Reisetips til Rhodos

Det er ikke uten grunn at Rhodos er et av Europas mest populære feriemål! Rhodos er øya med flest solskinnsdager i Hellas og kombinert med et fantastisk natteliv, gode shoppingmuligheter, vidunderlig natur og spennende kultur gjør Rhodos til den ultimate feriedestinasjonen.

Dodekanesene eller Tolvøyene – kjært barn har mange navn

Rhodos er den største øya i øygruppen Dodekanesene, men ikke større enn at du lett kan ta deg rundt og oppleve hele øya, naturen, historiske landemerker og hyggelige landsbyer. 

Når det gjelder strender, er det mye å velge imellom. Er du interessert i surfing og høye bølger, bør du reise til Ixia på vestkysten. Dersom du foretrekker rolige solskinnstimer, bør du holde deg til østsiden av Rhodos. Noen populære strender er blant annet Eli Beach ved Rhodos by, Faliraki Beach med et levende natteliv eller Afandou Beach som er populær blant lokalbefolkningen. 

Lindos, Salakos og Kritinia med Kamiros Skala

… er navnene på noen av øyas hyggeligste landsbyer som du ikke må gå glipp av. 

Lindos, deilige Lindos med sine hvite hus av porøs stein og kalkstein, smale brosteinsgater ligger på østsiden av øya, 55 km sør for Rhodos by, er den eneste av Rhodos’ tre antikke byer som fortsatt er et velfungerende bysamfunn. Byen ble grunnlagt i den tiende århundre f.Kr. av dorerne, er i dag mest kjent for sitt arkeologiske utgravingsområde, inkludert Akropolis som ligger i Lindos by.  Beliggende vakkert til i fjellsiden er det en fantastisk utsikt over byen, strendene og havet, og Lindos er nettopp et populært å besøke på grunn av de fantastisk fine strendene.

Den gamle landsbyen Salakos ligger opp i åssidene på vestkysten ca. 40 km sør for Rhodos by. og er vel verdt et besøk. I dette frodige og naturskjønne området er Salakos et bra utgangspunkt for fotturer, med godt oppmerkede stier og veibeskrivelser. Salakos er en hyggelig liten landsby med bare 350 innbyggere, og godt bevarte gamle bygninger,. Sett deg ned på en håndlagd trestol med en kopp kaffe og nyt atmosfæren.

Kritinia er en liten landsby i åssiden ca. 50 km sør for Rhodos by. Hit bør du reise hvis du elsker flotte utsiktspunkter over havet, vindmøller, naturen og fremfor alt vidunderlige solnedganger. Nede ved Kamiros Skala, ca. 5 km fra Kritinia, kan du svømme i krystallklart vann og solbade på steinrike strender. Unn deg selv en hel dag her, og avslutt dagen med en velsmakende middag med fersk fisk og skalldyr, tilberedt på den tradisjonelle måten på en lokal taverna. 

Filerimos klosteret 

Filerimos-klosteret ligger på en høyde over Ialyssos, ca. 10 km fra Rhodos by. Klosteret ble bygget i en gotisk stil i det 15. århundre av den legendariske johanitterordenen som erobret Rhodos i 1309, og er dedikert til Jomfru Maria. Inne i klosteret var det opprinnelig et hellig ikon av Jomfru Maria, som ridderne av johanitterordenen sannsynligvis bragte til Rhodos fra Jerusalem, og som de tok med seg videre da osmannerne erobret øya i 1523. I dag oppbevares dette ikonet i Montenegros nasjonale museum

I området rundt klosteret kan du også se ruiner av en døpefont i form av et kors, restene av det antikke Ialyssos og en underjordisk kirke som stammer fra det 14. århundre e.Kr. Ellers kan du gå stien opp til toppen av bakken kaldt Golgothas, der du vil få en fantastisk utsikt.

Kastello 

Middelalderslottet Kastello, også kalt palasset for Rhodos-riddernes store mester, var johanitterordenens hovedkvarter og palass. Palasset ble opprinnelig bygd i det syvende århundre som et bysantinsk citadell, men ble da johanitterordenen inntok øya i 1309 omgjort til deres administrative hovedkvarter. Senere ble det brukt av osmannerne etter deres erobring av øya i 1522. I det 20. århundre tjente slottet også som sommerresidens for den italienske kongen Victor Immanuel III og diktatoren Benito Mussolini.

I dag er slottet et museum og er av de mest populære severdighetene på Rhodos. 

Sommerfugldalen i Theologos 

Et enormt antall sommerfugler samles hvert år i den lille dalen mellom Theologos og Paridisi i den avsluttende fasen av livet deres. Sommerfuglene tiltrekkes av den høye luftfuktigheten og duften av de orientalske ambratrærne som dekker store deler av dalen. Bortsett fra sommerfuglene rommer dalen den eneste naturlige skogen av orientalske ambratrær i Europa, og et naturmuseum hvor du finner store mengder informasjon om områdets flora og fauna. Dette er et ideelt besøk for hele familien. 

Rhodos by - en severdighet i seg selv

Rhodos by er passe stor og har alt du trenger for en god ferie. En moderne del med restauranter og shopping i alle prisklasser, men fremfor alt gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Rhodos’ gamleby er Europas største, bebodde middelaldersentrum, og det er fremdeles mye å se fra den perioden korsfarerne holdt til her. 
Gå i de smale brosteinsbelagte gatene, som kan dateres helt tilbake til middelalderen, små butikker ligger som perler på en snor og leder deg til sjarmerende torg med gode tavernaer og hyggelige barer. Her finner du alt mellom himmel og jord, 

Velkommen til Rhodos med Escapeaway!

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller.  Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. 
Bestill  og gled deg til eventyret som venter deg. Vi anbefaler at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på øya. De mange historiske skattene, den vakre naturen og gjestfriheten til lokalbefolkningen vil garantert gi deg mersmak – og ikke minst minner for livet!

>>> Se alle våre Hideaways hoteller på Rhodos

>>> Les mer om Rhodos by

>>> Les mer om Hellas

>>> Les mer om Athen

>>> Les mer om Kreta

>>> Les mer om De greske øyer 

 

Reisemål på Rhodos

 • Faliraki
  15 hoteller
  Faliraki på Rhodos er et populært reisemål kjent for sine vakre strender, livlige natteliv og et bredt utvalg av vannsportaktiviteter. Falirakistranden, som er en 4 km lang sandstrand, er kjent som en av de beste på Rhodos.
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Ixia
  11 hoteller
  Ixia ligger på nordvestkysten av Rhodos, rett sør for Rhodos by. Det er et av de mest naturskjønne reisemålene på øya og byr på en klassisk gresk badeferie, samt en rekke vannsportaktiviteter, strandbarer og og utfluktsmål.
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Rhodos by
  10 hoteller
  Rhodos by som er hovedstaden på den greske øya Rhodos er en spennende blanding av historie, kultur og avslapning som appellerer til de fleste. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste, er et fascinerende sted å utforske med sin velbevarte middelalderarkitektur, ... smale brosteinsgater og historiske monumenter. I tillegg har Rhodos by en fantastisk fin strand så her kan du kombinere sol og bad med byferie. Les mer
 • Ialyssos
  9 hoteller
  Ialyssos på Rhodos er et rolig og familievennlig reisemål kjent for sine lange strender, historiske severdigheter og avslappede atmosfære. Området byr på et utvalg av restauranter, butikker og hoteller, samt muligheter for vannsportaktiviteter ... som vindsurfing og kitesurfing. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,3
  Kalithea
  6 hoteller
  Den sjarmerende, lille byen Kalithea ligger på østkysten av Rhodos, midt imellom Rhodos by og den livlige feriebyen Faliraki. Her finner du noen vakre kyststrekninger og et rolig feriemiljø, hvor du kan ta det helt med ro og absorbere det greske livet.
 • Lindos
  4 hoteller
  Lindos på Rhodos er en sjarmerende by med en rik historie og vakker arkitektur. Byen er kjent for sitt imponerende akropolis, brosteinsbelagte gater og hvitkalkede hus. Her kan du utforske de smale smugene og besøke lokale butikker og restauranter, ... samt nyte de fantastiske strendene. Les mer

Populære hoteller på Rhodos

Hellas, De greske øyer, Rhodos, Faliraki
9,7
Fantastisk
2289 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Rhodos, Faliraki
9,6
Fantastisk
1748 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Rhodos, Ixia
9,1
Fantastisk
981 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

 

 

Geografi og befolkning

Rhodos, som ligger 363 kilometer fra det greske fastlandet og kun 18 kilometer fra den tyrkiske kysten, er den største øya og det administrative hovedsetet i øygruppen Dodekanesene som også rommer andre kjente ferieøyer som Kos og Kalymnos. Øya har omkring 51 000 innbyggere. 

Øya er kun 80 kilometer lang og 38 kilometer bred og har et totalt overflateareal på 1 408 km2. Den samlede kystlinjen er på omkring 220 kilometer. 

Øyas hovedstad er Rhodos by, som ligger på den nordøstlige delen av øya, og har omkring 90 000 innbyggere. 

Historie

Rhodos har vært bebodd siden yngre steinalder, men man vet veldig lite om de første beboerne på øya. I det 16. århundre f.Kr. kom den minoiske kulturen til øya, og i det følgende århundre den mykenske kultur. 

I det åttende århundre f.Kr. kom dorerne til Rhodos og i året 478 f.Kr. ble øya invadert av persere, men de ble slått tilbake av styrker fra Athen. Byene på Rhodos ble på dette tidspunktet medlem av det deliske sjøforbund.


I 408 f.Kr. inngikk alle byene på øya en pakt og gjorde i den forbindelse Rhodos by til øyens nye hovedstad. 

I år 322 f.Kr. ble øya en del av Aleksander den store sitt rike inntil hans død. Etter dette knyttet øya sterke kommersielle bånd med byen Alexandria i Egypt. Byen ble grunnlagt av Aleksander den store omkring i år 331 f.Kr., og ble et sentrum for hellenistisk, romersk og bysantinsk kultur i Egypt. 

I det følgende århundre utviklet Rhodos seg til en kulturell, kommersiell og maritim maktfaktor i Middelhavet, men måtte be romerne om hjelp i 201 f.Kr. for å svekke den makedonske kongen, Filip V.

I 164 f.Kr. ble Rhodos en permanent alliert for Romerriket. 

I år 395 ble øya en del av det bysantinske riket, med periodevise arabiske beleiringer, inntil øya i 1309 kom under johanitterordenens herredømme. 

I 1522 falt øya i Süleyman den første sine hender – den tiende og lengst regjerende sultanen i Osmannerriket. Øya var i osmannisk besittelse i de neste 400 årene.  

I 1947 ble øya, slik som de andre Dodekanesene, en del av Hellas.  

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene på Rhodos?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 33 anmeldelser