Reiser til Lefkas

Den vakre og grønne øya Lefkas befinner seg i Det joniske hav og har alt du skulle trenge på en ferie: strender, unik og vakker natur, gode resturanter og tavernaer, samt en smilende befolkning. Reis til Lefkas med Escapeaway og nyt livet på en ordentlig gresk måte!

Det ligger fortsatt et par gamle fiskerlandsbyer her som før dekket hele Lefkas` kyst. Blandt disse, den berømte og maleriske Lygia og Agios Nikitas med bukter av rullestein, bakker dekket av fyrretrær og autentiske greske markeder som kan utforskes. Havet rundt Lefkas er selvfølgelig ganske lunt med en glinsende blå overflate; dette er ideelle vilkår for en deilig dukkert og for å dyrke vannsport med familie og venner. 

Mange av byene og landsbyene langs kysten er blitt omdannet til turistparadis med kun få kulturarver og autentisitet, men det er også mye av Lefkas som har bevart en stor del av sin autentiske sjarme med tradisjonelle bygninger og rustikk "scenografi" som vil passe perfekt på forsiden av et postkort fra Hellas. 

Hos Escapeaway kan vi tilby deg et stort program av reiser til Hellas hvor du bor på nøye utvalgte hotell som alle har gode anmeldelser. I søkemotoren kan du sammenligne priser på reiser til Lefkas og andre reisemål i Hellas fra alle flyselskaper og hotell samt feriehus. Bestill din reise som en samlet pakke med fly, hotell og transport tur/retur fra flyplassen og du er dekket av reisegaranti og pakkereiseloven. 

>> Les også om reiser til Santorini

Inspirasjon og fakta

Selvom de vakre strendene helt klart er en av Lefkas` største turistattraksjoner så har øya mye mer å by på enn å bare slappe av på stranden. De mest populære feriestedene på Lefkas er spredt langs østkysten hvor Nidri er det største. Om du så er en skolert fotograf eller ikke så kan det anbefales å ta med seg et kamera. Lefkas er nemlig et av de mest fotogene stedene i hele Hellas. Nidri var engang en fiskerlandsby og har en deilig autentisk gresk atmosfære over seg. Denne landsbyen oser av tradisjonell sjarme samt seilbåter og fiskerbåter som kommer og går fra kysten. Her ligger det også en del inviterende autentiske fisketavernaer, resturanter og familievenlige kafeer. Av disse finner du blandt annet flere gode butikker på Lefkas hvor du kan oppdage merker som strekker seg fra budsjettvennlige navn til designere som Dior og Gucci. Noen av de største severdighetene på øya er blandt annet Lefkada-klosteret Faneromeni, fyrtårnet Doukato, slottet Agia Maura og Lefkadas` Vannmølle. 

Strendene

De fleste reiser til Lefkas på grunn av de nydelige strendene - og noen av Hellas` mest berømte og vakre av disse ligger her. Porto Katisi er den mest populære stranden på Lefkas og er uten tvil en av de beste Middelhavet kan by på. Strendene har imponerende hvite klipper toppet med trær, varm sand og vakkert blått vann. Egremni ligger rundt 40 km sørvest for byen Lefkada og er en av de deiligste strendene på øya. Sanden på stranden strekker seg ut på et enormt området, og det klare blå vannet inviterer til en forfriskende dukkert. Men vær obs på at trappene som fører ned til stranden ikke er lett å komme seg ned. Er du ute etter en familievennlig strand, da er Kathisma som ligger 15 km sørvest for Lefkada et godt valg. Denne store stranden har masse sand og vakkert vann til å bade og padle i, og det er lett å komme seg hit for barn og andre som har vanskeligheter med å gå. Den mest besøkte badebyen på Lefkas er uten tvil Agios Ioannis som ligger bare få kilometer vest for for byområdet. Stranden har gode fasiliteter og er lett å få tilgang til. Men det er verdt å huske på at denne stranden er populær blandt kitesurfere og windsurfere på grunn av sterk vind som ofte blåser i dette områder, og er derfor kanskje ikke er noe for de eldre og de minste. 

Aktiv ferie

Lefkas har rykte på seg for å være et paradis for vannsportentusiaster da det vidunderlige været og det varme vannet gir ideelle muligheter for mange spennende dager ute på vannet. Det beste stedet for vannsport på Lefkas er vannet ved stranden Vasiliki. Dette er et internasjonalt surfested som anses for å være en av verdens topp 10 strender og en av Europas topp 3. Her finner du populære vannsportsgrener som windsurfing og kitesurfing, men drar du til stranden ved Agios Giannis, da passer vannet best til kitesurfing takket være de større bølgene og den kraftige vinden. Det er også andre aktiviteter du kan begi deg ut på som f.eks. vannski, wakeboarding, dobbeltski og kneeboarding. For familier med barn kan spennende aktiviteter som bananbåt og oppblåsbare badedyr være en fin greie. Eventuelt så kan dere holde dere tørr på land med spaserturer eller sykling. Hvis du leter etter det optimale innenfor adrenalinopplevelser på Lefkas, da er det bare å kaste seg ut i paragliding for å få et fulgeperspektiv over det vakre landskapet. 

Kulturlivet

Når du reiser til Lefkas vil du oppleve en øy som er vidunderlig grønn og omgitt av klart blått vann. Dette er definisjonen på klassisk middelhavsstil. Lefkas er rik på kulturarv og er ganske gammel. Det sies at Lefkas var øya Homer kaldte  Ithaca, og hvor han oppdaget palasset Odysseus. Lefkas spilte en stor rolle i Homers ikoniske Odyssè, men også var stedet hvor Sappho kastet seg i havet pga. ulykkelig kjærlighet (sies det). Noen av de beste kulturattraksjonene på Lefkas omfatter slottet Agia Mavra som ble bygget i middelalderen av de frankiske styrkene som bebodde Lefkas i 1294 og som beskyttet området mot invasjon og det viktigste religiøse midtpunktet på Lefkas, Faneromeni-klosteret. Lefkas har et bredt utvalg av festivaler i løpet av året som blandt annet Folklore Festival og Lentil Festival hvor den førstnevnte har tatt plass i over 4 år. Begge arrangementene arrangeres i august måned. 

Mat og drikke

Selvom mange av byene på Lefkas har en malerisk og intim atmosfære, så er maten her nede livlig og spennende. De greske tavernaene bruker tradisjonelle ingredienser av høy kvalitet som honning, sitrusfrukt og olivenolje fra lokalområdet. Uansett om du er ny på gresk mat eller betrakter deg som en veteran, så er dette et perfekt sted for å oppleve det beste den greske gastronomien har å by på. På Lefkas serverer tavernaene kun nyfanget fisk og skalldyr fra lokale havner, blandt annet noen fantastiske spesialretter som f.eks. blekkspruten. Noen andre kjente retter i området er kryddersalamien og pølsen savoro eller fisk tilberedt i frisk rosmarin, løk og hvitløk, aliada eller frisk fisk og den tradisjonelle greske sjokoladen med nougatti og pasteli eller nougatti med honning. 

Nattlivet

Lefkas har et skjønt nattliv med gode steder til en uforglemmelig kveld uansett om du er singel og festklar eller leter etter noen familievenlige steder som egner seg til barna. Nydri som ligger på Lefkas` østkyst har en bred vifte av resturanter og barer med en travel hovedgate som ligger parallelt med havneveien. Nede ved havnefronten finner du mange tradisjonelle greske tavernaer som er ideell til familiekvelder ute. Det er loungebarer i Nydri, Lefkada og Vasiliki, men du kan også dra til Nydri for en mer livlig kveldsopplevelse med diskotek og lignende som har åpent til 2 eller 3 på morgenen. 

Familieferie

En reise til Lefkas er et godt valg hvis du leter etter en feriedestinasjon for familien. Mange av oss har det for travelt i hverdagen til å ha nok kvalitetstid med familien, og derfor er Lefkas` avslappende, tilbakelente atmosfære ideel til å bruke tiden sammen med familie og koble fullstendig av. Lefkas er populær blandt aktive familier da det milde været og de vakre omgivelsene gjør øya til det perfekte stedet for å komme seg ut i det fine været. Du kan ta  dagsturer til stranden med familien og svømme, løpe langs kysten eller ta med deg en ball. Kommer du deg til landområdet vil du oppdage  vakre landskaper som er perfekt til spaserturer og sykkelturer. Hvis familien din elsker naturen så dra ut til den bildeskjønne Nydri-fossen i nærheten av landsbyen Rahi og nyt omgivelsene langs de små stiene gjennom blomsterengene og de grønne bakkene i Karaditka, Neohori og Paleokato. Hvis du gjerne vil lære dine barn mer om Hellas` historie er det også flere lokale severdigheter som de paleolitiske og neolithiske ruinene i Vasiliki. 

Vi har valgt ut de beste hotellene som passer til både barn og voksne hvis du reiser med familien - det er bare å bruke søkemotoren på siden vår. Når du søker etter prisene på en familiereiser så er barnerabatter osv. automatisk trukket fra slik at du alltid får den billigste prisen.

Reiser for par

Lefkas` naturlige skjønnhet og prakt gir øya en førsteklasses beliggenhet for en romantisk ferie med din kjære. En av de vakreste plassene på øya er Platia Agios Spyridon i sentrum av Lefkas by. I den nordlige enden av denne plassen finner du en vakker kirke fra det 17. århundre samt et stort utvalg av resturanter og barer perfekt til romantiske middager for to. En av de mest romantiske tingene du kan finne på her i Lefkas er å besøke Nydri Fossen sammen med din elskede for å svømme eller slappe av under fossefallet og se vannkaskadene rulle ned via klippene. Mens du er i Nydri kan du også leie en båt eller delta på tours, slappe av på stranden eller invitere din kjære ut på en perfekt opplevelse med nydelig vin og fortreffelig mat. Hos Escapeaway Reiser har vi mange par blandt våre gjester og vi tilbyr et godt utvalg av hotell som er spesielt velegnet til dere som reiser til Lefkas som kjærester og kanskje vil bo på et hotell hvor det ikke er så mye barn. Du kan lett finne reiser hvor du bor på hotell kun for voksne

Slik bestiller du en reise til Lefkas

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker reise til Lefkas med mulighet for avreise fra Oslo Gardemoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Trondheim. Vår smarte søkemotor støvsuger nettet for de beste prisene på flybilletter med rutefly og kombinerer disse med utvalgte hotell på Lafkas. Det hele samles i en pakkereise med Reisegaranti slik at du får den beste opplevelsen. Tilfør også leie av bil til pakken for å sette prikken over en komfortabel ferie. 

Nærmeste adgang til Lefkas får du via flyplassen i Aktion (Preveza flyplass). Kjøreturen herfra via Lefkas-demningen mot din destinasjon tar ca. en halvtime.  

>> Les også om reiser til Kreta
>> Les også om reiser til Rhodos

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Lefkas

Populære hoteller i Lefkas

Hellas, Lefkas, Nikiana
9,8
Fantastisk
87 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Lefkas, Nikiana
9,7
Fantastisk
182 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 210 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Lefkas, Nikiana
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)