Reisetips til Halkidiki

Drømmer du om frodig, grønt landskap, safirblått hav og varmt solskinn? Alt dette finner du i Halkidiki nord i Hellas, beliggende mellom det vakre Egeerhavet og majestetiske fjell. Halkidiki består av tre halvøyer som stikker ut i Egeerhavet og byr på en blanding av fantastiske strender, historiske steder og sjarmerende landsbyer.

Verdt å vite

 • Kassandra: Den første av de tre halvøyene, Kassandra, er kjent for sine livlige feriesteder, flotte strender og et pulserende natteliv. Utforsk landsbyene Kallithea og Pefkohori, og nyt de solfylte strendene som Sani Beach og Hanioti.
 • Sithonia: Den andre halvøya, Sithonia, er kjent for sine urørte strender, krystallklare vann og vakre natur. Besøk landsbyene Nikiti og Neos Marmaras, og utforsk strendene Vourvourou, Kalamitsi og Orange Beach.
 • Athos: Den tredje halvøya, Athos  der det berømte Athos-klosteret som står på UNESCOs verdensarvliste ligger, og som kun er åpent for menn. Selv om besøk til klosteret er begrenset, kan du ta en båttur rundt Athos-halvøya for å beundre de spektakulære klippene og landskapet.
 • Mount Athos Cruise: Ta en båttur rundt Athos-halvøya for å se de imponerende klostrene og det naturskjønne landskapet fra havet. Flere selskaper tilbyr dagsturer og cruise langs kysten, som gir deg muligheten til å lære mer om områdets historie og kultur.
 • Utforsk Halkidiki's vakre kystlinje med vannsportaktiviteter som snorkling, dykking, kajakkpadling og seiling. Det er flere utleiesentre langs kysten som tilbyr utstyr og guidede turer.

Severdigheter

Halkidiki har en rik historie, vakker natur med en rekke interessante steder å besøke når du er i området.

 • Mount Athos også kjent som "Det hellige fjellet", står på  UNESCOs verdensarvliste. Her finnes flere ortodokse klostre som strekker seg tilbake til middelalderen. Dette området er kun åpent for menn og tilbyr en unik religiøs og kulturell opplevelse.
 • Petralona-grotten er en imponerende kalksteinsgrotte som inneholder noen av de eldste menneskelige skjelettene i Europa, samt stalaktitter og stalagmitter som strekker seg millioner av år tilbake.
 • Ta en båttur til Ammouliani Island, den eneste bebodde øya i Halkidiki. Her kan du nyte de vakre strendene, det krystallklare vannet og den pittoreske landsbyen.
 • Besøk Aristoteles-parken, en vakker naturpark som ligger ved foten av fjellet Holomontas. Ta med en piknikkurv og gå langs de naturskjønne stiene, elvene og skogene, og nyt en lunsj i de vakre omgivelsene.
 • Bysantinske tårn i Ouranoupolis: I den sjarmerende kystbyen Ouranoupolis, som er porten inn til Athos-halvøya, ligger de imponerende bysantinske tårnene. Disse tårnene stammer fra middelalderen og gir et fascinerende innblikk i områdets historie.
 • Utforsk det vakre landskapet i Halkidiki med sine bølgende åser, frodige skoger, krystallklare vann og fantastiske strender. Ta en kjøretur langs kysten og nyt den fantastiske utsikten over Egeerhavet og det omkringliggende landskapet.
 • Thessaloniki, Hellas nest største by og Athens hippe lillebror. En pulserende by, kjent for å være landets kulturelle hovedstad med mange kulturskatter, attraksjoner og gastronomiske herligheter, vel verdt et besøk.

Strender

Halkidiki i Hellas er kjent for de vakre strendene med krystallklart vann og gylden sand. Her er noen av de mest populære strendene i området:

Kassandra-halvøya:

 • Sani Beach: En luksuriøs strand med alle fasiliteter du kan ønske deg, inkludert strandbarer, solsenger og vannsportaktiviteter.
 • Possidi Beach: En langstrakt strand med krystallklart vann og gylden sand, ideell for sol og bad.
 • Pefkochori Beach: En livlig strand med mange kafeer, restauranter og strandbarer langs kysten. Perfekt for de som ønsker å kombinere sol og bad med en matbit eller en drink.

Sithonia-halvøya:

 • Vourvourou Beach: En idyllisk strand med turkis vann og frodige grønne åser i bakgrunnen. Ideell for avslapning og snorkling.
 • Orange Beach (Porto Karras): En av de mest kjente strendene på Sithonia-halvøya, med finkornet sand og klart vann omgitt av frodige skoger.
 • Kalamitsi Beach: En bortgjemt strand omgitt av klipper og trær, perfekt for de som søker ro og avslapning.

Athos-halvøya:

 • Amouliani Beach:øya Amouliani finner du flere flotte strender med rolig vann og en avslappet atmosfære.
 • Ouranoupolis Beach: En vakker strand nær kystlandsbyen Ouranoupolis, med utsikt over det majestetiske Athos-fjellet. Ideell for en avslappende dag ved sjøen.

Mat og drikke

I Halkidiki kan du nyte et bredt utvalg av deilige greske retter og lokale spesialiteter. 

 • Fersk fisk og sjømat: Med sin lange kystlinje tilbyr Halkidiki et fantastisk utvalg av fersk fisk og sjømat. Prøv retter som grillet blekksprut, sjømat risotto, eller fisk kokt i tradisjonelle greske sauser som saganaki eller ladolemono.
 • Souvlaki og gyros: Nyt den deilige greske gatematen ved å prøve souvlaki (grillet kjøtt på spyd) eller gyros (grillet kjøtt servert i pita-brød med tzatziki, tomat og løk). Disse rettene er perfekte for en rask og smakfull matbit mens du er på farten.
 • Mezedes: Opplev den greske tradisjonen med å dele småretter kalt mezedes. Prøv en rekke småretter som tzatziki, fylte vinblader (dolmades), fetaost og oliven, og nyt den sosiale og avslappede atmosfæren.
 • Greske salater: Ikke gå glipp av å prøve en ekte gresk salat mens du er i Halkidiki. Laget med ferske grønnsaker som tomater, agurker, løk, oliven og fetaost, er dette en frisk og velsmakende rett som passer perfekt til en varm sommerdag.
 • Ouzo og retsina: Nyt et glass ouzo eller retsina mens du slapper av ved stranden eller på en taverna. Ouzo er en anisbasert aperitiff, mens retsina er en gresk hvitvin som er aromatisert med furuharpiks.
 • Greske desserter: Avslutt måltidet ditt med en deilig gresk dessert som baklava (laget med lag av filodeig, nøtter og honning), loukoumades (friterte deigballer dyppet i honning), eller galaktoboureko (en puddingaktig dessert innpakket i filodeig).

Lokal transport

Det er viktig å planlegge reisen på forhånd da det er begrensninger med offentlig transport i Halkidiki, spesielt på Kassandra og Sithonia-halvøyene. Det beste er å leie bil, spesielt hvis du ønsker å ha friheten og muligheten til å utforske området grundig.

 • Bilutleie: Å leie en bil er den mest praktiske måten å komme seg rundt på i Halkidiki. Det er flere leiebilselskaper både på flyplassen og i byen Thessaloniki. Det enkleste er å bestille leiebilen hos oss i Escapeaway samtidig som du bestiller reisen. 
 • Taxi: Du kan også ta drosje for kortere turer eller for å komme deg fra flyplassen til ditt overnattingssted. Vær imidlertid oppmerksom på at drosjer kan være dyre for lengre reiser, og på mindre steder kan det være vanskelig å finne en tilgjengelig drosje.
 • Busser: Det er begrenset bussforbindelse mellom de større byene og landsbyene i Halkidiki, spesielt om sommeren. Busser kjører vanligvis mellom større byer som Thessaloniki og Kassandra/Sithonia-halvøyene, men tidtabellene kan være uforutsigbare.
 • Båt: For å besøke øya Ammouliani, som ligger utenfor kysten av Halkidiki, kan du ta en båt fra Tripiti havn som ligger på østkysten av Athos-halvøya. Det er også noen båtselskap som tilbyr sightseeing langs kysten og til nærliggende øyer.

Velkommen til Halkidiki med Escapeaway!

Start planlegging av ferien din til Halkidiki her hos oss i Escapeaway. Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes i Halkidiki!

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Halkidiki

>>> Les mer om Thessaloniki

>>> Les mer om Hellas

>>> Les mer om Athen

>>> Les mer om Peloponnes

>>> Les mer om De greske øyer 

 

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Halkidiki

 • Gjesteanmeldelser 6,8
  Pefkochori
  8 hoteller
  Pefkochori er en av de mest populære og velutviklede feriebyene på Halkidiki-halvøya. Byen er omgitt et vakkert og kupert landskap med furuskoger og ligger ved kilometerlange strender der du kan slappe av ved turkisblått, glassklart hav.
 • Afitos
  7 hoteller
  Afitos er et ideelt mål for romantisk reise eller avslappende ferie med familien. Denne lille, sjarmerende kystlandsbyen kan skryte av badestrender hvor du kan nyte buktens turkisblå vann og den varme middelhavssolen.
 • Cap Sani
  6 hoteller
  Sane er en vakker ferieby som ligger på Kassandra, som er den vestligste av Halkidikis tre landtanger. Den flotte sandstranden er med sitt lave, krystallklare vann perfekt for en badeferie med familien og inne i baklandet skjuler det seg hyggelige ... landsbyer og uberørt natur. Les mer
 • Nikiti
  6 hoteller
  I Nikiti kan du oppleve det beste av to verdener - tradisjonell landsbyidyll og komfortabel badeferie. Denne sjarmerende kystbyen ligger ved en lang, gyllen sandstrand. Her kan du og familien slappe av i ved det krystallklare vannet.
 • Ouranoupoli
  6 hoteller
  Ouranoupoli er velkjent for sin lille havn, hvorfra båter frakter pilgrimmer videre nedover halvøya til munkerepublikken Athos. Kystlandsbyen er i seg selv også verdt et besøk, med sine naturskjønne omgivelser omkring den gylne stranden ved ... det turkisblå havet. Les mer
 • Hanioti
  3 hoteller
  Hanioti ligger ved de kilometerlange strendene på nordkysten av Kassandra, som er den vestligste av de tre "fingre" på den nordgreske halvøya Halkidiki. Stranden i den lille byen er helt uimotståelig, men gled deg også til å besøke de mange resturantene.

Populære hoteller i Halkidiki

Hellas, Halkidiki, Pefkochori
9,0
Fantastisk
1021 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 97 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Halkidiki, Ierissos
9,7
Fantastisk
489 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 104 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Halkidiki, Afitos
9,3
Fantastisk
184 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 71 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Halkidiki?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 27 anmeldelser