Reiser til Halkidiki

Drømmer du om frodig, grønt landskap, safirblått hav og varmt solskinn? Alt dette finner du i Halkidiki. Halkidiki-halvøya, som ligger i det nordlige Hellas, er den ideelle destinasjonen å besøke dersom man vil oppleve lokallivet samtidig som at man kan slappe av på stranden. Med sin beliggenhet mellom det vakre Egeerhavet og majestetiske fjell kan regionen skryte av flere ulike feriesteder, blant annet energiske Kassandra og fredelige Sithonia - du finner garantert noe som passer for deg! Med sin avslappede atmosfære og provinsfølelse byr Halkidiki på et bredt utvalg av opplevelser, myk sand og flotte hoteller. Denne greske halvøya, som ligger langs Egeerhavet, er kjent for sitt avslappede tempo og sin sjarmerende atmosfære. Fra det sofistikerte Sani, med sin marina full av yatcher, til Kassandras liv og røre til det blomstrende nattelivet i Kalithea - det finnes et nærmest uendelig utvalg av opplevelser i Halkidiki. Seil langs den billedskjønne kystlinjen i en båt eller len deg tilbake og nyt utsikten med en cocktail i en nærliggende bar - du vil nærmest føle deg som en VIP mens du er på ferie i Halkidiki. 

 

Reisemål i Halkidiki

 • Gjesteanmeldelser 6,9
  Pefkochori
  8 hoteller
  Pefkochori er en av de mest populære og velutviklede feriebyene på Halkidiki-halvøya. Byen er omgitt et vakkert og kupert landskap med furuskoger og ligger ved kilometerlange strender der du kan slappe av ved turkisblått, glassklart hav.
 • Afitos
  7 hoteller
  Afitos er et ideelt mål for romantisk reise eller avslappende ferie med familien. Denne lille, sjarmerende kystlandsbyen kan skryte av badestrender hvor du kan nyte buktens turkisblå vann og den varme middelhavssolen.
 • Nikiti
  6 hoteller
  I Nikiti kan du oppleve det beste av to verdener - tradisjonell landsbyidyll og komfortabel badeferie. Denne sjarmerende kystbyen ligger ved en lang, gyllen sandstrand. Her kan du og familien slappe av i ved det krystallklare vannet.
 • Ouranoupoli
  6 hoteller
  Ouranoupoli er velkjent for sin lille havn, hvorfra båter frakter pilgrimmer videre nedover halvøya til munkerepublikken Athos. Kystlandsbyen er i seg selv også verdt et besøk, med sine naturskjønne omgivelser omkring den gylne stranden ved ... det turkisblå havet. Les mer
 • Sane
  5 hoteller
  Sane er en vakker ferieby som ligger på Kassandra, som er den vestligste av Halkidikis tre landtanger. Den flotte sandstranden er med sitt lave, krystallklare vann perfekt for en badeferie med familien og inne i baklandet skjuler det seg hyggelige ... landsbyer og uberørt natur. Les mer
 • Hanioti
  3 hoteller
  Hanioti ligger ved de kilometerlange strendene på nordkysten av Kassandra, som er den vestligste av de tre "fingre" på den nordgreske halvøya Halkidiki. Stranden i den lille byen er helt uimotståelig, men gled deg også til å besøke de mange resturantene.

Populære hoteller i Halkidiki

Hellas, Halkidiki, Polychrono
8,9
Meget bra
233 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 88 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Halkidiki, Ouranoupoli
9,0
Fantastisk
663 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 115 km
 • Nærmeste strand: ca. 80 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Halkidiki, Ierissos
9,8
Fantastisk
502 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 104 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Severdigheter

Ønsker du å reise helt vekk fra alt? I såfall er en reise til Halkidiki et nærmest perfekt valg. I Halkidiki finner du mange overnattingssteder. Regionen består av tre adskilte halvøyer, som hver for seg har noe unikt å tilby for deg som reiser hit på ferie. Som den største og ofte mest travle av dem, er Kassandra det perfekte stedet å kombinere en strandferie med en oppdagelsestur til storbyen, mens Sithonia først og fremst byr på en avslappende atmosfære. Et stort utvalg av familievennlige attraksjoner og vidunderlige omgivelser har gjort Kassandra til et perfekt feriemål for barnefamilier. Ferier i Hellas er samtidig mer enn liggestoler og bading, og det finnes mange morsomme ting å oppleve innenfor kystlinjen. Fordyp deg i gresk kultur på et besøk til den vidunderlige, særpregede byen Nea Moudania, hvor du kan oppleve en antikk kirke  og mange hvitkalkede villaer. Gå på vandretur i gatene og opplev de imponerende omgivelsene før du setter deg ned på en nærliggende taverna for å nyte det tradisjonelle, greske kjøkkenet. I byen Thessaloniki, som er kjent for å være Hellas` kulturelle hovedstad, kan man oppleve en rekke bygninger i osmannisk arkitektur, hvorav flesteparten ligger i den gamle bydelen. I samme område ligger et badeland tilpasset de yngste feriegjestene, der man kan teste ut spennende vannsklier og mange andre fornøyelser.  

Thessaloniki har fostret flere av Hellas` største musikere, kunstnere, poeter og filosofer, og er derfor et must å oppleve for kulturelt interesserte. Utover Thessaloniki Filmfestival er byen også hjemsted for flere spektakulære, historiske attraksjoner - alt fra vakre, byzantinske kirker til imponerende, romerske utgravninger og andre severdigheter. Det er mye å velge mellom når det kommer til museer og gallerier, men det Arkeologiske museum og Museet for byzantinsk kultur er nærmest obligatoriske å besøke for enhver gjest som er interessert i å utforske Halkidikis lange historie. Hvis du interesserer deg for gresk mytologi, bør du absolutt besøke Athosfjellet. Utsikten herfra er også i seg selv verdt et besøk. 

Strender 

Mange reisende velger å besøke Halkidiki i sommermånedene, mens temperaturen er på sitt høyeste. Likevel er også våren og høsten gode reisealternativer, først og fremst for dem som ønsker å utforske Halkidikis kulturelle og historiske steder. Selvfølgelig er Halkidikis største fortrinn de fantastiske strendene i regionen. Vi kan anbefale et besøk i Ammouliani eller Torini, som tilbyr idylliske steder og gode muligheter for vannsport. Nea Potidea kan skryte av en seks kilometer lang kystlinje med sand og klart vann, hvilket skaper ideelle forhold for din ferie i Halkidiki. Hanioti Beach har et fantastisk klart vann, som passer ideelt til snorkling og svømming, samt en rekke barer langs stranden til deg som trenger en liten pause fra solen. Possidi regnes for å være én av de mest attraktive strendene i Hellas, med sin lange strekning av hvit sand, et flott fyrtårn og en avslappende atmosfære.  

Mat og drikke

Maten og drikken er i en egen særklasse i Halkidiki, som også er velkjent for sitt smakfulle kjøkken. Nyt fersk fisk og skalldyr på stranden med Neos Marmaras’ spektakulære solnedgang i bakgrunnen eller nyt en tradisjonell souvlaki nede ved havnen. En tur til Halkidiki er naturligvis ikke helt fullkommen uten en smak på den lokale olivenen. Man kan besøke adskillige matboder og små butikker som selger disse lokale spesialitetene, som i seg selv har blitt en særegen attraksjon tilknyttet Halkidiki. 

Nattelivet

Halkidikis natteliv er først og fremst kjent for det pulserende og ungdommelige Thessaloniki, men også for det mangfoldige Kassandraområdet. Mange steder i Thessaloniki nyter den tredobbelte fordelen av å være både kafé, bar og resturant. Med deres perfekte plassering langs strandpromenaden er mange av disse stedene først og fremst kjent for å være barer som holder åpent til lang utpå natten. Uavhengig av hvorvidt du besøker Navagos, Anemos eller Almyra, kan du velge i mange fantastiske strandbarer, som tilfredsstiller ethvert behov: sterke cocktails, god musikk og masser av dansegulv der du kan vise frem dine beste moves. Kassandra er en destinasjon med et meget variert natteliv. Dersom man foretrekker en romantisk middag for to med stearinlys og enkel underholdning, er det mange steder å velge mellom. Men, hvis man ønsker å oppleve noe liknende det Thessaloniki tilbyr og vil ta på seg danseskoene, er Kassandra også verdt et besøk. 

Familieferie

En ferie i Halkidiki byr på mange varierte familieopplevelser i variert tempo. Hvis du foretrekker en aktiv livsstil, kan vi anbefale overnatting på Sani Resort, som ligger i et område med mange, landlige turmuligheter og flotte restauranter i begge ender. Saniområdet er også hjemsted for flere vakre hoteller som gjerne appellerer til familier. Marinaen i Sani er absolutt verdt et besøk, der barna kan se luksuriøse skip seile inn og ut fra havnen. Å dra på oppdagelsestur ved Halkidiki er alltid en suksess for hele familien, og et besøk i Petralona-grotten bør absolutt stå på opplevelseslisten. Denne vakre grotten vil forundre både barn og voksne med sine stalaktitter, stalagmitter og søyler. Dette blir nok et minne for livet, og du kan velge å enten gå på oppdagelse på egenhånd eller delta på en guidet tur. 

I Halkidiki er det overflod av strender å velge mellom, hvorav Kalogria og Kavourotrypes er de mest populære. Har kan familien bygge sandslott, bade i lavvannet og benytte seg av fasilitetene langs strandpromenaden. 

Parferie 

Denne delen av Hellas passer ypperlig til romantiske ferier, og det venter mange opplevelser i Halkidiki for par som reiser på kjærlighetsferie. I Sithonia ligger det verken mange hoteller eller andre feriesteder som er bygget for spesifikke formål - derfor er dette et perfekt sted å utforske for kjærestepar. Gå på en idyllisk tur gjennom små fiskerlandsbyer og oppdag avsidesliggende bukter og nyt en drink nede i havnen. 

Aktiv ferie 

Til tross for at Halkidiki er kjent for sin avslappede natur, venter det flere eventyrmuligheter for dem som ønsker det. Kassandra er et paradis for vandrere, med sine vakre omgivelser. Besøk de kritthvite sandstrendene og de robuste promenadene eller sjarmerende, greske landsbyer med hvitkalkede villaer. Det er også mulig å gå på tur i vakker furuskog. 

I Hanioti kan man prøve windsurfing, parasailing eller stå på vannski. Den som ser etter en uforglemmelig opplevelse, bør absolutt dra på dykking i havet.  

Kultur

Mye av kulturen i området er rester etter Det bysantiske riket. I hele regionen finnes rester etter den storslagne tiden i Halkidikis historie, og disse restene er i dag noen av områdets flotteste attraksjoner. Det byzantinske tårnet i Ouranoupolis, som er et vakkert eksempel på klosterarkitektur, er i dag også et museum der man kan oppleve enda mer av områdets rike historie. Dersom du er interessert i regionens fiskerhistorie, kan du besøke et museum som utelukkende er dedikert til denne delen av Halkidikis historie. Athosfjellet, som er et viktig sted for lokalbefolkningen og landets ortodokse befolkning, kalles ofte for "Det hellige fjellet" og bør absolutt oppleves av enhver historieinteressert gjest. I det tiende århundre reiste mange munker hit på pilegrimsferd, og det går mange minneverdige ruter både opp og ned fjellet. Arkitekturen er også en viktig del av kulturen i Halkidiki, og består av et meget variert utvalg av interessante bygninger, blant annet småboliger og flotte luksusvillaer. Her finner man arkitektur som blander makedonsk, gresk og tyrkisk stil. Området er særlig kjennetegnet ved blandingen av bygninger med smale og brede fasader - dette er områdets særegne, arkitektoniske kjennetegn. 

>> Les om våre luksushoteller i Hellas
>> Slik booker du en pakkereise til Hellas 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene i Halkidiki?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 23 anmeldelser