Reiser til Nikiana

Landsbyen Nikiana ligger på østkysten av Lefkas, omkring 9 kilometer fra øyas hovedby Lefkada. Nikiana er én av en perlerad av tidligere fiskerbyer på østkysten, som med tiden har fått nytt liv som populære reisemål, takket være deres vakre beliggenhet ved foten av fjellene ved det smaragdgrønne klare havet.

Vejen som går sørpå, fra Lefkada ned til Nidri, øyas mest populære og livlige ferieby, går gjennom Nikiana. Oppe langs veien ligger det atskillige supermarkeder, bakeri, suvenirbutikker, caféer og restauranter. Selv om landsbyen ikke er stor, har den stort sett alt du trenger i løpet av ferien. Det inkluderer dessuten – ikke minst – en deilig badestrand.

Den bredeste stranden ved Nikiana, finner du nord for den lille marinaen. Her og på de andre smalere strendene, nærmere sentrum, kan du nyte det klare vannet. På østkysten er vannet normalt mer rolig enn på øyas mer vindutsatte vestkyst. Det lave vannet er barnevennlig og innbyr både til snorkling og mange andre former for vannsport. Strendene ved Nikiana består av sand og lyse rullesteiner. Det gir ekstra klart vann, men betyr også at det vil være en fordel med et par badesko noen steder.

Skjulte badeviker og fargerike nabobyer

Fra marinaen i Nikiana tilbyr de utleie av små motorbåter. Vil du ikke nøye deg med å slappe av i vannkanten på reisen, er det en av mulighetene for å se mer av området på egenhånd. Det er også en mulig å leie en større, kraftigere motorbåt med en skipper, som kan vise dere noen av de vakreste delene av Lefkas og naboøyene ute fra vannet. Både med og uten skipper er det for eksempel en sjanse for å finne små, idylliske badeviker som ikke kan nås fra land. Det er også et dykkersenter i byen, hvis du vil utforske det klare havet under vannoverflaten.

Vil du utforske mer av øya på reisen til Nikiana, kan du hoppe på en av de bussene som passerer byen. Det kjører for eksempel buss inn til Lefkada, en tur som tar 15-20 minutter, og til Nidri - det tar 10-15 minutter. Byens beskjedne størrelse tatt i betraktning, er det et ganske fint utvalg av spisesteder og innkjøpsmuligheter i Nikiana. Men det kan også være at du på ett eller annet tidspunkt får lyst til å velge mellom flere butikker og prøve andre menyer. Da vil det være naturlig å ta en utflukt til en av nabobyene.

Vær oppmerksom på at bussene ikke kjører så ofte i løpet av dagen, så vil du for eksempel nyte det litt mer livlige nattelivet i ett av disse stedene, så blir det nok med taxi. Vil du utforske mer av øya, for eksempel vestkystens strender, eller det naturskjønne indre, er det som regel en fordel å leie en bil.
 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Nikiana

Populære hoteller i Nikiana

Hellas, Lefkas, Nikiana
9,0
Fantastisk
62 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Lefkas, Nikiana
9,1
Fantastisk
52 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Lefkas, Nikiana
9,7
Fantastisk
83 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)