Reiser til Platanias

Platanias er en av de vakreste badebyene langs Chaniakysten. Her finner du alt hva en typisk ferieby skal ha av gyldne sandstrender, turkisblått hav, gode spisesteder og masser av aktiviteter for både store og små. Book din reise til Platanias med Escapeaway i dag!

Platanias, som ligger på den nordvestlige delen av Kreta, bare 10 kilometer fra Chania er stedet, hvis du er på utkikk etter en fredelig strand- og badeferie på den berømte Chania-kysten.

Byens gamle del ligger opp en bratt bakke med vakre tradisjonelle hus, som snor seg ned til stranden, mens du ved enden av bakken møter den moderne delen av byen som kalles Kato Platanias – som rommer en lang rekke barer, restauranter og butikker.

Hvis du har bruk for litt avveksling, kan du overveie å ta et kurs i dykking ved kysten, eller beundre naturen på fottur gjennom fjellene i nærheten. Du kan også leie en bil eller en scooter og dra på utflukt til noen av de fascinerende byene og landsbyene som ligger innenfor overskuelig avstand fra Platanias, deriblant kystens hovedby; Chania.

Velkommen til Hellas med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Platanias og andre reisemål på Kreta, hvor du bor på håndplukkede hoteller i ferien. Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å søke blant håndplukkede og utvalgte hoteller i Platanias med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillett med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, supplér evt. med en leiebil og få det hele samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

Enkelt og fleksibelt - slik er en ferie med Escapeaway.

>> Les også om reiser til Agia Marina
>> Les mer om familieferie på Kreta

Hoteller i Platanias

Populære hoteller i Platanias

Hellas, Kreta, Platanias
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Platanias
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Avstand til sentrum: ca. 12 km
  • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Platanias
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng

Informasjon og fakta

Skal du reise til Kreta på ferie, og bo i området omkring Platanias, har jeg samlet litt informasjon og fakta om området. Vil du ha mer inspirasjon til reisen din, så kikk innom vår blogg om reiser. Der skriver vi reiseguider med emner som f.eks. været og severdigheter, naturen og mye mer. Du kan også lese om våre egne erfaringer fra reiser til Platanias og andre destinasjoner i Hellas.

Severdigheter

Hvis du går litt inn i landet fra kysten, vil du nå til Det Hvite Fjells skoger, som byr på et helt fantastisk landskap. Først er det grønt, så går det gradvis over til snødekte fjell.

Du kan få en annen stor naturopplevelse i Theriso Gorge som ligger i nærheten, langs veien til byen Theriso, som er en autentisk og viktig del av Kretas kultur og historie.

Hvis du trenger en dag med shopping, et større utvalg av restauranter, barer og caféer og følelsen av byliv, så bør du ta en tur inn til hovedbyen Chania.

Strender

Med en av de største strendene på Kreta – 7 km lang – er stranden i Platanias ideell både for solbadere, svømmere og strandgjester i alle aldre. Ved enden av den lange Platanias-stranden finner du den deilige Agia Marina-stranden. 

Mat og drikke

Mens fisk og skalldyr spiller en stor rolle i det lokale kjøkken i Platanias, finner du også kjøttretter på menyen, ikke minst den lokale kjøtt-spesialiteten laget av kanin.

En av de mer overraskende tingene du vil finne på menyen er terter. Disse tertene, som både kan inneholder kjøtt, ost eller grønnsaker er små, tradisjonelle godbiter, som kan spises både til lunsj og som et mellommåltid.

Byer i nærheten

Chania
Chania er hovedbyen på Chania-kysten og samtidig en gammel havneby, full av liv, kultur og historie. Du kan få en smak av fortiden ved å besøke byens gamle bygninger, kirker og museer. Det er også lokale markeder, hvor du kan kjøpe lokale produkter og mange butikker, restauranter og barer, hvor du kan kose deg hvis du trenger et avbrekk fra det stille livet i Platanias.

Tavronitis
En kort kjøretur vest for Platanias ligger Travonitis med dens fine museer og monumenter og en lang rekke butikker med lokale varer. En annen av byens attraksjoner er byens strand, som er temmelig uberørt, med bare noen få liggestoler og parasoller og en vidunderlig utsikt over havet og fjellene i nærheten.

Aghia Marina
Aghia Marina er det enkleste stedet å besøke hvis du har lyst til å prøve en annen strand enn den i Platanias. Sanden strekker seg så langt øyet rekker, før den til slutt fusjonener med Platanias strender.

Fra stranden i Aghia Marina kan du få et glimt av den ubebodde øya Theodorou, hvor de eneste beboere er ville geiter, kjent som Kri Kri i området.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Andre linker