Reiser til Ligia

Ligia ligger 6 km sør for Lefkada by, på øyas østkyst. Det var opprinnelig en fiskelandsby, som med tiden har utviklet seg til et populært reisemål. Den ligger ved hovedveien som går sørover, til den mer livlige feriebyen Nidri. Stemningen er mer rolig i Ligia, som dermed tiltrekker seg familier og par. Et annet trekkplaster er den fine stranden som består av sand og lyse rullesteiner. Her kan du nyte utsikten til festningen Agiou Georgiou inne på fastlandet fra en solseng, mens barna snorkler i det krystallklare smaragdgrønne vannet.

Ligia, som ofte staves Lygia, har omkring 600 faste innbyggere. Byen består av villaer og to-etasjes bygninger, så den opprinnelige landsbyatmosfæren er intakt. De lange tradisjonene for jordbruk og fiske er fremdeles i hevd her. Ligia er da også et populært reisemål blant sportsfiskere, som kjører ut fra den lille havnen. Ved havnen er det også båtutleie, hvis du har lyst til å utforske kysten fra vannet. Her ligger det også små fiskebåter som bringer inn friske forsyninger til land. Rett ved finner du også et fint utvalg av tavernaer og restauranter, som serverer lekre fiskeretter.

Langs hovedgaten finner du enkelte minimarkeder, en baker og forskjellige andre butikker. Dermed har du alt du trenger her, og kan bare slappe av i de vakre omgivelsene. Får du lyst til å prøve nye spisesteder, shoppe eller utforske et mer livlig natteliv, tar det bare få minutter å kjøre med taxi eller buss til hovedbyen Lefkada. Her er det utallige restauranter, barer og butikker å velge mellom.

Mer enn en badeferie

Reiser du til Ligia om sommeren, når det er varmest, vil du nok bruke mye av ferien på bare å nyte det avslappende strandlivet. Bestiller du en reise i begynnelsen eller slutten av sesongen, hvor temperaturene normalt innbyr til mer aktive opplevelser, er Ligia også et godt valg. Det er for eksempel gode muligheter for å gå turer opp i bakkene, som er dekket av furuskog og olivenlunder.

Det er bussforbindelser, hvis du vil lengre av gårde. Det vil også være en god ide å leie en bil , eventuelt bare noen av feriedagene , hvis du vil dra ut på utflukter i eget tempo. Da trenger du ikke bekymre deg om rutetider, men kan i stedet utforske øyas mer avsides byer og naturområder i eget tempo. Sentralt inne på øya er Melissa-kløften et eksempel på et fantastisk flott område for en fottur, hvor du selv i høysesongen møter forbausende få andre turister.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Ligia