Reiser til Parga

Reisemålet Parga er en nordvestlig, gresk by, som er bygget nedover en fjellside slik at den ved første øyekast minner om Santorini. Parga er en populær feriedestinasjon med sine flekkete, hvitkalkede bygninger, terrakottakake, den rolige atmosfæren og de omkringliggende, store fjellene som er bekledd med furutrær. Valtos Beach er glatt med fin sand og det rolige, blå Joniske Hav. I Parga kan du kjøpe delikate fiskeretter til en god penge, og en reise hit er et godt alternativ til Korfu eller Rhodos dersom man ferierer i Hellas

Opplevelser på ferie i Parga 

Det Venetianske Slott i Parga har bevoktet byen i over 500 år og har blitt ombygget tre ganger av venetianerne før det ble ferdigstilt av Ali Pasha. Fra slottets steinvegger kan man nyte en imponerende utsikt over Parga. Dersom man heller vil oppleve naturlige steinformasjoner, kan vi anbefale Afrodites Grotte som en del av en guidet tur til øyene Paxos og Antipaxos. Vikos Nasjonalpark ligger en kort kjøretur unna, og her kan man oppleve vakre ødemarker på landet i Hellas. Nasjonalparken er ideell til piknik om ettermiddagen eller en spasertur langs Acheronelven, der man finner små gjemmesteder hvor man kan ligge i skyggen og lytte til den rislende elven. Til den som interesserer seg for gresk mytologi, kan vi fortelle at dette er det mytiske stedet der tempelet Nekromanteion lå.    

>> Les også om reiser til Lefkas

Strender

På en reise til Parga handler det meste om livet på stranden. Til tross for at Parga er en populær feriedestinasjon, har strendene beholdt sin rolige atmosfære. Pargaslottet har utsikt over Valtos Beach og Kraniaparkens bergformasjoner, i tillegg vil du oppleve den klare solen som speiler seg i det krystallklare vannet. 

Valtos Beach ligger kun en kort tur langs kysten fra Parga, men hvis man helst vil direkte til stranden etter å ha utforsket den bakkete byen, kan man besøke Pargas egne, lille sandstrand Krioneri Beach. Lenger ned langs kysten ligger Lichnos Beach i en dramatisk, liten bukt og kan skilte med en hvit sandstrand med klart hav, omkranset av mange skyggende furutrær - dette er absolutt verdt turen! Dersom du drømmer om en unik strand, skal du besøke Alonaki Fanariou, som ikke ligger helt enkelt tilgjengelig, ettersom at man nærmest må kravle nedover klippene. Stranden er liten, fredelig og vakker og har kun en liten burgervogn som eneste serveringsmulighet. Parga er full av billedskjønne strender som man fort vil forelske seg i.

Maten

Parga tilbyr noen av de beste fiskeresturantene i Prevezaregionen, som ligger omringet av det rolige Joniske Hav. Disse tradisjonelle tavernaene (en taverna som kun selger fisk og skalldyr kalles for en psarotaverna) ligger langs kystlinjen og de smale gatene som snor seg oppover langs bakkede Parga. Tavernaerne ligger skjult i skyggen, og man kan sitte og nyte muslinger som er kokt i tomatsaus med fetaost i ekte, gresk stil.

Den småkresne gjest kan smake på hummer på en seng av hjemmelaget pasta og et glass ouzo. Anissmaken gjør matrettens skalldyrsmak enda bedre. På resturant i Parga bør man ikke gå glipp av sprøstekt blekksprut, som serveres med gresk salat og en sitronskive. Denne enkle retten regnes for å være en ikonisk, gresk sommersnack. Det greske kjøkkenet kan også by på krabbesalater, blekksprutpasta og torsk i hvitløksaus. Er du sulten på en gresk ferie? Det er vi også!

Nattelivet

Nattelivet i Parga er en eklektisk miks. I høysesongen, når feriegjester fra Hellas og Italia slår seg ned her, summer hovedstrøket langs kystlinjen av liv med musikk, cocktails og dans. Utenom disse månedene vil en reise til Parga ha et noe mer avslappet preg, med rolige måltider på tavernaer ved havet og gåturer for å finne et stemningsfullt sted å nyte en drink, enten i skyggen av Pargaslottet med fantastisk utsikt, eller langs de smale gatene i bakkene. Selv i høysesongen kan man finne rolige steder der man kan nyte et par drinker med venner i Pargas snoende hjerte. Dette er et ungdommelig sted fullt av moro, men stedet har samtidig en perfekt balanse mellom avslapning og aktivitet.

Familieferie

Pargas Valtos Beach er langgrunn og passer med sine små bølger perfekt for barn som vil ligge i vannkanten. Valtos Beach er også et godt sted for barn på grunn av alle de tilgjengelige vannaktivitetene, blant annet gummibåter, vannsport og vannsykler. Mange av hotellene i Parga har barnebasseng og aktivitetsklubber for barn. En vanntaxi fra Parga er en rimelig og morsom måte å reise til og fra Valtos Beach på. Parga bys lille sandstripe Krioneri Beach er ofte tettpakket av gjester i høysesongen, men den er også langgrunn og sandete og passer slik godt for de yngste. Hvis man ønsker en langgrunn strand, kan man eventuelt kjøre til Ammoudia Beach, som også passer ideelt for de yngste som ønsker å leke i havet. Reiser til Parga er et godt alternativ til andre populære strandferiedestinationer som Mallorca, og om du først besøker Parga én gang er det meget sannsynlig at du vender tilbake dit. 

Reiser for par

Hvis du drømmer om landlig sjarme, et stort utvalg av steder å spise, strender man kan slappe av på, hoteller med balkonger og utsikter over et vakkert landskap samt et livlig natteliv, er Parga stedet å reise på en romantisk ferie. Et sted som venetianerne - den mest romantiske av alle kulturer - valgte å forsvare med et stort slott, må være et romantisk sted! 

Slapp av på Valtos Beach, reis på tur i Vikos Nasjonalpark eller dra ut til øyene Korfu, Paxos og Antipaxos, og finn deres egen avsidesliggende del av Hellas. La kjærligheten blomstre i olivenlundene eller mellom appelsintrærne og opplev Epirus` eldgamle sjarm.  

Aktiv ferie

Omringet av øyer som venter på å bli oppdaget og strender og grotter rundt ethvert hjørne, er en båttur én av de beste måtene å oppleve Hellas` vestkyst på. I området finner du vanntaxier som til en rimelig penge tar deg opp og ned langs de forskjellige strendene, men det er også mulighet til å leie deres egen båt. Slik kan dere slappe av og bruke tiden akkurat som dere ønsker, enten om det er å dykke fra båten og ned i det krystallklare havet eller om dere ønsker å legge til ved en liten, skjult strand. Aktiviteter langs kystlinjen er også populære, med alt fra vannski og jetski til leker langs vannkanten. Dersom du ser etter aktiviteter som ikke involverer en tur på stranden, kan du leie en sykkel og sykle på eventyr i naturen langs Acheronelven og lengre ut mot det store, grønne området i Vikos Nasjonalpark. 

Kultur

Det gamle venetianske slottet i Parga er et idyllisk sted å oppleve deler av Epirus’ historie. Pargas historie strekker seg langt tilbake i tid, og man kan oppleve deler av det antikke Hellas` mystikk ved Nekromanteion-tempelet. Fortap deg selv i de mytologiske fortellingene og utforsk de snoende, underjordiske rommene. På Panagiaøya, som man kan se fra stranden i Parga, ligger det ikoniske Panagiakapellet med sitt hvite spir. Fra Parga kan man også dra på dagstur til Korfu, hvor man kan se antikke landsby i ruiner oppe i bakkene. Man kan også reise til Paxos, som har sine egne, avsidesliggende steder. Med andre ord - å bestille en ferie har aldri gitt like mye mening!  

Slik booker du en reise til Parga med Escapeaway

Med Escapeaway kan du reise til Parga fra flyplassen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Hos oss får du flybilletter med rutefly til internetts beste priser, pakket sammen med våre utvalgte hoteller i Parga og mulighet til å supplere med en leiebil - alt samen i én pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Book en pakkereise til Hellas
>> Hellas på familieferie

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Parga

Populære hoteller i Parga

Hellas, Parga
9,8
Fantastisk
184 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Parga
9,5
Fantastisk
76 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Parga
10,0
Fantastisk
115 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi