Reiser til Nidri

Nidri, som også staves Nydri noen steder, er det mest populære reisemålet på øya Lefkas. I høysesongen summer det av liv nede langs vannkanten og oppe i hovedgaten. Her er det et stort utvalg av tavernaer, restauranter, barer, minimarkeder og butikker – her får du alt et feriehjerte kan ønske seg. Men samtidig har Nidri beholdt mye av den opprinnelige atmosfæren til en fiskelandsby. Det ligger til og med fremdeles små fiskebåter nede ved kaien. Det gir byen en sjarmerende blanding av det tradisjonelle Hellas og et kosmopolitisk liv.

Nidri er ikke større, enn at du kan gå fra den ene enden til den andre på omkring 20 minutter, men så raskt vil det neppe gå, hvis du også skal ta deg tid til å kikke på spisestedenes fristende menyer eller stikke innom noen av de mange småbutikkene. Du vil tydelig se at Nidri ikke  er som et nymotens feriesteder er, hvor alle bygg er oppført samtidig. I stedet er den lille fiskelandsbyen vokst seg gradvis større, i takt med at flere ferierende har fått øynene opp for denne vakre stedet ved kysten, hvor fjellene møter det smaragdgrønne havet.

Stranden

Nord for sjøpromenaden ligger det noen vakre strender. Det er da spesielt for å nyte en avslappende badeferie i vakre, komfortable omgivelser, at de fleste reiser til Nidri. På stranden vil du finne strandcafeer samt tilbys leie av solstoler og parasoller. Her kan du enkelt fordrive det meste av dagen horisontalt, med en god bok og badeturer. Her på østkysten er det ikke de samme høye bølgene som på den motsatte siden av øya, og dermed er stranden barnevennlig.

Skal det skje litt mer, er Nidri også det rette stedet å dra til. Her finner du nemlig det største vannsportsenteret på øya. Her tilbys det mange morsomme aktivitetsmuligheter både for barn og voksne, med alt fra pedalbåter og kajakker til bananbåter og paraseiling.

Restauranter og shopping

Selv om du reiser til Nidri med storfamilien, vil det ikke være vanskelig å finne et spisested med noe alle liker på menyen. Her er det naturligvis god mulighet for å nyte deilige gyros, souvlaki, som du forventer i hellas , men også pasta og pizza er familiefavoritter her.

Når solen går ned bak fjellene og gatelyktene tennes, våkner byen til liv med sine mange koselige spisesteder. Hvis du vil at dagen ikke bare skal avsluttes etter en god middag nede ved havnen og sjøpromenaden, kan du ta turen videre til en rekke barer, kafeer og noen diskoteker 

Det er også et ganske bredt utvalg av butikker, med alt fra billige suvenirer til lokalt håndverk samt velfylte minimarked som kan dekke de fleste behov på en tur til Nidri. Hvis du vil shoppe, anbefales det imidlertid å hoppe på en buss til Lefkada, øyas største by. Her er det større supermarkeder og et vell av butikker.

Utflukter

Nidri er et godt utgangspunkt for å utforske mer av Lefkas. Det er blant annet fantastiske utsiktspunkter oppe i fjellene bak byen, som kan nås med bil eller med en ATV, langs smale snirklende veier. Oppe i innlandet er det også vakker uberørt natur med turstier til små fossefall og gamle skoger. Dette er åpenbare alternativer for en liten utflukt, hvis du føler for litt variasjon.

En utflukt med buss eller muligens en leiebil er selvfølgelig også en sjanse til å utforske mer av kysten på andre deler av øya, som skjuler mange flotte strender. Det er blant annet verdt en utflukt for å oppleve noen av vestkystens strender, som er svært forskjellige i naturen enn på Nidri.

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Nidri