Reisetips til Thessaloniki

Thessaloniki er en kulturell og historisk perle ved Egeerhavet, og den nest største byen i Hellas. En pulserende by kjent for de mange kulturskattene, sjarmerende nabolag og livlig natteliv, så byen har noe å by på for enhver smak. Her kan du utforske historiske monumenter, moderne kunstscener og koselige kafeer. Thessaloniki er virkelig det ekte Hellas

Verdt å se

 • Det hvite tårnet (Lefkos Pyrgos): Dette ikoniske landemerket er Thessalonikis mest kjente attraksjon. Tårnet stiger majestetisk over havnen og har en fantastisk utsikt over byen og Egeerhavet. Inne i tårnet finner du et museum som forteller byens historie.
 • Arkeologisk museum i Thessaloniki: Dette museet har en imponerende samling av greske, romerske og bysantinske artefakter fra regionen, inkludert skulpturer, smykker, keramikk og mosaikker.
 • Ano Poli (Øvre byen): Dette sjarmerende nabolaget er kjent for sine trange brosteinsbelagte gater, tradisjonelle hus og fantastiske utsiktspunkter over byen. Utforsk de pittoreske gatene, besøk Vlatadon-klosteret og utforsk de gamle festningsmurene.
 • Rotunda: Dette imponerende bygget, som en gang var en romersk mausoleum og senere en bysantinsk kirke, nå står det på UNESCOs verdensarvliste, og et av de eldste monumentene i Thessaloniki.
 • Agios Dimitrios-kirken: Denne storslåtte bysantinske kirken er viet til byens skytshelgen, St. Dimitrios. Kirken har en rik historie og imponerende mosaikker og fresker.
 • Byzantine Walls: Disse imponerende festningsmurene omgir deler av Thessaloniki og gir et fascinerende innblikk i byens bysantinske fortid. Ta en spasertur langs murene og nyt den fantastiske utsikten over byen.
 • Museer: I tillegg til det arkeologiske museet, er det flere andre museer i Thessaloniki som er verdt et besøk, blant annet Museum for bysantinsk kultur, Det jødiske museum og Museum for moderne kunst.

Disse severdighetene gir bare litt av alt Thessaloniki har å by på. Her er også et levende kulturliv, et yrende matmarked og en rekke flotte restauranter og kafeer å besøke.

Shopping

Thessaloniki byr på et variert og spennende shoppingmiljø, med alt fra moderne kjøpesentre til sjarmerende butikker i historiske nabolag. 

 • Tsimiski Street: Dette er hoved shoppinggaten i Thessaloniki, kjent for sitt brede utvalg av butikker, fra internasjonale kjeder til lokale butikker og luksusmerker. Her finner du alt fra klær, sko og tilbehør til smykker, kosmetikk og elektronikk.
 • Aristotelous torg: Rundt dette torget finner du flere eksklusive butikker og designerbutikker, samt kafeer og restauranter. 
 • Ladadika: Dette sjarmerende historiske nabolaget er kjent for sine brosteinsbelagte gater og gamle, tradisjonelle bygninger, og et variert utvalg av butikker og håndverks butikker. I disse smale gatene vil du oppdage unike suvenirer og lokale produkter.
 • Modiano Market: Dette markedet ligger i hjertet av byen og tilbyr et bredt utvalg av ferske råvarer, krydder, delikatesser og lokale spesialiteter. Her kan du gå rundt og smake på lokale godsaker, handle og ellers bare nyte livet og atmosfæren.
 • Mediterranean Cosmos: Dette er det største kjøpesenteret i Thessaloniki, med over 200 butikker, restauranter og kafeer samlet under samme tak. Her finner du alt fra klær og sko til elektronikk, leker og husholdningsvarer.
 • Agias Sofias Street: Dette er en annen populær handlegate i Thessaloniki, med et variert utvalg av butikker, restauranter og kafeer. Gaten er spesielt kjent for sine smykkebutikker og gullsmeder.

Uteliv

Thessaloniki har et yrende natteliv, med et stort utvalg av barer, klubber, kafeer og restauranter som tilbyr noe for enhver smak.

 • Ladadika: Dette historiske nabolaget er kjent for sitt livlige natteliv og de mange barer, klubber og tavernaer. Utforsk de trange brosteinsbelagte gatene og finn ditt favorittsted for en drink, live musikk eller dans.
 • Valaoritou Street: Dette er et annet populært sted med et variert utvalg av barer, klubber og kafeer som tiltrekker seg et ungt og trendy publikum. Gaten er spesielt kjent for sine moderne cocktailbarer og nattklubber.
 • Aristotelous torg: Dette sentrale torget er et flott sted å tilbringe en kveld, nyte livet og utsikten over Egeerhavet. Rundt torget er det flere kafeer og uteserveringer med live musikk om kvelden.
 • Strandpromenaden: Ta en kveldstur langs Thessalonikis strandpromenade og nyt den fantastiske utsikten over havnen og Det hvite tårnet. Det er flere strandbarer og kafeer langs kysten som tilbyr forfriskninger og en avslappet atmosfære.
 • Kapani markedet: Dette tradisjonelle markedet blir omgjort til et livlig utelivsområde om kvelden, med flere barer, tavernaer og utendørs serveringssteder som tilbyr lokale retter og drikkevarer. Ta en tur rundt markedet og nyt den autentiske atmosfæren mens du prøver lokale delikatesser.

Lokal transport

I Thessaloniki er det flere transportmuligheter for å komme seg rundt i byen på en enkel og effektiv måte. 

 • Buss: Det er et rimelig og praktisk alternativ for å komme seg rundt med buss, og rutenettverket dekker de fleste deler av byen med hyppige avganger. Billetter kan kjøpes på billettkiosker eller ombord på bussene.
 • Trikk: Thessaloniki har to trikkelinjer som forbinder de ulike delene av byen. Det er et praktisk og miljøvennlig alternativ for å reise til og fra sentrum og nærliggende områder.
 • Taxi: Taxi er alltid en enkel måte å komme seg rundt i byen på. Drosjene finner du vanligvis på taxiholdeplasser eller du kan bestille via telefon eller en app.
 • Sykkel: Det finnes flere sykkelutleiere i Thessaloniki, og i byen er det sykkelveier som gjør det enkelt å utforske byen på to hjul.
 • Til fots: Mange av Thessalonikis mest populære attraksjoner og severdigheter ligger i sentrum av byen og dermed i gangavstand. Å gå er ofte den beste måten å utforske de trange gatene og hyggelige områdene i byen på.

Velkommen til Thessaloniki med Escapeaway!

Start planlegging av ferien din til Thessaloniki her hos oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller.  Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes i området og i Halkidiki!

>>> Se våre Hideaways hoteller i Thessaloniki

>>> Les mer om Halkidiki

>>> Les mer om Hellas

>>> Les mer om Athen

>>> Les mer om Peloponnes

>>> Les mer om De greske øyer 

 

Hoteller i Thessaloniki

Populære hoteller i Thessaloniki

Hellas, Thessaloniki
9,3
Fantastisk
4208 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 20 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Hellas, Thessaloniki
9,5
Fantastisk
1693 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Avstand til sentrum: ca. 650 m
 • Internettilgang / WiFi
Hellas, Thessaloniki
9,0
Fantastisk
1197 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Historie

Til tross for at moderne høyhus i dag dominerer Thessalonikis profil, trenger du ikke være i tvil om at du i Thessaloniki befinner deg i en by med dype historiske røtter. Byen ble grunnlagt helt tilbake i år 316 f.Kr. av kong Kassander av Makedonia, som valgte å oppkalle byen etter sin hustru, Thessalonike. Helt fra begynnelsen har byen i kraft av sin beliggenhet i bunnen av Egeerhavets største bukt sentralt i regionen Makedonia vært av både handels- og militærstrategisk betydning. Byens beliggenhet og velstand har opp gjennom tidene gjort den til mål for mange invasjoner og plyndring. Befolkningen har således blant annet vært underlagt slaviske, frankiske, venetianske og osmanske makter. I perioder har store deler av befolkningen derfor enten blitt fordrevet eller drept, for eksempel de jødiske innbyggere under 2. Verdenskrig. I forkant av dette ble byens befolkningssammensetning og størrelse voldsomt endret med den store folkevandringen mellom Hellas og Tyrkia i 1923.

 

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her