 hoteller
  Øya Santorini er som tatt ut fra et postkort og er trolig Hellas mest romantiske øy. En tur til Santorini anbefales spesielt for par og venner eller familier med eldre barn. Øya er en del av Kykladene og er kjent for sine pittoreske hvite landsbyer ... og krystallklare vann. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Kos
  27 hoteller
  Den vakre, greske klippeøya Kos ligger mellom de skvulpende, lune bølgene. Øya byr på sol, varme temperaturer og fremragende hoteller. Kos er et av de beste stedene du kan besøke for å roe helt ned og ta deg tid til etterlengtet selvpleie.
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Mykonos
  24 hoteller
  Mykonos er som tatt ut av maleriet. Her finner du små, karakteristiske hvite hus og vindmøller, hyggelige byer med svingete gater og smug, samt noen av verdens beste strender. Mykonos er perfekt når dere er to på ferie!
 • Samos
  18 hoteller
  Samos er en liten, gresk øy i Egeerhavet, i kort avstand fra den tyrkiske kysten. Her kan du feriere i gresk idyll, med frodige omgivelser og adgang til noen av de vakreste strendene i Hellas.

Populære hoteller på De greske øyer

Hellas, De greske øyer, Kreta, Rethymnon
9,4
Fantastisk
342 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Kreta, Gouves
9,2
Fantastisk
603 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 30 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Rhodos, Faliraki
9,6
Fantastisk
1886 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på De greske øyer?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 320 anmeldelser