Reiser til Agia Marina

Agia Marina, som er en av Kretas populære badebyer, ligger i kort avstand fra Chania og er forbundet av en strand til den nærliggende badebyen Platanias. Book din reise til Aqia Marina med Escapeaway i dag!

Agia Marina, som er en av Kretas mest populære badebyer ligger i kort avstand fra Chania og er forbundet med en strand til badebyen Platanias som ligger i nærheten. Agia Marina, som ligger på nordvestspissen av Kreta, er en behagelig badeby. Den utgjør i praksis et felles ferieområde med nabobyen Platanias, som for eksempel har mer å by på når det gjelder natteliv. Når det gjelder stranden, så finner du alt du behøver akkurat her. Stranden ved Agia Marina er rik på fasiliteter og muligheter for å drive med vannsport. I tillegg så er det en overflod av barer, restauranter og butikker langs strandpromenaden, som gjør Agia Marina til et godt reisemål til en familieferie.

Du kan reise med rutefly til alle reisemål på Kreta, og bestemmer selv hvor mange dager du vil være på reise, og hvilken avreisedag som passer best for deg. Bestiller du reisen til Agia Marina som en samlet pakke inkl. fly og hotell, og eventuelt leiebil eller transport tur/retur flyplassen, er du dekket av loven om pakkereiser og naturligvis også Reisegarantifondet.

Du flyr til flyplassen i Chania, hvorfra det kun er en halv times kjøretur til hotellene i Agia Marina. Alternativet er flyplassen i Heraklion, hvorfra det er ca. 2 timers kjøretur i bil.

Velkommen til Agia Marina på Kreta med Escapeaway, ditt personlige nettbaserte reisebyrå. 

>> Les også om reiser til Kato Stalos

Hoteller i Agia Marina - Chania

Populære hoteller i Agia Marina - Chania

Hellas, Kreta, Agia Marina - Chania
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Agia Marina - Chania
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Agia Marina - Chania
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Informasjon og fakta

Få inspirasjon til din ferie i Agia Marina eller les mer i vår reisemålsguide om Kreta. Du finner også informasjon og fakta om destinasjoner i Hellas på vår blogg om reiser. Her skriver vi blant annet om emner som severdigheter, strender, historie, maten og mye annet.

Strender og vannsport

Den 2,5 kilometer lange stranden ved Agia Marina er en av de beste å denne delen av øya. Det gjelder ikke bare sanden og havet, men også utvalget av liggestoler og parasoller samt strandpromenaden. Det er heller ingen mangel på vannsportaktiviteter. Du kan leie pedalbåter, joller og kanoer, akkurat som det er to vannsportsentre som tilbyr jetski og parascending. Takket være strandens lengde, føles det sjeldent overbefolket, selv i høysesongen.

Utflukter og severdigheter

Omkring 500 meter fra stranden ligger den gamle landsbyen Pano Agia Marina, hvor du kan finne noe av den opprinnelige kretiske sjarmen, som man i sin tid fant i hele dette ferieområdet. Legg for eksempel veien forbi det idylliske torvet med tavernaer, hvor du kan nyte velsmakende kretiske retter og utforske smale, snirklende gater. Et godt sted å komme litt ned i tempo, og ta en pause fra strandlivet.

Dagsturer til Chania: Det tar kun 20 minutter med buss, før du er i Kretas tidligere hovedstad Chania. Den gamle bydelen er en labyrint av smale streder, mens nede ved den venetianske havnen finner du en fotogen festning og fyrtårn. Det er et livlig sted, omgitt av havnefrontens barer, restauranter og hvis du vil ta natten i bruk, er det klubber der også. 

Spinalonga: Er du klar for en kort seiltur, er dette et interessant utfluktsmål. Øya som huser en spennende festning, har tidligere vært en koloni for spedalske. 

Chrissi: En skjønn ubebodd øy, omkring 15 km fra Kreta som byr på flotte strender med krystallklart vann. Hit kan du dra for sole deg på de vidunderlige strendene.

Det ukjente Kreta: Lei en bil for å kjøre til uspolerte landsbyer, hvor det fremdeles går esler i gatene. Besøk en lokal vingård og se på nært hold hvordan vinen lages og kjøp med ett par flasker hjem. 

Knossos: En ferie på Kreta, hvor man ikke besøker Knossos-palasset, kan sammenlignes med å besøke Egypt og ikke se pyramidene. Når du står ved dette senteret for den minoiske bronsealderkultur, er det vanskelig å ikke føle historiens sus.

Jeep Safari: Reis vekk fra hovedveiene, gjennom tradisjonelle fjellandsbyer – en god sjanse for å se det ekte Hellas.

Reisemål i nærheten

Her kan du se et par utvalgte reisemål som ligger i nærheten av Agia Marina.

Chania

Chania, som er den nest største byen på Kreta, er kjent for sin skjønnhet. Den venetianske havnen, som ble bygget mellom 1320 og 1356, er en av de mest populære attraksjonene. Med de gamle bygningene og smale gater, som er spekket med butikker, er Chania perfekt til en dagstur. Gi deg tid til å dra innom byens spennende Maritime Museum.

Stalis

Stalis ligger ved kystveien, men har en fredelig atmosfære som er ideell til en avslappende dag, hvor du kan utforske butikker, gå på stranden eller nyte en matbit. Hvis det skal skje litt mer, byr Rocky Pass Mini Golf Center på mye moro for alle aldre.

Gerani

Den avslappede byen Gerani er perfekt, hvis du leter etter et roligere, mer avslappende miljø. Med et par butikker og lang sandstrand har stedet en sjarmerende, stille atmosfære. Her er det et par restauranter og barer, hvis du trenger en forfriskning. Det er lett å bli lokket innenfor, når man kjenner duften til de tradisjonelle greske rettene. 

Platanias 

Platanias er et kjent reisemål, ikke minst blant gjester som reisemål på charterreise til Kreta. Du finner et stort utvalg av hoteller og ferieleiligheter i byen, og et stort antall restauranter, barer og butikker.

Mat og drikke

Du kan glede deg til feriens kulinariske opplevelser, med et bredt utvalg av restauranter, hvor menyen særlig er preget av retter fra Middelhavet og Hellas. Det kan for eksempel være Moussaka (en courgette eller potetbasert rett, som ofte inkluderer farse), blekksprut og Taramasalata (et gresk tilbehør til meze, laget av lokal fisk, blandet med olivenolje, sitronsaft og brød). Spiser du ikke kjøtt? Det er ikke noe problem, da de fleste lokale restauranter tilbyr en vegetar-meny.

Har du lyst til å prøve en tradisjonell gresk drink? Da skal du prøve Ouzo, som er laget av druer, urter og bær, og som har en kraftig lakrissmak. Andre klassiske greske drinker inkluderer Tsipouro, Tsikoudia / Raki og Retsina.

Agia Marina tilbyr fantastisk utsikt over havet, og det er neppe noe bedre enn å nyte dem, mens man sitter på en restaurant med en forfriskende drink i hånden etter et velsmakende måltid mat. 

Nattelivet

Agia Marina og Platanias ligger så tett, at det er vanskelig å se hvor den ene ender og den andre begynner. Beveger du deg mot vest på kvelden, langs hovedveien, vil støynivået stige siden Platanias har et livligere natteliv. 

Hvorfor reise med Escapeaway til Kreta?

Hos Escapeaway har vi den målsetningen at det skal være fleksibelt, enkelt og trygt å bestille en billig reise til Kreta. Vi tilbyr utelukkende nøye utvalgte hoteller og ferieleiligheter i Agia Marina, som alle har gode anmeldelser og du velger naturligvis helt selv det antallet dager du ønsker å reise. Du kan også enkelt tilføye en billig billeie, eller transfer tur/retur fra flyplassen til hotellet ditt på Kreta, når du bestiller en pakkereise. 

Bestill reisen din online og få den billigste prisen

Søkemotoren sammenligner daglig de billigste prisene på reiser fra flyselskaper og de hotellene vi har valgt ut på Kreta, og derfor finner du alltid den billigste prisen på din reise til Agia Marina og andre reisemål på Kreta.

Ha en fantastisk ferie på Kreta, enkelt, bekvemt og billig.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene i Agia Marina - Chania?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser