Reiser til Kefalonia

Kefalonia ligger i Det joniske hav, litt vest for det greske fastlandet. Øya er den største av De joniske øyer og skjuler mange velbevarte landsbyer med autentiske, stemningsfulle tavernaer og strender der du helt uforstyrret kan nyte det idylliske øylivet. I tillegg kan du oppleve sjarmerende feriebyer der du finner alle ingrediensene i det som er en avslappende ferie for både par og familier.

Gylne strender, lekker mat og avslappet, gresk atmosfære

Med unntak av landsbyen Fiskardo i nord ble de fleste byene på Kefalonia ødelagt av et stort jordskjelv i 1953. Det betyr at det i dag er begrenset med historiske severdigheter å oppleve på Kefalonia. Dette er kanskje en del av forklaringen på hvorfor turismen fikk et godt fotfeste på øya ganske sent. På en reise til Kefalonia vil du raskt oppleve at det begrensede utvalget av historiske attraksjoner oppveies og vel så det av et fantastisk landskap med gylne sandstrender, vakre olivenlunder og store områder med uberørt natur. Dette inkluderer flotte stalaktittgrotter med imponerende stalagmitter og stalaktitter og strender hvor den sjeldne havskillpaddearten uekte karettskillpadde yngler.  

I likhet med på de andre greske øyene, kan du på Kefalonia nyte et varmt, solrikt klima. Så tidlig som i mai er det sommerlig vær med badevennlige temperaturer ved vakre, greske strender som for eksempel Myrtos og mulighet for avslappende besøk på hyggelige fortausresturanter. Det er lite regnvær om sommeren, og mesteparten av nedbører faller i vinterhalvåret, av og til i form av snø på de høyeste fjellene.  

Byer på Kefalonia

Av øyas cirka 36.000 faste innbyggere bor omkring to tredjedeler av befolkningen i Argostoli og Lixouri, som ligger på hver sin side av en lang bukt. I den hyggelige hovedstaden Argostoli eller den nærliggende feriebyen Lassi  kan du besøke mange forskjellige butikker og gode spisesteder. Vi kan anbefale et besøk på det arkeologiske museet i byen. I Lixouri, som ligger på motsatt side av bukten, er det færre handlemuligheter, men likevel et fornuftig utvalg av hyggelige taverner og kaféer. Her finnes dessuten flere bynære strender, som med lav vannstand og fin sand er meget barnevennlige.

Utover disse to "storbyene" kan du besøke mange mindre landsbyer på Kefalonia, hvorav de fleste ligger i nærheten av kysten. Øyas indre består for det meste av fjell og er ganske ufremkommelig. Dette har bidratt til en naturlig begrensning på befolkningen innover landet. De fleste som reiser til Kefalonia i dag tiltrekkes først og fremst av øyas vakre strender og den gode atmosfæren ved havet. Utover Lassi ligger de fleste av øyas mest populære steder på den sørlige delen av øya, for eksempel Skala, som er omgitt av frodig natur ved en flere kilometer lang strand på den sørøstlige kysten. Her finner du også fredelige, tidligere fiskerbyer som Svoronata og Katelios, som passer perfekt dersom du drømmer om en badeferie i fredelige omgivelser.

Opplevelser og severdigheter

På Kefalonia kan du bruke mye tid i løpet av en ferie på å slappe av på de deilige strendene og smake på delikatessene som det lokale kjøkkenet disker opp med. Øya byr i tillegg på mange andre spennende attraksjoner. Ved siden av Myrthos Beach er et besøk i Melissanigrotten og en seiltur på sjøen minner som er verdt å ta med seg hjem. Det turkisblå vannet i den underjordiske sjøen er så glassklart at det nesten ser ut som om robåtene svever i luften. Noen få kilometer unna ligger Drogaratigrotten, som med sin vakre dryppstein absolutt bør oppleves. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Kefalonia

  • Agia Effimia
    1 hotell
    Agia Effimia er en koselig fiskerlandsby på østkysten av Kefalonia. Den ligger ved en liten bukt og har en stemningsfull havn, hvor fiske- og utfluktsbåter legger til. Opp og ned langs kysten finner du mange vakre strender ved det turkise havet.
  • Argostoli er hovedstaden i Kefalonia. Den er stor nok til å ha alle shoppingmuligheter, koselige barer og kafeer du kan ønske deg på ferie. Omgivelsene er også svært naturskjønne med flere flotte badestrender like i nærheten.
  • Assos er en liten idyllisk perle av en kystlandsby på nordlige Kefalonia. Her kan du slappe av ved det krystallklare havet på den lille stranden, nyte maten i de lokale tavernæne eller utforske naturskjønne omgivelser til fots.
  • Lixouri er den nest største landsbyen på Kefalonia og kan være det rette valget dersom du ønsker både gresk hverdag og et godt utvalg av herlige barnevennlige strender. I Lixouri har du også et godt utgangspunkt for å utforske mer av øya.
  • Sami er en liten perle av en kystby på østkysten av Kefalonia i Hellas. Beliggenheten ved det asurblå havet ved foten av de skogkledde fjellene er idyllisk, og her finner du noen av de beste badestrendene innen kort avstand. Perfekt for en avslappende ... strandferie. Les mer