Reiser til Peloponnes

Den peloponnesiske halvøya i det sørlige Hellas har et landskap som bærer preg av forbløffende fjellkjeder, dramatiske kystlinjer og kanskje landets aller rikeste historie. Byene Sparta, Tripoli og Korinth ligger alle på halvøya og bidrar til gode muligheter til å nyte alle fornøyelser Middelhavet har å by på.  

Den peloponnesiske historien er av legendarisk sort. Halvøya har vært hjem for både spartanere og det antikke fjellet Olympen, som er stedet der de olympiske leker ble grunnlagt. Regionen er full av imponerende, antikke ruiner som ligger gjemt i skoger ved elver og fjell, samtidig som at man aldri er langt unna nærmeste sandstrand. 

Utforsk området eller slapp av – valget er ditt. Dersom du ønsker å reise til Peloponnes, kan du lese videre nedenfor og lære om de mange vakre destinasjonene på halvøya.

>> Les også om storbyferie i Athen her

Reisemål i Peloponnes

 • Nafplio
  10 hoteller
  Havnebyen Nafplio ligger på Peloponnes-halvøya et par timers kjøretur fra Athen og regnes med rette for å være én af de vakreste byene på det greske fastlandet. Å vandre omkring i byens smale, brosteinsbelagte gater er nærmest som å reise tilbake i tid.
 • Gytheio
  7 hoteller
  Gytheio er en vakker, liten kystby som ligger i den sørlige delen av Peloponnes. Fra havnepromenaden, der hyggelige taverner ligger på rekke og rad, ligger de pastellfargede husene spredt oppover langs en bakkeskråning. På tross av at Gytheio ... ligger på fastlandet, har byen nærmest en øystemning over seg. Les mer
 • Loutra Kyllinis
  4 hoteller
  Loutra Kyllinis ligger på den vestligste spissen av halvøya Peloponnes, som utgjør den sørlige delen av det greske fastlandet. I dag er hovedattraksjonen den kilometerlange badestranden, men helt siden oldtiden har Loutra Kyllinis også vært ... kjent for sine varme kilder. Les mer
 • Porto Heli
  4 hoteller
  Porto Heli, som ligger på østsiden av Peloponnes, er en liten kystby ved en vakker bukt med en populær havn. De vakre strendene med det lave, krystallklare vannet er uimotståelige og populære, men atmosfæren er likevel behagelig avslappet.
 • Kalamata
  3 hoteller
  Havnebyen Kalamata ligger vakkert til langs det asurblå havet, rett ved foten av fjellene på den sørlige delen av Peloponnes. Her kan du og familien slappe av på den kilometerlange stranden hvor det er god plass og flere aktivitetstilbud dersom ... du ønsker et avbrekk fra sol og bad. Les mer
 • Monemvasia
  2 hoteller
  Middelalderbyen Monemvasia er utrolig atmosfærisk med sine svingete gater, som slynger seg mellom venetianske hus og torg med vakker utsikt over havet. Denne lille byen har fått nytt liv som reisemål og yrer av liv på de koselige restaurantene.

Populære hoteller i Peloponnes

Hellas, Peloponnes, Akti Idras
8,5
Meget bra
806 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 203 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Peloponnes, Monemvasia
9,7
Fantastisk
520 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 185 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Peloponnes, Kalamata
9,0
Fantastisk
1395 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Nedenfor har jeg samlet informasjon og fakta til nytte for deg som skal reise på ferie til Peloponnes i Hellas. Dersom du ønsker mer inspirasjon til din reise, kan du ta en titt på vår blogg, hvor du finner reiseguider med emner som vær, klima, historie, kultur, mat og utvalgte severdigheter og opplevelser. 

Severdigheter

Mellom antikkens historie og de vakre naturomgivelsene er det mye å se og gjøre på en ferie til Peloponnes. Besøk Asklepieion-tempelet eller amfiteateret og få en fornemmelse av områdets kulturarv. Reis til det vakre stedet Polylimnia, hvor du kan se fossefall og naturlige, små bassenger som man kan svømme i. Du kan reise på dagstur til Kalamatas travle marina, hvor de har markeder, caféer, et arkeologisk museum og mange lokale kirker som man kan utforske. Om kvelden er det liveforestillinger i det imponerende amfiteateret i Kalamatas, og man kan slappe av i barer og restauranter som har utendørsterrasser. 

Hvis man besøker fjellkjeden Taygetos, kan man gå langs vakre kløfter og oppdage små, fine landsbyer. Det finnes mange utrolige opplevelser på halvøya. På sørsiden ligger Glyfada Beach, hvor man kan se det forulykkede skipet Dimitrios. Dersom man heller vil se ting som rører seg under vannoverflaten, kan man svømme til den undersjøiske byen Pavlopetri. To andre muligheter er å reise til byen Mystras, som har mye historie man kan lære mer om, eller å besøke våtområdene i Gialova og utforske dyrelivet.

Strender på Peloponnes

Peloponnes er omringet av strender med klart, blått vann og myk sand. Den lille øya Elafonisos har en av de vakreste kystlinjene i området, med beskyttende bukter i området rundt. Det finnes også vakre strender i Tolo, Mavrovouni og Pylos. Tolo er den mest turistvennlige av strendene, og er derfor velegnet for internasjonale, forventningsfulle gjester, men de fleste av strendene har grunnleggende fasiliteter. Sjarmen ligger mest i at de er uberørte og naturlige og derfor har en meget avslappet atmosfære. Ved stranden ligger det et par serveringssteder, men det er flere muligheter i landsbyene langs kysten, som har barer, resturanter, caféer og butikker. Porto Heli og Ermioni er to slike kystbyer, der man kan tilbringe hele dagen ved havet og samtidig ha tilgang til alt hva man måtte trenge. 

Mat og drikke

Maten i Peloponnes er både variert og lokalprodusert, slik man kan forvente av et sted som ligger såpass vakkert plassert, blant grønne landskaper på den ene siden og det klare, blå havet på den andre. Oliven og olivenoljer er lokale spesialiteter, og du burde ta med deg én eller flere av disse hjem, enten som en gave eller til ditt eget kjøkken. Frukt og grønnsaker kan kjøpes alle steder og gror overalt, og den friske fisken er fanget i havet rett utenfor området du besøker. Kålhoder, tomater, auberginer, gulrøtter, meloner, sitroner og aprikoser vokser i store mengder, og du finner dem på alle menyene på de lokale spisestedene. Peloponnes byr også på vidunderlig vin, ettersom at den fruktbare jorden blant annet benyttes som vinmarker. Når du har funnet din favoritt må du sørge for å medbringe smaksprøver hjem til venner og familie. 

Nattelivet

Peloponnes byr på noe for alle om kvelden, både for danseløver og for gjester som vil nyte roen. De finnes et overveldende utvalg av nattklubber i nærområdet, men dersom man reiser til Pylos, Katakolon, Killini, Nafplio, Tolo eller Kalamata – eller noen av de andre feriestedene ved kysten – kan man danse hele natten sammen med andre feriegjester og lokalbefolkningen. Vigla har vakker utsikt og flere populære klubber, hvilket gjør dette stedet til et ideelt sted for festløver. Likevel er regionen først og fremst et sted der man nyter natteluften på rolige utendørskvelder. Finn en tradisjonell taverna, prøv den lokale vinen og la deg forbause over utsikten over havet eller fjellsidene mens du slapper av i dette naturlige paradiset.

Familieferie

De peloponnesiske strendene er selve hemmeligheten bak en harmonisk familieferie, fordi barna vil elske å plaske rundt i det klare havvannet og leke i sanden, mens de voksne solbader på stranden, leser eller nyter en lang og avslappende lur i solskinnet. I Peloponnes kan man se mange spennende ruiner, blant annet Niokastro-slottet og det opprinnelige olympiske stadion i Olympia, der de Olympiske Leker fant sted. Altså er det mange ting å se med barna, samtidig som at man får et historisk preg over ferien sin. Dersom dere reiser på vinteren, kan en skitur til Mount Helmos være en morsom aktivitet for hele familien. Uansett hvilken tid på året man reiser til Peloponnes, kan man alltid gå på vandretur på stiene gjennom det vakre villnisset, blant annet i fjellene i Arkadia, hvor man kan plukke ville blomster og se på det lokale dyrelivet. 

Reiser for kjærestepar

Utover å ligge i sanden er det mange spennende opplevelser for par som reiser til Peloponnes for en minneverdig ferie. Dra på tur til den klippefylte øya Monemvasia, hvor man kan gå i de brosteinsbelagte gatene i Kastro og kikke på husene og kirkene fra det 12. århundre. Monemvasia har havutsikt, mange serveringssteder og ingen biler - derfor er dette et fredelig og romantisk sted å besøke. Kitries havn er det perfekte stedet å se solnedgangen med uforstyrret utsikt til havet og de mange fiskerbåtene som gjør området både romantisk og fotogent. Det er mange steder man kan gå tur når man er på parferie i Peloponnes, blant annet på de gamle eselstiene, ”kalderimia”. Følg disse stiene langs en populær rute fra Sotirianika til Kambos og sett av tid til en pause ved den gamle steinbroen.

Aktiv ferie

Uansett hva du foretrekker å gjøre for å få et skikkelig adrenalinkick, finner du definitivt noe å oppleve  i Peloponnes. Korinthkanalen er ett av de beste stedene man kan prøve bungeejumping, og man kan hoppe hele 80 meter ned til det friske vannet – dette er en perfekt opplevelse dersom man ikke er helt våken enda. Sykkelentusiaster vil uten tvil elske regionen Arkadia og dens stier som går mellom vinprodusentene. Også besøkende som ikke er vinelskere vil beundre det nydelige landskapet, og det er mange små landsbyer og historiske steder på turen som man enkelt kan bli betatt av. I stedet for å følge vinstiene, går det an å følge Nedakløften gjennom Messina- regionen. Hele denne turen tar to dager til fots, og den går gjennom et vakkert landskap med dammer og fossefall. Besøk Diros’ bukt i Lakonia, der du kan utforske en ekte grotte ved havet. Denne vakre naturseverdigheten på hele 10.000 kvadratmeter kan nås både til fots og med båt og er garantert én av de mest fascinerende opplevelsene i Peloponnes. 

Kultur og historie

Hvis du reiser på ferie til Peloponnes bør du absolutt utforske den rike kulturen i området, ettersom at det finnes rester fra den antikke fortiden og stedets historiske betydning mange steder her. Hvis du ønsker å få mest mulig ut av reisen hit, bør du besøke noen av de vakre ruinene som Epidauros, som tar deg tilbake til antikken med teateret og dets bakteppe av tett, grønn vegetasjon. Epidauros ble oppdaget for rundt 100 år siden, og blir i dag benyttet i liveforestillinger. Landsbyen Kardamili er billedskjønn og blander det gamle med det moderne på en fin måte. Kardamili ligger velplassert mellom frodige, grønne bakker og det funklende blå havet, og landsbyen er så vakker at man er nødt til å se den for å tro det man hører om den. Mani-regionen er en berømt region i Peloponnes, som var godt isolert fra resten av halvøya inntil 1950-tallet. Derfor vil du fort merke at kulturen her er meget autentisk også i dag, selv om det kun i nyere tid har vært mulig å reise hit. Den antikke byen Mykene, som visstnok var Agamemnons hjemby, ligger på toppen av en bakke og er full av stemning med sine store porter og stier som går gjennom et gammelt palass. Dersom du ønsker en rolig dag på oppdagelsestur, kan du besøke den forlatte byen Mystras, som er et fascinerende sted med sine falmende palasser og små grupper av nonner. 

>> Les om hvordan du får en billig pakkereise til Hellas 
>> Dra på luksusferie i Hellas og bo på lekre hoteller

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her