Reiser til Lixouri

Lixouri er den nest største landsbyen på Kefalonia, den største av de joniske øyene. Byen har imidlertid bare rundt 3000 fastboende, som primært lever av landbruk og turisme. Her er imidlertid alt du trenger for en avslappende øyferie. I tillegg til hotellene inkluderer det et godt utvalg av restauranter og kafeer. Spesielt på det sentrale torget, Plateía Ethnikis Antistaseos, nær havnen. Lokalbefolkningen – både unge og gamle – møter gjerne her på varme sommerkvelder.

Noen hundre meter fra sentrum finner du en fin og barnevennlig strand. Reiser du til Lixouri for å nyte det avslappende strandlivet, har du også flere andre flotte badestrender å velge mellom innen kort avstand. Det tar for eksempel ikke mange minuttene å kjøre sørover ned til de fine, rødlige sandstrendene Lepeda, Xi eller Megas Lakkos, hvor du kan slappe av ved sjøen og nyte den sjenerøse middelhavssolen. Ved strendene er det gode muligheter for en forfriskning på dagtid.

Utforsk Kefalonia

Lixouri ligger på en langstrakt bukt på østsiden av øya. På motsatt side av bukten ligger den koselige hovedstaden Argostoli. Det er hyppige fergeavganger over bukten og turen tar bare ca 20 minutter. I hovedstaden er et enda større utvalg av restauranter, kafeer og barer samt en rekke attraksjoner som det interessante arkeologiske museet. Den siste fergen tilbake til Lixouri går sent nok til at du kan nyte kveldsmåltidet i ro og mak.

Hvis du vil utforske mer av øya på turen til Lixouri, kan du komme langt bare på sykkel eller fottur. Lokalbusser kjører også, men det kan være litt av et puslespill å finne ut av rutetidene. Ønsker du å reise lenger unna, kan det derfor være lurt å bestille leiebil for minst noen dager av reisen. Da kan du for eksempel enkelt kjøre nordover for å besøke en av øyas mest naturskjønne strender, Myrtos, som ligger ved foten av bratte kalksteinsklipper.

Har du en bil tilgjengelig på reisen til Lixouri, er det også verdt å ta turen rundt bukten i stedet for å ta fergen over til hovedstaden. Ta om nødvendig en avstikker på vei til Agia Kiriaki, en idyllisk strand på nordkysten.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Lixouri