Reiser til Kea

Kun 1 times seilas fra havnen i Lavrion ligger Kea, som er den av øyene i Kykladene som er nærmest det greske fastlandet og tettest på Athens Internasjonale flyplass. Bestill en reise til Kea med Escapeaway og kombinér en deilig øyferie med en spennende storbyferie i Athen.

De fleste forbinder hovedsakelig Kykladene med de populære ferieøyene Mykonos og ikke minst Santorini, som ligger lengre fra fastlandet. Men til tross for nærheten til Athen, utgjør Kea på mange måter minst like mye sin egen verden, og ikke minst er den mindre preget av turister. 

Selv om det etter hvert har kommet kvalitetshoteller som kan måle seg med dem på øyene med en mer utviklet turistindustri, er Kea på grunn av manglende fergeforbindelse fra Pireaus (Athens primærhavn) fremdeles ganske upåvirket av masseturismen. Du finner ikke et bredt utvalg av store feriesteder, eller all inclusive-hoteller hvor du i prinsippet ikke behøver å forlate området for å få dekket alle dine behov på Kea. Til gjengjeld får du en øy som i høy grad legger til rette for at du kan forme din egen ferieopplevelse. 

Som reisemål er Kea, som lokalt også kjennes som Tzia, dermed en sjanse for å oppleve det autentiske greske øylivet. Samtidig er øya et godt reisemål både for familier og par, som vil prøve noe annet enn de sedvanlige, overfylte turistmålene. Ønsker du å bruke ferien på å nyte strandlivet ved det krystallklare havet, kun avbrutt av restaurantbesøk, er dette absolutt en mulighet.

Pakk likevel  med deg et par gode tursko i bagasjen. Øya Kea er nemlig også litt av et paradis for turgåere, med stier med en samlet lengde på 33 km, hvorav to tredjedeler er steinbelagt og fører til de mest naturskjønne steder, og ofte også forbi interessante historiske severdigheter. Alle ruter er markert med treskilt, og de fleste slutter ved avsidesliggende strender, så husk badetøyet!

I antikken ble en streng befolkningskontroll opprettholdt på Kea: alle som ble 65 år ble forventet å drikke en smertefri gift og dø fredfylt for å gi plass til de yngres liv og trivsel. I dag er det heldigvis andre normer for pensjonister, og  enhver som er født på Kea, inkludert dem over 65 år, kan fortelle deg hvor stiene går. 

Spør gjerne også de lokale om hvor de beste spisestedene på øya ligger. Det er et godt utvalg av restauranter og mindre tavernaer rundt om på øya, hvor du kan få velsmakende lokale retter. Overvekten av de greske turistene setter dermed også sitt preg, til glede for deg som verdsetter de kulinariske opplevelser, når du reiser til Hellas.

Les mer om reiser til Kea hos turistkontorets hjemmeside her.

Bestill reisen til Kea med Escapeaway

Med Escapeaway kan du reise til Kea fra flyplassene i Oslo/Gardermoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi gir deg flybilletter med rutefly til nettets beste priser, syr det sammen med våre utvalgte hoteller på Kea, og med muligheter for å supplere med en leiebil - alt i én pakkereise sikret av reisegaranti.

>> Les mer om reiser til Hellas her
>> Les også om billig luksusferie i Hellas

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kea