Reiser til Agia Effimia

Ved en liten bukt ved østkysten av Kefalonia lille den stemningsfylte fiskerbyen Agia Effimia, med omkring 450 faste innbyggere. Tradisjonelt har de levd av fiske og landbruk her. De senere årene har derimot den lille byen blitt et populært reisemål, men har allikevel klart å bevare sin landsbyatmosfære. Det meste av byens liv er konsentrert omkring nede ved havnefronten, hvor det ligger en rekke hyggelige tavernaer og barer med deilig utsikt utover bukten fra utendørs sitteplassene. Den beskjedne havnen er en regelmessig stopp for turbåter og yachter, som du kan kikke på idet de kommer og drar, mens du nyter måltidet ditt eller noe kaldt å drikke.

Hvis du har lyst til å utforske de små buktene med uberørte strender langs kyststrekningen, kan du leie en liten motorbåt nede ved havnefronten. Du får grundige instruksjoner, før du seiler avsted på egenhånd. Hvis det ikke frister, kan du også velge å være med på en av de guidede båtturene langs kysten, eller helt over til naboøya Ithaca. Det er også en dykkerklubb her, hvis du har lyst til å prøve å dykke i det krystallklare havet.

En reise til Agia Effimia, som ligger 32 kilometer fra øyas hovedby Argostoli, gir deg også et godt utgangspunkt for opplevelser til lands. Leier du en bil i ferien – eventuelt bare noen dager – kan du kjøre opp eller ned langs kysten til andre kystbyer, severdigheter og ikke minst skjønne badestrender. Kystveien her på øyas østside er i god stand og generelt mindre trafikkert enn den på vestsiden omkring hovedbyen. I løpet av turen passerer du tallrike vakre utsiktspunkter og små uforstyrrede strender ved det turkisblå havet.

Nyt det turkisblå og krystallklare vannet

Stranden i selve Agia Effimia består bare av en smal stripe med lyse småstein. Den er fin hvis du vil ha en forfriskende dukkert. Men det er ikke her du legger deg til rette for å slikke sol. Men det er gode muligheter for å finne flotte badestrender innenfor kort avstand, hvor hele familien kan nyte en dag med avslappet strandliv. De fleste strendene på den nordlige delen av øya består av lyse småstein, som betyr at vannet er veldig klart og fint til snorkling. Det er det gode muligheter for å prøve i de små badevikene i nærheten. Det tar dessuten bare et kvarters tid i bil å krysse øya, til den lange stranden Myrtos, som er en av Hellas’ mest fotograferte. Men vær oppmerksom hvis det blåser kraftig her, for da er det ikke sikkert å bade. En annen kjent strand i nærheten av Agia Effimia er Antisamos, omkring 13 kilometer ned langs kysten, som også er billedskjønn og dessuten mer barnevennlig.

Hjemme i Agia Effimia finner du, utover bil- og båtutleie, også enkelte minimarkeder, suvenirbutikker og kiosker som kan dekke de fleste behovene som kan oppstå i løpet av turen. Utvalget av spisesteder er, byens beskjedne størrelse tatt i betraktning, ganske bredt. Nattelivet er til gjengjeld ganske begrenset i Agia Effimia, hvor de fleste besøkende bare foretrekker å nyte et deilig gresk middagsmåltid, eventuelt etterfulgt av noe godt å drikke.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Agia Effimia