Reiser til Rethymnon

Rethymnon på Kreta er billedskjønn, sjarmerende og gresk helt inn til beinet. Byen frister med gylne sandstrender, små hyggelige butikker og spisesteder, smilende lokalbefolkning og en rolig atmosfære. Ahh.. her kan du slappe helt av! Book en reise til Rethymnon med Escapeaway i dag!

Hvis du er på utkikk etter en rolig og knapt så overfylt side av Kreta, kan Rethymnon være det perfekte stedet for din neste ferie på den populære greske øya. Byen byr blant annet på en over 10 kilometer lang kyststrekning, med gode sandstrender og en gammel bydel med smale, fargerike gater, en travel venetiansk havn og en imponerende festning. I området omkring byen finner du også spektakulære underjordiske huler, minoiske graver og spennende markeder. Kort sagt, det er noe for enhver smak!

Velkommen til Hellas med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Rethymnon og andre reisemål på Kreta, hvor du bor på håndplukkede hoteller i ferien. Foruten hoteller finner du også ferieleiligheter og villaer i programmet på Kreta.

Book en billig reise til Rethymnon med Escapeaway

Bestill en pakkereise inkl. fly, hotell og leiebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen eller kun hotellopphold, hvis du vil arrangere flyreisen til Kreta selv. Du finner mer informasjon om flyselskaper, billeie og transfer ved å søke her på siden. Du velger selv hvor mange dager du vil reise og fra hvilken flyplass, f. eks. Oslo, Bergen eller Trondheim. Få det hele samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les mer om pakkereiser til Kreta
>> Les også om reiser til Chania på Kreta

Hoteller i Rethymnon

Populære hoteller i Rethymnon

Hellas, Kreta, Rethymnon
 • Nærmeste flyplass: 72 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Rethymnon
 • Nærmeste flyplass: 72 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Rethymnon
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi

Informasjon og fakta

Skal du reise på ferie til Kreta og bo i området rundt Rethymnon, har jeg samlet litt informasjon og fakta om reisemålet. Vil du ha mer inspirasjon til ferien din, så vil jeg anbefale at du kikker på vår blogg om reiser. Her har vi skrevet flere reiseguider om emner som severdigheter, maten, kulturlivet, været og klimaet og naturligvis om naturopplevelser og de mange deilige strendene på øya. Vil du oppleve mer av Kreta, så kan du også overveie en kulturreise til Kreta. Vi skreddersyr gjerne en kjør-selv ferie etter dine ønsker, men du kan også lese mer om de rundreisene i bil som vi har laget som forslag. Du finner rundreisene og andre reisetemaer her.

 • Spåket: Mens det primære språket som snakkes i Rethymnon naturligvis er gresk, behersker mange av de lokale engelsk godt. 
 • Valuta: Euro
 • Lokal tid: En time foran norsk tid 
 • Flytid: ca. 4 timer fra Oslo til Heraklion Lufthavn (HER)

Transport i Rethymnon

Med buss: Rethymnon har et godt nettverk av busser som kjører regelmessig i høysesongen, også til de omkringliggende byene – og til byer som Heraklion. Busser er generelt den mest effektive og overkommelige måten å komme rundt på, når du er på ferie på Kreta.

Med taxi: Det er mange taxien til rådighet i Rethymnon. Taxiene på Kreta er en overkommelig og enkel måte å komme rundt på, når det gjelder kortere reiser.

Med bil: Hvis du er interessert i å utforske området omkring byen og øya på egenhånd – og med frihet til å velge hvor og når – er leiebilen ideell. Det er mange bilutleiefirmaer å velge mellom, og veiene på Kreta er generelt velge og det er enkelt å finne veien rundt. 

Begivenheter

Renessanse-festival: Det er ingen bedre måte å oppleve Rethymnons kultur på, enn med et bedre på renessanse-kunstfestivalen i august. Festivalen tiltrekker hvert år skuespillere, dansere, diktere, musikere og kunstnere fra hele verden. Hundrevis av mennesker valfarter da til det åpne Erofili-teateret, som ligger i den venetianske festningen. 

Vin-festival: I samme måned (august) kommer den kretiske vin-festivalen til Rethymnon. Den populære sommerbegivenheten byr på dans, musikk og festligheter, og naturligvis masse kretisk vin i de solrike gatene i byen. Billettprisen inkluderer ubegrenset vinsmaking.

Strender

Mens Rethymnons gode omdømme først og fremst skyldes dens fantastisk arkitektur og den gamle bydelens sjarme, kan byen faktisk skryte av å ha en av de beste kystlinjene på Kreta. Stranden er over 10 km lang, med myk, hvit sand og rolig vann, som ikke bare er ideell til par og single reisende, men også egner seg perfekt til familier med små barn. Stranden blir dessuten regelmessig patruljert av livreddere.

På strandpromenaden kan du finne alt fra boder med snacks, til restauranter og barer. Det er også et godt utvalg av vannsport-fasiliteter i nærheten av havnen.

Mat og drikke

Det kretiske kjøkken er en vidunderlig ting. Røkt lam, grillede grønnsaker med honning, gresk salat med feta-ost, fylte vinblader – eller hva med et glass ouzo nede ved havnen.

Prøv restauranter som Pigadi, Tou Zisi og Avli (reservasjon anbefales), og den sistnevnte har også en butikk, hvor du kan kjøpe et bredt utvalg av lokale produkter med hjem til hotellet eller ferieboligen.

Nede på stranden finner du det sedvanlige utvalget av caféer, som serverer alt fra lokale retter til sandwicher, burgere og chips.

Severdigheter

Det er mange severdigheter å utforske på din reise i Rethymnon. Den gamle bydelen er en spennende labyrint av bygninger som inneholder historisk arkitektur, helt fra den venetianske tiden til det osmanske imperium.

På de fargerike brosteinsbelagte gatene finner du små caféer, interessante håndverksbutikker og markedsboder.

Den venetianske festningen som vokter over byen, gir en utrolig innsikt i byens fortid og vakker utsikt ut over kysten.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Andre linker

Hva sier gjestene i Rethymnon?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser