Reiser til Lardos

Lardos ligger på den populære og solrike sørøstkysten av Rhodos. Den gamle delen av bygda ligger noen kilometer tilbaketrukket fra kysten, men de nyere bebyggelsen helt nede ved det asurblå havet regnes i dag også som en del av Lardos. Sammenlignet med Lindos, som ligger kun 7 kilometer lenger opp langs kysten, er det en litt mer tilbakelent og fredelig atmosfære i Lardos. Sammen med den barnevennlige stranden gjør den den ideell for en avslappet tur med familien, eller hvis du bare trenger en solfylt pause fra en travel hverdag.

I den nedre, nyere delen av Lardos er hovedattraksjonen den lange stranden, som strekker seg mot nabobyen Pefkos. Stranden består av sand og småstein. Her er det god plass til å sole seg eller nyte det krystallklare vannet. Parasoller og solsenger kan leies. Her kan du også fordrive tiden med ulike typer vannsport.

Til tross for sin beskjedne størrelse, har Lardos alt du trenger på turen til Rhodos. Oppe i landsbyen kan du spise på koselige tavernaer, kjøpe daglige nødvendigheter i supermarkedet eller til og med handle på fiskemarkedet. Selv om du velger å bestille et All inclusive-hotell når du reiser til Lardos, kan det anbefales å utforske det lokale restaurantlivet.

Utflukter og aktiviteter

I Lindos er det dessuten flere shoppingmuligheter og et yrende restaurantliv som det er verdt å besøke. Her finner du en av øyas største kulturelle attraksjoner, Akropolis-klippen. På toppen av den ble tempelet Pallas Athena bygget for 2500 år siden til ære for Zevs' datter. I middelalderen befestet korsfarerne Akropolis-klippen med en ringmur. I dag, ved å følge de svingete trappene der oppe, kan du nyte storslått utsikt over Lindos by og havet.

Leier du bil har du stort sett gode muligheter til å krydre dagene med spennende utflukter. Foruten Akropolis i Lindos er det også veldig spennende å se den greske middelhavsøya. Avstandene er ikke store, så det tar mindre enn en time å kjøre opp til nordspissen og Rhodos by.

Hjemme i Lardos er det litt færre severdigheter, men det kan imidlertid varmt anbefales å ta den korte turen til klosteret Panagia Ipseni, som ligger ca 5 kilometer lenger inn i landet. Har du barn med på turen til Lardos, vil de nok også like et besøk til minigolf- eller gokartbanen, som ligger mellom landsbyen og stranden. Når mørket faller på trekker de fleste seg tilbake til hotellet eller en av de koselige tavernaene for et godt måltid. Noen steder kan du også avslutte dagen med et par drinker og kanskje live musikk, men det er generelt minimalt med uteliv i Lardos. Hvis du er i humør for en mer livlig kveld på byen er det lett å ta en taxi til Lindos, hvor det er flere barer og klubber.

Hvem passer Lardos for?

Hvis du drømmer om en ferie med fred og avslapning, er Lardos det perfekte valget. Det er spesielt familier og par som reiser hit. I Lardos kan du nyte en landlig gresk atmosfære uten å gå på akkord med komforten.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Lardos