Reiser til Zakynthos

Øya Zakynthos, som lokalt omtales som Zante, er den sørligste av De joniske øyer, som ligger utenfor Hellas` vestkyst. takket være den livgivende, milde vinternedbøren finner du her et frodig øyparadis, som særlig er kjent for sine fantastiske sandstrender med krystallklart, blått vann. De mest populære familievennlige strendene og feriebyene ligger langs øyas sør- og østkyst. Dersom du istedenfor reiser til vest- og nordkysten kan du oppleve et vakkert landskap, der de brede, gylne sandstrendene erstattes av dramatiske, bratte klipper som reiser seg bratt mot det turkisblå havet. Her gjemmer det seg mange idylliske badeviker, for eksempel den berømte Navagiostranden ("Forlisstranden"), som er en av de mest ikoniske strendene i Hellas.    

Gresk øyidyll tilpasset en avslappende ferie

På øyas mest populære reisemål, som er konsentrert mellom Laganas og Kalamaki på sørkysten, finner du både innbydende strender og masser av kaféer og tavernaer. Naturligvis betyr turismen at menyen mange steder for det meste består av velkjente, internasjonale matretter. Likevel finner du, også i de populære badebyene, spisesteder som serverer velsmakende, tradisjonelle retter fra det autentiske, greske kjøkkenet. I hovedbyen Zakynthos kan du utforske et stort utvalg av spennende butikker og gode resturanter i sidegatene, som grekerne selv elsker å besøke. 

Selv om en reise til Zakynthos passer perfekt for en avslappende badeferie, byr den lille øya også på et stort utvalg av andre aktivitetsmuligheter. Dersom du reiser hit med mindre barn, vil en tur til det lille badelandet Zante Water Village ved Gouleika, med sine morsomme vannsklier, helt sikkert bli en suksess. Zakynthos bugner likevel ikke av slike opplevelser; øya er først og fremst kjent for sitt gode utvalg av barnevennlige strender med lavt vann, som er perfekt for reisende som først og fremst drømmer om en avslappende og rolig ferie ved det varme Middelhavet. Én av de mest populære opplevelsene er guidede båtturer langs kysten for å se de spektakulære Blå grottene eller møte de sjeldne havskilpaddene, som yngler flere steder på øya. 

Smuglerskip og uberørte landsbyer

Zakynthos er ikke større enn at du på én dag kan kjøre rundt hele øya, inkludert pauser ved noen av de mest interessante severdighetene. Dersom du kjører fra hovedbyen og nordover langs kysten, blir landskapet mer og mer imponerende etterhvert som du nærmer deg fjellene. Du fortsetter deretter ned igjen til den vakre kystbyen Agios Nikolaos, og etter en forfriskning på én av kaféene her, som ligger helt nede ved vannkanten, kan du krysse vestover til én av Hellas` mest fotograferte og idylliske strender, Navagio. Stranden, som ligger i en liten bukt ved foten av nesten loddrette, lyse klipper, er kjent for det rustrøde vraket av et smuglerskip, som forliste her i 1981.  

Dersom du har en leiebil, kan du i tillegg til å besøke Zakynthos` mest kjente severdigheter også oppleve livet i landsbyene i innlandet, som knapt er påvirket av turisme. Her finner du ikke et stor utvalg av butikker og kaféer, men det er ikke vanskelig å finne en hyggelig taverna og boder som selger lokale produkter som timianhonning, oliven og vin.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Zakynthos