Reiser til Santorini

Santorini er kanskje den av Hellas mange vakre øyer som skiller seg mest ut, og som et resultat er øya også landets mest besøkte turistmål. Men ikke la dette avskrekke deg. Tvert imot. Denne bedårende lille vulkanske øya er et paradis med en dramatisk kystlinje, krystallklart vann og vakre solnedganger. Escapeaway er spesialister på reiser til Santorini, hvor du bor i håndplukkede hoteller eller i fritidsboliger under reisen din.

Velkommen til Santorini med Escapeaway.

Det er forståelig at mange forelskede fra hele verden velger å feire bryllupsdagen sin her eller lar bryllupsreisen sin gå til Santorini. Jeg ble forelsket i denne lille øya og hadde problemer med å rive meg løs da det var på tide å reise videre. Min eneste trøst var at det definitivt ikke var siste gang jeg satte mine bein på Santorini, som ifølge legenden er den mytiske Atlantis som sank i sjøen og forsvant.

Dramatikk på høyt nivå

Det faktum at Santorini har en så dramatisk kystlinje skyldes et stort vulkansk utbrudd som skjedde for flere tusen år siden, da kalderaen - et dypt lagunelignende krater omgitt av steinvegger, ble etablert. Klipper som går direkte i sjøen er et vanlig syn på øyas vestlige side, mens øst er mer flatt med mørke lavastrender. Alt dette skaper en romantisk kontrast til øyas sjarmerende, små landsbyer med hvitkalkede hus. Ikke rart at Santorini er mest fotografert blant de greske øyene. Også jeg ønsket å udødeliggjøre mitt besøk og kom hjem med flere hundre bilder i kameraet.

Vidunderlige byer med karakter

Det som er så vakkert med Santorini, hvis du spør meg, er at det er ingen større byer på øya, men mange søte, små landsbyer med mye karakter som lett kan sette seg fast på netthinnen. De ligner umidelbart på hverandre - men likevel ikke, og til slutt er det vanskelig å bare velge én av dem, og så er det heldig at Santorini ikke er en stor øy, så du kan lett komme deg rundt i et behagelig tempo og nyte alt øya har å tilby.


Spektakulær Fira er øyas "hovedstad" - en typisk Kykladisk by, hvor de hvite husene og de karakteristiske blå takene varmer mitt frosne skandinaviske hjerte. Her kan du spasere rundt de smale smugene med gode tavernaer, utendørs barer og kaféer hvor du kan sette deg ned og bare nyte livet. Oia er en av landsbyene jeg likte best. Estetisk vakker for øyet og med de fantastiske solnedgangene vil du aldri bli mett av. Og det er nettopp solnedgangene som forårsaker mange nygifte å velge denne lille landsbyen som klamrer seg mot fjellveggen. 


Så har vi Imerovigli, balkongen mot Egeerhavet, som også er en liten landsby med smale smug og berømte solnedganger. Her vil du føle deg helt avslappet ved bare å benke deg ved en uteservering og se på den vakre kystlinjen og det glitrende havet.

Nyt solen på en svart strand, en rød strand eller på en helt "vanlig" strand

Det er sannsynligvis ikke alle som har valgt Santorini som feriedestinasjon som tilbringer hele dagen på stranden, men som likevel bruker tid til å få sand mellom tærne og ta en dukkert i det vakre krystallklare vannet. Og til det formål er det ulike alternativer.
Kamari, en stor tradisjonell turistby, ligger ca. 15 km sørøst for Fira og passer for familier med barn. Her er en lang svart sandstrand, restauranter, butikker og alt annet vi som turister setter pris på.
Perissa har også en svart sandstrand som er populær blant badende. Her kan du nyte fantastiske spesialiteter på en av de lokale restaurantene. Hvis du velger Perivolos med sine svarte småstein, kan du prøve ulike vannsport. Et godt organisert sted med strand service og godt utvalg til litt i magen. 
Så har vi den røde stranden, Red Beach, som er en av øyas mest berømte og Agios Georgios, som også tilbyr et "aktivt" sol- og badliv.

Noe av de beste jeg har smakt

Som nevnt er Santorini en liten øy og det produseres ikke så mange lokale produkter, men det var nettopp her smakløken min gikk amok. Utrolig høy kvalitet på maten! Jeg blir fortalt at de bare har fava (linser), cherry tomater, chlor (ost laget av geitemelk) og lokalt produsert vin, men det spiller ingen rolle for meg, for her forstår de virkelig hvordan man tilbereder den. Dessuten smaker maten guddommelig, de små tavernaene er så sjarmerende og hjemmekoselige at du lett finner din personlige favoritt. Et lite tips: Hvis du vil ha litt lavere priser, se litt bort fra de mest turistrike områdene og finn restauranter som ikke har havutsikt. Jeg gjorde nettopp det og fikk en av mine beste restaurantopplevelser noensinne. Dessuten, ikke glem å prøve Keftedes, kjøttboller med tomat og mynte - det er virkelig smaken av Hellas!

En opplevelsesøy –på alle måter

I tillegg til fantastisk mat, vakre solnedganger, vakker panoramautsikt, nydelig solskinn og deilige badeturer, tilbyr Santorini en spennende historie, et blomstrende sted med frakt og handel. Vil du vite mer om øyas historie, kan du se inn på Santorini-museet, hvor fantastiske funn fra utgravninger venter på deg.
Du kan også besøke den pittoreske fjellandsbyen Pyrgos med sine venetianske slott og ruiner. Fyrtårnet i landsbyen Fikrotiri fra 1892 er den eldste i landet, her kan du spasere blant minoiske ruiner og kjenne historiens vingesus. Er det plass til og interesse for enda mer historie, skal du ta en tur til Akrotiri - den gamle minoiske byen, som Pompeii, lå skjult under asken i tusenvis av år. Og sist men ikke minst kan du besøke de nærliggende øyene som for eksempel vakre Amargos.

Summa summarum

Jeg må innrømme at Santorini erobret mitt hjerte, og jeg er ikke ellers lett å imponere. Jeg var helt fengslet av den robuste kysten, de sjarmerende landsbyene, den fantastiske maten, de vakre solnedgangene og de fine hotellene. Her har du tenkt på å bruke øyas eiendeler, og de fleste av hotellene har panoramautsikt, så du vil kunne nyte alt det vakre. Intimitet og romantikk er nøkkelordene og det blir du spesielt bekreftet om hvis du velger et av hotellene med terrasse og privat basseng.

Godt at vite når du reiser til Santorini

Du kan komme til Santorini med fly via Athen og om sommeren også med båt fra forskjellige øyer, samt fra Piraeus og Thessaloniki, som passer mange besøkende godt hvis du vil se og oppleve mer enn én av Hellas vakre øyer. For eksempel kan du kombinere ferien i Santorini med Kreta. Den raske fergen mellom de to øyene tar bare ca. 2 timer.

En ferie i Santorini koster litt mer i forhold til Hellas` andre destinasjoner, men i retur får du en helt annen opplevelse som er vanskelig å beskrive. Overnatting på Santorini er av høyere standard og de fleste er sjarmerende små hoteller hvor du har et privat basseng og vakker solnedgang - fantastisk og romantisk!

Du bør være oppmerksom på at Santorini og en landsbyer med høydeforskjeller som kan bety mange trapper. Det er lett å komme seg rundt med bil og buss, det er også populært å leie en scooter. Hvis du liker å gå, kan du prøve ruten mellom Imerovigli og Fira. Det tar noen timer og du får et minne for livet.

For de med et stort shopping-gen er det mange keramikk, kunst, tepper, smykker og lærvarer å bruke euro på. Santorini er oppkalt etter St. Irene og har bare 7.000 innbyggere, som er vanskelig å tro når du er der i høysesongen. Spesielt når cruiseskipene legger til, men heldigvis tynner mengden seg ut mot kvelden.

>> Les også om reiser til Kreta her

Reisemål på Santorini

 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Imerovigli
  12 hoteller
  Imerovigli ligger høyt oppe på Santorinis kraterkant og kan by på fantastiske utsikter over Egeerhavet. Byen er veldig sjarmerende med sine smale gater som snor seg gjennom de hvitkalkede husene og kirkene. Her er det fred og ro å få, selvom ... det ikke er langt til Fira. Les mer
 • Fira
  6 hoteller
  Fira er Santorinis største by og en av de vakreste beliggende byene på øya. Utsikten fra den gamle byen ned mot det asurblå havet er helt fantastisk, samtidig som at du i Fira har et perfekt utgangspunkt for å utforske de andre byene og strendene ... på resten av vulkanøya. Les mer
 • Oia
  6 hoteller
  Du finner neppe en landsby i Kykladene eller hele Hellas med en mer betagende beliggenhet enn Oia. Her ute på nordspissen av Santorini får du lett mye av ferien din til å gå med på å bare nyte de vakre utsiktene og utforske byens smale gater.
 • Kamari
  4 hoteller
  I Kamari venter det deg en kilometerlang, mørk lavastrand ved det azurblå havet. Denne fredelige badebyen, som ligger på østsiden av Santorini, er derfor et perfekt sted å besøke for deg som ønsker en avslappende ferie i Hellas. Kamairi er også ... et glimrende utgangspunkt for å utforske resten av den spektakulære vulkanøya. Les mer
 • Pyrgos Kallistis
  3 hoteller
  Pyrgos Kallistis er en skjult perle på Santorini. Landsbyen er en av de vakreste og mest uberørte landsbyene på vulkanøya. Fra de blåkuplede kirkene og de hvitkalkede husene kan du nyte spektakulære 360 graders utsikter mot det asurblå havet.
 • Akrotiri
  2 hoteller
  Akrotiri ligger på den sørvestlige enden av den halvmåneformede caldera, som utgjør Santorini. sammenliknet med Oia, som ligger på motsatt side av lagunen, er Akrotiri et av vulkanøyas mer ukjente reisemål, til tross for sin vakre beliggenhet.

Populære hoteller på Santorini

Hellas, De greske øyer, Santorini, Kamari
9,4
Fantastisk
296 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Hellas, De greske øyer, Santorini, Akrotiri
9,6
Fantastisk
319 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, De greske øyer, Santorini, Oia
10,0
Fantastisk
33 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Bestill reisen som en samlet pakke inkl. fly eller kun hotelllopphold

Bestill reisen til Santorini som en samlet pakkereise med fly, hotell eller feriehus og ev. transport fra JTR Santorini flyplass t/r (transfer) eller en leiebil. Hvis du ønsker å ordne egen flyreise til Santorini kan du selvfølgelig også velge å bestille kun hotelllopphold hos oss.

Du kan reise på nøyaktig antall dager du ønsker, da vi tilbyr valgfri reiselengde for alle destinasjoner, og du kan også fritt velge fra hvilken flyplass du vil reise.Få mer informasjon om alle turene inkl. nåværende flytider og flyruter i søkemotoren. Du kan også velge å bare se priser for turer til Santorini, hvor du flyr direkte eller med en mellomlanding.

På Escapeaway Reiser kan du reise med regelmessige rutefly som f.eks. BA eller Aegean, men også lavprisfly som for eksempel. Wizzair og easyJet hvis du vil ha de billigste flyreisene. Når du bestiller en tur som en totalpakke til Santorini i Hellas kan du også kombinere flyselskaper hos oss, ved hjelp av to forskjellige selskaper for avgang og retur. Det kaller vi fleksible reiser...

Velg riktig hotell på Santorini

Feil valg av hotell kan ødelegge en hel ferie og derfor er et godt tips for å finne det rette hotellet eller feriehuset som møter dine ønsker og behov, å bruke våre reise- og hotelltemaer eller filtreringsalternativene. Du finner disse når du søker etter priser på reisen din til Santorini og alle andre destinasjoner i Hellas som. Kreta, Korfu, Rhodos og Mykonos. Blant de mest brukte reisetemaer er "aktiv ferie" og "strandferie". Vi har også delt hotellene i forskjellige typer, slik at du enkelt kan finne det rette hotellet, for eksempel. "Hoteller med utsikt" eller "Hotell for familieferier". I filteret kan du f.eks. også velg disse typer overnatting: Villa, luksushotell, boutiquehotell, feriehus, Casa Grande, ferieleiligheter og mange flere..

Din reise er vårt ansvar

Trenger du hjelp til å bestille reisen din til Santorini online eller vil du for eksempel ha et tilbud på en av våre populære kombinasjonsturer eller rundreiser (kjør-selv-ferie) i Hellas, er du alltid velkommen til å kontakte oss. Hos Escapeaway har vi lagt mye arbeid i å velge alle hotellene, og turene du finner i programmet på Santorini samt i våre personlige hotellbeskrivelser, prøver vi alltid å gi deg som gjest en ærlig beskrivelse av hotellet, uansett om du reiser på en luksusreise eller du er på ferie der det betyr mer at hotellet er "ekte" og sjarmerende enn luksuriøst.

Din reise er vårt ansvar før, under og etter reisen, og vi er alltid klare til å hjelpe deg. Escapeaway Reiser er medlem av Reisegarantifondet, og vi har gitt en reisegaranti og følger selvfølgelig pakkereiseloven - det gir sikkerhet på reisen!

Informasjon og fakta

Her har jeg samlet noen fakta og informasjon om Santorini, for eksempel regionens geografi, befolkning, historie og klima som kan tjene som inspirasjon til ferien din på Santorini. Hvis du vil finne mer inspirasjon til turen anbefaler jeg at du besøker vår blogg der du kan finne spennende artikler om alle våre destinasjoner. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning

Santorini er den sørligste av øyene i skjærgården kalt Kykladene, som ligger i det sørlige Egeerhavet, 200 kilometer sør for Hellas. Øya er ca. 73 km2 og har en befolkning på ca .16.000 innbyggere.

Dagens utgave av Santorini er det som ble igjen etter at et stor vulkansk utbrudd ødela øyas første bosetninger og skapte øyas nåværende geologi. Santorini var også gjenstand for det største vulkanske utbrudd i historien, nemlig den såkalte minoiske utbruddet (også kalt Thera-utbruddet), som fant sted for 3,600 år siden på høyden av den minoiske sivilisasjonens levetid. Utbruddet kan ha indirekte ført til et sammenbrudd av den meget minoiske sivilisasjonen på Kreta, som ligger 110 km sør, gjennom den gigantiske tsunamien etter utbruddet.

Klima og vær

Klimaet i Santorini er et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre og milde, mer fuktige vintre.

De varmeste månedene av året er juli og august med gjennomsnittlig 26 grader, etterfulgt av juni og september med gjennomsnitt 24 grader, mens de kaldeste månedene er januar og februar med gjennomsnitt 12 grader, etterfulgt av desember med gjennomsnitt 13 grader.

Du finner de fleste soltimene i juli med gjennomsnittlig 14 timer solskinn om dagen, etterfulgt av juni og august med gjennomsnitt 13 soltimer om dagen. I motsatt del av skalaen er desember med bare gjennomsnitt 6 timers solskinn om dagen. Hvis du vil unngå regn på ferien din i Santorini, skal du ikke reise dit mellom oktober og april, og spesielt unngå desember og januar, da er det henholdsvis gjennomsnittlig 75 mm og 71 mm regn.

Historie

De eldste tegnene på menneskelig bosetning i Santorini dateres tilbake til det femte årtusen f.Kr. eller tidligere. Men i perioden 2000-1650 f.Kr. viser øya tegn på å ha spilt en betydelig rolle i Egeerhavet. Sporene er særlig tydelige i bronsealderoppgjøret av Akrotiri, hvor flere funn vitner om at øya ikke bare handlet med minoiske kultur på Kreta, men også med andre kulturer rundt Middelhavet, som Anatolia, Kypros, Syria, Egypt og det greske fastlandet .

Den velbevarte ruinene til Akrotiri, som ofte sammenlignes med ruinene i Pompeii, antyder - etter den tidsstandarder - et høyt nivå av sivilisasjon med arkeologiske spor av gater, torg, vegger opp til 8 meter høye, komplekse vann- og dreneringssystemer og kunst av mye høy kvalitet. De mange unike arkeologiske sporene viser at øya var det største sentrum for minoisk kultur utenfor den minoiske kulturs høyborg på Kreta. Mino-kulturen kom senere til en brå slutt i kjølvannet av det beryktede jordskjelvet i Thera, som antas å ha skjedd på - og rundt Santorini - ca.1627 f.Kr. (Arkeologiske spor har tidligere datert det dødelige jordskjelvet til rundt 1500 f.Kr., men disse sporene faller ikke sammen med de siste geologiske målingene av klimaendringen i tiden).

Senere ble øya gjenstand for fønikisk herredømme - og hvis man skulle tro Herodotus, var dette herredømme åtte generasjoner - før øya falt i hendene på den gamle greske stammen, kalt Doras. Siden da ble øya styrt av romerne, bysantinene (etter den romerske divisjonen), venetianere (hvorfra øya fikk sitt nåværende navn etter sammentrekningen av de to ordene "Saint" og "Irene"), så vel som osmannene (hvorfra øya ble uavhengig i 1821 som en følge av den greske uavhengighetskrig).

I 1830 ble øya forent med Hellas gjennom London-traktaten (som ble avsluttet i juli 1827).

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene på Santorini?

9,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 15 anmeldelser