Reiser til Nidri

Nidri, som også staves Nydri noen steder, er det mest populære reisemålet på øya Lefkas. I høysesongen summer det av liv nede langs havnefronten og oppe i hovedgaten. Her er det et stort utvalg av tavernaer, restauranter, barer, minimarkeder og butikker – her får du alt et feriehjerte kan ønske seg. Men samtidig har Nidri beholdt mye av den opprinnelige atmosfæren til en fiskerby. Det ligger til og med fremdeles små fiskebåter nede ved kaien. Det gir byen en sjarmerende blanding av det tradisjonelle Hellas og et kosmopolitisk liv.

Nidri er ikke større, enn at du kan gå fra den ene enden til den andre på omkring 20 minutter. Så raskt vil det neppe gå, hvis du også skal tid til å kikke på spisestedenes fristende menyer eller kikke innom noen av de mange småbutikkene. Du vil tydelig se at Nidri ikke er bygget opp samtidig, slik nymotens feriesteder er. I stedet er den lille fiskerbyen vokst opp med knoppskytning, i takt med at flere ferierende har fått øynene opp for denne vakre plasseringen ved kysten, hvor fjellene møter det smaragdgrønne havet.

Stranden

Nord for havnepromenaden ligger det noen skjønne strender. Det er da også for å nyte en avslappende badeferie i vakre, komfortable omgivelser, at de fleste reiser til Nidri. Stranden er velorganisert med strandcafeer samt utleie av solstoler og parasoller. Her kan du enkelt fordrive det meste av dagen horisontalt, med en god bok og badeturer. Her på østkysten er det ikke de samme høye bølgene som på den motsatte siden av øya, og dermed er stranden barnevennlig.

Skal det skje litt mer, er Nidri også det rette stedet å dra til. Her finner du nemlig det største vannsportsenteret på øya. Her tilbys det mange morsomme aktivitetsmuligheter både for barn og voksne, med alt fra pedalbåter og kajakker til bananbåter og paraseiling.

Restauranter og shopping

Selv hvis du reiser til Nidri med storfamilien, vil det ikke være vanskelig å finne et sted å spise med en meny hvor alle liker noe. Her er det – naturligvis, fristes man til å si – gode muligheter for å nyte lekre gyros, souvlaki, som man vil forvente av det greske kjøkken. Men også pasta og pizza er familiefavoritter her. 
Når solen går ned bak fjellene og lysene tennes, kommer byen med de mange hyggelige spisesteder til alvor til live. Hvis du ønsker at dagen ikke bare skal avsluttes med en god middag, en rekke gode barer, caféer og enkelte diskoteker nede ved havnen og promenaden.

Det er også et godt utvalg av butikker, med alt fra billige suvenirer til lokalt kunsthåndverk samt velassorterte minimarkeder som vil dekke de flestes behov under oppholdet i Nidri. Vil du shoppe, kan det anbefales at hoppe på en buss til Lefkada, øyas hovedby. Der er det større supermarkeder og et vell av butikker.

Utflukter

Nidri er et godt utgangspunkt for å utforske mer av Lefkas. Det er for eksempel fantastiske utsiktspunkter oppe i bergene bak byen, som kan nås i bil eller med en ATV, langs smale snirklende veier. Oppe i innlandet er det også vakker uberørt natur med turstier til små fossefall og gamle skoger. Det er opplagte alternativer for en liten utflukt, hvis du får lyst på litt variasjon.

En utflukt med buss eller eventuelt en leiebil, er naturligvis også en mulighet for å utforske mer av kysten på den andre siden av øya, som gjemmer på tallrike deilige badestrender. Det er for eksempel verdt en utflukt å oppleve noen av vestkystens strender, som er veldig annerledes i natur enn ved Nidri.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Nidri