Reiser til Rhodos

Det er ikke uten grunn at Rhodos er et av Europas mest populære feriemål! Rhodos er øya med flest solskinnsdager i Hellas og kombinert med et fantastisk natteliv, gode shoppingmuligheter, vidunderlig natur og spennende kultur gjør Rhodos til den ultimate feriedestinasjonen.

Escapeaway er spesialister på reiser til Rhodos, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller ferieboliger. Velkommen til Rhodos med Escapeaway. 

Helios' favorittøy – og min

De fleste jeg kjenner som besøker eller har besøkt Rhodos, er soldyrkere som ønsker å tilbringe lange dager på noen av øyas vakre strender. Hvem ønsker vel ikke det? Vi tørster etter sol og varme, og når det gjelder Rhodos ser det ut som om noen har plassert en stor, gul sol over øya. Jeg spekulerer på om denne ”noen” kan ha vært Panoptes Helios, den greske solguden. Han var gift med Rhode, også kalt Rhodes, og skapte Rhodos for sin kone. Det sies at dette var hans absolutte favorittøy, og jeg kan tilføye: Ikke bare hans, men min også.

Dodekanesene eller Tolvøyene – kjært barn har mange navn

Rhodos er den største øya i øygruppen Dodekanesene, men ikke større enn at du lett kan ta deg rundt og oppleve hele øya, noe jeg vil oppfordre deg til å gjøre. Øya har mye å tilby både i form av natur og historiske landemerker, landsbyer og byer. Ville det ikke vært moro å vende hjem, ikke bare brun og fin, men også med mange gode minner i bagasjen?

Når det gjelder strender, er det mye å velge imellom. Er du interessert i vindsurfing og høye bølger, bør du reise til vestkysten. Dersom du foretrekker rolige solskinnstimer, bør du holde deg til den østlige siden. Noen populære strender er blant annet Eli Beach ved Rhodos by, Faliraki Beach med et levende natteliv eller Afandou Beach som er populær blant lokalbefolkningen (sies å ha høyere temperatur enn andre steder på Rhodos). Det er bare å pakke badetøyet for å finne din personlige favoritt.

Lindos, Salakos og Kretenia med Kamiros Skala

… er navnene på noen av øyas hyggeligste landsbyer som du ikke må gå glipp av. 

Lindos, deilige Lindos med sine hvite hus av porøs stein og kalkstein, smale steinbelagte strender, Akropolis og en vidunderlig utsikt over havet. Uansett om du har planer om å ikke flytte deg fra feriestedet ditt, anbefaler jeg på det aller sterkeste å gi tid til Lindos, der hele landsbyen er registrert som et historisk sted. Du kommer deg hit med bil, buss eller båt fra Rhodos by, så det er ingen unnskyldninger for å ikke besøke.

I den gamle landsbyen Salakos kan du kikke på flere godt bevarte, gamle bygninger. Alt her er grønt og frodig, og det finnes en såkalt ”nymfe” her som leverer vann til Salakos og Rhodos by. Slapp av med en kopp kaffe i en av landsbyens håndlagde trestoler og nyt atmosfæren. Ikke glem å besøke Makarouna-grottene når du er her. 

Kretenia, tidligere Castelo, er en landsby plassert på en åsside. Hit bør du reise hvis du elsker flotte utsiktspunkter over havet med øyene spredd rundt, vindmøller og fremfor alt vidunderlige solnedganger. Nede ved Kamiros Skala kan du svømme i krystallklart vann og solbade på steinrike strender. Unn deg selv en hel dag her, og avslutt dagen med en velsmakende middag med fersk fisk og skalldyr, tilberedt på den tradisjonelle måten på en lokal taverna. Dette er ferie for meg!

Maten er guddommelig

På min første reise til Hellas og Rhodos hadde jeg blandede følelser, spesielt når det kom til spørsmålet om mat. For noen er mat uvesentlig på en reise, men for andre, som meg, er det en vesentlig faktor i valget av destinasjon. "Åhhh, i Hellas er det kun gresk salat og lam", var det mange som sa. Det bekymret meg ikke noe særlig. Vi er jo tross alt i Middelhavet, som er kjent for sine vidunderlige skalldyrsretter, ost, brød og vin, så hvor ille kan det være?

Disse ordene er dedikert til de som mener man ikke kan spise godt i Hellas: feil, feil, feil. Her finner du glimrende lokale produkter som vin, ost, skinke, olivenolje og oliven. Gyros med pommes frites er helt klart undervurdert, spesielt hvis du spiser det på et lokalt sted litt utenfor sentrum, som jeg gjorde mang en gang. En annen favoritt er mezedes som er en gresk variant av tapas.

Rhodos by er en severdighet i seg selv

Fra det øyeblikket jeg satte foten innenfor Rhodos bys gamle grunnmur, var jeg overbevist om at dette var rett sted for meg. Byen er passe stor og har alt jeg trenger for en god ferie. Et moderne område fylt med restauranter, shopping i alle prisklasser, og fremfor alt en gammel bydel med smale gater, sjarmerende plasser og det lille ekstra. Jeg kan tilbringe mange rolige timer i solen på en kafé. Med en stor iskaffe i hånden betrakter jeg alt liv rundt meg.

Små butikker ligger som perler på en snor leder deg til et lite torg med gode tavernaer og hyggelige barer. Her finner du alt mellom himmel og jord, og jeg kan nesten garantere deg en suvenir i kofferten før hjemreisen. Min koffert veide i hvert fall mer enn tillatt ved hjemreise da jeg blant annet hadde kjøpt stråhatt, orientalsk putevar og dynetrekk, greske tepper og håndlagde blondeduker. 

Når du er ferdig med shoppingen, gjør som meg og gå deg bort i byen. Ja, det høres underlig ut, men dette lærte jeg i Venezia for mange år siden. Den gangen prøvde jeg absolutt ikke å gå meg bort, men så byen med nye øyne. Da jeg kom til Rhodos, satte jeg som vanlig kursen inn i en sidegate som tok meg bort fra turistene. Den deilige følelsen av stillhet kom mer over meg jo lengre jeg gikk.

Streifende gjennom de sjarmerende gatene fikk jeg se hver krik og krok av byen. En eldre gresk kvinne som satt og vasket utenfor huset sitt, kikket nysgjerrig på meg. En gammel mann kom forbi og hilste høflig på meg. Dette er de små tingene som gir glede. Dette er ferie for meg. Å være nær de lokale og se hvordan livet leves utenfor turismen. Kanskje kan man be om råd angående spisesteder? Kanskje et sted kun de lokale drar med god lokal mat til en god pris.

Etter rundturen min, innkjøp av ferskvann og litt vindusshopping, begir jeg meg til et middelalderslott og forbi den tyrkiske moskeen for et orientalsk inntrykk. Rhodos ligger nær Tyrkia, noe som har satt sitt preg på øya. På en klar dag kan du selv se fjellene i Marmaris.  

Slik bestiller du en reise til Rhodos

Velg først om du vil reise til Rhodos fra flyplassen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand,  så finner våre smarte søkemotorer de beste prisene på flybilletter for deg. Velg deretter et hotell på Rhodos med gode anmeldelser som passer deg, og vi setter sammen en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til en pris du ikke finner bedre andre steder. Tilføy billeie til din booking for ultimat frihet og fleksibilitet på reisen. Escapeaway er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

Rigtig god ferie på Rhodos

Hilsen Marie

>> Se alle luksushoteller på Rhodos
>> Les alt om familieferie i Hellas her

Reisemål på Rhodos

 • Faliraki
  15 hoteller
  Byen Faliraki, beliggende på den nordlige kysten av Rhodos, er for deg som gjerne vil ta livet helt med ro. Falirakistranden, som er en 4 km lang sandstrand, er kjent som en av de beste på Rhodos.
 • Gjesteanmeldelser 7,5
  Ixia
  11 hoteller
  Ixia, beliggende på den nordvestlige kysten av Rhodos, er et av de mest naturskjønne reisemålene på øya og byr på en klassisk gresk badeferie, samt masse gode spisesteder og utfluktsmål.
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Rhodos by
  10 hoteller
  Livet i hovedstanden på den greske øya Rhodos er en spennende blanding av gammelt og nytt, og byr på både strandferie, UNESCOs verdensarvsteder og trendy nattliv.
 • Ialyssos
  9 hoteller
  Ialyssos er en livlig ferieby og også Rhodos` neststørste by. Her finner du vakre sandstrender med turkisblått vann samt en masse gode resturanter, butikker, tavernær og et livlig nattliv.
 • Gjesteanmeldelser 9,3
  Kalithea
  6 hoteller
  Den sjarmerende, lille byen Kalithea ligger på østkysten av Rhodos, midt imellom Rhodos by og den livlige feriebyen Faliraki. Her finner du noen vakre kyststrekninger og et rolig feriemiljø, hvor du kan ta det helt med ro og absorbere det greske livet.
 • Lindos
  4 hoteller
  Lindos, beliggende sør for hovedstaden Rhodos by, er en av Rhodos` mest attraktive og vakreste landsbyer, berømt for sitt imponerende akropolis som kneiser over byen, og sin øvrige antikke arkitektur.

Populære hoteller på Rhodos

Hellas, De Greske Øyer, Rhodos, Faliraki
9,3
Fantastisk
917 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De Greske Øyer, Rhodos, Ixia
8,8
Meget bra
1104 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De Greske Øyer, Rhodos, Ixia
9,8
Fantastisk
695 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Pakkereise eller bare hotell?

Bestill din reise til Rhodos som en samlet pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport til/fra Rhodos flyplass eller en leiebil. Ønsker du selv å bestille din flyreise til Rhodos, kan du naturligvis også kun bestille hotellopphold gjennom oss. 

Vi tilbyr valgfri reiselengde, altså kan du velge nøyaktig antall dager du ønsker. I tillegg kan du selv bestemme hvilken flyplass du ønsker å reise fra med blant annet Oslo, Bergen eller Trondheim. Du kan finne mer informasjon om alle reisene, inkludert flytider og flyruter, i søkemotoren. Du kan også velge kun å se priser til Rhodos, enten med direktefly eller med mellomlanding.

Hos Escapeaway kan du reise med både alminnelige rutefly som Air France eller Aegean eller lavprisselskap som for eksempel Ryanair og Norwegian. Når du booker en reise som en samlet pakke til Rhodos, kan du også kombinere ulike flyselskap, altså benytte to forskjellige selskap til utreise og hjemreise. Det er hva vi kaller fleksible reiser.

Velg det riktige hotellet på Rhodos 

Å bo på feil hotell kan ødelegge en hel ferie. Derfor tilbyr vi deg å bruke filtreringsmulighetene eller reise- og hotelltemaer, for å finne et hotell eller en feriebolig som innfrir alle dine ønsker og behov. Disse finner du når du søker etter priser på din reise til Rhodos og alle andre destinasjoner i Hellas som for eksempel Santorini, Kreta, Korfu og Mykonos. ”Mat og vin” og ”vandreferie” er blant de mest benyttede reisetemaene våre. Vi har også inndelt hotellene i grupper slik at du enklere finner det du leter etter som for eksempel ”hoteller nær havet” eller  ”godt til par”. I filteret kan du blant annet også velge flere typer overnattinger som: Villa, luksushotell, boutique-hotell, feriebolig, Casa Grande og mange flere… 

Din reise er vårt ansvar

Behøver du hjelp til å bestille din reise online, eller ønsker du for eksempel et tilbud på en av våre populære kombinasjonsreiser eller rundreiser i bil i Hellas, er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss.

Hos Escapeaway legger vi mye arbeid i å velge ut hotellene og reisene vi lanserer. Programmet du finner om Rhodos inneholder våre personlige hotellbeskrivelser der vi forsøker å være så ærlig som mulig slik at du finner rett hotell for deg, om du vil bo i luksus eller om du heller ønsker noe autentisk og sjarmerende. Din reise er vårt ansvar både før, under og etter reisen, og vi er alltid klare for å hjelpe deg. Escapeaway er medlem av reisebyråforening, vi har reisegaranti og følger naturligvis pakkereiseloven som fører til en trygg reise!
 

Informasjon og fakta

Jeg har her samlet litt fakta og informasjon om Rhodos, som for eksempel regionens geografi, befolkning, historie og klima. Informasjonen er utelukkende ment som en inspirasjon til din reise og det tas forbehold til faktuelle feil. Dersom du ønsker mer inspirasjon utover det du kan finne her, anbefaler jeg deg å ta en titt på bloggen vår, der vi har spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning

Rhodos, som ligger 363 kilometer fra det greske fastlandet og kun 18 kilometer fra den tyrkiske kysten, er den største øya og det administrative hovedsetet i øygruppen Dodekanesene som også rommer andre kjente ferieøyer som Kos og Kalymnos. Øya har omkring 51 000 innbyggere. 

Øya er kun 80 kilometer lang og 38 kilometer bred og har et totalt overflateareal på 1 408 km2. Den samlede kystlinjen er på omkring 220 kilometer. 

Øyas hovedstad er Rhodos by, som ligger på den nordøstlige delen av øya, og har omkring 90 000 innbyggere. 

Klima og vær 

Rhodos har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, men fuktigere vintre. 

De to varmeste månedene på Rhodos er juli og august med en gjennomsnittstemperatur på 26,9 grader, etterfulgt av juni måned med 24,7 grader. Den kaldeste måneden på øya er januar med en gjennomsnittstemperatur på 11,7 grader, etterfulgt av februar med 12 grader.

Ønsker du mange soltimer bør du reise til øya i juli, da gjennomsnittet på antall soltimer i døgnet er 13 timer eller august med 12.  Du vil nok også unngå månedene fra november til mars med gjennomsnittlig 3 soltimer i døgnet.  

Det er mest nedbør i desember måned med 89 mm regn i gjennomsnitt, etterfulgt av januar med 78 mm. Alle de tre sommermånedene er stort sett blottet for regn da gjennomsnittet ligger på 1 mm regn i gjennomsnitt. 

Historie

Rhodos har vært bebodd siden yngre steinalder, men man vet veldig lite om de første beboerne på øya. I det 16. århundre f.Kr. kom den minoiske kulturen til øya, og i det følgende århundre den mykenske kultur. 

I det åttende århundre f.Kr. kom dorerne til Rhodos og i året 478 f.Kr. ble øya invadert av persere, men de ble slått tilbake av styrker fra Athen. Byene på Rhodos ble på dette tidspunktet medlem av det deliske sjøforbund.


I 408 f.Kr. inngikk alle byene på øya en pakt og gjorde i den forbindelse Rhodos by til øyens nye hovedstad. 

I år 322 f.Kr. ble øya en del av Aleksander den store sitt rike inntil hans død. Etter dette knyttet øya sterke kommersielle bånd med byen Alexandria i Egypt. Byen ble grunnlagt av Aleksander den store omkring i år 331 f.Kr., og ble et sentrum for hellenistisk, romersk og bysantinsk kultur i Egypt. 

I det følgende århundre utviklet Rhodos seg til en kulturell, kommersiell og maritim maktfaktor i Middelhavet, men måtte be romerne om hjelp i 201 f.Kr. for å svekke den makedonske kongen, Filip V.

I 164 f.Kr. ble Rhodos en permanent alliert for Romerriket. 

I år 395 ble øya en del av det bysantinske riket, med periodevise arabiske beleiringer, inntil øya i 1309 kom under johanitterordenens herredømme. 

I 1522 falt øya i Süleyman den første sine hender – den tiende og lengst regjerende sultanen i Osmannerriket. Øya var i osmannisk besittelse i de neste 400 årene.  

I 1947 ble øya, slik som de andre Dodekanesene, en del av Hellas.  

Fakta 

Rhodos har et vidunderlig middelhavsklima med lange, varme somre og korte, milde vintre. Det er omkring 300 solskinnsdager i året, og selv om den gjennomsnittlige temperaturen i løpet av sommeren sies å være omkring 26 grader, er det ikke uvanlig at det passerer 35. Øya lever hovedsakelig av turisme, men også av landbruk og vinproduksjon. Rhodos er ikke en stor øy. Det er bare 10 kommuner og 43 byer og landsbyer, hvor Rhodos by er den største. 

Rhodos har en lang historie. Øya har vært ettertraktet og utsatt for flere invasjoner gjennom tidene. Blandingen av det antikke Hellas, bysantinske riket, romerske påvirkninger m.m. har skapt en spesiell atmosfære på øya, som bærer preg av historien overalt. Den viktigste religionen på øya er gresk-ortodoks kristendom, men det er også katolikker på øya. De fleste av katolikkene er etterkommere av italienerne som valgte å bli etter øyens okkupasjon. Det er et mindretall muslimer her fra det osmanniske imperiums tid.  

På Rhodos er det mye å se og gjøre. Øya er velegnet til ferier for hele familier, unge og gamle. Spennende utfluktsmål kan være 4000 år gamle Akropolis Lindos, Sommerfugldalen i Petaloudes, hvor tusenvis av sommerfugler parrer seg på sensommeren, seiltur til Marmaris, Østens perle i Tyrkia – perfekt som en heldagsutflukt, Rhodos by med sin hyggelige atmosfære eller strender som Ixia, hvor du kan nyte solen fra en meget lang strand med rullestein. Tsambika anses for å være den beste stranden, med sitt krystallklare blåe vann og lyse sand, men det er mange å velge imellom for Rhodos har, ifølge mange, noen av Europas fineste strender. 

Å spise på Rhodos kan være et kulinarisk eventyr. Her finner du alt du måtte ønske deg, om det så er grillede skalldyr tilberedt på ulike måter, mousakka, keftedes (kjøttboller), souvlaki, revitokeftedes, fantastisk lekre sitrusfrukter, gresk yoghurt med honning, vidunderlige velsmakende oliven, fetaost og tzatziki. Vil du prøve litt av hvert, bør du bestille en meze, som er det greske motstykke til en spansk tapas. 

Vannet her er trygt å drikke. Rhodos har, i motsetning til mange av de omkringliggende øyene, fint, rent vann og masser av det. Likevel, som de fleste andre land i middelhavsområdet, drikker man normalt ikke vannet fra kranen, da de fleste foretrekker vann på flaske. 

Gresk er det offisielle språket, men mange snakkergodt  engelsk. 

Valutaen er euro. Visa og MasterCard aksepteres stort sett overalt og minibanker er til rådighet mange steder på øya. 
 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene på Rhodos?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 30 anmeldelser