Reiser til Samos

Samos er en liten, gresk øy i Egeerhavet, i kort avstand fra den tyrkiske kysten. Her kan du feriere i gresk idyll, med frodige omgivelser og adgang til noen av de vakreste strendene i Hellas.  

Den solrike, greske øya Samos ligger rett utenfor Tyrkias kyst i det klare, blå Egeerhavet. Som en av de roligste, greske øyene byr Samos på avslappende, lave hus, vakre strender og uberørt, naturlig skjønnhet.  Hos Escapeaway selger vi reiser til Hellas, der du bor på nøye utvalgte hoteller med gode anmeldelser. På en reise til Samos med Escapeaway kan du oppleve Middelhavets skjønnhet og bo på et hotell med både stil og sjarme.  

Reiser for hele familien

Samos er en fantastisk feriedestinasjon for familier, med sin naturlige skjønnhet og relativt korte avstander til ulike attraksjoner. De mange forskjellige aktivitetene og opplevelsene gjør at det aldri vil være et kjedelig øyeblikk for barn, uavhengig av alder. Eupalinostunnelen er en must å oppleve; den gamle akvedukten kombinerer historisk spenning med barnevennlige muligheter for utforskning. Potamifossefallene, Pythagorashulen og den surrealistiske skjønnheten ved Mikro Seitanibukten er vakre steder med uberørt storhet som dere kan nyte sammen, i likhet med øyas mange gylne strender og havbukter, der du kan plaske i havet og slappe av i sanden ved Middelhavet. Voksne som ønsker å oppleve mer enn bare strandlivet kan besøke Samos Vinmuseum, der man kan få en rundvisning og smaksprøver mens barna kan lære om vinens reise fra drue til vinglasset. Familier vil elske den naturlige og hjemlige stemningen i Samos, og du kommer til å nyte hvert eneste minutt av din reise til dette greske paradiset. Les mer om reiser for familien under hotellbeskrivelsene. 

Reiser for voksne

Par som reiser til Samos vil elske øyas perfekte balanse mellom natur, kultur, liv og ro - dette er kort fortalt et ekte, gresk paradis! Øya byr på alt en reise bør inneholde av kultur, museer, historie, spenning og velsmakende, lokale matretter. Resten av øya er preget av vakre perler, idylliske strender, sjarmerende fiskerbyer og krystallklart vann. En båttur gir en fantastisk utsikt over Samos' fantastiske kystlinje mens dere nyter et glass med bobler sammen. Dersom dere søker mer aktive opplevelser, kan dere snorkle i de vakre buktene og langs kysten. Av større hoteller kan vi anbefale Fito Aqua Bleu eller Kampos Village, som har alt dere måtte drømme om (og litt til) av avslapping i solen, bassenger, massasje- og spaopplevelser og en cocktailbar som dere kan utforske mens dere slapper før en velsmakende middag. Samos er klar til å ta deg i mot!  

Slik finner du en reise til Samos med Escapeaway

Med Escapeaway kan du reise til Samos fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten med direktefly eller med en mellomlanding underveis. Vi kan tilby flybilletter med rutefly til nettets beste priser og vi pakker dem sammen med våre utvalgte hoteller på Samos med mulighet til å supplere med en leiebil - alt i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til Rhodos
>> Les også om reiser til Lefkas

 

 

Reisemål i Samos

 • Pythagorio
  6 hoteller
  Pythagorio regnes av kjennere for å være blant de vakreste byene på Samos. Pythagorio byr på en unik sjarme med sin lille havn og smale gater med pastellfargede hus med røde tegltak, som ligger spredt oppover en bakkeskråning over det asurblå havet.
 • Kokkari
  4 hoteller
  Det er ikke mange årene siden Kokkari bare var en trøtt fiskerby. Den tilbakelente atmosfæren er fortsatt intakt, men i dag er det ikke det gode fiskeriet, men den vakre beliggenheten ved det azurblå havet ved foten av de grønne fjellene som ... er hovedattraksjonen. Les mer
 • Samos by
  3 hoteller
  Samos by, som også er kjent som Vathi, er med sitt stemningsfulle havnemiljø og sine hyggelige gågater et av øyas mest attraktive reisemål for deg som ønsker å kombinere byens mange tilbud med avslappende strandliv. Herfra er det også enkelt ... å udforske resten av Samos. Les mer
 • Kerveli
  2 hoteller
  Kerveli ligger ved foten av grønne fjell ved en liten bukt. Her kan du slappe av på stranden ved det krystallklare havet eller nyte den fredelige atmosfæren og et delikat måltid på en hyggelig taverna. Kerveli føles avsides, men ligger kun ni ... kilometer fra Samos by. Les mer
 • Karlovasi
  1 hotell
  Karlovasi er den nest største byen på Samos. Byen ligger på øyas nordvestkyst og er et ideelt valg dersom du ønsker å kombinere avslappende strandliv ved det krystallklare havet med spennende sightseeing og utflukter inn i baklandet.
 • Marathokampos
  1 hotell
  Landsbyen Marathokampos ligger ved foten av Kerkis-fjellene. Her er det flott utsikt over det azurblå havet og kort vei til de lengste og beste strendene på Samos. I tillegg er du trukket tilbake fra de mer turistifisert områdene av øya.

Populære hoteller i Samos

Hellas, De greske øyer, Samos, Marathokampos
9,5
Fantastisk
94 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Samos, Samos by
9,4
Fantastisk
584 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Hellas, De greske øyer, Samos, Pythagorio
9,0
Fantastisk
559 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Inspirasjon og fakta

I Samos finner du blant annet et livlig natteliv i den sprudlende hovedstaden Vathy, men også mange små landsbyer der den tradisjonelle livsstilen har blitt bevart. Samos er med sine kjente navn som Hera og Pythagoras, som stammer fra disse kystene, også en fantastisk destinasjon å besøke for historieelskere. Besøkende kan også oppleve fascinerende, arkeologiske steder som tunneler og templer, og aktive feriegjester vil elske vandrestiene som finnes i området. Nyt delikat, gresk mat, ett glass eller tre av den lokale, søte muskatvinen og vakker utsikt over fjell, fruktplantasjer og gylne strender.  

Ting å oppleve når du er på ferie

Dersom du klarer å forflytte deg vekk fra de vakre strendene har Samos mange andre ting som du kan se og utforske. Mange av byens historiske landemerker finner du i den historiske byen Pythagorion. Besøk ruinene etter den greske guden Heras sitt gamle tempel, la deg fascinere av det vakre slottet Lykougos Logothetis og sett av litt tid til å se monumentet som minnes mannen som brakte et meget kjent teorem inn i skolen, nemlig Pythagoras. Det fredelige klosteret Panagia Spiliani er også verdt et besøk og er et fint sted å nyte et øyeblikks ro og tenne et lys. 

Samos’ landområder er like vakre som strendene. Besøk det buldrende Potamifossefallet, bli med på sykkeltur på stiene langs Ampelos-fjellet og utforsk hulene på Votsalakia. Tilbake ved stranden kan du bli med på et stort utvalg av båtturer for å oppleve øya fra et annet perspektiv og delta på dykking. 

Kulturentusiaster har flere interessante museer og gallerier å utforske på Samos. Mange har selvfølgelig fokus på den fantastiske arkeologien på denne gamle øya, men du kan også besøke Samos Vinmuseum, Karlovasi Garverimuseum og det populære galleriet Kallisti. 

Strender

På din reise til Samos kan du besøke noen av Egeerhavets vakreste strender, både livlige sandstrender og rolige, småsteinsbelagte strender. De lange strendene i Kokkari og Pythagorion er brede og rene med masser av kaféer og barer på stranden samt liggestoler, parasoller og vannsport som vindsurfing og kitesurfing. Den vakre stranden ved Tsamadou er en av de mest naturskjønne på øya, og absolutt stedet å besøke dersom du vil bli solbrun på øyas eneste offisielle nudistområde!

På den roligere siden av øya ligger den lille stranden Posidonio i en avsondret og rolig bukt med duftende furutrær som gir skygge, rolig vann og et par tavernaer, som serverer friske skalldyr og lokale retter. Alternativt kan du reise til den lille stranden Mykali, som er perfekt for å slappe av i solen mens du nyter en fantastisk utsikt over den tyrkiske kysten over det himmelblå havet. 

Aktiv ferie

Aktivitets- og eventyrsportsgrener står i sentrum i Samos, og det er mye å velge i! Havkajakk er et godt sted å starte og miksen av adrenalin og ro i det krystallklare saltvannet er en fantastisk, forfriskende opplevelse. Du kan også dykke under bølgende utenfor kysten. På de dype farvannene kan du oppleve fantastiske møter med dyrelivet og den unike følelsen av frihet. Samos er også hjemsted for et stort utvalg av andre vind- og vannsportsaktiviteter - derfor kan vi anbefale et besøk på spesialistsenteret i Pythagoreion, hvor du kan velge i et stort utvalg av utstyr som passer for besøkende på alle nivåer - fra surfeeksperter og nybegynnere. Dersom du etterpå har behov for en rolig dag, kan du oppleve både båtturer og seilturer i solnedgangen. Den eneste utfordringen du vil møte på en actionfylt eventyrferie på Samos vil være å måtte velge og vrake i det uendelige utvalget av muligheter!

Kulturlivet

Den vakre, rolige og idylliske øya Samos har en rik kulturell og historisk arv, som du selv kan oppleve når du ferierer på øya. Historieentusiaster og andre besøkende vil elske å oppleve det fascinerende Pythagoreion, som er rester etter en gammel byhavn. Velopplyste gjester er kanskje klare over at øya var fødested og hjem for den berømte filosofen Epicurus og matematikeren Pythagoras, og museene her feirer begge mennenes liv og verker. I det arkeologiske museet finner du også en fascinerende utstilling som omhandler Heras tempel, som ble grunnlagt på øya, og i det prektige fossilmuseet kan du se mange fascinerende fossilfunn. Samos har også en rekke festligheter å by på, blant annet et særlig spesielt arrangement som finner sted i august hvert år og feirer Jomfru Maria. Hele øya samles til denne hendelsen for å nyte de lokale matvarene. I likhet med reiser til de andre greske øyene er en reise til Samos ikke bare en vakker reise med mye flott å se, men Samos oser også av en unik kultur og middelhavsmystikk. 

Maten og drikke

Samos er uten tvil en øy som elsker vin og mat! Fest og festivaler finner sted nesten hele året, med arrangementer til ære for alt fra de hardtarbeidende, lokale fiskerne til gudene i det antikke Hellas. Utover fine viner og friske, lokale matvarer vil du elske de fargerike festene med musikk, dans, parader og aktiviteter. Allerede fra det øyeblikket du ankommer Samos vil du føle deg som en del av lokalbefolkningen. Som hjemsted for den søte og sprø muskatvinen er Samos også et fint feriemål for tilhengere av denne delikate druen. Muskatvinen kan du nyte på et fantastisk utvalg av resturanter som serverer fine skalldyr og uforglemmelige delikatesser fra Middelhavet. Du kommer garantert til å elske al fresco spisestueopplevelsene på Stella, AAA og Irodian Garden Restaurant, og du vil la deg forelske av rettene, servicen og havutsikten fra Meltemi. Vinen og maten på Samos er en helt unik opplevelse, og duften og smakene av Middelhavet vil gjøre at du drømmer om en uendelig ferie! 

Nattelivet

Hvis du reiser til Samos med forestillinger om en livlig, variert og fantastisk nattelivsopplevelse, vil du neppe angre på valget av destinasjon. Uavhengig av hvorvidt du foretrekker en rolig strandbar der du kan danse hele natten til lyden av bølgene, en taverna med cocktails og selskap eller en nattklubb med dansegulv, vil du la deg overraske av det store utvalget som øya byr på. Vathy har masser av liv over seg med sine klynger av barer og diskoteker, men også kvelder i Karlovassi og Pythagorion er fylt med festånd og god stemning. Hvilket sted du besøker først vil nok avhenge av kveldsstemningen, men Café Del Mundo byr på god service, kvalitetscocktails og jazz-toner. Blue Boat Cocktail Bar er også en fantastisk opplevelse, og Goal Bar og barens liggestoler og storskjermer er det perfekte sted å slå seg ned dersom man vil se sport på TV.

>> Les også om luksushoteller i Hellas her
>> Slik booker du en pakkereise til Hellas

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her