Reiser til Kos

Velkommen til Egeerhavets krystallklare vann. Her, mellom de skvulpende, rolige bølgene ligger den vakre, greske klippeøya Kos, som er den tredje største av Hellas` Dodekanesiske øyer. Øya byr på omgivelser som er kjennetegnet ved sol, varme temperaturer, hvitkalkede landsbyer og femstjerners resorter med all luksus du måtte ønske deg når du reiser på ferie. Sammen gjør alt dette Kos til et av de beste stedene i verden hvor man kan slappe helt av og gi seg selv etterlengtet selvpleie. 

Fra lille, søvnige Kefalos til de summende festbyene som Kardamena byr en ferie på Kos på nesten uendelige muligheter og betydelig variasjon.

Så godt som alle som ferierer på Kos elsker naturligvis strendene og det solrike klimaet, men dette er langt fra alle gode argumenter for å reise til den vakre, greske øya. På Kos finner du også interessante ruiner, for eksempel ruinene etter fortet som ble oppført i det 14. århundre ved inngangen til den største havnen i kos.  

Man kan også opplevde det eldgamle Agora, som en gang i tiden var en markedsplass og ble ansett for å være en av de største av sitt slag i verden. Uavhengig av hvorvidt du foretrekker en ferie med alt inkludert, der du kun skal lene deg tilbake og nyte førsteklasses service, eller en ferie med mye privatliv og mulighet til å selv lage delikate matretter på ditt eget kjøkken i en ferieleilighet, har Escapeaway Reiser en ideell feriebolig til deg som ønsker å reise til Kos.    

Opplevelser på Kos

Noen av de mer uoppdagede vandrestier på Kos er stiene som går på vulkanen Nisyros. Vulkanen er hydrotermisk aktiv, og en dagstur til toppen byr på både røyk, gasser og boblende gjørme. Dersom du heller foretrekker mindre aktive eventyr, kan du velge å vandre rundt i gatene i den rolige landsbyen Mandraki. Denne byen, som ligge naturskjønt plassert på en bakketopp, er helt fri for motoriserte kjøretøy, hvilket gjør stedet til et trygt og komfortabelt sted å gå på vandreturer. Noe av det fineste du kan gjøre når du besøker denne landsbyen er å drikke en kopp kaffe under åpen himmel, mens du nyter freden og roen og de autentiske omgivelsene, som  

Hvis du er mere til eventyr af den lidt mindre intense slags, kan du vælge blot at slentre rundt i gaderne i den fredfyldte landsby Mandraki. Denne by, der ligger naturskønt på toppen af en bakke, er helt fri for motoriserede køretøjer, hvilket gør den til et særdeles sikkert og meget komfortabelt sted at gå ture. En af de bedste ting, du kan give dig til, når du besøger denne landsby på din ferie på Kos, er at drikke en kop kaffe under åben himmel, mens du nyder freden, roen og de autentiske omgivelsene.  

Et annet anbefalt sted å besøke når du reiser til Kos, er Zia. Dette rolig området er populært blant landets gjester, men så snart turistbussene har kjørt tilbake til de store resortene, har du landsbyen for deg selv. Zia har mye å by på, blant annet hyggelige tavernaer som serverer delikate måltider, førsteklasses lærvarer som man kan få kjøpt på lokalmarkedet og Dikaionfjellene, som man kan bestige for å nyte den vakre solnedgangen. 

Asklepieion er Kos' mest betydningsfulle, arkeologiske utgravning. Området begynte allerede å bli bebodd i løpet av første halvdel av det tredje århundre før Kristus. Besøkende kan se den eldgamle strukturen og få et bedre innblikk i Hellas` betydningsfulle plass i oldtidshistorien. 

Strender på den vakre klippeøya 

Solen, sanden og surfemulighetene er tre gode og populære grunner til å legge veien forbi Kos når man er på ferie. Dette er også tre meget vanlige årsaker til at feriegjester ikke har lyst til å reise hjem igjen!

Mastichari Strand ligger kun en kort kjøretur fra byen Kos, og her finner du et ekte paradis med vakker, hvit sand. Et perfekt sted for å nyte solen og bli brun, og får du lyst på et skikkelig adrenalinkick, kan du prøve en tur på jetski. 

Stranden ved Kefalos er også et populært alternativ. Dette kjente ferieområdet ligger rundt stranden, og her har du et stort utvalg av tavernaer og caféer. Mens du besøker  Kefalos bør du ikke gå glipp av Agios Nikolaos-klosteret, som er en utrolig spennende opplevelse. Klosteret ligger kun en kort kjøretur unna, derfor kombinerer ofte feriegjester  et besøk i Kefalos med et besøk på klosteret mens de er på dagstur; en fin måte å blande sightseeing og avslapping på. 

Spis god mat når du er på ferie på Kos

Dersom du ønsker å smake på delikat, gresk cuisine når du ferierer på Kos, er sentrum i Kos by et meget godt sted å begynne. Her finner du et stort utvalg av restauranter ved havnen, hvor du kan nyte lange, rolige frokoster og god liveunderholdning. En reise til Kos trenger ikke nødvendigvis være full av fest og farger 24 timer i døgnet, ettersom at øya også kan tilby mange små, gjemte landsbyer der du kan være sikker på å finne hyggelige, autentiske restauranter som serverer smakfull, tradisjonell mat. Hvis du ønsker meget tradisjonell mat, er det en god tommelfingerregel å søke vekk fra kysten. Kos` bakgater og smug er hjemsteder for et betydelig utvalg av autentiske restauranter, som først og fremst serverer mat til lokalbefolkningen. 

Uavhengig av hvorvidt du besøker en café med mange feriegjester og internasjonal stemning eller en tradisjonell taverna, må du sørge for å smake på gresk salat. Kos er også velkjent for sine fisk og skalldyr, men Kos byr også på marinerte ansjoser og sardiner, som er noe av det beste du kan smake på Kos. Prikken over i-én er et glass ouzo, gresk øl eller et glass kald, gresk hvitvin til måltidene, dersom man ønsker å oppleve den perfekte, greske spiseopplevelsen når man besøker Kos. 

Fest på gresk vis: Hele natten

Hvis du ønsker å suge til deg det beste Kos har å by på etter solnedgang, blir du ikke skuffet på Kos. På øya er det linet opp med trendy barer og resturanter, og det vil ikke ta deg lang tid å finne et godt sted å starte kvelden. Dersom du ønsker å ta på deg danseskoene har du uendelig med muligheter på Kos, som byr på et stort utvalg av nattklubber. Blant våre favoritter er Heaven og Mylos Beach Bar.

Kefalos og Kardamena er også steder med et bra natteliv, og her trenger du ikke bruke lang tid på å finne et festlig sted å nyte en drink eller tre. I disse byene er drinkene billige og musikken faller i smak hos de fleste besøkende, slik at er garantert en kveld med god stemning og godt humør.

Dersom du vil oppleve nattelivet når du ferierer på Kos, vil du kunne nyte solnedgangen mens du er på vei ut og se solen stå opp igjen når du vandrer tilbake til hotellet.  

Aktiviteter og severdigheter for hele familien

Familier som ønsker å oppleve et solrikt strandeventyr sammen vil på Kos bli møtt av rikelig med varme solstråler og nydelig, glitrende sand. Det vakre landskapet danner et bakteppe for en stor variasjon i fantastiske ferieaktiviteter for hele familie. Besøkende på den nydelige, greske øya kan vandre på en vulkan, sykle rundt i en bukt eller legge seg på en sandstrand og se verden gli rolig forbi. Kos` historiske severdigheter gir familier mulighet til å lære om Hellas` historie og Kos` viktige plass i gresk mytologi. 

Øya var hjemstedet til Hippokrates, som regnes for å være den medisinske vitenskapens far, og du bør oppleve Hippokrates` Tre midt i Kos by - dette er en stor og lærerik opplevelse for gjester i alle aldre. Kos Arkeologiske Museum er også en opplevelse som du kan lære mye av å besøke. Alt som er utsikt på museet stammer fra øya, og gir deg en unik mulighet til å se tilbake på Kos` historie. Piknik, vandreturer, sykkelturer og påfyll av kunnskap er enkelt tilgjengelig når du besøker Kos på familieferie.  

Hoteller for par til en romantisk ferie på Kos

Kefalos har ikke bare noen av Kos` beste strender, men er også velsignet med en flott marina og sjarmerende, gamle bygninger. Byen er et behagelig sted å nyte en langweekend eller en ukelang ferie i tospann på Kos. Stemningen er rolig, og her finner man mange små resturanter med stearinlys på bordene, som egner seg perfekt til å feire de små, lykkelige øyeblikkene og spesielle anledninger. Øyas beliggenhet i nærheten av andre vakre perler gir par muligheter til å reise på seilturer, og et besøk på en annen øy eller en tur langs kystlinjen på Kos er absolutt verdt å sette av litt tid til. En rolig vandretur i Kos` sentrum, som avsluttes med hygge på en kafé, er en hyggelig start på en fantastisk kveld. 

På en kjærlighetsferie til Kos blir fort stranden det naturlige stedet å tilbringe mest tid, og du kan glede deg til å nyte solstrålene på en av øyas mange, flotte kyststrekninger med sand eller småstein. Kos har mange små, romantiske strender med isolerte beliggenheter, som også er perfekte steder å nyte som par. 

En tur til den rå østkysten vil gi deg en annerledes opplevelse. Her kan du vandre, sykle eller bare beundre den storslåtte naturskjønnheten som du finner på et sted som dette. 

Aktiv ferie

Etter å ha fått brunfarge på en av Kos` førsteklasses strender, er det kanskje på tide å kaste seg over noe av det andre som denne greske juvelen har å by på. De 97 kilometrene med kystlinje, som utgjør lkippeøyas gulf, er fulle av unike, spennende landskaper og severdigheter. Besøkende kan med fordel utforske gulfen og oppleve vakre strender, eldgamle landsbyer og et historisk slott. Kos` flate terreng gjør området til et ideelt sykkelsted - det finnes neppe noen bedre måte å oppleve øya på enn fra sykkelsetet. 

Selvfølgelig har du masser av muligheter til å dyrke vannsport utenfor strendene, som også er en helt sentral del av øylivet her. Paraseiling, vindsurfing og kanoturer er bare noen få eksempler på hva du kan oppleve på de krystallblå bølgene utenfor kystene. Dersom du reiser lengre inn i landet, har du enda flere muligheter til å oppleve mange morsomme timer med uforglemmelige aktiviteter. Her kan du for eksempel ri eller utforske ruiner fra oldtiden. Dersom du kunne tenke deg å oppleve øyas dyreliv, kan vi anbefale en reise til Plaka. Denne pinjeskogen gir deg muligheten til å se skilpadder og påfugler. Besøkende kan nyte en piknik i skogen eller vandre gjennom skogen på dagstur.  

 

Kulturen 

Kos renner nesten over av historier fra en svunnen, mystisk oldtid, og her forstår du fort hvorfor det greske øyhavet er så populært å besøke for reisende som elsker historie og kultur. 

Fra ruinene i Den Vestlige Arkeologiske Sone i Kos til den berømte Asklepieion, over de restaurerte værelsene i romersk stil i Casa Romana, er det massevis av interessante attraksjoner som gir feriegjester mulighet til å virkelig dykke ned i Kos` rike historie. 

Men, uansett hvorvidt du drømmer om kulturelle opplevelser eller ikke, er det nesten ikke til å unngå å passere dem når du tilbringer en ettermiddag på rolig vandring i Kos` smale gater. Her går du i hjertet av noen av det beste som den greske kulturen har å by på: eldgammel arkitektur, lokale tradisjoner og klassisk, velsmakende mat og drikke. 

>> Se også billige reiser til Kreta
>> Se dessuten reiser til Rhodos

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Kos

 • Kos by
  11 hoteller
  Kos by utgjør det bankende hjertet på den lille øya, og byr på førsteklasses resturanter og natteliv, samt et bredt utvalg av lekre badestrender innenfor kort gåavstand fra sentrum. Dessuten har du gode muligheter til å krydre reisen med spennende ... muligheter for sightseeing. Les mer
 • Kardamena
  4 hoteller
  Kardamena er en velrenommert ferieby midt på sørkysten av Kos. Her kan du nyte ferien på én av øyas lengste badestrender, som har noe for hele familien. Dersom du ikke kun vil slappe av på stranden, kan du på en ferie til Kardamena også reise ... på spennende utflukter. Les mer
 • Marmari
  4 hoteller
  Den kilometerlange, fine sandstranden ved Marmari frister, i likhet med den fredelige atmosfæren som hersker i den lille feriebyen, til en avslappende badeferie med familien. Dersom dere ønsker flere opplevelser, er det ikke langt å reise inn ... til de mange, spennende tilbudene i Kos by. Les mer
 • Tigaki
  4 hoteller
  Tigaki har en av de beste strendene på Kos, som med sin myke sand og grunt vann er ideell for en tur med familien. Badebyen har også øyas hovedstad innen kort rekkevidde med alle sine kulturelle tilbud og severdigheter.
 • Kefalos
  1 hotell
  Kefalos ligger ved den vakre Kamari-bukten i den vestlige enden av Kos. Takket være sin noe avsidesliggende plassering har den lille byen fortsatt sin helt egen karakter og en behagelig, fredelig atmosfære som egner seg perfekt til en avslappende ... ferie i det greske øyhavet. Les mer
 • Psalidi
  1 hotell
  Badebyen Psalidi ligger få kilometer fra Kos by. Her kan du nyte en fredelig badeferie ved det turkisblå middelhavet på en lang strand og på samme tid ha øyas sjarmerende hovedstad med dens rike resturantliv innenfor kort rekkevidde.

Populære hoteller i Kos

Hellas, De greske øyer, Kos, Kos by
9,1
Fantastisk
490 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Kos, Kos by
8,5
Meget bra
644 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Kos, Marmari
8,9
Meget bra
383 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Kos?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 14 anmeldelser