Reiser til Preveza

Ved inngangen til Ambracian Gulf i det nordvestlige Hellas ligger den mellomstore (ca. 20 000 innb.) byen Preveza. Det er en sjarmerende middelalderby med en vakker beliggenhet på spissen av en halvøy mellom Det joniske hav og Ambracian-bukten. På motsatt side av det smale sundet ligger Actium. Dette er et fantastisk område med vakkert kystlandskap, fantastiske strender og en rik historie med interessante severdigheter; kort sagt, på en tur til Preveza har du gode muligheter til å ta med deg uforglemmelige, greske ferieminner hjem.

Takket være den store marinaen har Preveza i seg selv en kosmopolitisk atmosfære med mye liv, ettersom yachter fra det meste av verden legger til her om sommeren. Spesielt nede ved promenaden langs havnefronten og oppe i gatene i gamlebyen yrer det av liv. Her kan du bruke lang tid på å utforske de mange spennende tilbudene i butikkene, og de koselige spisestedenes deilige, lokale retter. Spesielt basarområdet er utrolig stemningsfullt med sine trange, brosteinsbelagte smug og godt bevarte bygninger fra den osmanske perioden.

Verdensarv og kilometerlange strender

Dagens Preveza stammer trolig fra slutten av 1000-tallet, men området har historiske røtter som strekker seg mye lenger tilbake i tid. Allerede i gammel tid var dette dermed et strategisk viktig område som var åsted for dramatiske hendelser. Bare 8 kilometer mot nord ligger for eksempel ruinbyen Nikopolis. Den ble grunnlagt av den romerske keiseren Augustus for å minnes slaget ved Actium i 31 f.Kr., hvor han beseiret Kleopatra, dronningen av Egypt. I dag er det riktignok bare ruiner igjen av denne antikke byen, men den er fortsatt et must å besøke på turen til Preveza hvis du er historieinteressert. Nikopolis er inkludert på UNESCOs verdensarvliste.

Det er mange flotte badestrender i nærheten av Preveza, så det er rikelig med muligheter til å kombinere de kulturelle opplevelsene med avslappende strandliv på reisen. Nær sentrum kan du for eksempel ta en forfriskende dukkert i de små buktene ved Kiani Akti. Det er imidlertid bare en av en hel rekke vakre strender med blått flagg som du finner hvis du beveger deg nordover vestkysten mot den idylliske kystlandsbyen Parga. De fleste steder består stranden av lette rullesteiner og grov sand, så det grunne vannet er krystallklart og perfekt for snorkling.

Fortsett reisen til øyidyll

Ønsker du å fortsette reisen i Hellas etter et opphold i Preveza? Rundt 45-60 minutters kjøring sørover lokker også de idylliske strendene på den naturskjønne øya Lefkas. Den er landfast takket være en motorvei og en flytebro. Den er et opplagt neste stopp på reisen eller eventuelt som mål for en litt lengre utflukt.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Preveza