Reiser til Sivota

Utover førsteklasses strender kan Sivota by på masser av gresk karakter og ekte sjarme. I Sivota, som ligger på det vestlige greske fastlandet utenfor sørspissen av Korfu, kan man i havnen besøke et stort utvalg av kaféer, taverner, resturanter og små butikker, med mindre den enestående stranden trekker deg ned til vannet. Havet utenfor strendene er med sitt krystallklare vann ideelt til aktiviteter som snorkling. 

Karibisk stemning i Hellas

De nærmeste strendene nord og sør for havnen ligger i små viker som er omkranset av skogkledde klipper, hvor man kan bade i rent, turkist vann. Mens du står her med tærne plantet i den våte sanden, er det enkelt å forstå hvorfor Sivota er kjent som "Det Greske Karibien". Med mindre du ønsker å vandre på egenhånd, tar det kun noen minutter i drosje å ta seg til byens strender. Det kan dessuten varmt anbefales å reise med utfluktsbåt fra den hyggelige havnen for å utforske strender, grotter og småøyer langs den vakre kyststrekningen. 

Utover turbåtene kan du oppleve mange lystbåter i den lille havnen. Det er populært å ankomme Sivota fra sjøsiden for å ha en base hvorfra man kan utforske områdets frodige, ubebodde øyer med deres idylliske bukter og isolerte strender. Du trenger ikke eie en båt for å reise på slike ferieeventyr mens du er på ferie i Sivota - det er nemlig mulig å leie små motorbåter, som med litt opplæring er enkle å manøvrere. Dersom du ønsker å besøke alle strendene i området, er dét noe du kan fylle nærmest hele ferien med.  

Sett gjerne av én eller flere dager til turer lenger inn i baklandet. Hvis du leier en bil eller en scooter kan du kjøre gjennom furutrærskoger og olivenlunder frem til vakre fjellandsbyer, klostre og hvitkalkede kirker. På en lengre dagsutflukt er det naturlig å ta en tur til det lille nabolandet Albania, som ligger mot nord. Det er kun 50 kilometer å reise til grensen mellom de to landene, hvor for eksempel den naturskjønne Butrint Nasjonalpark venter deg i det albanske grenselandet mot Hellas. 

Med andre ord har man rikholdig med muligheter til å oppleve det ekte Hellas på ferier i Sivota. Til tross for at Sivota i dag ikke kun er et rolig fiskerleie, er landsbyen på ingen måte overturistet. Her kan du nyte tradisjonelle, greske matretter på byens gode utvalg av tavernaer og resturanter. Du vil samtidig oppleve at også mange grekere reiser hit for å nyte den avslappede og uberørte stemningen som hersker i dette området. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Sivota

Populære hoteller i Sivota

Hellas, Sivota
9,9
Fantastisk
93 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 88 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Sivota
9,5
Fantastisk
98 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 92 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Sivota
9,9
Fantastisk
35 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 88 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi