Reiser til Chania

På den nordvestlige siden av Kreta ligger romantiske Chania - Kretas nest største by - med sin middelalderlige arkitektur, elegante herskapshus, gode strender tett på byen og en vidunderlig, venetiansk havn, som er byens mest berømte severdighet. Book din reise til Chania med Escapeaway i dag!

På den nordvestlige siden av Kreta ligger romantiske Chania - Kretas nest største by - med middelaldersk arkitektur, elegante kvartaler, et titalls gode strender i gangavstand fra byen og den venetianske havnen som er byens mest berømte severdighet. 

Den gamle bydelen er stappfull av gammel arkitektur, blant annet historiske, venetianske kvartaler og tyrkiske bad. Det travle markedet blir ofte nevnt som et av de beste stedene å kjøpe lokale råvarer i Hellas og havneområdets kosmopolske atmosfære byr på tradisjonelle tavernaer er et naturlig sted å smake på byens ufortreffelige fiskeretter. 

Chania er også ideel som base for utflugter til andre fantastiske steder i området, som Balos, Elafonissi, Paleochora, Sfakia, Falassarna og Samaria Gorge. 

Velkommen til Hellas med Escapeaway, vi er spesialister på feriereiser til Chania og andre destinasjoner på øya, der du bor på håndplukkede hoteller under ditt opphold. Chania er et av de mest populærer reisemål blandt skandinaviske turister. Det er lett å forstå, og har du aldri besøgt denne vakre byen kan jeg absolutt anbefale denne reisen!  

Utenom nøye utvalgte hoteller med gode anmeldelser tilbyr vi også en rekke ferieboliger hvor du har god plass og selv kan stå for matlagingen. Vil du heller bo i en større villa, så er det også muligt litt utenfor selve Chania by.

Slik booker du en reise til Chania

Pakkereise eller "bare" hotell? Valget er ditt og du kan reise nøyaktig så lenge du ønsker. Bestill en samlet pakkereise inkl. fly fra Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, hotell og evt. leiebil eller transport tur-retur fra flyplassen til hotellet ditt. Du finner mere infomasjon om hvilke flyselskaper som flyr til Chania flyplass, avgangstider osv. i søkefeltet.

Vil du heller selv arrangere din reise og har funnet det helt perfekte hotell i vårt reportoar kan du naturligvis også naturlighvis også bare bestille ditt hotellopphold.

>> Les også om reiser til Platanias her
>> Finn luksushoteller på Kreta her

Hoteller i Chania

Populære hoteller i Chania

Hellas, Kreta, Chania
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Kreta, Chania
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Kreta, Chania
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng

Informasjon og fakta

Dersom du velger å reise til Kreta og bo i området rundt Chania har jeg her beskrevet en del severdigheter og praktisk informasjon som kan være nyttig i forkant av reisen. Vi har også en reiseguide på bloggen hvor du kan lese mye mer om reisemål i Hellas og en hel del mer om Chania. Her skriver vi om våre egne erfaringer fra reiser til Kreta og du kan blant annet lese mer om været på Kreta, utvalgte destinasjoner og opplevelser, hvor de beste strendene er og mye mer. 

Severdigheter 

Som nevnt tidligere er den venetianske havnen kanskje den største severdigheten i Chania og et besøk hit er derfor et must for alle besøkende. Denne maleriske og historiske havnen er ikke bare et vakkert syn, men gir deg også en følelse av byens lokale liv og kultur. Hyggelige restauranter strekker seg langs havnepromenaden og du møter et pulserende gateliv i alle deler av havnen. 

Fra havnen kan du vandre bort til det mektige, venetianske fyrtårnet ved inngangen til havnen. Den naturskjønne turen fra havnen til fyret gir en rekke fantastiske bildemuligheter, samtidig som at du fyller lungene med frisk havluft.   Fra dette majestetiske sten-fyrtårn er det en fantastisk utsikt og hvis du er der på kvelden kan du få med deg solnedgangen over horizonten. 

I nærliggende Aptera kan du se masse antikk arkitektur fra oldtiden, og få deg en historietime, bare ved å besøke noen av de fantastiske romerske relikviene som er utstilt. 

En annen anbefalt severdighet er Kretas Maritime Mueseum, hvor du kan lære om øyas lange forhold til havet. 

Strender 

Kretas nord-østkyst har mange flotte strender å by på. Alt fra små, travle strender til lange, øde strekninger av sanddyner. Mange av disse har fått tildelt det prestisjefylte blå flagget, som indikerer at de drives bærekraftig. Det er også lett komme til, fra og mellom dem, ettersom en blå buss kjører mellom Kalamaki og Chania og stopper ved en rekke holdeplasser langs kysten. 

De mest kjente strendene i området omkring Chania er Elafonissi-stranden, berømt for sitt smaragdfargede vann, og Falasarna-stranden med en svært fin sand og en fantastisk solnedgang. Av andre strender vil jeg anbefale Platanias, Loutro og Kedrodasos.

Mat og drikke 

Det lokale kjøkken i Chania er basert på tradisjonelle teknikker og ferske råvarer,  som viser det kretensiske kjøkkenet fra dets beste side. Blant de lokale spesialeitetene finner vi mange typer oster, olivenolje og likører. 

De fleste landsbyene på Kreta har deres egne ost, som regel laget av upasturisert saue- eller gjeitemelk og hver by har deres egen versjon. Her er Chania intet untak. Prøv for eksempel graveiera, som er en hard og søt ost, pichtogalo chanion, som er en cremet, bløt ost, og myzithra, som er en ung myseost. 

Det greske kjøkkenet er generelt mest internasjonalt berømt for retten mezze - og i Chania har man sin helt egne versjon kjent som dakos, som er en blanding av bruschetta og gresk salat. 

Hvis du er litt mer eventyrlysten i det gastronomiske gjørnet kan du prøve deg på den lokale delikatessen: Stegt sneile. 

Byer og reisemål på Chania-kysten 

Her kan du lese om noen av de byene og områdene i nærheten av Chania. Den vestlige siden av Kreta er blitt velsignet med mange av de samme kvalitetene som den østlige siden av øya. Med en naturlig skjønnhet, noen av øyas beste strender, små vakre landsbyer og store historiske severdigheter er det noe for enhver smak på Chania-kysten. 

Aghia Marina

Landsbyen Aghia Marina er rolig og avslappet på dagtid, meg gode sandstrender og karakteristiske tavernaer, og et livlig kvelds- og nattesliv. Den ligger rett ved den mer energiske naboen, Platanias, og er innenfor kort rekkevidde av Chania.  

Almyrida

Denne sjarmerende og hyggelig kretensiske fiskebyen strekker seg nesten to kilometer langs Chania-kysten, noe som betyr at den er liten nok til å bevare sin karakter, men samtidig stor nok til at du kan finne mange hyggelige steder å spise og drikke. De fleste av restaurantene ligger langs hovedgaten som går parallelt med stranden. 

Agio Apostoli

Strand- og badegjester mangler ikke noe i Chania, enten en ser etter strandstoler og tavernaer ved den nærliggende stranden, eller ønsker en roligere opplevelse på Kladisos-stranden kun en gangbro unna. Dersom du heller vil prøve noe litt mer unikt, tar det deg kun 20 minutters gange å komme seg til stranden ved Agio Apostoli, som er et vakkert og deilig sted med et rikt utvalg av vandsport-aktiviteter. 

Souda

Mange øy-hoppere lander på kreta med fergen til Soudas havn - bare noen få minutter langs kysten ned fra Chania. Herfra er det dessuten en direkte ferge til den greske hovedstaden Athen, hvis du har lyst på en lengre utflukt. 

Historie-interesserte vil sette pris på et besøk til kirkegården i Souda, hvor graven til allierte soldater som døde i slag mot nazistene på øya under andre verdenskrig er lagt. 

Akrotiri

Bare seks kilometer fra Chania ligger byen Akrotiri, som er attraktiv både for badeengler og kultur-interesserte. Stavros-stranden lokker med sin myke sand og klare vann og en hule fra bronsjealderen. Du kan også finne spennende museer og monumenter på hver side av de smale gatene i den vakre landsbyen. 

Nea Kydonia

Rett vest for kosmopolske Chania ligger tradisjonelle Nea Kydonia med sine strender og gammeldagse landsbyer. Her dominerer familiedrevne tavernaer bybildet med store olivengårder som et grønt bakteppe i landskapet omkring. Her kan du forbrenne noen kalorier på gå- og sykkelturer i området, hvis du gjerne vil ut og røre litt på deg etter late dager på stranda eller i den lokale tavernaen. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Andre linker