Reiser til Geni

Geni er både navnet på en landsby og en liten halvøy på østkysten av Lefkas. Halvøya der landsbyen ligger danner en beskyttet bukt, som med sine idylliske omgivelser er et yndet sted å ankre opp for seilere og små fiskerbåter. Selve Geni ligger nede mot østkysten av bukta og er en relativt liten landsby med bare rundt hundre faste innbyggere. Geni er både mindre og roligere enn Nidri, som ligger på motsatt side av bukten. 

Beliggenheten ned til den vakre bukten er grunn nok i seg selv til å reise til Geni. Du kan nyte den fra en av de koselige restaurantene helt ned til vannet. På noen av dem kan du til og med nyte måltidet helt ute på en båtbro mellom de gyngende yachter. Det er ganske mange som reiser til Geni for å tilbringe mesteparten av ferien på vannet i båten. Er du ikke skipper selv, er det mulig å leie en båt for en dag, som tar deg med på en tur langs kysten. Den lille, koselige byen er imidlertid også et attraktivt reisemål for deg som drømmer om en avslappende ferie i fredelige, naturskjønne omgivelser på land.

Strender ved Geni

Det er ingen faktisk strand rett ved Geni. Du kan imidlertid enkelt nyte det avslappende strandlivet på reisen hit. Det er kun noen få kilometer sør til den vakre Desimi-stranden, som er en av de beste strendene på østsiden av Lefkas. Siden den for det meste består av små, lyse rullesteiner, er vannet veldig klart og inviterer til snorkling. I tillegg til det krystallklare vannet, er omgivelsene her utrolig betagende med de grønne fjellene som rammer inn badebukta. Like ved denne ligger den like innbydende Lakka-stranden, som du kun kan nå med båt.

Utvalget av spise- og handlesteder er naturligvis ikke stort i selve Geni. Trenger du et større utvalg er det derimot ikke langt til nabobyene. Spesielt Nidri, som er en av de mest livlige byene på øya etter hovedstaden. Her er det for eksempel flere barer og utesteder, hvis du en kveld vil at det skal skje litt mer på reisen.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Geni