Hoteller på Kreta

Kreta er en evigvarende klassiker når ferien går sørover mot sol og varme. Gjestfrihet, delikat mat, vakker natur og hyggelige hoteller - slik kjenner vi den største av de greske ferieøyene, med destinasjoner som Chania, Heraklion, Rethymnon og Agios Nikolaos. Hos Escapeaway kan du booke fleksible opphold på de beste hotellene på Kreta med flybillett fra Norge.

Men, la oss først se nærmere på geografien: Kreta er "kun" den femte største øya i Middelhavet, men er til gjengjeld den klart største av de mange kjente, greske ferieøyene. Kreta utgjør også en slags grense mellom Egeerhavet omkring Hellas og det større, Libyske hav mot sør. Begge havene regnes som deler av Middelhavet. Den nære beliggenheten til Afrika og Midtøsten har vært av stor historisk betydning, og i likhet med Kypros og Malta har Kreta gjentatte ganger blitt invadert av styrker fra ulike folkeslag og kulturer. Dette har etterlatt seg tydelige spor i både geografien og befolkningen. 

Hvilket hotell skal jeg velge når jeg besøker Kreta?

Det er ikke vanskelig å finne hotell på Kreta, og du kan finne overnattingssteder nesten alle plasser på øya. Det er naturligvis stor forskjell på type og kvalitet på ulike hoteller. De mest populære ferieområdene, med den største samlingen av hoteller, ligger på den nordvestlige kysten, men selv på denne delen av Kreta er det mulig å finne små, unike hoteller som danner perfekte rammer rundt ferier på Hellas` største øy.  

Uanset hvilken type ferie du ønsker på Kreta, er valg av hotell en av de viktigste avgjørelsene for å få en vellykket ferie. Synes du at det kan være vanskelig å velge akkurat dét hotellet som er riktig for deg før du skal reise til Kreta? De hotellene som du finner her hos Escapeaway er håndplukkede, unike hoteller som lever opp til vårt viktigste kriterium; nemlig at vi selv hadde elsket å feriere der. 

Bør man bestille en samlet pakke inkl. flyreise, eller kun hotellopphold?

Ønsker du et hotell på Kreta med en enestående beliggenhet og en sjarmerende, unik atmosfære hvor du føler deg hjemme? I såfall bør du lese mer om reiser til Kreta med Escapeaway, her finner du en liste over våre aktuelle tilbud av hoteller og reiser med eller uten fly som en del av pakken, samt transfer eller billeie.

Familiehoteller på Kreta

Kreta omtales ofte som en perfekt destinasjon for barnefamilier, og på øya var man heller ikke sent ute med å introdusere familievennlige konsepter som for eksempel All Inclusive. Samtidig finner man her en rekke lekre strender som appellerer til avslapning i solen, samtidig som at den nærmeste drinken eller souvlaki aldri er langt unna. 

Du kan også bo på et hotell lenger oppe i bergene - Kretas høyeste punkt ligger faktisk på hele 2.500 meters høyde - her får du fantastisk panoramautsikt over øya og havet. Når du booker hotell på Kreta er det derfor ofte et valg mellom flotte utsikter og nærhet til stranden. De største hotellene på Kreta ligger gjerne litt unna kysten, men de kan til gjengjeld ofte by på store bassengområder.

Sjarmerende hoteller

Hellas er velkjent for sine mange små, sjarmerende hoteller. Hos Escapeaway er vi spesialister på reiser til Kreta og andre reisemål i Hellas, hvor du bor på mindre, håndplukkede hoteller som ofte er familieeide. Vi har selv laget et eget reisetema som omhandler disse hotellene, som heter "Hideaways".

Dersom du søker en ferie med et ekstra luksuspreg, les gjerne mer om luksusreise på Kreta

>> Les også om familieferie på Kreta her
>> Les også om langtidsferie på Kreta

>> Les mer om hoteller

Kart over Kreta

Populære hoteller på Kreta

Hellas, Kreta, Agia Marina - Chania
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Rethymnon
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Kato Stalos
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng